محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832920054
حضور داعش در مرزهای شرقی ایران
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز:فعالیت تروریست های وابسته به داعش در افغانستان به نحو چشمگیری افزایش یافته که مخاطراتی را برای این کشور و همسایگانش ایجاد خواهد نمود.
به گزارش تراز ،تعیین والی برای منطقه خراسان ( متشکل از افغانستان، مناطق شمال شرقی ایران و آسیای مرکزی ) از سوی خلیفه خود خوانده داعش شاید در ابتدا از سوی ناظرین بین المللی بدیده ی تردید آمیز نگریسته می شد، اما افزایش فعالیت عناصر این گروه تروریستی بر نگرانی جامعه بین المللی و افغان ها افزوده است.
نیکلاس هیثم نماینده سازمان ملل متحد روز گذشته و در پایان نشست شورای امنیت درباره اوضاع افغانستان گفت: اطلاعاتی دریافت کردهایم که نشان می دهد عناصر داعش در افغانستان حضور دارند اما حضور آنان در راستای تبلیغات جهانی این گروه است و عناصر داعش در این کشور ریشههای مستحکمی ندارند. وی افزود: «ارزیابی ما نشان میدهد که حضور این گروه (داعش) در افغانستان نگران کننده است، اما اهمیت داعش در افغانستان مربوط به تواناییهای ذاتی آن در این کشور نیست، بلکه این ظرفیت داعش در گردآوری گروههای انفرادی شورشی زیر یک چتر است که نگرانی بیشتری ایجاد می کند.»
در گزارش دبیرکل سازمان ملل هم آمده است که شماری از فرماندهان طالبان وفاداری خود را به داعش اعلام کرده اند و تعداد فزاینده دیگری از آنها نیز در تلاش کسب حمایت مالی و همکاری با داعش هستند. از سوی دیگر ظاهر طنین نماینده افغانستان در سازمان ملل نیز در پایان این نشست گفت: عناصر داعش برای نفوذ در دیگر مناطق از جمله افغانستان انگیزه دارند.
در روزهای گذشته مقامهای افغانستان اعلام کردند که حفیظ وحیدی رهبر گروه داعش در افغانستان، همراه با ۹ پیکارجوی دیگر در یک حمله موشکی در ولایت هلمند کشته شدهاند. یک ماه پیش نیز ملا عبدالرئوف، فردیکه به عنوان معاون این گروه در افغانستان معرفی شده بود، در یک عملیات نظامی کشته شد. هم اکنون گزارش های منابع اطلاعاتی حاکی از حضور فعال تروریست های وابسته به داعش در برخی مناطق افغانستان نظیر ولایت زابل (هم مرز با ایران)، قندوز، لوگر، هلمند و... است.
عوامل موثر در قدرت گیری داعش در افغانستان
عوامل متعددی را می توان در سیطره تدریجی تروریست های داعش در افغانستان بر شمرد که تداوم آن پیامدهای گسترده ای را برای سراسر منطقه آسیای مرکزی، جمهوری اسلامی و پاکستان در بر خواهد داشت.
رادیکالیسم حاکم بر داعش
از زمان شکل گیری داعش در سوریه و ارتقای مواضعش در این کشور و سپس حملات ژوئن به عراق و تصرف موصل، خشونت و ارعاب را می توان برجسته ترین سیاست این گروه تروریستی دانست. تصاویر و فیلم های منتشر شده از سوی این گروه حاوی جنایت آمیز ترین اقداماتیست که تا کنون نمود مشابهی در سراسر جهان نداشته است.
اقدامات توحش آمیز تروریست های داعش و قدرت نامحدود اعضای آن، زمینه اضمحلال سایر گروه های تروریستی در منطقه مانند القاعده و شعب آن در سراسر خاورمیانه را فراهم نموده و همین امر موجب پیوستن و بیعت شماری از اعضای این گروه ها به داعش شده است. بیعت بوکوحرام در نیجریه، انصار بیت المقدس در مصر و انصار الشریعه در لیبی با داعش و گسیل بسیاری از جوانان افراطی اروپا و آمریکا در این راستا قابل ارزیابی است که احتمالا در آینده ای نزدیک شاهد پیوستن بیش از پیش سایر جریان های افراطی به داعش و اعلام وفاداری به ابوبکر البغدادی خواهیم بود.
نطفه ی شکل گیری تروریست های بنیادگرا را می توان به افغانستان ارجاع داد، سرزمینی که در سال های مبارزه با ارتش سرخ شاهد حضور فعال عناصر افراطی در این کشور تحت لوای مبارزه با شوروی بوده است، عناصری که حمایت مطلق رژیم های پاکستان، سعودی و آمریکا را نیز پشت سر خویش داشته است.
جامعه افغان بدلیل بیسوادی، فقر و ناآگاهی بالا همواره از پتانسیل بالایی برای جذب افراد به گروه های افراطی برخوردار بوده است، همین امر موجب استیلای طولانی مدت گروه های تروریستی بر سراسر این کشور شده بود، گروه هایی همچون طالبان که با وجود سال ها آزادسازی افغانستان همچنان به فعالیت خود ادامه می دهند.
شکل گیری داعش و موفقیت برق آسای آن توام با گرایش رادیکال ترش نسبت طالبان زمینه گرایش شماری از افغان ها را به سوی این گروه مهیا کرده است. حفیظ وحیدی و ملا عبدالرئوف مسئول داعش در افغانستان و منطقه خراسان که در عملیات های اخیر ارتش افغانستان کشته شده اند، هر دو جزو فرماندهان پیشین طالبان بوده اند. حضور برجسته رهبران طالبان در داعش زمینه گسیل هرچه بیشتر جوانان طالب به سوی داعش را فراهم خواهد کرد، جوانانی که بیش از آن که سودای شریعت در سر داشته باشند، با نگاهی تندروانه و فاقد عقلانیت مجذوب سیاست مشت آهنین و ددمنشانه داعشی ها شده اند.
گفتگوهای صلح
تحلیلگران منطقه در سال های اخیر و با تضعیف هرچه بیشتر طالبان در معادلات افغانستان از آغاز گفتگوهای موسوم به صلح میان رهبران طالب با مقامات افغان خبر داده اند، تاسیس دفتر طالبان در دوحه قطر به عنوان مرکزی جهت گفتگو با کابل در همین زمینه رخ داده است. روی کار آمدن اشرف غنی احمدزی به عنوان رئیس جمهور جدید افغانستان و تلاش مفرطش جهت برقراری صلح با طالبان بر میزان امیدها نسبت به تحکیم روند صلح افزوده است. هم اکنون برخی کشورهای منطقه همچون پاکستان و چین بسان میانجی نقشی پر رنگ در نزدیکی طرفین ایفا نموده اند.
کاهش موقعیت سیاسی-نظامی طالبان از میزان خواسته های کلان آنها کاسته و رهبران این گروه را متمایل به آغاز گفتگوهای صلح با کابل نموده است. خروج طالبان از لیست گروه های تروریستی ایالات متحده و نگرش مثبت از سوی دولتمردان موجب چراغ سبز طالبان به در پیش گرفتن گفتگوها شده است.
آغاز گفتگوها اما به مذاق شماری از اعضای تندرو طالبان خوش نیامده و واکنش آنها را برانگیخته است، افراطیون طالبان، رهبری گروه را به عدول از مواضع کلیدی جنبش متهم نموده و خواستار اتمام گفتگوها تا تحقق خواسته های حداکثری شده اند. نارضایتی فوق توام با موقعیت متزلزل طالبان و ملا عمر زمینه گرایش نیروهای رادیکال را به داعش فراهم نموده است. رسانه های خبری از فعالیت دو چندان رهبران داعش برای جذب افغان ها به این گروه خبر داده اند، گفته می شود که در طول یک سال فوق هزاران تن از اعضای طالبان به عراق و سوریه رفته و ضمن پیوستن به داعش با البغدادی بیعت نموده اند، شماری از این افراطیون هم اکنون به افغانستان بازگشته و در پی گسترش ولایات تحت پوشش داعش برآمده اند.
ناکارآمدی دولت
برآوردهای اقتصادی حاکم بر جامعه افغانستان در طول 14 سال گذشته ( از زمان سقوط طالبان در سال 2001) حکایت از رشد اندک مقوله های اقتصادی، سیاسی، امنیتی، آموزشی و رفاهی در سطح این جامعه بوده است. فقدان توسعه در عرصه های گوناگون نارضایتی دوچندان شهروندان افغان را فراهم نموده و زمینه تمایل آنها به گروه های محلی و افراطی را فراهم نموده است.
