تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و آموزش دهيد، بفهميد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852946463




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با این بیماری در نوروز چه کنیم؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: با این بیماری در نوروز چه کنیم؟
همین که اسم سفر و پیک نیک و خلاصه دور شدن از خانه و کاشانه پیش می آید ترس هایش شروع می شود؛ نکند وسط جاده مشکلی پیش بیاید و کسی نباشد کمک کند؟
به گزارش نامه نیوز، همین که اسم سفر و پیک نیک و خلاصه دور شدن از خانه و کاشانه پیش می آید ترس هایش شروع می شود؛ نکند وسط جاده مشکلی پیش بیاید و کسی نباشد کمک کند؟ نکند در شهری که هیچ جایش را بلد نیستم بیمار شوم و دسترسی به دکتر نداشته باشم؟ و هزار ترس دیگر که شاید از نظر دیگران کاملا غیرطبیعی باشد.

از نظر علم روانپزشکی فوبیا نوعی ترس مفرط و غیرمنطقی از یک شیء یا موقعیت یا شرایط خاص است که باعث اختلال در عملکردهای طبیعی و روزمره فرد می شود. یکی از انواع این فوبیا گذرهراسی یا agoraphobia است؛ اختلالی که در آن فرد از تنها ماندن در خیابان یا مکان هایی که احتمال می دهد ممکن است نتواند کمک بگیرد، می ترسد.

اختلال گذرهراسی چیست؟

اختلال گذرهراسی از نظر دسته بندی روانپزشکی جزو اختلال های اضطرابی محسوب می شود. به طور کلی این اختلال ها شایع ترین اختلال های روانپزشکی هستند. در مجموع حدود 25 درصد افراد ممکن است یکی از انواع این اختلال های اضطرابی را داشته باشند اما اختلال گذرهراسی نیز یکی از انواع اختلال های اضطرابی است که در آن، فرد دچار ترس و اضطراب از تنها ماندن در خیابان یا اماکنی است که تصور می کند احتمال کمک رسیدن به او بسیار کم استم.

در واقع اعتقاد فکری او بر این مبناست که نکند در جایی گرفتار شود و نتواند کمک حرفه ای دریافت کند. فرد مبتلا به این اختلال مدام نگران است که در جایی قرار بگیرد که نتواند خیلی سریع از آنجا خارج شود، یعنی در واقع دچار مشکل جسمی شود و نتواند خودش را به یک مرکز پزشکی برساند و همین فکر اضطرابی باعث می شود از اینکه در مکان های سربسته و شلوغ قرار بگیرد یا حتی بخواهد از شهر خارج شود دچار استرس شود.

خانم ها بیشتر می ترسند

به طور کلی فوبیا بین نوجوانان و جوانان شیوع بیشتری دارد. شیوع اختلال گذرهراسی هم همینطور است و فرد معمولا از اواخر نوجوانی ممکحن است علائم این اختلال را بروز دهد.

معمولا در افراد 45 سال به بالا دیگر این اختلال کمتر دیده می شود. به طور کلی زنان 2 برابر مردان استعداد ابتلا به این اختلال را دارند. بین انواع فوبیایی که تعداد آنها هم کم نیست، شیوع اختلال گذرهراسی 2 تا 6 درصد است.

از اختلال های دیگر مجزاست

پیش از این اختلال گذرهراسی خودش به عنوان یک اختلال مجزا تشخیص داده نمی شد و معمولا با بیماری دیگری مورد بررسی قرار می گرفت. یعنی اگر فردی اختلال اضطرابی داشت، کنار این اختلال، بررسی انجام می شد تا مشخص شود آیا اختلال گذرهراسی هم دارد یا نه! اما در حال حاضر اختلال گذرهراسی خودش به عنوان یک اختلال مجزا تشخیص داده می شود.

معمولا افراد براساس برخی زمینه های اضطرابی شان دچار این اختلال می شوند ولی ممکن است فردی علائم اضطرابی هم نداشته باشد ولی دچار این اختلال شود. شایع ترین اختلالی که قبلا با این اختلال همراه می شد، اختلال پانیک بود. در اختلال پانیک افراد حمله اضطراب شدید را با علائمی مانند تپش قلب، تنگی نفس، حس غش کردن و گز گز دست و پا داشتند و به دلیل این اختلال دچار گذرهراسی می شدند و می گفتند که نمی توانند از خانه خارج شوند و اگر به کمک پزشکی نیاز داشته باشند نمی توانند کمک بگیرند اما در حال حاضر خیلی از افراد اصلا اختلال پانیک ندارند و در اصل تنها با همین اختلال گذرهراسی تشخیص داده می شوند.

چه جاهایی مضطرب می شوند؟

این اختلال طیف وسیعی از ترس ها و اضطراب ها را شامل می شود اما معمولا شایع ترین مکان هایی که افراد در آن علائم این اختلال را نشان می دهند جاهایی است که بخواهند در نوبت بمانند یا در صف باشند یا در فضای بسته مانند آسانسور بمانند یا حتی خیلی از افراد در مترو دچار این حالت می شوند. برخی دیگر هم به محض اینکه عوارضی شهر محل اقامت شان را ترک می کنند دچار اترس می شوند.

