واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبری/
ساحل کارون توسط فعالان محیط زیست پاکسازی شد
شناسهٔ خبر: 2523854 شنبه ۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۱
استانها > خوزستان
اهواز - در اقدامی زیست محیطی، جمعی از فعالان محیط زیست خوزستان به جمع آوری پسماند از ساحل رود کارون پرداختند. به گزارش خبرنگار مهر، خیلی ها اهواز را به رود کارون می شناسند. همین کارون عامل اصلی ایجاد شهر اهواز از هزاران سال پیش محسوب می شود. کارونی که به جرات تنها جاذبه کلانشهر اهواز است و مردم این شهر برای تفریح و گذراندن اوقات در طبیعت آدرسی جز ساحل کارون نمی شناسند در سال های اخیر بی مهری های زیادی به این رود خروشان شده است. از انتقال آب و پائین آوردن دبی آن گرفته تا ورود فاضلاب های شهری و صنعتی. این مسائل به اندازه کافی نگران کننده هستند اما وای از روزی که این بی مهری ها مستقیم از سمت مردم شکل بگیرد. هستند عده ای که بدون توجه به جاذبه های شهر با ترک کردن آشغال و پسماند در طبیعت، زیبایی را از شهر خود می گیرند.نیاز به اصلاح فرهنگ در خوزستان به حدی است که استاندار خوزستان دو برنامه از چهار برنامه مهم خود در سال ۹۴ برای استان را در حوزه فرهنگ عنوان می کند و می گوید: فرهنگ ما لطمه خورده است و باید بازسازی شود. گفتار ما، آرامش و پرخاشگری، احترام به دیگران، اهمیت به حلال و حرام، عدم تعرض و عدم دروغگویی موضوعات مهمی است که در این برنامه ها در قالب کنفرانس به بحث و بررسی گذاشته می شوند.حسن ابوحمیدی خبرنگار و فعال محیط زیستی است که امروز به همراه عده ای دیگر از فعالان این حوزه با حضور در میان جمعیت و در کنار ساحل کارون به جمع آوری پسماند پرداخت. وی در خصوص این کار خود به خبرنگار مهر می گوید: استان خوزستان و بالاخص مرکز آن اهواز، متاسفانه به دلایل مختلفی که مهمترین آنها جنگ هشت ساله است از قافله پیشرفت جا مانده است و به نظر من این عقب ماندن از قافله پیشرفت بیشترین تاثیر خود را در فرهنگ مردم خصوصا فرهنگ شهروندی گذاشته است همان مقوله ای که استاندار و شهردار ما شدیدا بر اصلاح آن تاکید دارند.
وی ادامه می دهد: اصلاح فرهنگ شهروندی زمانی صورت می پذیرد که هر اهوازی و در واقع هر خوزستانی از خود شروع کرده و در این جهت گام بردارد. بر همین اساس امروز به همراه عده ای از دوستداران محیط زیست برای پاکسازی ساحل کارون دور هم جمع شدیم و خوشبختانه این برنامه با استقبال خیلی خوب مردم همراه بود. اصلا تصور این را نمی کردم که مردم بدون آنکه از آنها درخواست کنیم از ما کیسه زباله و دستکش بگیرند و با همراهی ما به جمع آوری پسماند بپردازند.امین رجبی استاد دانشگاه و فعال محیط زیست از دیگر شرکت کنندگان در این برنامه است و در نظر دارد سازمانی مردم نهاد با محوریت محیط زیست تاسیس کند.وی هر گونه اقدام در جهت پاکسازی محیط زیست خصوصا رود کارون را وظیفه انسانی و اخلاقی هر خوزستانی می داند و می گوید: انتقال آب کارون حساسیت های بسیاری چه از سوی مسئولان ما و چه مردم به همراه داشت ولی ای کاش مردم نسبت به زیبایی و پاکسازی آن نیز اینقدر حساسیت به خرج می دادند. مردم ما نه فقط به زیبایی کارون بلکه باید به زیبایی جای جای شهر خود حساس باشند. البته ناگفته نماند مشارکت مردم در برنامه امروز مثال زدنی بود اصلا پیش بینی این استقبال مردمی را نداشتم. امیدوارم به روزی برسیم که هر اهوازی، خود پسماند تولیدی خود را جمع و در سطل زباله قرار دهد و به اعتقاد من این روز نزدیک است.این فعال محیط زیست ادامه می دهد: در راستای حفاظت از محیط زیست منحصر به فرد خوزستان و رساندن آن به جایگاه واقعی خود، به اتفاق عده ای از علاقمندان به این بحث مهم در نظر داریم انجمن حامیان محیط زیست خوزستان را که در قالب یک سازمان مردم نهاد (NGO) فعالیت می کند تاسیس کنیم و هم اکنون مراحل آخر ثبت انجمن را پیش رو داریم. انجمن پس از ثبت رسمی به عضو گیری از میان دوستداران محیط زیست می پردازد و مهمترین فعالیت های آن برگزاری همایش ها و سمینار های تخصصی، آموزش های زیست محیطی برای اعضا و عموم مردم و شناسایی معضلات زیست محیطی و پیگیری در جهت رفع آنها است.
امینی، مردی حدودا ۶۰ ساله گوشه ای از کار را گرفته و کیسه زباله به دست در حال جمع آوری زباله است. می گوید اهل اصفهان و سرهنگ بازنشسته ارتش است و امسال خوزستان را به عنوان سفر نوروزی خود انتخاب کرده. وی برنامه جمع آوری پسماند توسط عده ای از دوستداران محیط زیست را یک حرکت مهم در جهت فرهنگ سازی می داند و می گوید: سه روز است که به اتفاق خانواده به اهواز آمدیم. اهواز شهری خوب و دارای مردمی واقعا خونگرم است اما به لحاظ زیبایی می تواند بهتر از اینها باشد. در این سه روز قشنگترین منظره ای که با آن مواجه شدم همین جمع آوری پسماند توسط عده ای جوان دوستدار محیط زیست بود که حکایت از فرهنگ بالای این مردم می کند و خاطره ای خوش از این مردم در ذهن من برجای گذاشت. بر همین اساس خیلی علاقمند شدم در کنار آنها به پاکسازی ساحل کارون کمک کنم.به گزارش خبرنگار مهر، دوستداران محیط زیست خوزستان علاوه بر پاکسازی ساحل کارون با حضور در میان خانواده های حاضر در پارک شهروند اهواز به ارائه نکات زیست محیطی در جهت دفع درست زباله و پسماند و همچنین بازیافت زباله پرداختند.گزارش از محراب علوی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]