واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاد دانشگاه کمبریج در گفت وگو با ایرنا: جریان قدرت درعرصه بین الملل تغییرکرده/چاره ای جز توافق با ایران ندارند لندن - ایرنا - "رودنی شکسپیر" استاد دانشگاه کمبریج انگلیس با بیان اینکه تحولات بین المللی در سال های اخیر جریان قدرت را تغییر داده است، تصریح کرد: کشورهای غربی، به خصوص انگلیس و آمریکا باید در مواجهه با واقعیات دنیای امروز دست از سیاست های گذشته خود بردارند.
"رودنی شکسپیر" درگفت وگوی اختصاصی با ایرنا با اشاره به مذاکرات هسته ای میان ایران و کشورهای پنج به علاوه یک گفت: در این مذاکرات به نظر می رسد انگلیس همچنان دنبال رو سیاست های آمریکا و فرانسه است و از طرفی آلمان، چین و روسیه تلاش می کنند تا توافق حاصل شود؛ با این حال اگر توافقی نشود همچنان که ایران با 200 سانتریفیوژ فعالیت های غنی سازی خود را آغاز کرد و امروز به 19 هزار سانتریفیوژ دست پیدا کرده است، به راحتی می تواند به فعالیت های خود ادامه دهد.
این تحلیل گر مسایل بین المللی جایگاه ایران را در معادلات جهانی قابل توجه خواند و ادامه داد: حتی جان کری وزیر خارجه آمریکا در سخنان خود مکررا به این نکته اشاره می کند که چاره ای جز توافق با ایران نداریم.
با این حال این تحلیلگر سیاسی با بیان اینکه "سیاست خارجی آمریکا بر مبنای زورگویی" بنا شده است، افزود: بخشی از حاکمیت آنها در هر شرایطی که بتوانند، توافق میان کشورهای پنج بعلاوه یک را نقض خواهند کرد و به همین خاطر چندان قابل اطمینان نیستند.
وی ادامه داد: همین شرایط درخصوص انگلیس نیز صحت دارد و تا زمانی که این کشورها تحولات جدید بین الملل را به رسمیت نشناخته اند نمی توان به آنها کاملا اعتماد کرد.
شکسپیر گفت: البته در انگلیس افراد منطقی نیز وجود دارد که می خواهند با ایران ارتباط دوستانه ای را داشته باشند و ما دوست داریم تا با ایران و تمام دولت هایی که نماینده قانونی مردمشان هستند تعاملی ساده و مستقیم برقرار کنیم.
وی یادآور شد: اما مادامی که دولت های ما دست در دست رژیم های مستبدی چون عربستان سعودی، بحرین، اردن و امارات دارند و دارای روابط نزدیک با رژیم صهیونیستی هستند، ایران می بایست با احتیاط و خردمندانه نسبت به گسترش مناسبات خود با انگلیس اقدام کند.
این تحلیل گر سیاسی افزود: سیاست خارجی آمریکا تاکنون به دلیل پیروی از رژیم صهیونیستی باعث گردیده که دنیا به سمت فجایع اقتصادی و سیاسی سوق داده شود.
وی گفت: یک سوم نمایندگان پارلمان انگلیس نیز عضو جامعه دوستی انگلیس و اسرائیل هستند و به همین خاطر سالهاست که سیاست های ما تحت تاثیر منافع اسرائیل و آمریکا بوده است.
این استاد دانشگاه افزود: اما اکنون به دلیل اینکه این سیاست ها شکست خورده است به ناچار تمایل ها برای پیروی از آمریکا کاسته شده است و دولت انگلیس تمایل دارد به منافع ملی خودشان بیشتر توجه کند.
وی با اشاره به بحران روسیه و اوکراین افزود: به رغم اینکه انگلیس همچنان خود را متعهد به سیاست های آمریکا می دانست اما فرانسه و آلمان رهبری حل این بحران را بر عهده گرفتند و لندن خود را بر سر دوراهی میان پیروی از سیاست های صهیونیستی آمریکا و یا پذیرش تحولات بین المللی دید.
این استاد دانشگاه کمبریج تاکید کرد که مناسبات بین المللی دنیا تغییر کرده است و محور شرارت دنیای امروز عربستان سعودی، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی هستند.
وی ادامه داد: در حالی که عربستان سعودی، قطر، اردن و ترکیه در تلاش هستند تا نظریات افراط گرانه و وهابیت را در منطقه گسترش دهند، ایران تنها کشوری است که با آن مخالفت می کند و لذا انگلیس باید میان استمرار حمایت از عربستان سعودی و یا پذیرش تحولات بین المللی که در آن ایران به عنوان کشوری مستقل و با ثبات ظاهر شده است یکی را انتخاب کند.
این تحلیلگر سیاسی در ادامه سخنانش به انتخابات عمومی انگلیس در ماه "می" میلادی اشاره کرد و افزود که با توجه به نظرسنجی ها، هیچکدام از احزاب اصلی نمی توانند آرای قاطع را به خود اختصاص دهند و لذا احتمال تشکیل یک دولت ائتلافی وجود دارد.
وی با بیان اینکه "به نظر می رسد سیاست خارجی انگلیس در حال تغییر است" افزود: انتظار می رود که با توجه به مجموعه فشارهای اجتماعی، سیاست های دولت آتی انگلیس در خصوص عربستان سعودی، بحرین، وهابیت و پذیرش تحولات بین الملل تغییر کند.
اروپام**3**ن**1552
09/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]