محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830332791
آشنایی با «خلیج فارس» و 5 کاوشگر برتر دریایی در جهان+تصاویر
واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
آشنایی با «خلیج فارس» و 5 کاوشگر برتر دریایی در جهان+تصاویر
کاوشگر خلیج فارس دارای 2 موتور هزار کیلووات است و 4 آزمایشگاه دارد که تحقیقات در 3 آزمایشگاه شامل آزمایشگاههای خشک و تر صورت میگیرد و آزمایشگاه چهارم تحقیقات انجام شده را آنالیز میکند.
سایت مشرق گزارش داد: حضور در آب های آزاد و اقیانوس ها یکی از کلید واژه های بسیار مهم قدرت و اقتدار ملی در دنیای امروزه بوده و می توان گفت کشورهایی واقعا نیرومند هستند که در سطح گسترده ای، در آبهای آزاد حضور دارند. این حضور نه فقط به شکل نظامی و بلکه در قالب تجاری، نفتکش ها، شناورهای صیادی، تحقیقاتی و انواع مختلفی از شناورها می باشد.
اما قبل از حضور در یک ناحیه نیاز به شناخت آن منطقه و جغرافیا خاص آن قطعا احساس می شود. دریا نیز به مانند خشکی و آسمان در هر نقطه از این کره خاکی شکل خاص خود را داشته و برای حضور در آن منطقه بایستی ابتدا در این مناطق اقدام به عملیات اکتشافی و نقشه برداری کرد.
به همین منظور است که نسلی از کشتی ها با ماموریت خاص نقشه برداری و شناخت جغرافیایی دریایی طراحی و ساخته شده که با عنوان "شناورهای اقیانوس شناسی" نیز شناخته شده و امروزه در تمام کشورهای پیشرفته فعال می باشند. با تعدادی از این شناورها در این مطلب آشنا خواهیم شد.
کلاس Echo
بدون هیچ شک و شبهه ای کلیه مورخان و متخصصین در این مسئله موافق هستند که قدرت دریایی بود که انگلستان در از یک جزیره کوچک در شمال اروپا تبدیل به یک ابرقدرت جهانی کرد. نیروی دریایی به همراه ناوگان تجاری این کشور رمز قدرت انگلستان در قرن 19 و نیمه اول قرن بیستم میلادی بود.
امروزه نیز با وجود کاهش قدرت انگلستان در عرصه های مختلف این کشور همچنان یکی از بازیگران موثر در صحنه بین المللی بوده و نیروی دریایی انگلیس نیز یکی از این اهرم های قدرت به حساب می آید. در ناوگان نیروی دریایی انگلستان دو فروند کشتی اقیانوس شناسی کلاس Echo وجود دارد که وظیفه نقشه برداری از محیط زیر آب، اجرای عملیات هواشناسی، حمل سامانه های سونار و حتی قابلیت شناسایی مین های دریایی از جمله توانمندی های این کشتی انگلیسی به شمار می آید.
این شناور توان پشتیبانی از عملیات زیرسطحی و آب – خاکی را نیز داشته و می تواند اطلاعات دریافتی خود را زمان واقعی در اختیار نیروهای عملیاتی قرار دهد. سامانه های سونار به منظور کشف اجسام زیر آب و همچنین نقشه برداری از محیط زیر سطح از جمله تجهیزات این شناور به شمار می آید. دو فروند شناور کلاس Echo نیروی دریایی انگلیس وزنی در حدود 3700 تن داشته و دارای 72 نفر خدمه می باشند.
کلاس Planet
شناور بعدی در لیست ما ساخت آلمان بوده و از آن به عنوان پیشرفته ترین کشتی تحقیقاتی در ناتو یاد می شود. از شناور کلاس Planet تنها یک فروند ساخته شده است. در همان نگاه اول ظاهر و طراحی تفاوت آن توجه هر شخصی را به خود جلب می کند. این کشتی با استفاده از اصل طراحی SWATH در آن بهره برده شده است و تنها دو سطح بسیار کم عرض از کف کشتی با آب تماس دارند.
استفاده از این فناوری باعش شده است تا این کشتی بتواند حتی در سرعتهای بالا و در شرایط بد جوی نیز تعادل خود را به خوبی حفظ کند.
این کشتی 3500 تن وزن داشته و می تواند با سرعت 28 کیلومتر در ساعت حرکت کند. تجهیزات نقشه برداری و جستجوی زیرآبی در این شناور آلمانی نصب شده و به غیر از 20 خدمه اصلی کشتی 20 محقق نیز می توانند در هنگام عملیات در دریا در آن حضور داشته باشند. از این شناور تنها یک فروند ساخته شده است که توسط نیروی دریایی آلمان از آن استفاده می شود.
