واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ایزدی: نفوذ داعش به قلب اروپا، زنگ خطر را در این کشورها به صدا درآورده /گرایش اروپائیان سرخورده به سمت گروههای افراطی تروریستی
یک کارشناس مسائل اروپا با بیان اینکه افراد سرخورده اجتماعی و اقتصادی در اروپا به اسلام گرویده و جذب گروه های افراطی شدهاند، می گوید: شرایط اقتصادی و اجتماعی که امروز بر اروپا حاکم است تا حدودی توانسته زمینه ساز ظهور پدیده تروریسم در این منطقه و تشدید آن در خاورمیانه باشد.
به گزارش نامه نیوز، 10 ماه تمام از حمله داعش به خاک عراق و تصرف بخش گسترده ای از خاک این کشور می گذرد؛ گروه تروریستی با هزاران نیروی بومی و خارجی که از هیچ جنایتی علیه مردم عراق، سوریه، منطقه و دیگر کشورهای غربی فروگذار نکرده است.
در 10 ماه گذشته داعش استراتژی متفاوت از دیگر گروه های تروریستی را برای نفوذ، جنایتهای وحشیانه و جذب نیرو دنبال کرده است . در دیگر سو اما آمریکا و متحدانش در خاورمیانه و غرب و شرق برای مقابله با این گروه تروریستی ائتلاف بین المللی تشکیل دادند و اقدامات خود را به حملات هوایی و با هدف تضعیف داعش محدود کردند. از سوی دیگر تهران نیز با همکاری و هماهنگی بغداد مشاوران و فرماندهان نظامی خود را عازم بغداد کرد.
دامنه فعالیت های داعش اما به کشورهای عربی خاورمیانه محدود نمی شود، بیش از هزاران نفر از نیروهای این گروه تروریستی را شهروندان اروپا و آمریکا تشکیل می دهند، اسلامگرایان افراطی که تخت تبلیغات غلط این گروه عازم جهاد می شوند. حتی داعش در 10 ماه گذشته دامنه جنایت های خود را به قلب اروپا برد و توانست سه روز پرتلاطم را برای پاریس نشینان فراهم کند و جنایتی کم سابقه رقم بزند.
در این باره پیروز ایزدی، کارشناس فرانسه و اتحادیه اروپا در گفتوگو با خبرنگار نامه نیوز درباره کشیدن شدن دامنه اقدامات تروریستی از خاورمیانه به قلب اروپا و علل بروز چنین امری، گفت: اقدامات تروریستی در اروپا که در سال گذشته شاهد آن بودیم، برای کشورهای اروپایی که دارای مهاجران مسلمان هستند تبعاتی به همراه داشت.
وی با بیان اینکه شاهد بودیم اتباع سرخورده در کشورهای اروپایی به گروه های تروریستی در خاورمیانه پیوستند، افزود: شاهد بودیم که افراد سرخورده اجتماعی و اقتصادی در اروپا به اسلام گرویده و جذب گروه های افراطی شدند، به هر حال شرایط اقتصادی و اجتماعی که امروز بر اروپا حاکم است تا حدودی توانسته زمینه ساز این مسائل شود.
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات استراتژیک یادآور شد: بحثهای اقتصادی و هویتی در زمینه سرخوردگی و در نتیجه جذب این افراد به گروه های تروریستی پررنگ جلوه می کند چرا که آنها شاهد تبعیض ها و محرومیتهایی بودند و احساس می کردند که در جامعه نابرابر زندگی میکنند.
وی همچنین درباره تشدید اقدامات امنیتی در اروپا پس از حوادث شارلی ابدو، نیز گفت: بر اساس آنچه که مقررات اتحادیه اروپا در خصوص رفت و آمدهای افراد مقرر کرده است و به معاهده شنگن معروف است کشورهای عضو این اتحادیه در چند ماه اخیر با بحران امنیتی بسیاری مواجه شدند، اتفاقات شارلی ابدو از یک سو و بازگشت تروریست های اروپایی به کشورهایشان از سوی دیگر باعث شده است که در برخی از کشورها و طیف های سیاسی، معاهده شنگن زیر سوال برود و حداقل این درخواست مطرح شود که تجدید نظری در خصوص آن به وجود آید.
ایزدی تصریح کرد: اینکه عده ای از اروپا عازم سوریه شدند برای جنگ به گروه های افراطی پیوستند زنگ خطر را در پایتخت های اروپایی به صدا درآورد که اگر این افراد بازگردند عناصر رادیکال تر خواهند شد و ممکن است در داخل کشورها دست به اقدامات تروریستی بزنند که نمونه آن اتفاقات ماه ژانویه پاریس بوده است، موضوعی که منجر به تشدید اقدامات امنیتی و مراقبت بیشتر از افراد شد.
وی درباره نقش نیروهای ائتلاف در مبارزه با داعش نیز خاطرنشان کرد: نیروهای ائتلاف نتوانستند آنطور که انتظار می رفت تاثیرگذار باشند؛ آن چیزی که می تواند در این زمینه قابل توجه و با اهمیت باشد این است که قدرت مرکزی در عراق و سوریه برای مقابله با گروه های افراطی باید تقویت شود تا شاهد اقدامات موثری در مبارزه و مقابله با نیروهای داعش باشیم.
ایزدی در پایان گفت: آمریکا بعد از تجربیات افغانستان و عراق مثل بقیه کشورها حاضر به هزینه دادن نیست و این حملات هوایی نمی تواند جلوی پیشروی گروه های افراطی را بگیرد و بهترین کار تقویت ارتش دولت های مرکزی است.
۰۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]