تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835858699
موثر نبودن پیمان بغداد از ابتدا تا انتها
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: پیمان بغداد (2)
موثر نبودن پیمان بغداد از ابتدا تا انتها
وزارت امور خارجه ایران نیز در تاریخ چند روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی طی اعلامیهای دلایل خود را برای خروج از پیمان اینگونه بیان کرد«بر همگان پوشیده نیست که پیمان سعد آباد در زمان خود ثابت کرد که تنها حافظ منافع امپراطوریهایی که قصدی جز استعمار و استثمار مردمان منطقه و منافع سرزمین آنها را داشته اند نبوده است»
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران در ادمه خبر قبلی
مبنی بر زمینه شکلگیری پیمانهایی چون " پیمان مرکزی" "سنتو" یا" بغداد" که به عنوان طرح ايجاد يك كمربند امنيتي از غرب اروپا تا جنوب شرق آسيا به ادعاي جلوگيري از نفوذ كمونيسم در سالهای پس از جنگ جهانی دوم منعقد شده بود و در توضیح کشورهای منعقد کننده این پیمان به کشور انگلیس میپردازیم؛
انگلیس:
این کشور در پی کاهش قدرت و نفوذ و شکستهای مکررش، با تعهد دفاع از ناحیه خاورمیانه میخواست دوباره جای پایی در این منطقه داشته باشد، این کشور در تاریخ 24 مارس 1955 رسماً به پیمان بغداد پیوست و سرپرستی پیمان به عهده این کشور واگذار شد، در نتیجه رابطه انگلیس با کشورهای عضو پیمان نزدیکتر بود، در واقع پیمان مذکور علاوه بر پیمان دلایل دفاعی در برابر شوروی، به منظور حفظ کشورهای تحت نفوذ انگلیس از خطرات احتمالی بود.
عراق:
در سیاست عراق در طی سالهای 1950 دو عامل مسلط وجود داشت: یکی جهت گیری رژیم سلطنتی به جانب غرب که منجر به شکل گیری پیمان بغداد شد و دیگری بالا رفتن درآمدهای نفت، رهبران عراق با وجود چنین ثروتی، امکان ایفای نقش فعال را در دنیای عرب به دست آوردند، نوری سعید، نخست وزیر عراق، در سال 1954 پارلمان را ساقط کرد و سانسور مطبوعات را برقرار ساخت و به شدت با کمونیستها و ناصریستها و ملیون داخلی به مخالفت برخاستف "نوری سعید" در سال 1955 عراق را به پیمان نظامی بغداد ملحق ساخت و این در زمانی صورت گرفت که ناصر، مصر را از وجود نیروهای انگلیس پاک می کرد و بلند گوی آزادی خواهان عرب شده بود.
ترکیه:
در سراسر دوره جنگ سرد، ترکیه به دلیل موقعیت خود در جناح جنوب شرقی ناتو، نقش کلیدی در استراتژی غرب بازی کرد، اهمیت عمده این کشور از این بابت بود که جغرافیای این کشور این اجازه را به غرب می داد تا راههای دریایی شوروی از دریای سیاه به مدیترانه را ببندد،حکومت لائیک ترکیه شدیداً در زمینه سیاست خارجی متأثر از غرب بود، از این رو این کشور به اتفاق عراق، هسته اولیه پیمان بغداد را شکل دادند.
پاکستان:
پاکستان مدتی بعد از استقلالش از هند، اختلافات بین این دو کشور آغاز شد و این کشور علاوه بر مسائل داخلی هم از جانب هند و هم افغانستان مورد تهدید بود و تلاش برای فائق آمدن بر این تهدیدها از اهداف اساسی سیاست خارجی این کشور به شمار می آمد، ظاهراً پیوستن به بلوک غرب، مؤثرترین روشی بود که سیاستمداران پاکستانی برای مقابله با مشکلات خود با هند و افغانستان اتخاذ نمودند.
