واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: موزه مردم شناسی حمام میرزا رسول مهاباد چشم انتظار مسافران نوروزی مهاباد - ایرنا - رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مهاباد گفت: موزه مردم شناسی حمام میرزا رسول این شهرستان در تعطیلات نوروزی امسال آماده بازدید از گردشگران است.
آرش شهابی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حمام میرزا رسول یکی از اماکن تاریخی مهاباد و از جمله بناهای اواخر دوره صفویه و اوایل دوره قاجاریه است که به دلیل شیوه خاص معماری، تزئینات داخلی و خارجی و آجرنماهای زیبای آن از اهمیت تاریخی زیادی در منطقه برخوردار است .
وی گفت: این اثر زیبا و دیدنی همه روزه از ساعت 8 صبح تا ساعت 19 برای بازدید گردشگران مهیا شده است و بازدید کنندگانی که دارای کارت منزلت هستند، به طور رایگان می توانند از این موزه دیدن کنند .
شهابی افزود: در دو روز گذشته بیش از 350 نفر از این موزه و آثار تاریخی موجود در آن بازدید کرده اند که شمار بازدید کنندگان از آن روز به روز در حال افزایش است .
وی اضافه کرد: در حال حاضر در موزه مردم شناسی حمام میرزا رسول مهاباد، بیش از یک هزار قلم انواع آثار تاریخی و فرهنگی و مطالعاتی وجود دارد که بخش مهمی از آنها توسط اقشار مختلف مردم فرهنگ دوست این شهرستان به این موزه اهدا شده است.
شهابی اظهار کرد: آثار موجود در این موزه متعلق به دوره های مختلف تاریخی بوده و برخی از اشیاء از قدمت سه هزار ساله برخوردار هستند.
حمام میرزا رسول یکی از اماکن تاریخی مهاباد است که پس از مرمت و بازسازی توسط اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی به موزه مردم شناسی تبدیل شده است.
پوشش حمام میرزا رسول طاق گنبدی است که دارای دو گنبد بزرگ و سه گنبد کوچک بوده و مصالح به کار رفته در آن نیز مانند بیشتر معماری های آن دوره آجرهای قرمز، سنگهای محلی و ملات گچ بوده و سوخت آن از مواد آلی و آب آن از قنات تامین و تهیه می شد.
این بنای عظیم که قدمت آن به اواخر دوره صفویه برمی گردد توسط شخصی به نام میزرا رسول ساخته شده است.
این حمام اکنون به موزه مردم شناسی تبدیل و در آن جلوه هایی از فرهنگ غنی و قدیمی این منطقه به نمایش گذاشته شده و لباس ها و پوشش های مختلف مردانه و زنانه برای آیین های مختلف و متداول منطقه در آن به چشم می خورد.
در قسمت دیگری از موزه انواع ابزار آلات و ادوات مورد استفاده در قدیم در مشاغل مختلف کشاورزی، آهنگری، طبابت، پخت نان، سفالگری و مسگری و حتی ریسندگی و رنگرزی وجود دارد.
در قسمتی از موزه انواع ظروف سفالی، مسی و مفرغی و انواع سکه های قدیمی که در این مناطق معمول بوده و امر داد و ستد با آنها صورت می گرفت و نام حاکمان دوران خود را به یادگار دارند، دیده می شود.
در شهرستان مهاباد، آثار تاریخی و باستانی زیادی وجود دارد که از آن جمله می توان به مقبره های فخریگاه و بداق سلطان، معبد برده کنته، پردی سور (پل سرخ)، مسجد سور، حمام میرزا رسول، حوضخانه های شاه و درویش، عباس آقا و رستم بیگ اشاره کرد.
شهرستان مهاباد در جنوب آذربایجان غربی و 116 کیلومتری مرکز استان واقع شده است .
6185/2093
03/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]