تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836951533
آتش ریاض به جان یمن
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آتش ریاض به جان یمن تهران-ایرنا-سرانجام آتش جنگ به یمن رسید. در حالی که بسیاری از کارشناسان منطقه یی از احتمال وقوع جنگ داخلی و تجزیه یمن سخن می راندند عربستان پنجم فروردین ماه با آغاز مداخله نظامی، میان دار آتش بازی در منطقه یی شد که روزگاری حکم حیاط خلوت آن را داشت و چندی است به دست گروه های برخاسته از مردم اداره می شود.
دور تازه تلاش های عربستان برای کنترل اوضاع یمن به سال 1389 برمی گردد؛ زمانی که همراه با خیزش مردمی در برخی کشورهای عربی، خیابان های «صنعا» پایتخت یمن سرشار از انسان هایی شده بود که از فساد نظام و ناتوانی آن برای برقراری امنیت به تنگ آمده بودند.
پس از ماه ها رویارویی خونبار نیروهای امنیتی و مردم، سرانجام «علی عبدالله صالح» با 32 سال پیشینه ریاست جمهوری، به پذیرش طرح «30+60» شورای همکاری خلیج فارس در سال 1390 وادار شد تا در ازای گرفتن مصونیت قضایی خود، خانواده و معاونانش طی 30 روز قدرت را به «عبدربه منصورهادی» معاون خود، تحویل دهد و پس از 60 روز حکومتی با نام «وحدت ملی» تشکیل و در این فرصت، انتخابات ریاست جمهوری با حضور فقط یک نامزد (هادی) برگزار شود.
گرچه صالح که سالها پشتیبانی کامل ریاض را داشت و حتی سیزدهم خردادماه 1390 در پی زخمی شدن به دست شماری از اعضای گارد ریاست جمهوری، به دامان عربستان پناه برده بود، تا ماه ها از اجرای طرح سر باز زد اما سرانجام زیر فشارها برای کناره گیری قد خم کرد.
از خرداد همان سال که هادی بر پایه قانون اساسی کفالت ریاست جمهوری را بر عهده گرفته بود با مقام های آمریکایی پیوند دوستی را استوارتر کرد؛ به گونه ای طی 48 ساعت پس از خروج صالح از کشور با «جان برینن» مشاور بلندپایه اوباما در زمینه مبارزه با تروریسم، گفت وگوی تلفنی داشت و با «جرالد فایرستاین» سفیر آمریکا در صنعا، دیدار کرد. حتی 2 ماه بعد (نوزدهم مردادماه) فایراستاین با اشاره به 12 تا 13 بار دیدار با هادی تاکید کرد «واشنگتن به او اعتماد کامل دارد و این اعتماد فقط به انتقال قدرت به او منحصر نمی شود بلکه ما در مرحله انتقالی نیز به او اعتماد داریم.»
حضور هادی در قدرت گرچه با وعده به آمریکا برای همراهی در مبارزه با القاعده آغاز شد اما ناتوانی ارتش در رویارویی با گروه های تندرو، ادامه فساد، حذف یارانه کالاهای اساسی، ضعف در اداره کشور به ویژه کاستی های پیش نویس قانون اساسی که یمن را به 6 ایالت تقسیم می کرد و راه های دسترسی شماری از استان ها به آب های آزاد را می بست، سرانجام به ساماندهی مخالفان مردمی در قالب «انصارالله» منجر شد؛ گروهی که شهریورماه 1393 از شهرهای گوناگون راهی پایتخت شد و دولت را به تمکین و امضای توافق «صلح و مشارکت» با 9 گروه سیاسی مهم یمن وادار کرد.
هادی ناگهان دوم بهمن ماه به فاصله چند ساعت پس از استعفای نخست وزیر، کناره گیری خود را اعلام کرد اما دوم اسفند پس از گریختن به «عدن» در نامه ای به مجلس منحل شده، استعفا را پس گرفت.
هادی در عدن پس از برکناری برخی فرماندهان نظامی و کشاندن دوباره پای عربستان به مسائل داخلی کشور، با هدف سلطه بر مناطق نظامی و حساس آشوبی بر پا کرد که انصارالله برای مدیریت آن چاره ای جز ورود به میدان ندید.