ایران:
حکومت پهلوی در ایران از همان آغاز تحت حمایت و نفوذ قدرتهای غرب بود. سیاست انگلیسیها در آن زمان ایجاد یک دولت مقتدر و قوی در ایران بود که بتواند از نفوذ کمونیسم به ایران و افغانستان و عراق و هند جلوگیری کند و لذا رضا خان با هدایت انگلیسیها روی کار آمد.
در سالهای پس از جنگ جهانی دوم، همه زمینهها برای نفوذ ابرقدرت جدیدی به نام امریکا در ایران به وجود آمد، چون که ایرانیها هنوز نظر مساعدی نسبت به ایالات متحده امریکا داشتند و خاطره مستشاران امریکایی مثل شوستر، لانسینگ و میلسپو، حمایت در برابر شوروی در سازمان ملل متحد و تشویقهای جرج آلن در بازپس گرفتن آذربایجان و موافقتنامه نفت با شوروی در اذهان زنده بود.
ایرانیان، امریکا را نیروی سومی می پنداشتند که حاضر است آنها را در برابر فشارهای همسایگان شمالی و جنوبی حمایت کند، آغاز سیاست امریکا در جلوگیری از نفوذ کمونیسم را می توان ایستادگی دولت امریکا در برابر شوروی در مورد تخلیه ایران دانست.
متن پیمان بغداد:
پیمان بغداد در 24 فوریه 1955 بین ترکیه و عراق در شهر بغداد به امضا رسید، متن پیمان بغداد از این قرار است: نظر به اینکه روابط دوستانه و بردارانه موجود بین عراق و ترکیه پیوسته در حال توسعه است و به موجب عهدنامه دوستی و حسن همجواری، طرفین تصدیق کردند که صلح و امنیت بین دو کشور تفکیک ناپذیر از صلح و امنیت جهانی و به خصوص ملل خاورمیانه بوده و این امر اساس سیاست خارجی آنها را تشکیل می دهد.
به خاطر مسئولیتهای بزرگی که از لحاظ عضویت در سازمان ملل متحد به منظور استقرار صلح و امنیت در خاورمیانه برای آنها ایجاد شده و انجام اقدامات مقرر در ماده 51 منشور ملل متحد را بر عهده آنها گذاشته است، لزوم انعقاد یک پیمانی که هدفهای بالا را تأمین کند تشخیص داده و برای این منظور نمایندگان مختار خود را معین کردند.
کشورهای عرب به پیمان بغداد خرده می گرفتند که با قرار گرفتن عراق در صفوف آنها ،بر همبستگی کشورهای عرب خدشه عرب ضربه وارد آورده است.ناسیونالیستهای عرب از این جهت مخالفت می کردند که پیمان بغداد در طرفداری از غرب منعقد شده بود.
به تصویر جمال عبدالناصر ممالک عرب امضای این پیمان دردامان امپریالیسم غرب افتاده بودند و عربستان نیز به خاطر رقابت موروثی با سلسله هاشمی که بر عراق و اردن حکومت می کرد مخالفت خود را پنهان نمی داشتند.
سرانجام پیمان بغداد
پیمان بغداد دامنه جنگ سرد را به خاورمیانه کشاند، این پیمان به عنوان یک اتحادیه نظامی _اطلاعاتی ضد روسها که در دهه 1950 تاسیس شده بود پس از پایان جنگ سرد و آغاز مرحله جدیدی از تنش زدایی اعتبار و اهمیت خود را از دست داد، در ژوئیه 1958 که رژیم عراق به وسیله کودتا از بین رفت این کشور عملاً از پیمان بغداد خارج شد و در 25 مارس 1950 تصمیم خود را به طور رسمی مبنی بر کناره گیری از پیمان بغداد اعلام داشت.
این کودتا توسط گروهی از افسران آزاد به رهبری ژنرال عبدالکریم قاسم صورت گرفت، در واقع رژیم عراق پادشاهی عراق چوب عضویت در پیمان بغداد را خورد، که بر اساس محور لندن _بغداد تشکیل یافته بود و درست نقطه مقابل عقاید پان عربیسم جمال عبدالناصر و مبارزه اش با امپریالیسم غرب قرار داشت ،سیاستی که در آن زمان مورد پسند و ستایش ملتهای عرب بود.
