واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روابط سرد سئول - پیونگ یانگ در اولین سالگرداعلامیه «درسدن» پکن - ایرنا - با وجود گذشت یک سال از صدور اعلامیه «درسدن»، نشانی از بهبودی در روابط کره جنوبی و کره شمالی مشاهده نمی شود و دو کشور همچنان در خصوص حل اختلافات خود با چالشهای اساسی مواجه هستند.
شرایط نامناسب وعدم مشاهده چشم اندازهای مثبت در روابط میان سئول و پیونگ یانگ باعث شده، وزارت اتحاد کره جنوبی امروز با صدور بیانیه ای بار دیگر از همسایه شمالی خود بخواهد تا به پیشنهادات سئول برای ازسرگیری مذاکرات صلح جهت اتحاد دو کره پاسخ مثبت دهد.
به گزارش ایرنا، امروز شنبه (8 فروردین) اولین سالگرد صدور اعلامیه درسدن است که توسط «پارک گئون هی» رئیس جمهوری کره جنوبی پایه گذاری شده است.
وی این ابتکار عمل را به منظور فراهم کردن زمینه اتحاد دو کره و همکاری های بیشتر بین سئول - پیونگ یانگ انجام داد.
خبرگزاری رسمی کره جنوبی (یونهاپ) گزارش داد: درست یک سال پس از صدور اعلامیه درسدن، روابط دوکره، پیشرفت اندکی داشته به طوری که پیونگ یانگ هنوز به پیشنهاد سئول برای انجام گفت و گو ها در سطح عالی پاسخ نداده است.
وزارت اتحاد کره جنوبی امروز در بیانیه ای اعلام کرد که اعلامیه درسدن یک طرح پیشنهادی برای افزایش همکاری های بین دو کره، بهبود روابط و سرانجام اتحاد دو کشور است.
این وزارتخانه خاطرنشان کرد: اعلامیه مزبور این فرصت را برای کره شمالی فراهم می کند که پیشنهاد و درخواست های خود را آزادانه و شفاف مطرح کند.
وزارت اتحاد کره جنوبی اعلام کرد طبق این طرح جامع، دولت کره جنوبی بارها به مقامهای کره شمالی پیشنهاد مذاکره داده و به دنبال تبادل امور بشردوستانه، فرهنگی و اجتماعی با همسایه شمالی است اما این تاسف بار است که کره شمالی به اقدامات ابتکاری کره جنوبی واکنش مناسبی نشان نداده است.
در بیانیه این وزارتخانه تاکید شده است: اگر کره شمالی به پیشنهادهای سئول پاسخ مثبت دهد، آنگاه اعلامیه درسدن، پایه ای برای آغاز روابط دوجانبه سودمند بین دو کشور می شود. با این وجود، دولت کره جنوبی همواره به دنبال راه هایی به منظور افزایش همکاری های دو کره و تسریع روند اعتمادسازی بین دو کشور است.
«لیم بیئونگ چئول» سخنگوی وزرات اتحاد کره جنوبی نیز در این باره گفت: اگر کره شمالی به میز مذاکرات صلح بیاید آنگاه می توان خواسته های خود را مطرح کند تا درباره آنها بحث و گفت و گو شود.
دو کره از زمان پایان درگیری های نظامی در سال 1953 میلادی همچنان در وضعیت جنگی به سر می برند چرا که از آن سال تاکنون هنوز معاهده صلحی میان دو کشور منعقد نشد.
آخرین دور مذاکرات سطح بالا بین دو کره در ماه فوریه (بهمن) سال 93 صورت گرفت و به دیدار خانواده های جدا شده دو کشور پس از جنگ سال های 1950 تا 1953 در شبه جزیره کره انجامید اما پس از آن هیچ دیداری که بتواند گره از مشکلات این دو کشور باز کند، انجام نشد.
هر چند که کره جنوبی بر شکل گیری سریع تر مذاکرات دوجانبه با کره شمالی تاکید دارد اما پیونگ یانگ مسائلی چون پخش اعلامیه های ضد کمونیستی در مناطق مرزی با کره شمالی و انجام رزمایش مشترک سالانه این کشور با آمریکا را ازجمله مواردی می داند که بر بی اعتمادی بین دو کشور دامن می زند.
در حالی که هر دو کشور کره جنوبی و شمالی از طرح الحاق دو کره حمایت می کنند، اما هر یک خواستار استقرار نظام دولتی خاص خود به عنوان نظام سیاسی حاکم در کره متحد هستند.
آساق**1597**1577
08/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]