با نزدیک شدن خطر دستگیری بیخ گوش هادی و تصرف پایگاه هوایی «العند» در شمال عدن، عربستان که آشکارا از طرح دوپاره شدن یمن سخن می گفت، آتش جنگ را به راه انداخت تا بیش از این کنترل اوضاع را از دست ندهد.
در این زمینه، اشاره به چند نکته ضروری است:
1- مداخله خارجی در امور یمن پیشینه ای بلند دارد. 20 سلطاننشین یمن در سال 1316 شناسایی حق حاکمیت بریتانیا را خواستار شده بودند که در پی بی اعتنایی دولت وقت، نیروهای انگلیسی حمله هوایی و دریایی خود را علیه یمن آغاز کردند و در عدن پایگاهی ساختند.
پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی، یمن طی قراردادی با انگلستان در سال 1323 استقلال یافت. همان سال سعودی ها در جنگ 45 روزه بخش های «تهامه تا حدیده» را اشغال کردند.
همچنین ایتالیا در آغاز جنگ جهانی دوم قصد استفاده از یمن را بهعنوان سرپل دسترسی به آبهای خلیج فارس داشت، اما در رویارویی با ناوگان دریایی بریتانیا شکست خورد.
در جنگ پنج روزه سال 1335 اعراب و رژیم صهیونیستی نیز تنگه «باب المندب» از سوی نیروهای ارتش مصر محاصره شد.
گرچه در سال 1369 یمن شمالی و جنوبی به هم پیوستند اما مداخله عربستان و پشتیبانی از جدایی طلبان جنوب از سال 1373 جنگی 6 ساله را برای صالح پدید آورد.
پس از حوادث یازدهم سپتامبر 1380، یمن به عنوان یکی از کانون های مبارزه آمریکا با تروریسم معرفی شد و این سرزمین آماج حمله هواپیماها و پهپادهای آمریکایی به پشتیبانی دولت مرکزی قرار گرفت.
در جنگ ششم «صعده» یا عملیات «زمین سوخته» در مردادماه 1388 نیز حکومت مرکزی یمن به رهبری صالح با کمک نیروهای سعودی با مبارزان الحوثی در شمال کشور درگیر شد.
همانگونه که گفته شد دخالت های عربستان در امور یمن پس از خیزش های مردمی نیز ادامه داشت. بنابراین به نظر می رسد منافع بسیاری از دولت های منطقه ای و فرامنطقه ای با تحولات یمن گره خورده است که بخشی از آن، به موقعیت ژئواستراتژیک این کشور و تاثیر آن بر اداره شاهراه های آبی منطقه به ویژه نگرانی صهیونیست ها درباره عبور از تنگه باب المندب بازمی گردد.
2- با وجود فعالیت چهار ساله «جمال بن عمر» نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن، هنوز اوضاع این کشور به سامان نرسیده است. وی با اتخاذ مواضع متناقض، گاه هادی را به گفت و گو با انصارالله فرا می خواند، زمانی به ریاض یا عدن نزد هادی می رفت و حتی به کشورهای منطقه ای و بین المللی هشدار می داد نباید روی هادی شرط ببندند.
شاید همین رویکرد چندگانه، زمینه ورود نظامی عربستان به ماجرای یمن را فراهم آورد و به ریاض اطمینان داد فرصتی هرچند اندک برای به دست گرفتن کنترل اوضاع خواهد داشت.
3- به نظر می رسد انصارالله می خواست پیش از برگزاری نشست شنبه سران اتحادیه عرب در مصر، به اقدام های آشوبگرانه هادی پایان دهد و دستکم او را به صنعا- پای میز گفت و گو- بکشاند. رویکرد انصارالله طی ماه های گذشته نشان داد این گروه برای همسوسازی جریان های گوناگون سیاسی و مردمی توانایی زیادی دارد؛ به گونه ای که بسیاری از رهبران یمنی از حزب «اصلاح» و «کنگره ملی» گرفته تا جدایی طلبان جنوب و سوسیالیست ها را با خود همراه کرده است.
گرچه انصارالله با این قدرت یکپارچه سازی دست برتر را داشته اما همواره بر ادامه گفت و گو با هادی تاکید کرده است.