علت اختلال چیست؟

علت این اختلال مانند بسیاری دیگر از موارد روانپزشکی با دیدگاه های مختلفی توجیه می شود و گفته می شود چند علتی است؛ برخی علت های زیستی یا بیولوژیک در بروز این اختلال موثر است که مربوط به تغییرات نوروترنسمیترها یا مواد شیمایی است که درون مغز اتفاق می افتد.

در این حالت در سیناپس ها و نورون های عصبی برخی تغییرات نوروترنسمیتری ایجاد می شود که محتمل ترین تغییرات در آن مربوط به سروتونین و نوراپی نفرین است که تعادل این هورمون ه8ا در مغز به هم می ریزد.

جدا از علت های زیستی، علت های روانشناختی هم وجود دارد که فرد از کودکی با آن مواجه شده است؛ فردی که در محیط پراضطراب بزرگ شده یا والدی داشته که همین اختلال را داشته، مستعد ابتلا به این اختلال است.

یک علت دیگر، علت اجتماعی است که می تواند در بروز گذرهراسی موثر باشد. در میان همه علت های بیان شده، علت بیولوژیک کاملا شناخته شده است ولی علت های دیگر کنار این علت به شکل تئوری بیان می شود و نمی توان به طور قطع گفت چه مشکلی باعث بروز این اختلال می شود.

علائم اختلال چیست؟

وقتی فردی دچار این فکر و ترس می شود، تپش قلب پیدا می کند. احساس گرگرفتگی می کند، ممکن است دست و پایش سرد یا گرم شود، احساس سوزن سوزن شدن دست و پا یا بی حسی کند یا احساس خفگی به او دست بدهد، تنگی نفس، تپش قلب شدید، احساس های غیرواقعی و جدا شدن از خود، لرز و گیجی از دیگر علائمی است که هنگام بروز این اختلال ممکن است ظاهر شود.

درمان چطور انجام می شود؟

در درمان این نوع اختلال دو رویکرد وجود دارد، درمان دارویی و درمان غیردارویی در مواردی که این ترس شدید باشد، در شروع باید درمان دارویی انجام شود اما در موارد خفیف و متوسط می توان از ابتدا درمان های غیردارویی را آغاز کرد.

درمان غیردارویی جنبه بسیار مهمی است چون باعث تداوم بهبود حال بیمار می شود و از عود بیماری جلوگیری می کند. در واقع به نوعی شناخت رفتاردرمانی برای فردی که دچار انواع متوسط و خفیف این بیماری است، انجام می شود. مواجه سازی تدریجی اولین کاری است که برای بیمار انجام می شود. در این نوع درمان فرد مرحله به مرحله با مکان ها و چیزهایی که در او ترس ایجاد می کند مواجه می شود و بعد با تکنیک های ریلکسیشنیا آرامش سازی بر ترس و اضطرابش غلبه می کند.

در این نوع درمان ابتدا باید از موقعیت های کمتر ترس آور برای بیمار شروع کرد و حتی شاید به این صورت باشد که بیمار فقط تصور کند و بعد در هر جلسه موقعیت اضطراب آورتر و ملموس تر می شود.

درباره درمان های دارویی هم ممکن است داروها فقط متناسب با موقعیت بیمار استفاده شود و البته در شرایطی باشد که این موقعیت ها برایش کمتر پیش می آید اما اگر شرایط متناوب باشد باید بیمار 6 ماه تا یک سال دارو مصرف کند. در مجموع این اختلال، اختلالی است که بهبود و دوره های تخفیف یابنده و تشدید یابنده دارد.

بیمار چطور با اختلال کنار بیاید؟

فردی که دچار گذرهراسی است باید ابتدا این اختلال را در خود بشناسد. این اختلال به نظر بسیاری از افراد عجیب می آید و فکر می کنند فقط خودشان اینطور هستند و برایشان غیرعادی است اما در واقع علائم خنده دار و بی دلیل نیست. این افراد هر چه سطح اضطراب روزمره شان را کمتر کنند و از تکنیک های آرام بخش بیشتر استفاده کنند احتمال اینکه علائم با شدت کمتری در آنها بروز ند بسیار بیشتر می شود. آنها وقتی خیلی مضطرب هستند سعی می کنند یک همراه کنارشان داشته باشند تا تسکین بخش شان باشد.

اطرافیان درک کنند

به اطرافیان فرد مبتلا به اختلال گذرهراسی توصیه می شود به هیچ عنوان او را به دلیل شرایطی که دارد مسخره نکنند بلکه تلاش کنند علائمش را درک کنند و حتا این را بدانند که او فیلم بازی نمی کند. او می داند که این ترس در او غیرمنطقی است اما کنترلی بر آن ندارد، بنابراین بهترین کمک به او، درکش است.




منبع: ایسنا


۰۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن