واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
مشارکت وزارت بهداشت با صدا و سیما؛
مجبوریم ماهانه 4000 میلیارد تومان از ثروت کشور را هدر دهیم!
این بند میتواند میانبری برای دولت باشد تا در صورتی که نتواند به دلیل چالشهای پیشرو، خط جداکننده میان یارانهبگیران و گروههای برخوردار قائل شود، با جابهجایی منابع از حذف پولدارها چشمپوشی کند.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، مشارکت وزارت بهداشت با صدا و سیما برای خرج هزینه درمان مردم!سرانجام پس از مطرح شدن سناریوهای مختلف درباره چگونگی شناسایی پولداران برای حذف از لیست یارانهبگیران و اصلاح شیوه پرداخت یارانه نقدی از سوی دولت، نمایندگان مجلس چهار معیار «شرایط اقلیمی»، «بعد خانوار»، «محل سکونت» و «میزان درآمد» را برای شناسایی اقشار پردرآمد جامعه به دولت معرفی کردند. این سناریو در قالب تصمیم کاهش منابع یارانه نقدی طراحی شده است. نمایندگان مجلس در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه سال 94 کل کشور سقف پرداخت یارانه نقدی را با 3 هزار میلیارد تومان کاهش، 39 هزار میلیارد تومان تصویب کردند که این مصوبه دولت را ملزم به حذف یارانه نقدی 5/ 5 میلیون نفر میکرد.
با توجه به مصوبه مجلس، دولت میتواند با در نظر گرفتن معیارهای فوق و با استفاده از بانکهای اطلاعاتی موجود، جامعه هدف را بهمنظور حذف از لیست 76 میلیونی یارانهبگیران شناسایی کند. البته در بخشی از مصوبه یارانهای مجلس قید شده است دولت مجاز به جابهجایی تا 10 درصد در هزینههای هدفمندی است.
این بند میتواند میانبری برای دولت باشد تا در صورتی که نتواند به دلیل چالشهای پیشرو، خط جداکننده میان یارانهبگیران و گروههای برخوردار قائل شود، با جابهجایی منابع از حذف پولدارها چشمپوشی کند.
این در حالی است که در روزهای گذشته برخی از مراجع نیز بر لزوم قطع یارانه ثروتمندان تاکید داشته اند، آیت الله حسین نوری همدانی در دیدار برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص موضوع یارانه ها اظهار داشت: یارانه بیت المال است و دادن آن به کسی که امکان مالی دارد حرام است، ما این مطلب را بارها عنوان کردهایم اما به آن عمل نشده چون تنها بودیم و تعدادمان کم بود.
همچنین حجت السلام محمد باقری بناب در خصوص این موضوع اظهار داشت: موضوع پرداخت یارانه ها برنامه ای بود که در مجلس گذشته و با همکاری دولت احمدی نژاد تصویب کرد و ما اکنون مجبور هستیم ماهیانه چهار هزار میلیارد تومان از منابع دولت و ثروت کشور را هدر دهیم.
وی گفت: با این کار با توجه به این که نقدینگی در جامعه زیاد شد ایجاد تورم در جامعه افزایش پیدا کرد و در نهایت تولید کشور بیشترین ضربه را از این اقدام دولت دید، البته رهبری با ابلاغ اقتصاد مقاومتی که بخشی از آن مربوط به یارانه ها بود در این مورد راهکارهایی را ارائه داده اند.
این نماینده مجلس گفت: متاسفانه در حال حاضر نیز مجلس نهم و دولت یازدهم این کار را سیاسی کرده اند و عملا دولت قصد فدا کردم مجلس و مجلس قصد فدا کردن دولت را دارد و هر کدام می خواهند که هزینه حذف یارانه افراد به گردن یکی دیگر بیفتد، بنابراین هیچ کدام از این دو قوه به کارهای کارشناسی تمکین نمی کنند.
وی افزود: در حال حاضر هم دولت و هم مجلس به بحث روزمرگی دچار شده اند و بحث یارانه ها به نظر نمی رسد که کاری بکنند، این درحالی است که در شرایط کنونی نجات کشور از بحران به حل معضل یارانه ها بستگی دارد. در لایحه بودجه نیز عملا دیدیدم که مجلس و دولت یک عملیات همزمان برای خنثی سازی این کار انجام دادند.
وی در خصوص مطالبی که برخی از مراجع در خصوص یارانه ها دارند نیز گفت: هیچ یک از عقلای اقتصادی و مراجع تقلید کشور با این روش یارانه دادن موافق نیستند به نظر می رسد که باید با فکر کارشناسی شده و همکاری دولت و مجلس این کار را به اتمام برسانیم.و نباید به گونه ای باشد که معیشت قربانی مسئله سیاسی بین دولت و مجلس شود./تابناک/110
۰۱/۰۱/۱۳۹۴ - ۱۸:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]