در شرایطی که رهبران برخی قبایل در استان های کلیدی لحج، ذمار، إب، ضالع و بیضا با پشت پا زدن به کمک های مالی نهاد سعودی «کمیته ویژه» همراهی خود را با صنعا اعلام کردند و انصارالله تا دروازه های عدن پیش رفت، «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه تازه عربستان، نیز فرصت را مناسب دید تا در نقش منجی- البته در برابر خودنمایی ریاض برای دیگر کشورهای عربی، نجات هادی در درجه دوم اهمیت قرار دارد- ظاهر شود تا در نشست سران اتحادیه عرب محکم تر گام بردارد.
4- بر پایه بیانیه پنجم فروردین کاخ سفید، «هرچند آمریکا به طور مستقیم نیروهایی خود را در این اقدام نظامی و پشتیبانی از این تلاش شرکت نداد اما در حال تشکیل یک هسته برنامه ریزی مشترک با عربستان برای هماهنگی پشتیبانی نظامی و اطلاعاتی است».
در بیانیه آمده است آمریکا تهدیدهای القاعده یمن را از نزدیک زیر نظر داشته و همچنان «به اقدام لازم برای قطع تهدیدهای مداوم و فوری این گروه علیه آمریکا و شهروندان خود» دست خواهد زد.
این، در حالی است که ارتش و نیروهای مردمی عضو انصارالله که شانه به شانه یکدیگر علیه القاعده می جنگند و به پیروزی هایی دست یافته اند، به تازگی با گروه برآمده از کمک های غربی- عربی- عبری «داعش» نیز روبرو شده اند که طی سه سال گذشته به فعالیت های تروریستی در سوریه و عراق دست زده است. چنانچه هدف واقعی حضور آمریکا در یمن، مبارزه با تروریسم باشد باید بهتر از هر طرف دیگر بداند ترکیب کنونی (ارتش و نیروی مردمی)، بهترین اسلوب (فرمول) برای چنین رویارویی است.
از سوی دیگر، هیات حاکم بر یمن با دربرگیری همه گروه های سیاسی و مردمی الگویی از مردمسالاری مورد ادعای آمریکا را به نمایش گذاشته است اما گویا کاخ سفید قصد ندارد به این ترکیب تازه، اجازه عرض اندام دهد و این وظیفه را با توجه به راهبرد خود برای دوری از عرصه درگیری ها و تمرکز بر آسیای جنوب شرقی به جای خاورمیانه، به طور نیابتی بر عهده ریاض گذاشته است.
5- بر پایه قوانین بین المللی اقدام هر کشور به جنگ افروزی در سرزمین دیگر، تجاوز به حق حاکمیت آن کشور است؛ هر چند با هماهنگی طرف های دیگری مانند آمریکا باشد. حتی اگر قرار باشد با بهانه ای مانند پشتیبانی از دولت مرکزی مداخله ای نظامی در یک کشور صورت گیرد باید با مجوز شورای امنیت سازمان ملل متحد باشد. بنابراین اقدام عربستان در تجاوز به خاک یمن برخلاف تمام قوانین بین المللی است.
این، در حالی است که شورای ریاست جمهوری پنج نفره و مجلس ملی قانون اساسی 551 نفره به نمایندگی از همه گروه های سیاسی و مردمی در صنعا اداره کشور را بر عهده دارند.
در چنین شرایطی، مردم یمن که خاطره اشغال کشور خود به دست سعودی ها و کشمکش های دوران صالح با ریاض را فراموش نکرده و طی سه سال گذشته از طرح پیشنهادی عربستان برای سپردن اداره کشور خود به دستان کم توان هادی زخم خورده اند، اینک با تجاوز نظامی دیگری به خاک خود روبرو شده اند.
عربستان با این اقدام جز افزایش بیزاری عمومی از خود در یمن و آسیب زدن به چهره به ظاهر میانجیگرانه و صلح طلبانه خود خوشه ای درو نخواهد کرد. فرجام این حرکت، دامن زدن به ناآرامی های خاورمیانه و بر هم زدن توازن امنیتی منطقه است؛ امری که سرانجام به گفته اعراب، جادو را به جان جادوگر خواهد انداخت.