شناور Ronald H. Brown
یکی دیگر شناورهای تحقیقاتی در لیست ما ساخت آمریکا بوده و توسط اداره اقیانوس و هواشناسی آمریکا که زیر نظر وزارت بازرگانی این کشور فعالیت می کند به اجرای عملیات می پردازد.
شناور اقیانوس شناسی Ronald H. Brown برای انجام انواع آزمایش ها و تحقیقات دریایی مجهز شده است. در این کشتی آزمایشگاهی به وسعت 380 متر مربع وجود دارد که دانشمندان می توانند در آن به بررسی کامل نمونه ها و یافته های خود بپردازند. در کنار تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی یک رادار مخصوص هواشناسی نیز بر روی این شناور نصب شده است و متخصصین امکان مطالعه وضعیت جوی را نیز می دهد.
در این شناور قابلیت نصب و کشیدن کابل های مخصوص نوری در دریا نیز ایجاد شده است. یک تیم پزشکی کامل نیز در کنار دانشمندان و خدمه کشتی حضور دارند. طول این کشتی 274 متر و وزن آن 3250 تن است. این کشتی دارای 26 نفر خدمه بوده و 32 نفر محقق است.
اژدهای برفی
شناور بعدی در لیست ما مربوط به قدرت تازه دریایی جهان یعنی کشور چین است. علاقمندان به حوزه دریایی مطلع هستند که این کشور در سالهای اخیر توسعه توان دریایی را در صدر امور خود قرار داده و در حال گسترش کمی و کیفی ناوگان خود است. اما شناور چینی در لیست ما سالها قبل و در اوایل دهه 1990 میلادی توسط اوکراین برای چین ساخته شده است.
این شناور به طول 167 متر و وزن 21 هزار تن در سال 1993 میلادی به چین تحویل داده شد و از آن زمان تا به امروز توسط موسسه تحقیقات قطبی چین مورد استفاده قرار می گیرد. قطب شمال و جنوب در سالهای اخیر صحنه حضور علمی و رقابت شدید بین قدرت ها برای یافتن منابع انرژی و غذایی می باشد. این شناور بزرگ که توسط چینی ها "اژدهای برفی" نامگذاری شده است دارای یک آزمایشگاه به وسعت 100 متر مربع بوده و می تواند تا 128 محقق را به غیر از 38 خدمه خود حمل کند.
قابلیت استفاده از بالگرد و توان شکستن یخ های قطبی و پیش روی در آن مناطق از جمله ویژگی های این شناور چینی می باشد. این شناور در جریان تلاش برای یافتن پرواز مفقود شده MH370 مالزی در اقیانوس هند نیز حضور داشت.
INS Darshak
شناور تحقیقاتی INS Darshak متعلق به نیروی دریایی هندوستان بوده و توسط شرکت کشتی سازی Goa در هندوستان ساخته شده است. این شناور هندی در حال حاضر در منطقه فرماندهی ناوگان شرقی نیروی دریایی هند به عملیات می پردازد. این کشتی هندی بخش عمده ای از فعالیت خود را به امور باستان شناسی و یافتن اشیاء غرق شده در آب مثل شهرهای به زیر آب رفته و یا باقی مانده کشتی های غرق شده گذارنده است.
جستجو برای یافتن شهر غرق شده Poompuhar و یا کشف و بازیابی یک توپ متعلق به کشتی هلندی که در اواخر قرن 18 میلادی نزدیک هند غرق شده است از جمله فعالیتهای این کشتی بوده است. این شناور هندی 1960 تن وزن و 87 متر طول دارد. انواع سامانه های سونار، حسگرهای حرکتی به همراه سامانه های انعکاس صوت مخصوص اکتشافات زیر آبی نیز بر روی این شناور هندی نصب شد.
شناور اقیانوس پیمای ایران؛ آماده عملیاتی شدن
در نهایت بایستی این نکته را ذکر کرد که جمهوری اسلامی ایران نیز چندین سال است که درگیر طراحی و ساخت شناور تحقیقاتی خلیج فارس است. کاوشگر خلیج فارس، شناور تحقیقاتی است که دارای 50 متر طول، 10 متر عرض، 4.5 و 12 متر ارتفاع است و با توجه به حجم مخزن سوخت و امکانات نصب شده، این کاوشگر امکان ماندن در دریا به مدت 4 تا 5 روز را دارد و می تواند 3 هزار مایل دریایی سفر کند.
کاوشگر خلیج فارس ظرفیت اقامت شبانه روزی 27 نفر را دارد که 11 نفر خدمه و 16 محقق هستند. این کاوشگر دارای 2 موتور هزار کیلووات است و 4 آزمایشگاه دارد که تحقیقات در 3 آزمایشگاه شامل آزمایشگاه های خشک و تر صورت می گیرد و آزمایشگاه چهارم تحقیقات انجام شده را آنالیز می کند.
