واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اگر خوب نخوابید،فشار خونتان بالا می رود
آیا از اختلالات خواب مانند اینسومنیا (بیخوابی) یا آپنه خواب رنج می برید؟ حواستان باشد که شب های کوتاه، خواب کم و نامنظم می تواند باعث بروز فشار خون بالا و مقاومت آن به درمان شود. برای آشنایی بیشتر درباره ارتباط اختلالات خواب با بروز فشار خون بالا، خواندن ادامه مطلب را از دست ندهید.
تبیان: خواب کم و یا بی کیفیت روی بروز فشار خون بالا تاثیر دارد. نتایج پژوهش های اخیر نشان می دهد افرادی که شب ها به طور متوسط فقط پنج ساعت می خوابند، در مقایسه با افرادی که هر شب ۷ تا ۸ ساعت خواب دارند در پنج سال آینده، بیشتر در معرض ابتلا به پرفشاری خون قرار می گیرند.
اگر دنبال دلیل آن می گردید باید بگوییم هورمون استرس در افرادی که دچار کمبود خواب هستند، بیشتر از بقیه افراد ترشح می شود.
علاوه بر این کمبود خواب باعث بروز رفتارهای نامناسبی مانند ریزه خواری در طول شب، مصرف مواد محرک و بی حالی و بی تحرکی در طول روز می شود که همگی می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهند.
خواب بد و افزایش خطر فشار خون بالا
کیفیت خواب نیز مانند مدت زمان آن روی بروز فشار خون بالا موثر است. توجه داشته باشید که داشتن خوابی مستمر و با کیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است.
افرادی که به سختی به خواب می روند و در طول شب نیز به طور مکرر بیدار می شوند، به اندازه افرادی که کم می خوابند در معرض مشکل پرفشاری خون قرار می گیرند.
محققان معتقدند افرادی که شب ها کمتر از پنج ساعت می خوابند، سه برابر افرادی که ۷ تا ۸ ساعت خواب شبانه دارند، در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا قرار می گیرند.
به عقیده محققان، خطر بروز پرفشاری خون در افرادی که دچار آپنه ی خواب هستند، سه برابر سایر افراد است. آپنه خواب مشکلی است که با قطع کوتاه مدت تنفس در طی خواب تعریف می شود
اختلال خواب پرخطر کدام است؟
یکی از اختلالاتی که تاثیر زیادی در ابتلا به پرفشاری خون دارد، آپنه خواب است.
آپنه خواب مشکلی است که با قطع کوتاه مدت تنفس در طول خواب تعریف می شود. در برخی موارد، این قطع تنفس تا یک دقیقه نیز طول می کشد.
با هر آپنه ای (قطع تنفس) که صورت می گیرد، میزان اکسیژن خون کاهش پیدا می کند و مغز برای جبران این کمبود، فشار خون را افزایش می دهد. این کار باعث می شود که فرد دوباره نفس بکشد. اما این عکس العمل مغز تاثیر منفی روی کیفیت خواب فرد می گذارد و فشار خون شبانه وی بالا می رود.
به عقیده ی محققان، خطر بروز پرفشاری خون در افرادی که دچار آپنه ی خواب هستند، سه برابر سایر افراد است.
به گفته ی متخصصان حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد افرادی که فشار خون بالا دارند، دچار آپنه ی خواب هستند و از هر ۱۰ فرد دچار آپنه ی خواب، یک نفر فشار خون بالا دارد.
آپنه خواب باعث کاهش تاثیر داروهای فشار خون می شود
آپنه ی خواب بدون شک یکی از علل شایع مقاومت بدن نسبت به داروهای پرفشاری خون است. برخی از افرادی که از این مشکل رنج می برند، دچار پرفشاری خون مقاوم هستند، یعنی فشار خون آنها با وجود مصرف سه داروی مربوط به کنترل فشار خون، همچنان بالا می ماند.
افرادی که فشار خون آنها با وجود مصرف دارو کاهش پیدا نمی کند و همچنان بالا می ماند، باید تحت بررسی سندرم آپنه خواب قرار بگیرند و اقدام به رفع این مشکل کنند.
آیا خواب باعث پرفشاری خون تان شده است؟
متاسفانه اکثر افراد به مسئله اختلال خواب اهمیتی نمی دهند و درباره اثرات منفی آن روی سلامتی بدن شان اطلاعی ندارند. در این بین، مشکل آپنه خواب بیشترین تاثیر را روی سلامتی افراد دارد.
اگر از فشار خون بالا رنج می برید، بخصوص اینکه فشار خون تان به سختی کنترل می شود، بهتر است اهمیت بیشتری به خواب تان بدهید.
از خودتان بپرسید چند ساعت در شب می خوابید؟ آیا خر و پف می کنید؟ آیا صبح خسته و بی حال از خواب بیدار می شوید؟ اگر جواب تان به این سوالات مثبت است، هر چه زودتر به متخصص اختلالات خواب مراجعه کنید تا مشکل تان را بررسی و درمان کند.
آیا فشار خون ما در طول شبانه روز ثابت می ماند؟
فشار خون، فشاری هست که خون به دیواره ی رگ های خونی وارد می کند. فشار خون افراد سالم در طول روز دچار تغییراتی می شود و به طور متوسط، متناسب با انجام فعالیت های بدنی آنها بین ۱۰ تا ۱۵ در نوسان است.
توجه داشته باشید که عواملی مانند استرس، ورزش، احساسات و غیره روی فشار خون تاثیر می گذارد. علاوه بر این شب ها بعد از ساعت ده شب نیز فشار خون و ضربان قلب به طور طبیعی کاهش پیدا می کند. در نتیجه فشار خون در طول شبانه روز تغییر می کند و ثابت نمی ماند.
چرا باید آپنه ی خواب درمان شود؟
تشخیص و درمان آپنه خواب در گام اول باعث بهبود کیفیت زندگی فرد می شود. علاوه بر این درمان آپنه ی خواب، روشی برای کنترل فشار خون بالا محسوب می شود.
اگر آپنه خواب دارید و از فشار خون بالا نیز در عذاب هستید، یکی از روش های مقابله با آن درمان آپنه خواب است.
در حالت کلی، درمان این مشکل یکی از ساده ترین روش های پیشگیری از مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی است.
برای درمان این مشکل باید به پزشک متخصص اختلالات خواب مراجعه کنید. استفاده از دستگاه های کمک تنفسی، یکی از روش های مقابله با این مشکل محسوب می شود.
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]