*از: مریم مسعود (گروه پژوهش و تحلیل خبری)
پژوهشم**1961**2054
06/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]
صفحات پیشنهادی
دود آتش جنگ یمن به چشم عربستان خواهد رفت/ عملیات نظامی هرچه سریعتر متوقف شود
دود آتش جنگ یمن به چشم عربستان خواهد رفت عملیات نظامی هرچه سریعتر متوقف شود علاالدین بروجردی با بیان اینکه دود آتش جنگ یمن به چشم عربستان خواهد رفت خواستار توقف عملیات نظامی در این کشور شد به گزارش نامه نیوز به نقل از مجلس نیوز علاالدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاسترئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس: دود آتش جنگ یمن به چشم عربستان خواهد رفت/ عملیات نظامی هرچه سریعتر متوقف شود
رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس دود آتش جنگ یمن به چشم عربستان خواهد رفت عملیات نظامی هرچه سریعتر متوقف شودعلاالدین بروجردی با بیان اینکه دود آتش جنگ یمن به چشم عربستان خواهد رفت خواستار توقف عملیات نظامی در این کشور شد به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس به نقل از مجلس نیوزسفیر آمریکا:برگزاری گفت وگو میان گروه های سیاسی یمن در ریاض بعید است
سفیر آمریکا برگزاری گفت وگو میان گروه های سیاسی یمن در ریاض بعید است تهران- ایرنا- متیو تولر سفیر آمریکا در یمن موافقت با پیشنهاد عربستان درباره میزبانی مذاکرات صلح میان گروه های یمنی درگیر در 7 آوریل 18 فروردین در ریاض را بعید دانست به گزارش خبرگزاری رویترز تولر پیش بینی کردانصارالله یمن: جنگی همه جانبه علیه یمنی ها به راه افتاده است
انصارالله یمن جنگی همه جانبه علیه یمنی ها به راه افتاده است تهران- ایرنا- شورای سیاسی جنبش مردمی انصارالله یمن تأکید کرد جنایاتی که علیه یمنی ها صورت می گیرد در چارچوب جنگ همه جانبه ای است که علیه ملت یمن به راه افتاده است به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری یمن پرس انصارالدرخواست کمک عبدربه منصور هادی از ریاض/ دخالت آشکار عربستان در امور داخلی یمن
پیام منصور هادی به ملک سلمان درخواست کمک عبدربه منصور هادی از ریاض دخالت آشکار عربستان در امور داخلی یمن پیام منصور هادی به پادشاه عربستان را خبرگزاری رسمی عربستان سعودی منتشر کرد که بر اساس آن وی خطاب به ملک سلمان شرایط یمن را حساس و بغرنج توصیف کرده که در این صورت میتوان ادواشنگتن و ریاض درپی شکست انقلاب یمن
واشنگتن و ریاض درپی شکست انقلاب یمنتاریخ انتشار دوشنبه ۳ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۹ ۳۰ عضو شورای سیاسی جنبش انصارالله ضمن هشدار درباره توطئه رژیم سعودی و آمریکا برای شکست انقلاب یمن ادامه مذاکره با نیروهای سیاسی این کشور را ضروری خواند علی القحوم" عضو شورای سیاسی جنبش انصار الحمله هوایی عربستان به یمن/ واکنش انصارالله به تجاوز ریاض/ درخواست کنگره آمریکا از اوباما/ ایران خواستار توقف ف
آخرین گزارش ها از یمن خبر تمکیل می شود حمله هوایی عربستان به یمن واکنش انصارالله به تجاوز ریاض درخواست کنگره آمریکا از اوباما ایران خواستار توقف فوری عملیات نظامی خارجی شد تهران - ایرنا - تلویزیون المسیره گروه انصارالله در یمن گزارش داد که هدف قرار گرفتن یک منطقه مسکونی در شممدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی اراک خبر داد آمادگی آتشنشانی اراک برای مقابله با حوادث چهارشنبه سوری
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی اراک خبر دادآمادگی آتشنشانی اراک برای مقابله با حوادث چهارشنبه سوریمدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی اراک از آمادهباش صددرصدی نیروهای این سازمان در شب چهارشنبه آخر سال خبر داد عبدالله اسماعیلی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارسبار اکلیل سرنج واژگون شد/ آتش نشانها محل را ایمن سازی کردند
