تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس روزه دارى را افطار دهد، براى او هم مثل اجر روزه دار است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838069073




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دلالت های نام سال پسامذاکره


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دولت و ملت؛ همزبانی و همدلی دلالت های نام سال پسامذاکره مرد چشمانش را دوخته بود به تلویزیون گوشه ی مغازه و حواسش به حرف های فروشنده نبود. تلویزیون داشت بخش کوتاهی از سخنان رهبر انقلاب را پخش می کرد. فروشنده با حالت خاصی به مشتری گفت که آن قدر محو تماشای تلویزیون بودید که نشنیدید من چه گفتم! خریدار جواب داد که می خواستم ببینم اسم سال چه شده؟ چون تکلیف را مشخص می کند.


این سطح برداشت یا توجه به انتخاب نام سال، رفته رفته در حال شکل دهی به حوزه ی عمومی است؛ گمانه زنی و ساخت و ساز انواع شعارها در شبکه های اجتماعی که از روزهای پایانی اسفند 93 آغاز شد و نسبت به سال های قبل گسترده تر بود و تمایل کاربران به پیش بینی نام دقیق تر، نشانه ای دیگر از این توجه همگانی است و هر چه نام سال صریح تر و شفاف تر، تداوم اقبال و توجه به آن بیش تر.
مسأله زبان
نام سال برآمده از زبان است و مسأله ی زبان در اینجا حفظ و حراست از ادبیات فارسی نیست؛ بلکه آن بخشی از گفتار عمومی است که عمدتاً در رابطه میان دولتمردان و مردمان هویدا می شود. در سالی که گذشت و در دفعات مختلف (که نیازی به شرح و تکرار آنها نیست) حرف هایی از سوی مسئولین، سیاسیون و رسانه ها شنیده شد که متأسفانه نه «عرف» آنها را تأیید می کرد و نه «اخلاق». البته اگرچه رابطه و حقوق بین دولتمردان و مردم، امری دو سویه است، اما به حکم قاعده ی منطقی «الناس علی دین ملوکهم» وظیفه ی دولتمردان در این امر سخت تر از مردم و رسانه ها است. از این حیث، افزودن پسوند «هم زبانی» در عنوان سال، می تواند دلالتی دال بر این بخش از منازعاتی باشد که در سال های اخیر رخ داده است. البته همچنان که گفته شد هر مجادله ای واجد دو طرف رویارویی است؛ در برخی موارد گروه هایی از منتقدان با ادبیات سرزنش بار و گلایه آمیز، مخاطب قرار گرفتند و از سوی منتقدان هم، آواری از اتهامات بر دولت سرازیر شد که هم آن را به انفعال برد و هم می تواند توده ها را نسبت به افق های بلندمدت بدبین کند.
هم زبانی هر چند که در درجه ای پایین تر از «همدلی» قرار می گیرد، اما از آن جهت که آشکار و عیان است و حوزه ی اخلاق جمعی را از خود متأثر می کند، شاید یکی از برجسته ترین برایندهای انتخاب نام سال باشد.
حاشیه هسته ای
اما روشن است که زبان مشترک داشتن، محوری ترین محتوای نام سال نیست؛ این نام و سخنرانیِ متعاقبش در دوره ی پسامذاکره قرار داشت؛ چه توافق بشود و چه نشود، باید از گره زدن زندگی روزمره و همچنین برنامه ریزی های کلان کشور (نظیر بودجه بندی سالیانه) به مذاکراتی که در آن، طرف مقابل با طرح و سیاست گذاری وارد کارزار شده، به شدت پرهیز کرد. کشور نیازمند پیش و جلو رفتن است و نمی توان همچنان دل به «نقطه های خیالی» بست. نام سال نیز برخلاف بسیاری از پیش بینی ها، وجه آشکاری در نسبت با مسائل سیاست خارجی و تأثیرات عینی آن بر داخل نداشت (گمانه زنی هایی که به استقلال، شرافت و عناوینی مشابه می پرداختند) و اتفاقاً شرایطی را نمودار می کند که در آن، سویه ی اتحادی و انسجامی در ساخت درون را مؤکد می سازد.