روز 19 اوت 1959 سایر اعضای پیمان بغداد ،اعلام داشتند که نام پیمان بغداد به سازمان پیمان مرکزی تغییر یافته و مرکز آن نیز به آنکارا پایتخت ترکیه منتقل گشته است،در اوایل دهه 1960 سه کشور مسلمان عضو سنتو از قدرتهای غربی دلسرد شدند و در صدد برآمدند مناسبات خود را با شوروی بهبود بخشند.
ایران احساس می کرد که به حد کافی جنگ افزار از متحدان دریافت نمی دارد و در جنگ سردش با جمهوری متحد عربی( مصر) حمایت لازم را دریافت نکرده است، ترکیه نیز از نگرش غرب در قبال منازعه با یونان بر سر قبر شکوه داشت و پاکستان نیز با تلخی مشاهده می کرد که چگونه متحدان غربی آن یعنی آمریکا و انگلیس ساز و برگ نظامی در اختیار هند قرار می دهند.
زمانی که آمریکا در کمیته نظامی بغداد حضور یافت، اظهار داشت که این مشارکت صرفاً برای مقابله برای تهدید کمونیسم بوده و هیچ تصوری دال بر درگیر شدن در مسائل خارج از منطقه با آن مرتبط نیست.
به دنبال آن نیز وزیر دفاع انگلیس اعلام کرد که آمریکا و شوروی از پیمان بغداد صرفاً در برابر تجاوز شوروی حمایت خواهند کرد، با اینکه سه کشور در پیمان نظامی غرب عضو بودند(ترکیه در ناتو و سنتو و پاکستان در سنتو و سیتو) و شدیداً تحت تاثیر سیاست خارجی امریکا قرار داشتند و با برخورداری از حمایت این کشور ،انتظار گسترش بیش از پیش همبستگی های فرهنگی و همکاریهای بازرگانی بین سه کشور نمی رفت.
شماری از منتقدان معتقد بودند که پیمان در ازای دور نگه داشتن شوروی از از خاورمیانه، موجب افزایش نفوذ آن گردید به درستی روشن نیست که این پیمان تا چه اندازهای توانست جلوی نفوذ شوروی را در منطقه بگیرد و فقدان آن تا چه اندازه میتوانست به تحقق مطامع مسکو در این ناحیه کمک کند.
با توجه به مرز طولانی این منطقه ،اتحاد شوروی که امتداد آن به چند صد مایل می رسد این احتمال می رفت که در نبود مانع بازدارندهای ،انقلاب های موفقیت کمونیستی سراسر خاورمیانه را درنوردد، همیشه نیروهای خارج از منطقه و قدرتهای بزرگ از کشورهای منطقه صرفاً برای رسیدن به مقاصد خود استفاده کرده اند و کشورهای منطقه نیز با دیپلماسی که ناشی از ضعف بوده و تا حدودی ساده انگارانه آنها را در این جهت همراهی کرده اند.
همچنین دولت پاکستان با صدور اعلامیه ای در 12 مارس 1979 از این پیمان خارج شد، وزارت امور خارجه ایران نیز در تاریخ چند روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی طی اعلامیهای دلایل خود را برای خروج از پیمان اینگونه بیان کرد«بر همگان پوشیده نیست که پیمان سعد آباد در زمان خود ثابت کرد که تنها حافظ منافع امپراطوریهایی که قصدی جز استعمار و استثمار مردمان منطقه و منافع سرزمین آنها را داشتهاند نبوده است.
"پیمان سنتو" که در زمان خود با همان مقاصد و نظرات تعبیه شده ثابت کرد که نتوانسته تفصیلی موثر و قابل اتکاء و اعتماد برای کشورهای مهم عضو منطقه در بر داشته باشد و تنها مانند پیمان سعد آباد متضمن منافع ابر قدرتها بوده است.
از این رو به نظر وزارت خارجه ، دولت ایران نمی تواند متعهد مفاد قرارداد باقی بماند که منافع مردم ایران و هم پیمانان او را حفظ و حمایت نمی کند و به ضرر وزیان مردم منطقه است پاکستان نیز عقایدی مشابه و نظیر همین افکار را ابزار می دارد و بر این عقیده استوار است که مفاد پیمان نتوانسته و نخواسته است مشکلاتی که برای پاکستان از زمان استقلال به وجود حل نماید بلکه خطرات بین المللی بزرگی را متوجه کرده است.
علت اصلی ناموفق بودن پیمان بغداد به جهت آن بود که کشورهای عضو گمان می کردند که پیوستن به این پیمان موجب تقویت کشور و فراهم کردن زمینه رفع مشکلات و برخورداری از حمایت همه جانبه غرب می شود.
در حالی که آمریکا و انگلیس هدفی جز دستاویز قرار دادن این کشور برای رسیدن به اهداف استعماری و توسعه طلبانه خود نداشتند و لذا بدون اینکه نتیجهای برای کشورهای عضو در بر داشته باشد منحل گردید و چه بسا زمینه سرنگونی قدرتهای وابسته را فراهم کرد.
چنانچه چنین پیمانهایی برمبنای شناخت درست کشورها از اوضاع داخلی وخارجی و درک صحیح منافع و زمینههای همکاری و قرابتهای فرهنگی و جغرافیایی صورت بگیرد مطمئناً می تواند منافع کشورهای عضو را تامین نماید.
انعقاد چنین پیمان هایی وجود حکومتهای مستقل را میطلبد که به دور از مداخلات استعماری کشورهای امپریالیست، با درک شرایط ،اقدام به برقراری پیمان هایی در جهت منافع ملی کشورشان نمایند، در حالی که عضویت در پیمان بغداد در درجه اول به منظور خوش خدمتی حکومتهای وابسته ای است که حکومت خود را مدیون قدرتهای استعماری بودند صورت گرفت، نه در جهت تامین منافع کشورهایشان ولذا نتیجه ای جز ناکامی و زیان برای کشورهای عضو در بر نداشت .
به طور خلاصه، در نهایت فکر تشکیل اتحاد کشورهای اسلامی را می توان به دهه ی 1950 نسبت داد که در آن سالها دو جریان سیاسی در خاورمیانه باعث شدند که جرقه ی اولیه این تصمیم ایجاد گردد.
در سال 1958 کشورهای عراق ،ترکیه پیمان نظامی بغداد را امضا کردند ودر همان سال ایران پاکستان و انگلستان به آن پیوستند و آمریکا به عنوان عضو ناظر در کنار پیمان بودو در سال 1959 با دگرگونی وضع عراق و شروع حکومت عبدالکریم قاسم این کشور از این پیمان خارج شد به همین سبب آن را پیمان مرکزی نامیدند و مقر آن که در بغداد بود ، به آنکارا انتقال یافت.
در سال 1976 به دلیل آنکه سنتو در مورد مسأله بنگلادش از پاکستان حمایت نکرد این کشور از سازمان کناره گرفت، با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران آثار پیمان محو شد.