ملکی خبر داد بار اکلیل سرنج واژگون شد آتش نشانها محل را ایمن سازی کردند سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از جاری شدن 100 کیلو مواد محترقه اکریر سرنج در مرکز شهر خبر داد جلال ملکی سخنگوی سازمان آتشنشانی در گفتگو با خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران درئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان خبر داد آمادهباش 75 تیم عملیاتی آتشنشانی/حادثه جدی گزارش
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان خبر دادآمادهباش 75 تیم عملیاتی آتشنشانی حادثه جدی گزارش نشده استرئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان از آمادهباش 75 تیم عملیاتی برای امداد رسانی به حوادث احتمالی چهارشنبه آخر سال خبر داد آتشپاد بهزاد بزرگزاد امرموافقت شورای همکاری خلیج فارس با مذاکرات یمن در ریاض/بیانیه جدید انصارالله
دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۳ در حالی که جنبش انصار الله یمن نسبت به سوق دادن این کشور به عرصه درگیریهای منطقهای هشدار داد کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با برگزاری کنفرانس گفتگوی ملی یمن در ریاض پایتخت عربستان سعودی موافقت کردند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا بهرئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان: زندگی در شهری زیبا، ایمن و ایدهآل حق مردم است/مهندسان برای تحقق
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان زندگی در شهری زیبا ایمن و ایدهآل حق مردم است مهندسان برای تحقق نیازها اهتمام کنندرئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان گفت مردم حق دارند در شهری زیبا ایمن و ایدهآل زندگی کنند و مهندسان باید در راستای تحقق نیازهای آنها اهتماجانشین سازمان آتشنشانی بجنورد خبر داد کاهش 30 درصدی حریق در چهارشنبه آخر سال بجنورد
جانشین سازمان آتشنشانی بجنورد خبر دادکاهش 30 درصدی حریق در چهارشنبه آخر سال بجنوردجانشین سازمان آتشنشانی بجنورد از کاهش 30 درصدی وقوع حوادث حریق در چهارشنبه آخر سال امسال بجنورد نسبت به سال قبل خبر داد علی یکدل امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بجنورد از کاهش 30 درصدی ومدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد اعلام کرد آمادگی اکیپهای سازمان آتشنشانی برای چهارشنب
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد اعلام کردآمادگی اکیپهای سازمان آتشنشانی برای چهارشنبه آخر سالمدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد از آمادگی اکیپهای این سازمان برای مقابله با خطرات احتمالی در شب چهارشنبه آخر سال خبر داد مجید علیپوخودروی عضو شورای شهر برازجان را آتش زدند!
همزمان با رسانه ای شدن اختلافات شورای شهر برازجان و استعفای شهردار این شهر حواشی جالبی از برازجان به گوش می رسد جان و استعفای شهردار این شهر حواشی جالبی از برازجان به گوش می رسد به گزارش استان نیوز یک منبع آگاه در گفت و گو با خبرنگار سپاس از به آتش کشیده شدن خودروی سخنگو شورایک پایگاه خبری یمنی بررسی کرد نشست رهبران جنوب یمن در امارات؛ ابوظبی در سنگر ریاض یا تهران؟
یک پایگاه خبری یمنی بررسی کردنشست رهبران جنوب یمن در امارات ابوظبی در سنگر ریاض یا تهران برخی ناظران سیاسی نشست قریبالوقوع رهبران جنوب یمن در دبی را تلاش همسوی ابوظبی با ریاض برای متقاعد کردن جنوبیها برای حمایت از هادی میدانند اما برخی دیگر نظری مخالف با این مسئله دارند بهبحران یمن؛ محور نشست مقامات شورای همکاری خلیج فارس در ریاض
یکشنبه ۲ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۸ مسوولان بلندپایه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس ضمن اعلام حمایت مجدد خود از عبد ربه منصور هادی خواهان برگزاری مذاکرات گروههای یمنی در ریاض با هدف حل بحران فعلی یمن شدند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزی-
سیاسی
پربازدیدترینها