به آب اندازی این شناور تا به امروز چندین مرحله به تاخیر افتاده است و بر اساس آخرین اعلام قرار است تا پایان اردیبهشت ماه به آب انداخته شود. با توجه به اهمیت و حساسیت در اختیار داشتن چنین شناوری، می توان امیدوار بود این پروژه مهم که توسط صنایع دریایی وزارت دفاع در حال ساخت است و قرار است توسط دانشگاههای کشورمان مورد بهره برداری قرار بگیرد، نقش زیادی در توسعه صنعت و اشراف دریایی کشورمان داشته باشد. مطلب فوق مربوط به سایر رسانهها میباشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/
94/01/03 - 10:54
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
آشنایی با «خلیج فارس» و 5 کاوشگر برتر دریایی در جهان +عکس
آشنایی با خلیج فارس و 5 کاوشگر برتر دریایی در جهان عکس دریا نیز به مانند خشکی و آسمان در هر نقطه از این کره خاکی شکل خاص خود را داشته و برای حضور در آن منطقه بایستی ابتدا در این مناطق اقدام به عملیات اکتشافی و نقشه برداری کرد به همین منظور نسلی از کشتی ها با ماموریت خاص نقشههنرمند خالق تابلو «ندیم دل»: تابلو «ندیم دل» در یادواره 838 شهید سادات فارس رونمایی شد
هنرمند خالق تابلو ندیم دل تابلو ندیم دل در یادواره 838 شهید سادات فارس رونمایی شدخالق تابلو ندیم دل گفت برای نخستینبار تابلو ندیم دل به مناسبت برگزاری یادواره 838 شهید سادات فارس با حضور مقامهای استانی رونمایی شد سید مهدی میرعظیمی امروز در حاشیه برپایی یادواره شهدای سادات فارزبان فارسی دریچه ای برای آشنایی با تمدن کهن شرق است
رایزن فرهنگی ایران در صربستان زبان فارسی دریچه ای برای آشنایی با تمدن کهن شرق است بلگراد-ایرنا- رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در صربستان در مراسم پایانی ترم اول فارسی آموزی رایزن فرهنگی کشورمان گفت زبان فارسی دریچه ای برای آشنایی با تمدن کهن شرق است که به همراه جذابیتجدول لیگ برتر فوتبال، جام خلیج فارس، در هفته بیست و سوم
جدول لیگ برتر فوتبال جام خلیج فارس در هفته بیست و سوم شناسهٔ خبر 2521252 پنجشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۴ ورزش > فوتبال ایرانکارشناس لبنانی در گفتوگو با فارس عنوان کرد «چالشهای امنیتی» و «آینده رژیم صهیونیستی» وجه
کارشناس لبنانی در گفتوگو با فارس عنوان کردچالشهای امنیتی و آینده رژیم صهیونیستی وجه مشترک کاندیداهای انتخاباتکارشناس لبنانی چالشهای امنیتی و آینده رژیم صهیونیستی را اولویت و وجه مشترک تبلیغات همه کاندیداهای انتخاباتی اعلام کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیروت همزمان بدرودگر در گفتوگو با فارس: پرسپولیس برای عباسزاده گام مثبت بردارد تا ما تعامل کنیم/ امیدوارم نساجی بعد از 21
درودگر در گفتوگو با فارس پرسپولیس برای عباسزاده گام مثبت بردارد تا ما تعامل کنیم امیدوارم نساجی بعد از 21 سال لیگ برتری شودمدیرعامل باشگاه نساجی مازندران گفت اگر باشگاه پرسپولیس برای حل مشکل عباسزاده گامهای مثبت بردارد ما هم حتما مساعدت خواهیم کرد صادق درودگر در گفتوهانی زاده در گفتوگو با فارس «فیصل» آلزایمر دارد و کسی به حرفهایش توجهی نمیکند/خط مستقیم تلفنی ریا
هانی زاده در گفتوگو با فارسفیصل آلزایمر دارد و کسی به حرفهایش توجهی نمیکند خط مستقیم تلفنی ریاض-تل آویو برای تبادل نظر درباره مذاکرات هستهای ایران شکل گرفتهکارشناس مسائل خاورمیانه گفت سعودالفیصل بدلیل بیماری جسمی و آلزایمر نمیتواند تحلیل دقیقی از تحولات منطقه ارائه دهد آمرپورکیان در گفت وگو با فارس خبر داد «دریا و ماهی پرنده» در انتظار پروانه نمایش/ اصلاحات انجام شد