جامعه سنتی، قبیله ای و قومی حاکم بر افغانستان و برداشت ناصحیح آنها از شریعت موجب نزدیکی فکری شماری از افغان ها به طالبان شده است. نگاهی به سال ها حضور طالبان در افغانستان حکایت از حمایت برخی جریان های افغان از این گروه دارد، جریان هایی که به تصور خود و در راستای حفظ دین و سنت های حاکم بر جامعه خود را ناگزیر به حمایت از طالب ها می دانستند.
حال و با ناکارآمدی موجود در سطح جامعه از سوی دولت، احتمال پیوستن برخی اقشار ضعیف به گروه های تندرو بیش از گذشته احساس می شود، افرادی که گاها بدلیل معضلات اقتصادی و رفع نیازهای مالی به این گروه ها می پیوندند.
غلام سخیروغ لیونی، فرمانده پلیس ولایت زابل به تازگی در مورد حضور شورشیان خارجی به نام داعش در این ولایت جنوبی افغانستان صحبت کرده است. او به خبرنگاران گفته است : «دشمن تلاش دارد که از این موقعیت استفاده کند. براساس گزارشها گروه داعش به زابل آمده و شورشیان خارجی هم به زابل آمده اند.»
پیشتر گزارشهای مشابهی از ولایت هلمند نیز بدست آمده بود. محمدجان رسولیار، معاون ولایت هلمند در گفتوگو با بیبیسی حضور شورشیان خارجی در برخی مناطق این ولایت را تایید کرده است.
همسایگانی بی ثبات
منطقه آسیای مرکزی متشکل از جمهوری های قزاقستان، ترکمنستان، تاجیکستان، قرقیزستان و ازبکستان که دهه ها تحت سیطره کمونیست ها قرار داشته اند، هم اکنون نیز فاقد نظام های دموکراتیک می باشند و همچنان حاکمانی دیکتاتور بر این کشورها حکمرانی می نمایند. فقر، فساد، بیکاری، تورم و عدم مشارکت مدنی و سیاسی مردمان این کشورها در امورشان نارضایتی فراوانی را از سوی آنها در پی داشته است. ضعف مفرط دول حاکم بر این منطقه موجب گرایش زیادی از شهروندان این کشورها به جریان های افراطی شده است، هم اکنون هزاران تن از آسیای مرکزی در مناطق تحت سیطره داعش حضور داشته و به فعالیت می پردازند.
افزایش حضور داعش در افغانستان و تلاش برای بسط آن به منطقه خراسان که شامل بخش عمده ای از آسیای مرکزی نیز می شود، طبیعاتا تاثرات منفی را بر جوامع فوق در پی خواهد داشت که موجب سرایت بیش از پیش تروریسم در سراسر منطقه خواهد شد.
حضور فعال شهروندان افغان و آسیای مرکزی در جبهه داعش و تلاش برای ایجاد ولایت های تحت نفوذ این گروه تروریستی در افغانستان و آسیای مرکزی می تواند توامان زمینه تقویت تروریسم در این منطقه را فراهم نماید.
نکته حائز اهمیت در این راستا آن که نبایستی از نقش فعال و غیر قابل چشم پوشی پاکستان و عربستان سعودی در این زمینه عبور کرد. حکومت پاکستان در طول دو دهه گذشته بزرگترین متحد طالبان و تروریسم در این منطقه بوده است، حامد کرزای رئیس جمهور پیشین افغانستان و رهبران کاخ سفید بارها اسلام آباد را متهم به حمایت از گروه های افراطی نموده اند. افزایش حضور داعش در افغانستان و آسیای مرکزی و مطامع اسلام آباد جهت بسط نفوذ در این منطقه بی شک مورد سواستفاده رهبران پاکستان قرار خواهد گرفت. پاکستان در پی آن است که با ارتباط گیری با این گروه ها و حمایت از آنها، نیروهای تندرو را تحت اختیار گرفته و از آنان به عنوان برگ برنده ای در معادلات منطقه استفاده نماید، سیاستی که حمایت حاکمان سعودی را نیز پشت سر خویش خواهد داشت. حکام آل سعود همواره و در طول دو دهه گذشته با حمایت های مالی و تسلیحاتی گسترده خود موجب رشد و نمو جریان های تکفیری در سراسر منطقه شده اند.
سه شنبه 26 اسفند 1393 ساعت 14:25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]
صفحات پیشنهادی
-جزییات فرار داعش از مرزهای ایران
فرمانده نیروی زمینی ارتش تشریح کرد جزییات فرار داعش از مرزهای ایران فرمانده نیروی زمینی ارتش با اشاره به اینکه داعش در خرداد ماه سال جاری قصد پیشروی به سمت مرزهای ما را داشت گفت هنگامی که آنان با قدرت و اقتدار نیروهای ما مواجه شدند دیگر جرأت نکردند پا را فراتر بگذارند لذا به اناکامی داعش برای ناامنی ایران
ناکامی داعش برای ناامنی ایران معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور گفت چند باند داعش که بیرون از مرزها تجهیز شده بودند و میخواستند جهت عملیات ایذایی وارد کشور شوند به محض ورود در نقطه صفر مرزی دستگیر شدند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر حسین ذوالفقاری در حاشیه همایش معاونینحضور پیشرفتهترین ناوشکن ایرانی در دریای خزر
دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۱ ناوشکن پیشرفته جمهوری اسلامی ایران دماوند بهعنوان پیشرفتهترین ناوشکن ایرانی به منظور تأمین نیازهای آموزشی به ناو گان شمال و منطقه چهارم نیروی دریایی ارتش ملحق میشود به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ناوشکن پیشرفته آموزشی دمذاکرات معاونان ظریف و کری با حضور اشمید |اخبار ایران و جهان
مذاکرات معاونان ظریف و کری با حضور اشمید مذاکرات معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا در هتل رویال پلازا مونترو سوییس آغاز شد کد خبر ۴۸۰۱۷۵ تاریخ انتشار ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۵ - 02 March 2015 مذاکرات معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا در هتل رویال پلازا مونترو سوییس آغاز شد بهواکنش آمریکا به حضور پررنگ ایران در تکریت
واکنش آمریکا به حضور پررنگ ایران در تکریت رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز سهشنبه گفت در صورتی که عملیات تکریت به شکلگیری اختلافات فرقهای منجر نشود نقش ایران در این عملیات مثبت خواهد بود خبرگزاری فارس مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز سهشنبه نقش ایران در عملیاتحضور سردار ایرانی در عراق، از طراحی تا هدایت عملیات
نماینده ولی فقیه در سپاه حضور سردار ایرانی در عراق از طراحی تا هدایت عملیات نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حضور سردار سلیمانی را در طراحی و هدایت عملیات در عراق بسیار مؤثر دانست و تأکید کرد حضور ما در عراق بسیار محدود و معدود و آن هم در قالب نقش مستشاری است &وزیر دفاع عراق: ایران نقش سرنوشت سازی در مبارزه با داعش دارد
السومریه نیوز وزیر دفاع عراق ایران نقش سرنوشت سازی در مبارزه با داعش دارد خالد العبیدی به اوضاع شهر سامراء استان صلاح الدین و پاکسازی 78 درصدی آن از عناصر تکفیری داعش اشاره کرد به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز سایت خبری السومریه نیوز گزارش داد «"خالد متعب النوه صدام در تجمع حامیان داعش علیه ایران +تصاویر
نوه صدام در تجمع حامیان داعش علیه ایران تصاویرتاریخ انتشار دوشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۹ ۳۵ همزمان با موفقیتهای چشمگیر مردم عراق در نبرد با گروه تروریستی داعش که با همیاری جمهوری اسلامی ایران و بدون استمداد از ائتلاف بیخاصیت ضدداعش بهدست آمده تحرک تبلیغاتی حامیآغاز رایزنی وزرای خارجه ایران و آمریکا/ حضور صالحی و مونیز، معاونین ظریف و شرمن در این جلسه