پس از بی اثر شدن سازمان پیمان مرکزی، پیمان یا اتحاد دیگری که به طور رسمی فارغ از نقش قدرتهای بزرگ باشد سازمان شورای همکاری خلیج فارس بود که البته این سازمان بنا به بعضی نظرات با جهتگیری و نظریات خارج از منطقه هدایت می شود.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
قرارداد 1975 الجزایر، قراردادی که کاغذ پاره شد
از شهادت دیپلماتهای ایران در افغانستان تا روز خبرنگار
۲۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]
صفحات پیشنهادی
اوباما: جمهوری خواهان آمریکا با تندروهای ایران علیه توافق هسته ای همپیمان شده اند
اوباما جمهوری خواهان آمریکا با تندروهای ایران علیه توافق هسته ای همپیمان شده اند اوباما گفت که در مخالفت با توافق هسته ای با تهران جمهوری خواهان آمریکا با تندروهای ایران هم پیمان شده اند به گزارش نامه نیوز به نقل از رویترز باراک اوباما رئیس ایالات متحده آمریکا از اینکهگلستان از ابتدای دولت یازدهم هیچگونه «چالشی» نداشته است
طهماسبی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گلستان از ابتدای دولت یازدهم هیچگونه چالشی نداشته است معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان گفت از ابتدای دولت یازدهم هیچگونه چالشی در بعد سیاسی فرهنگی اجتماعی اقتصادی هنری و ورزشی نداشتیم و انشاءالله در آینده هم نخواهیم داشت«ابوبکر البغدادی» اعتراف کرد
ابوبکر البغدادی اعتراف کرد ابوبکر البغدادی سرکرده داعش در پیامی که از طریق رادیو الخلافه وابسته به این گروهک تروریستی منتشر شده است خطاب به تکفیریها به شکست در تکریت اعتراف کرد تاریخ انتشار جمعه ۲۲ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۸ ۰۰ به گزارش فارس «ابراهیم الطائی» عضو شوراستان گلستان از ابتدای دولت یازدهم هیچگونه «چالشی» نداشته است
طهماسبی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران استان گلستان از ابتدای دولت یازدهم هیچگونه چالشی نداشته است معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان گفت از ابتدای دولت یازدهم هیچگونه چالشی در بعد سیاسی فرهنگی اجتماعی اقتصادی هنری و ورزشی نداشتیم و انشاءالله در آینده هم نخواهیسخنگوي پوتين مساعد نبودن حال وي را رد کرد
سخنگوي پوتين مساعد نبودن حال وي را رد کردتاریخ انتشار پنجشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۲ ۵۱ سخنگوی رئیس جمهور روسیه روز چهارشنبه تعویق نشست آستانه را به علت مساعد نبودن حال ولادیمیر پوتین رد کرد و گفت رئیس جمهور روسیه در سلامت کامل به سر می برد به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک از مسکو دمنتانیاهو در کنگره آمریکا اضمحلال اسرائیل را پیش چشمان خود میدید/کمر همپیمانان آمریکا در خاورمیانه شکسته است
نتانیاهو در کنگره آمریکا اضمحلال اسرائیل را پیش چشمان خود میدید کمر همپیمانان آمریکا در خاورمیانه شکسته است رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی دلیل سخنان گزاف نتانیاهو علیه فعالیتهای هستهای ایران در کنگره آمریکا را مشاهده شرایط اضمحلال اسرائیل در پیش چشمانش دانست بهرصد تمام وقایع جنگی دنیا توسط دافوس/ تغییر مسیر رشد اقتصادی ما از زمینی به دریایی/ تبادل دانشجو با کشورهای هم
امیر ولیوند در دیدار با هیئت نظامی پاکستانی مطرح کرد رصد تمام وقایع جنگی دنیا توسط دافوس تغییر مسیر رشد اقتصادی ما از زمینی به دریایی تبادل دانشجو با کشورهای همپیمان فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جهموری اسلامی ایران گفت تمامی این اقدامات امنیتی در گرو ارتباط خوب با کشوبسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی: دولت با عزمی راسخ در صدد اجرای پیمان پولی دوجانبه باشد
بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی دولت با عزمی راسخ در صدد اجرای پیمان پولی دوجانبه باشدبسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی طی بیانیهای تأکید کرد که در کنار حمایت از تیم مذاکره کننده هستهای چندان به این مذاکرات خوش بین نبوده و انتظار دارد دولت با عزمی راسخ در صدد اجرای پیمشهر البغدادی عراق به طور کامل آزاد شد
