واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ناگفتههای روابط ایران و کویت پس از انقلاب
پس از اعلام استقلال كويت، ايران از اولین كشورهایی بود كه آن را به رسميت شناخت، با تاسيس سفارت ايران در كويت در تاريخ 22 دي ماه 1340، مناسبات سياسی بين دو كشور رسما آغاز شد.
کد خبر: ۴۸۵۴۲۸
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۳:۴۴ - 22 March 2015
پس از اعلام استقلال كويت، ايران از اولین كشورهایی بود كه آن را به رسميت شناخت، با تاسيس سفارت ايران در كويت در تاريخ 22 دي ماه 1340، مناسبات سياسی بين دو كشور رسما آغاز شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ پس از اعلام استقلال كويت، ايران از اولین كشورهایی بود كه آن را به رسميت شناخت. با تاسيس سفارت ايران در كويت در تاريخ 22 دی ماه 1340، مناسبات سياسي بين دو كشور رسما آغاز شد.
مناسبات دو كشور ايران و كويت تا آذر ماه 1351 با آهنگ رو به رشد ادامه داشت تا آن كه به دنبال حاكميت مجدد ايران بر جزاير سه گانه تنب بزرگ، تنب كوچك و ابوموسی در خليج فارس در تاريخ 9 آذر 1351 روابط دو كشور رو به سردی رفت. اين شرايط تا آذر ماه 1352 كه مناسبات دو كشور مجدداْ به حالت عادی بازگشت ، ادامه پيدا كرد. روابط دو كشور تا زمان پيروزی انقلاب اسلامی ايران در بهمن ماه 1357 شاهد تحول خاصی نبود.
روابط دو كشور بعد از پيروزی انقلاب اسلامي
روابط ايران و كويت در طول سالهای پس از انقلاب اسلامی از فراز و نشيب زيادی برخوردار بوده است. پس از پيروزی انقلاب اسلامی ايران ، دولت كويت با اعزام شيخ صباح الاحمد الصباح وزير خارجه وقت اين كشور (امير فعلی) به تهران جهت ديدار با حضرت امام خمينی (ره) ، ضمن استقبال از سقوط رژيم شاه، تشكيل دولت جديد در ايران را تبريك گفته و به رسميت شناخت.
با شروع جنگ تحميلی عراق عليه جمهوری اسلامی ايران در شهريور ماه 1359، دولت كويت در راستای حمايت سياسی از رژيم عراق ، سفير خود از تهران را فرا خواند و دولت ايران نيز با اتمام دوره ماموريت اولين سفير جمهوری اسلامی ايران در كويت در سال 1362، روابط ديپلماتيك خود با اين كشور را به سطح كاردار تنزل داد.
اشغال کویت توسط عراق
در تاريخ 2 اوت 1990 کویت به اشغال عراق در آمد و پس از آن جمهوری اسلامی ايران با اتخاذ يك موضع دوستانه و خيرخواهانه در همان ساعات اوليه و پيش از كشورهای عربی و اسلامی منطقه، اين اقدام را محكوم كرد و در طول دوره اشغال اين كشور نيز ميزبان دهها هزار كويتی كه در نتيجه تجاوز ارتش صدام ، كشورشان را ترك كرده بودند، شد.
در پايان اشغال در سال 1991میلادی نيز متخصصان ايرانی بنا به درخواست دولت كويت، نقش موثری در خاموش كردن چاههای مشتعل نفت اين كشور ايفاء كردند اما موضع گيری اصولی و دوستانه جمهوری اسلامی ايران در دوران اشغال كويت، زمينههای گسترش مناسبات دو كشور را فراهم ساخت و در پی معرفی سفرای جديد دو كشور، سطح روابط سياسی فيمابين ارتقاء يافت .
با وجود فراز و نشيبهایی در روابط دو كشور در طول سالهاي گذشته، در مجموع مناسبات و همكاريهای دو جانبه در ابعاد گوناگون، از روند مطلوبی برخوردار بوده و هيئتهای متعددی در سطوح مختلف ميان دو كشور مبادله شده و اسناد متعددی حدود 61 سند نيز در زمينههای مختلف همكاری بين دو كشور به امضاء رسيده است البته بيش از 100 سفر از سوی مقامات دو كشور به تهران و كويت انجام شده است .
تشريك مساعی دو کشور در سازمانهای بینالمللی
دو كشور در چارچوب سازمانها، محافل و مجامع منطقهای و بينالمللی مانند سازمان ملل متحد، عدم تعهد و كنفرانس اسلامی نيز تشريك مساعی و همكاری خوبی با يكديگر داشته و معمولا از مواضع و پيشنهادات طرف مقابل حمايت می کنند.
دیدار روحانی با امیر کویت
چندی پیش "حسن روحانی" در دیدار با امیر کویت اعلام کرد: ظرفیتهای فراوانی در مسیر توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور وجود دارد اما متاسفانه در حال حاضر سطح روابط اقتصادی ایران و کویت در شأن دو ملت بزرگ و همسایه نیست.
رییس جمهور کشورمان توسعه روابط دو ملت با یکدیگر و گسترش گردشگری میان ایران و کویت را از جمله موارد مهم در روابط دو کشور دانست، گفت: باید تسهیلات لازم برای سفر و دیدار مردم دو کشور با یکدیگر و ارتقای روابط فرهنگی ایران و کویت فراهم شود.
همچنین امیر کویت با تاکید بر ضرورت توسعه و تقویت روابط دو کشور به ویژه در زمینه همکاریهای اقتصادی، توسعه مناسبات ایران و کویت را نیازمند برنامه ریزی مشخص و تعامل مسئولان دو کشور دانست و تصریح کرد: هیچ تردیدی نسبت به گسترش همکاریها میان ایران و کویت وجود ندارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]