مذاکرات هستهای ایران و 1 5 آغاز رایزنی وزرای خارجه ایران و آمریکا حضور صالحی و مونیز معاونین ظریف و شرمن در این جلسه رایزنی وزرای خارجه ایران و آمریکا به منظور دستیابی به حصول توافق جامع دقایقی پیش آغاز شد به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران رایزنی محمدجواد ظریفبزرگترین عملیات علیه داعش با کمک ایران؛ از آمریکا خبری نیست
بزرگترین عملیات علیه داعش با کمک ایران از آمریکا خبری نیست روزنامه ال پاییس نوشت ایران در بزرگترین ضد حمله دولت بغداد تاکنون از حملات نظامی علیه داعش پشتیبانی می کند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر ال پاییس افزود نیروهای عراقی که از هفته قبل تلاش می کنند گروهک تروریستی-هدف از تشکیل داعش جلوگیری از اتحاد ایران، عراق، سوریه و لبنان
سرلشکر جعفری اعلام کرد هدف از تشکیل داعش جلوگیری از اتحاد ایران عراق سوریه و لبنان فرمانده کل سپاه پاسداران یکی از اهداف تشکیل گروه داعش را جلوگیری از اتحاد ملتهای ایران عراق سوریه و لبنان عنوان کرد و گفت به لطف الهی اسرائیل غاصب از این وحدت و یکپارچگی هراسناک استجنگ متفاوت ایران و آمریکا علیه داعش
مصاحبه استاندار کرکوک با ایندیپندنت جنگ متفاوت ایران و آمریکا علیه داعش استاندار کرکوک گفت ارتشی که سال گذشته در مقابل داعش متلاشی شد و شمال عراق را از دست داد ارتشی حقیقی نبود بلکه مجموعه فاسدی بود که بدون آموزش لازم بر مراکز بازرسی گمارده شده بود به گزارش سرویس سیاسیداعش کردهای کوبانی را به اسم ایرانی بودن قتلعام میکرد
تاریخ انتشار 10 04 59 1393 12 16 نماینده سردش مدعی شد داعش کردهای کوبانی را به اسم ایرانی بودن قتلعام میکرد رسول خضری نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس از ریشه و خاستگاه انگیزه ایجادکنندگان و اهداف حامیان گروهک داعش و سلحشوری کردهای عراق در جلوگیری از پیشرویهای آن وبازداشت مستشاران نظامی داعش |اخبار ایران و جهان
بازداشت مستشاران نظامی داعش منابع عراقی از بازداشت چهار مستشار آمریکایی و اسرائیلی در مرکز عملیات داعش در منطقهای دوردست در استان نینوا خبر دادند کد خبر ۴۸۱۶۵۰ تاریخ انتشار ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰ ۵۹ - 07 March 2015 منابع عراقی از بازداشت چهار مستشار آمریکایی و اسرائیلی در مرکز عمنتانیاهو صریحاً به عظمت نفوذ ایران اعتراف کرد/وارثان روم شرقی از کمک ایران به عراق ناراحتند
نتانیاهو صریحاً به عظمت نفوذ ایران اعتراف کرد وارثان روم شرقی از کمک ایران به عراق ناراحتند دستیار ویژه رئیسجمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی با اشاره به دایره نفوذ ایران در منطقه گفت ما برای حفظ امنیت و منافع ملی خود باید به دایره نفوذ خود در منطقه توجه کنیم به گزاجزییاتی از ارتباط منافقین و داعش |اخبار ایران و جهان
جزییاتی از ارتباط منافقین و داعش مترجم سابق سرکرده منافقین فاش کرد که سرکرده های این گروهک و در رأس آنها مریم رجوی روابط خوب و نزدیکی با سران گروهک تروریستی تکفیری داعش در عراق و سوریه دارند کد خبر ۴۸۳۳۰۲ تاریخ انتشار ۲۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۷ - 13 March 2015 مترجم سابق سرکرفیروزآبادی: ایران در عراق حضور نظامی ندارد
فیروزآبادی ایران در عراق حضور نظامی ندارد رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت جمهوری اسلامی ایران حضور نظامی در عراق نخواهد داشت خبرگزاری ایرنا رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت جمهوری اسلامی ایران حضور نظامی در عراق نخواهد داشت سردار سرلشکر بسیجی سیدحسن فیروزآبادی روز یکشنبه مبنی بر-
سیاسی
پربازدیدترینها