واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تدابیر رهبر انقلاب مانع انحراف هسته ای شد
بی تابی عربستان سعودی ورژیم اشغالگر فلسطین بیش از انکه ناشی از توافق هسته ای ایران و5+1 باشد، ناشی از نگرانی تغییر موازنه در منطقه است. تغیر موازنه ای که منجر به کم رنگ شدن نقش این رژیمها خواهد شد.
کد خبر: ۴۸۲۶۸۸
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۶ - 11 March 2015
علی احمدی در جمع بسیج اساتید دانشگاه ازاد اسلامی شیراز گفت: امریکا می داند ایران در شکل دهی نظم جدید منطقه وخاور میانه نقش افرین وبخشی از راه حل منطقه به حساب می ید که نمی توان نقش ان را نادیده گرفت.
به گزارش «تابناک» این نماینده دوره هفتم مجلس گفت: محدودیت های ناشی ازالزامات نظام بین الملل یعنی فاصله گرفتن از روند تک قطبی واقدامات یک جانبه درسایرکشورها از یک طرف وتحولات گسترده خاورمیانه از بیداری اسلامی گرفته تاظهور گروهای تروریستی وتکفیری مانند داعش و...ازطرف دیگر ، امریکا را وادار به تغییررویکرد خود در این منطقه نموده است.یکی از پیامدهای این تغییررویکرد اجباری پذیرش تغییر موازنه به سود ایران است.
نماینده دوره هفتم مجلس گفت: بی تابی عربستان سعودی ورژیم اشغالگر فلسطین بیش از انکه ناشی از توافق هسته ای ایران و5+1 باشد، ناشی از نگرانی تغییر موازنه در منطقه است. تغیر موازنه ای که منجر به کم رنگ شدن نقش این رژیمها خواهد شد.حضور سر زده وزیر امورخارجه عربستان در وین همزمان با گفتگو های هسته ای ودیدار با وزبر خارجه امریکا واعتراف ناخواسته نخست وزیر اسرائل در کنگره امریکا مبنی براینکه در 34 سال گذشته ایران سال به سال جسورتر شده و ایران در حال حاظر چهار کشور منطقه را تحت حاکمیت دارد، واین که در صورت توافق هسته ای ورفع تحریمها با توسعه اقتصادی کل منطقه را تحت حاکمیت خواهد گرفت وتوازن منطقه بهم خواهد خورد ناشی از همین نگرانی است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس هفتم بیان داشت: با تمدید مذاکرات به مدت هفت ماه دیگر از آذرماه گذشته،غرب چند هدف را دنبال می کرد. یکی اینکه مقاومت ایران را در حد امکان در این مدت بشکند.دیگر اینکه فرصت مجددی به هم پیمانان خود در منطقه بدهد.وبرای همراهی با انان سه جبهه را علیه ایران گشود. یکی تداوم تحریمها وفشار بر ایران . دیگری کاهش قیمت نفت واخلال در برنامه های توسعه ای ایران وحمایت های منطقه ای ان وسوم تجدیدارایش میدانی نیروهای خود برای اثر گذاری بیشتر بر تحولات منطقه.
احمدی اظهار داشت: اعترافات ریس جمهور ووزیر امور خارجه امریکا مبنی بر بی تاثیر بودن تحریم ها در فعالیت های هسته ای ایران واینکه ایران صاحب دانش هسته ای شده واین دانش را نمی توان بمباران کرد وروند تحوعراق ، سوریه وهمینطور یمن نشان داد که امریکا وهم پیمانان او در این مرحله نیز دست اورد مناسبی نداشته اند.
احمدی گفت :امریکا موافقت هسته ای را سراغاز گفتگو در رابطه با چالش های منطقه ای خود می داند.اما هم پیمانان او موافت هسته ای را سراغاز تغییر موازنه در منطقه به سود ایران بر می شمارند.همین موضوغ نیز سبب اختلافاتی بین امریکا وهم پیمانان منطقه ایش شده است.که نمونه آن در سفر نتانیهو به امریکا مشاهده شد . می توان گفت این تحول ضمن انکه بیان واقعیت قدرت واقتدار مقاومت است بیانگر تلاش تیم مذاکره کننده هسته ای نیز می باشد.
این استاد دانشگاه گفت:اما موافقت با 5+1در هر شکلی تامین کننده این موفقیت نیست.ازمجموع اظهار نظر های دیپلماتیک استنباط می شود که چشم انداز دست یابی به توافق روشن است . انتخاب یکی از دو هدف گذاری داشتن چرخه کامل سوخت هسته ای در داخل یا داشتن فعالیت هسته ای به صورت پایلوت هرچند با تعداد سانتریفیوژ بیشتر بسیار دشوار و درحقیقت محور مذاکرات بوده وهست. غرب دومی را می خواهد وموفقیت های را هم به دست اورده است.
احمدی اظهار داشت:هر قاده برد- بردی به معنای سهم مساوی طرف های گفتگو نیست .مثلا ممکن است سیبی یکصد قسمت شود سهم یک طرف ده قسمت وسهم طرف دیگر نود قسمت باشد ودر عین حال قاعدع برد- برد باشد
وی بیان داشت: غرب در صدد رفع نگرانی های اولیه خود نسبت به فعالیت هسته ای ایران بود که ان را در موافقت نامه ژنو بدست اورد .تمدید موافت نامه در دوره های متوالی مطلوب وتامین کننده منافع غرب است.غرب می خواهد مطمئن شود که فعالیت هسته ای ایران در مقیاس چرخه کامل نخواهد بود.لذا بهترین وضعیت تمدید موافقت نامه ژنوبرای مدت طولانی تری است همراه با محدودیت های بیشتر وامتیازات بیشتر چیزی شبیه خواسته های غرب در الما اتی دو.
وی اظهار داشت:مسیر گفتگوها از محوریت موافقت نامه ژنو با طرح دومرحله ای داشت منحرف می شد اما دور اندیشی مقام معظم رهبری از این انحراف جلو گیری کرد. اما باید مراقب بود که این انحراف به شکل وقالب دیگری تکرار نشود.
احمدی گفت: گفته می شود که موافقت نامه هسته ای تحت فصل هفت منشور تهیه می شود وبرای همه کشورها الزام اور است.حال انکه تصمیمات الزام اور تحت فصل هفت منشور ملل متحد انحصارا در صلاحیت شورای امنیت است، حتی مصوبات وتصمیمات مجمع عمومی سازمان ملل متخد تحت فصل هفت منشور الزام اور نیست ته چه رسد به مصوبات گروه 5+1به نظرمیرسدموافقت با چنین طرحی دامی خطر ناک است که نه تنها تحریم های منبعث از قطع نامه های شورای امنیت باقی خواهد ماند حتی سایر تحریم ها نیز صرفا به شکل محدود فقط تعلیق خواهد شد.
علی احمدی گفت: سطح انتظاراز اثار موافقت نامه احتمالی هسته ای بویژه در بعد اقتصادی در جامعه زیاد است.اما باید بین اثار حقوقی واثار اقتصادی توافق احتمالی تفکب یک نمود واثار انها یکسان نیست. اثار حقوقی توافق می تواند فوری باشد ولی اثرات اقتصادی توافق در کوتاه مدت بدست نمی اید واثرات ان در درازمدت وحداقل در میان مدت خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]