اعتماد اقتصادی
سال 94 سالی رو به انتخابات است و عصر پسامذاکره؛ چه توافق بشود و چه نشود. شاید تمایل برخی افراد و گروه ها، پررنگ کردن مسائلی از قبیل انتخابات یا مذاکرات و ... باشد؛ اما همچنان مسأله ی اصلی کشور «اقتصاد ملی» و رونق بخشیدن به آن از مسیر توجه به «تولید داخلی» است. وظیفه ی اولیه ی دولت نیز حل مشکلات اقتصادی است. در چنین حال و روزی دولت نیازمند یاری مردم است برای تسهیل در طرح های اقتصادی خویش و از رهگذر همین اعتماد است که اقبال آنها را به دست خواهد آورد.
بخش بزرگی از این اعتماد در عرصه ی اقتصاد و صنعت خود را جلوه گر می کند و محرک های مهمی چون اصل 44 نیز از آن حمایت می کند. بورس به عنوان نشانه ای از این هم گرایی در نیمه ی پایانی 93 شرایطی ناپایدار داشت و بازکردن شاخص ها در روزهای آخر اسفند، اُفت قابل توجهی را نشان داد. اینجا یک عرصه ی تجلی جدی همدلی است که الزام آن دوری از توجه به وارادت و وابستگی و پرداختن به تقویت تولید داخلی و افزایش صادرات غیرنفتی است.
نظام دغدغه مندی
و دست آخر هم اینکه دولت-ملت از اصلی ترین چالش های دوره ی تجدد است و نظام سازی متوقف به تنظیم مناسب این رابطه. یک رکن این رابطه بر «امر به معروف و نهی از منکر» استوار است و افراد و جریان هایی که دغدغه دارند و دلواپس مسائل عمده کشورند، نباید آماج تهمت و اتهام قرار بگیرند.
از سویی دیگر این افراد و گروه ها نیز نمی بایست در انتقادهای خود نسبت به دولت، خدمات و زحمات انجام شده را نادیده بگیرند. در حقیقت نقد کردن دارای ادبیات و شاخص هایی است که از خلال آن می توان فرق میان «دستگیری» و «مچ گیری» را دریافت. به همین دلیل بخش عمده ی سخنان اول فروردین رهبر معظم انقلاب درباره ی نحوه مطلوب رابطه میان دولت و منتقدین بود.
اگرچه در نگاه اول به بیانات رهبر انقلاب، گونه ای از تأیید نسبت به حضور و کنش جریان های فوق به چشم می آمد، ولی وجه غالب روی حوزه های آسیب زایی تمرکز داشت که می تواند چنین جریاناتی را از دایره ی اثربخشی روی چهارچوب کلان نظام سازی خارج کند. آن زمان وقتی است که امر به معروف در تشخیص معروف نهایی دچار اخلال شود و به عنوان نمونه همان آفتی را برای نظام سیاسی به وجود آورد که در نقیض آن (یعنی آمریکا) ایجاد کرده است؛ دعوای میان جناح ها نه بر سر منافع ملی، بلکه بر سر میزان مالکیت آنها از قدرت و تمتعات آن باشد.
دال مرکزی در این بخش عنصر «برادری اسلامی» است و اینکه مؤمنین نسبت به یکدیگر چگونه باید رفتار کنند و لااقل یکدیگر را به سخره نگیرند و اینکه دغدغه مندان با چشمانی باز صحنه را نظاره کنند.
***
همدلی و هم زبانی دولت و ملت در دوران پسامذاکره می تواند چاره ساز بحران های امنیتی باشد که در جنوب غرب آسیا پیشاروی کشور است. در سالی که باراک اوباما به ایرانیان لبخند مخملین زد، فتنه ی 88 رقم خورد و کشور را تا «لبه ی پرتگاه سقوط» پیش برد. دور و دیر نیست که دشمن غیرقابل اعتماد (علی رغم پیام های هوشمندانه ای که می دهد) در ظاهر مؤدبانه، سوداهای دیگر را در سر داشته باشد و زیر میز مذاکره، بازی تیز دیگری را رقم زده باشد تا آنچه را با زبان نمی تواند به کشور تحمیل کند، با زور بتواند. و این همان موضع نقش آفرینی امثال آن مردمانی است که چشمانشان را به تلویزیون دوخته اند.
اول**1610



06/01/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن