واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بهار فاطمی و ضرورت الگوگیری از حضرت زهرا(س) - حجت الاسلام والمسلمین دکتر بهرام دلیر* حضرت فاطمه زهرا (س) بهترین عرفان را در نیایش های خود به نمایش گذاشته است، هر کسی با موضوع عرفان و مسائلی عرفانی آشنا باشد و به نیایش های زهرای اطهر بنگرد عرفان ناب را در رفتارها، گفتارها و نیایش های آن حضرت خواهد یافت
اگر این رویکرد در عموم بشریت خصوصا مسلمانان و بالاخص شیعیان حاکم شود نگاه آنها به طبیعت، محیط زیست، بهار و شکوفه هایی بهاری متفاوت خواهد بود، به گونه ای که این نگرش، گل را به عنوان گل و شکوفه را به عنوان شکوفه نمی بیند بلکه ضمن شکوفه و گل ، گل آفرین و آفرینده شکوفه ها و ایام بهار را می بیند که حضرت علی (ع) در گفتاری می فرماید: "هیچ چیزی را ندیدیم مگر قبل از آن چیز خدا را دیدم و همراه آن چیز،خدا را دیدم و بعد از آن خدا را دیدیم" و شاید بابا طاهر عریان همین کلام حکیمانه و عارفانه حضرت علی (ع) را در ربایی خود آورده باشد که می سراید" به دریا بنگرم دریا تو بینیم به صحرا بنگرم صحرا تو بینیم"، تمام چیزها را حق را می بیند .
لذا تقارن ایام فاطمیه با سال جدید برای عموم پیراوان زهرای مرضیه (س) یک فرصت است. چون شادی و خوشحالی حقیقی برای کسانی که معتقد به خداوند متعال هستند شادی حقیقی را در رضایت حضرت حق می بینند که این حسن ایام فاطیمه اگر در چارچوب خود حاصل شود سرانجامش وصال به حق خواهد بود و وصال به حق اوج شادی بندگان خوب پرورگار عالم است.
در سال جدید خواه ناخواه ادارات ، نهادها و محیط های کاری تعطیل است همانطور که خانواده ها در سال جدید خانه تکانی می کنند ما نیازمند اخلاق تکانی، باور تکانی و سلایق تکانی هم هستیم.
آیا تمام سلیقه های ما مطلوب است؟ آیا اخلاق ما ایرانیان مطلوب است؟ آیا باورهای ما نیاز به وارسی ندارد که اگر نداشته باشد ما باید شاهد بداخلاقای هایی که در جامعه اتفاق می افتد نباشیم.
از باب نمونه برخوردی که نیروهای خودسر با فرزند علامه شهید مطهری در شیراز داشتند نشان از بداخلاقی هاست و از این ماجراها و بداخلاقی ها، اگر چند جوان خودسر و خیرسر انجام دهد جای تعحب نیست ولی عجب آن است که گاهی صاحبان تریبون و اقامه کنندگان نمازجمعه می خواهند به کار این جوانان مشروعیت دهند و این اوج انحطاط اخلاقی و رفتارهای اجتماعی است که بیایند چیزی که بدیهی است که زشت و نامطلوب باشد را قانونی جلوه دهیم.
در ایران نهادهای حکومتی شکل گرفته است و ما قانون اساسی و رهبری داریم و این چیزها آنارشیسم و هرج و مرج را برنمی تابند، در رفتار و کردار زهرای اطهر، نظم و انضباط ، حرمت داری و احترام به دیگران موج می زند. حضرت زهرا (س) فقط الگویی از جنس خود نیست بلکه برای جنس مخالف خود الگو می باشد .
امید است در فرصت ایجاد شده( تقارن ایام فاطمیه با ایان نوروز) به تاسی از حضرت فاطمه زهرا(س)، اخلاق ها را در جناح سیاسی خلاصه نکنیم، مسائل دینی، شرعی و اخلاق اسلامی را در مقابل منافع حزبی ذبح نکنیم بلکه منافع حزبی باید در مقابل مسائل اخلاقی، شرعی، اعتقادی و دینی ذبح شوند، چون انقلاب ما برخواسته از آیین ما بود، انقلاب آمد تا گزاره های دینی را به گزاره های اخلاقی در جامعه جاری و ساری کند اگر خدای ناکرده در بحث های اخلاقی به انحطاط برسیم معلوم می شود انقلاب به سرانجام خود نرسیده است و دچار آسیب های جدی گشته است. باید با الگوگیری از حضرت فاطمه زهرا (س)، انصاف، عدالت و اخلاق را سرلوحه کار خود قرار دهیم.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر بهرام دلیر، مدرس درس خارج فقه، اصول، عرفان و فلسفه حوزه علمیه، مدیر گروه عرفان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و استاد علوم سیاسی دانشگاه های استان قم می باشد.
7401/ 6133/
04/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]