شهر البغدادی عراق به طور کامل آزاد شد خبرگزاری پانا نیروهای عراقی پس از هفتهها جنگ و گریز شهر البغدادی در استان الانبار را از وجود تروریستهای داعش پاکسازی کردند ۱۳۹۳ شنبه ۱۶ اسفند ساعت 10 40 به گزارش سرویس سیاسی پانا به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی نیروهای عراقی روز جمعه تواناتحاد داعش، بوکوحرام، النصره و القاعده از ابتدا مشخص بود/آمريکا و عربستان صهيونيسم اسلامي را ترويج مي کنند
۱۷ اسفند ۱۳۹۳ ۱۱ ۴۹ق ظ يک متخصص مسائل استراتژيک اتحاد داعش بوکوحرام النصره و القاعده از ابتدا مشخص بود آمريکا و عربستان صهيونيسم اسلامي را ترويج مي کنند دکتر محمودرضا اميني پيوند بوکوحرام و داعش را موضوعي آشکار عنوان و از رفتار آمريکا و برخي کشورهاي عربي و غربي در ترويج صهيولغو تحریمها شرط ابتدایی است
چهارشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۲ نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی گفت تیم مذاکره کننده ایران اسلامی هیچ گاه در برابر خواستههای آمریکا برای به نتیجه رسیدن مذاکرات کمر خم نخواهد کرد محمد اسماعیلنیا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خراسان با تاکیپیشروی ارتش عراق در صلاح الدین / منطقه «البغدادی» آزاد شد
پیشروی ارتش عراق در صلاح الدین منطقه البغدادی آزاد شد نیروهای عراقی موفق شدند عناصر گروه تروریستی داعش را از شهر البغدادی در غرب این کشور بیرون برانند و کنترل یک مرکز پلیس و ۳ پل بر روی رودخانه الفرات را به دست گیرند به گزارش پایگاع اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از «اسکاعتراف ابوبکر البغدادی به شکست داعش در تکریت
اعتراف ابوبکر البغدادی به شکست داعش در تکریت خبرگزاری پانا سرکرده داعش در پی پیشروی گسترده ارتش و نیروهای مردمی عراق در تکریت به شکست این گروهک در برابر نیروهای عراقی در این شهر اعتراف کرد ۱۳۹۳ جمعه ۲۲ اسفند ساعت 10 58 به گزارش پانا ابوبکر البغدادی سرکرده داعش در پیامی که از طصالحی: برداشت آژانس درباره کافی نبودن پاسخهای ایران، یک طرفه است
یکشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۷ رییس سازمان انرژی اتمی گفت آژانس بینالمللی انرژی اتمی ۱۸ سوال مطرح کرده بود که به همه آنها پاسخ دادهایم به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا علیاکبر صالحی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما افزود آنان میگویند این پاسخها کافی نیست در حالیچهره پیمان شکنانه آمریکا را به دنیا نشان دادیم
امام جمعه موقت تهران چهره پیمان شکنانه آمریکا را به دنیا نشان دادیم خبرگزاری پانا خطیب نماز جمعه این هفته تهران با بیان اینکه پیروز مذاکرات ملت بزرگ ایران است٬ گفت در این یکسال و اندی چهره پیمانشکنانه آمریکا را به دنیا نشان دادیم ۱۳۹۳ جمعه ۲۲ اسفند ساعت 14 43 به گزارش پانا آموافقت رهبر انقلاب با آغاز به کار اشتری از ابتدای سال 94
تراز سردار احمدیمقدم گفت یک ماه قبل نیز نامهای خطاب به مقام معظم رهبری ارسال کردم و در آن عنوان داشتم به نظرم شروع به کار فرمانده جدید از ابتدای سال بهتر است و ایشان نیز در پاسخ این درخواست من را پذیرفتند به گزارش تراز سردار احمدیمقدم در جمع خبرنگاران با اشاره به خداحایران امروز توانسته قدرت صنعتی تولید شناور خود را آشکارتر سازد/ ایران با همکاری و خیرخواهی توانست جلوی سقوط د
شمخانی در مراسم پیوستن ناوشکن فوق پیشرفته دماوند به نیروی دریایی ارتش ایران امروز توانسته قدرت صنعتی تولید شناور خود را آشکارتر سازد ایران با همکاری و خیرخواهی توانست جلوی سقوط دمشق بغداد و اربیل را بگیرد دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت ایران با همکاری و خیرخواهی و نیت خوانی ب-
سیاسی
پربازدیدترینها