پورکیان در گفت وگو با فارس خبر داددریا و ماهی پرنده در انتظار پروانه نمایش اصلاحات انجام شدفیلم سینمایی دریا و ماهی پرنده به کارگردانی مهرداد غفارزاده با انجام اصلاحات در انتظار صدور پروانه نمایش است امیر پورکیان تهیه کننده فیلم سینمایی «دریا و ماهی پرنده» در گفت وفارس گزارش میدهد «نگین خزر» شهری با چشماندازهای بینظیر+تصاویر
فارس گزارش میدهدنگین خزر شهری با چشماندازهای بینظیر تصاویرجاذبههای گردشگری چابکسر به عنوان شهر نگین خزر گیلان در انتظار قدوم گردشگران است به گزارش خبرگزاری فارس از رودسر چابکسر یکی از شهرهای گردشگری شرق گیلان و در همسایگی با غرب مازندران است که به «نگین خزر» شهرفرمانده منطقه یکم دریایی سپاه:قدرت نظامی ایران بر آمریکا برتری دارد
فرمانده منطقه یکم دریایی سپاه قدرت نظامی ایران بر آمریکا برتری دارد بندرعباس- ایرنا - فرمانده منطقه یکم دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت ایران اسلامی قدرت نظامی خود را بر پایه برتری بر قدرت نظامی آمریکا استوار ساخته است فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاباستاد قرآن در گفتوگو با فارس: توصیه مرحوم «عباس رنجبر» به شاگردانش
استاد قرآن در گفتوگو با فارس توصیه مرحوم عباس رنجبر به شاگردانشیکی از شاگردان مرحوم عباس رنجبر با اشاره به فعالیتهای قرآنی و تلاشهایش برای تربیت شاگردانی موفق گفت ایشان همواره به ما تذکر میداد که در داوری مسابقات دقت کنیم که مبادا اشتباهی رخ دهد و خدایی نکرده حق کسی ضایع شوخدمتکار به فارس خبر داد احتمال پیوستن 4 استان به طرح ملی «تلاوت»
خدمتکار به فارس خبر داداحتمال پیوستن 4 استان به طرح ملی تلاوترئیس اداره آموزش معاونت قرآن و عترت ارشاد با اشاره به اینکه حمایت از طرح ملی تلاوت یکی از برنامههای مصوب این معاونت در سال 94 است از آمادگی 4 استان برای پیوستن به این طرح خبر داد «مرتضی خدمتکار» رئیس ادارهاعزام کاروان راهیان نور دریایی به آبهای خلیج فارس
اعزام کاروان راهیان نور دریایی به آبهای خلیج فارس 28 اسفند 1393 12 55 عکس نادر ناصری کد خبر 2847557 36 عکس نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی ندر گفت و گو با فارس عنوان شد آخرین اخبار از سریال نوروزی شبکه سه/ ساخت سینمایی «خمیازه» پس از «
در گفت و گو با فارس عنوان شدآخرین اخبار از سریال نوروزی شبکه سه ساخت سینمایی خمیازه پس از سر به راهکارگردان سریال سر به راه گفت موضوعی و رویکردی که در این سریال به آن پرداختیم بداعت و نوآوری را در قصهمان نشان می دهد و آن را از سایر آثار متمایز خواهد کرد «ایرج محمدی&raqجوانی در گفتوگو با فارس: اختلافنظر آمریکا و صهیونیستها درباره مذاکره با ایران تاکتیکی است/ لزوم هوشمندی تیم
جوانی در گفتوگو با فارس اختلافنظر آمریکا و صهیونیستها درباره مذاکره با ایران تاکتیکی است لزوم هوشمندی تیم مذاکرهکننده در مقابل بازی پلیس خوب و پلیس بدیک کارشناس مسائل سیاسی گفت عدم تفاوت در مواضع اصولی سران آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران نشان میدهد که این اختلاف نظرها/اختصاصی فارس/ فیلم «محمد رسول الله» گزینه اصلی اکران عیدفطر شد
اختصاصی فارس فیلم محمد رسول الله گزینه اصلی اکران عیدفطر شدفیلم سینمایی محمد رسول الله تازهترین اثر مجید مجیدی که تحسین بسیاری از علاقمندان را برانگیخت به احتمال فراوان عید فطر سال 94 اکران میشود به گزارش خبرنگار سینمایی فارس فیلم سینمایی «محمد رسول الله» تازه ترفارس گزارش میدهد «دوشاب» ماده اصلی شیرینیهای قدیم ابرکوه / شیره انگور جای خود را به شکر داد
فارس گزارش میدهددوشاب ماده اصلی شیرینیهای قدیم ابرکوه شیره انگور جای خود را به شکر دادشیرینیهای سنتی در هر منطقه به دلیل ویژگیهایی که در پخت و مواد اولیه داشتند در نوع خود بینظیر بودند شیرینیهایی که کام مردم را به جای شکر با شیره انگور شیرین میکرد به گزارش خبرگزاری فا-
گوناگون
پربازدیدترینها