واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: وظیفه جوانان در قبال شکاف نسلی
کد خبر: ۴۸۶۰۵۸
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۴ - 27 March 2015
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: شکاف نسلی یکی از موضوعاتی است که جوانان برای کاهش آن میتوانند اقداماتی انجام دهند و یکی از این راهکارها خوب گوش دادن و پیدا کردن موضوعات مشترک برای گفت و گوست.
به گزارش ایسنا، سعید بینیاز گفت: با پدر و مادر خود حرف بزنید.حتی اگر پدرتان برایتان سخنرانی میکند و مادرتان از زندگی شبکهای چیزی نمیداند، با آنها صحبت کنید. گفتوگو به هر نحوی از دیوار بلند سکوت بهتر است. برای اینکه گفتوگویتان به قاعده باشد باید مهارتهای ارتباط با دیگران را بلد باشید. این مهارتها وقتی که طرف مقابل از نسل قبل باشد، سختتر و سختتر است.
به دنبال حرف مشترک بگردید!
وی تاکید کرد: یکی از اصول گفتوگوی بهقاعده این است که هیچکدام از طرفین حوصله اش سر نرود. اگر میخواهید همینجوری با نسل قبلتان مراودهای کرده باشید، موضوعی پیدا کنید که برای نسل قبلی هم دغدغه باشد. چنین موضوعاتی فراوان است. از وضعیت تیم ملی فوتبال بگیر تا گران شدن دلار و سکه میتواند برای هر دو نسل دغدغه باشد.
این روانشناس اضافه کرد: فقط یادتان باشد اگر طرف مقابل شروع به تعریف کردن از روزگار جوانی خود کرد باید تحمل کنید. پیدا کردن حرف مشترک و گفت و گو درباره آن احتمالا بهترین راه حلی است که میتوان برای حرف زدن با نسل قبل ارائه داد. در ضمن، تحقیقات بومی نشان میدهد در حوزه عمومی (یعنی چیزهایی که منافع عمومی را تامین میکند و ارزشهایی مثل آزادی، عدالت و دانش) اصلا بین دو نسل شکافی وجود ندارد و مسئله در مورد حوزه خصوصی مثل نحوه پوشش، علایق شخصی است.
همدل باشید
وی تاکید کرد: برای یک گفتوگوی بهقاعده دومین اصل این است که بتوانید خودتان را جای طرف مقابلتان بگذارید؛ یعنی همان مهارت همدلی. اما وقتی که دو نسل در حال گفتوگو هستند، همدلی واقعا سختتر میشود. نسل قبل تجربه بیشتری دارد، جور دیگری به دنیا نگاه میکند، دغدغههایش چیز دیگری است، بحرانهای عاطفیاش از جنس دیگری هستند و مهمتر از همه، فکر میکند که نسل جدید به خاطر تجربه کمترش از درک بعضی مسایل عاجز است. اما شما میتوانید با یک گفتوگوی همدلانه این فرض را بریزید به هم؛ یعنی جوری در مورد حرفهای نسل قبلتان اظهار نظر کنید که او متوجه شود لااقل تا حدی توانستهاید حرفش را بفهمید.
وی افزود: برای این کار لازم است وقتی نسل قبلی دارد در مورد یک چیز عاطفی حرف میزند، مثلا دارد از مرگ پدرش میگوید، شما هم سوالهای عاطفی کنید. مثلا این که «خیلی اذیت شدی، نه؟» و وقتی حرفهای منطقی وسط بود، مثلا پدرتان داشت در مورد شرایط سیاسی در اول انقلاب تحلیلهایش را ارائه میداد، شما هم سوالهای خردمندانه کنید.
گوش کنید
این روانشناس در ادامه گفت: اگر میخواهید گفتوگو با نسل قبل ادامه پیدا کند، باید به او ثابت کنید که حرفهایش فقط یک سری موج صوتی نیستند که از این گوش شنیده و از گوش دیگر خارج میشود. حتی اگر دارید واقعا به حرفهای نسل قبلتان گوش میدهید اما ساکت ماندهاید، راهحل خوبی را انتخاب نکردهاید. گوش دادن فعال یعنی اینکه شما با یک سری کلمه و حرکت بدنی نشان بدهید که دارید گوش میدهید. این ژستهای بدنی از حرکات سر به شیوه مصاحبهکنندههای تلویزیونی را شامل میشود تا برقرار کردن رابطه چشمی یعنی مستقیم توی چشم طرف نگاه کردن. کلمههای بازخوردی هم نشان میدهد که شما دارید فعالانه گوش میدهید، کلمههایی مثل «تا اونجایی که من فهمیدم شما میگین ...». گوش دادن به حرفهای نسل قبل خیلی سخت است. هر لحظه ممکن است به دام کسالت یا جسارت بیفتید.
خردمند باشید
بینیاز در پایان مطلب خود در مجله سپیده دانایی اظهارکرد: گاهی اوقات لازم است آدم از شرایط سن خودش بیرون بیاید و به این فکر کند که مثلا 20 سال دیگر چه دغدغههایی دارد، چه مسئولیتهایی دارد و دنیا را چطور نگاه میکند. این نگاه سالمندانه به زندگی هم مفهوم زندگی را در سرتان زیر و رو میکند و هم باعث میشود که حرفهای نسل قبلتان را بهتر بفهمید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]