واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شرق در یک نگاه تهران- ایرنا- روزنامه شرق در شماره روز سه شنبه در صفحه نخست تیترهای «پنج ساعت مذاکره کنار دریاچه لوزان» و «علی مطهری: به قصد کشتن من آمده بودند» را بررسی کرد.
این روزنامه تیتر یک خود را به موضوع پنج ساعت مذاکره کنار دریاچه لوزان، اختصاص داد و نوشت: روز دوم مذاکره در لوزان سوئیس؛ روزی که با برنامه عقب افتاده ای از شب قبل و با تاخیر در برنامه صبح شروع شد و عصر به سفر دوباره محمدجواد ظریف منتهی شد. دیدار جواد ظریف و جان کری که قرار بود عصر یک شنبه انجام شود، به دلیل تاخیر کری در رسیدن به محل مذاکره به پیشنهاد طرف ایرانی به صبح دوشنبه موکول شد. البته نشست صبح دیروز هم با تاخیر برگزار شد، آن هم با حضور وزرای خارجه ایران و آمریکا و وزیر انرژی آمریکا، رییس سازمان انرژی اتمی ایران و معاونان دو طرف. این مذاکره پنج ساعت به طول انجامید و طرف ایرانی مذاکره برای شرکت در نشستی که میزبانش فدریکا موگرینی است، راهی بروکسل شد.ظریف با فیلیپ هاموند همتای انگلیسی خود هم دیدار دو جانبه داشت. محمدجواد ظریف پس از پنج ساعت مذاکره با همتای آمریکایی خود، گفت: «در برخی موارد به راه حل نزدیک تر هستیم و بر همین اساس می توان گفت که راه حل ها در دسترس هستند، اما همچنان در برخی موارد فاصله داریم.»
روزنامه شرق در خبری دیگر با انعکاس موضوع علی مطهری: به قصد کشتن من آمده بودند، نوشت: جمعی از خانواده های شهدای انقلاب اسلامی و فاجعه هفتم تیر به منظور اظهار انزجار از مسببان حادثه شیراز، به منزل علی مطهری رفته و با وی دیدار و به گفت وگو پرداختند. مطهری در این دیدار گفت: به تعبیر شهید مطهری، یکی از آفت های یک ملت، رخنه فرصت طلب هاست. یعنی افرادی با شعار های تند میدان را به دست بگیرند و انقلابیون اولیه را به حاشیه برانند و مردم را فریب دهند. و این تا حدی برای انقلاب ما در حال رخ دادن است به طوری که افرادی که نه شناسنامه مشخصی دارند و نه عقبه درستی، جریان را به دست گرفته اند. من احساس می کنم که یک بیماری در انقلاب پیدا شده یعنی یک عده عقاید جاهلانه دارند که از آن خارج نمی شوند و معتقدند که راه درست این است. به تعبیر شهید مطهری، منافقین زیرک وارد می شوند به صورت ابزاری از افراد احساساتی سوءاستفاده می کنند و مصلحین جامعه را کنار می زنند. اینها با ماسک اسلام و مذهب مطرح می شوند و تشخیص مردم برای انحراف را مشکل می کنند. در شیراز هم که این اتفاق افتاد، حزب اللهی هایی بودند که به کاری که می کردند معتقد بودند و با آن جدیتی که به من حمله می کردند انگار که من یک فرد منحرف، منافق و مهدورالدم هستم. انگار نتانیاهو وارد شیراز شده است. و اصلا باور نمی کردم. واقعا به قصد کشتن من آمده بودند و نزدیک بود آنجا تلف شوم.
این روزنامه به عنوان عقل دارم نمی گذارم چنین اتفاقی برایم بیفتد، اشاره کرد. مدام ناگزیر می شود در پی هر جمله ای، توضیح دیگری بدهد تا مواضعش را درباره غائله شیراز اصلاح کند، اما هر بار لحنش همانی می شود که از محمدرضا باهنر این روزها انتظار می رود. در نهایت هم با سفری به گذشته، متذکر می شود که از این دست اتفاقات در دولت اصلاحات هم رخ داده، آن هم از سوی مسوولان. او چنین واکنش هایی را طبیعی دانسته و دست آخر هم ماجرا را برای کم اهمیت جلوه دادن به وادی طنز می کشد و می گوید که باید کسی که «گوجه و تخم مرغ» پرتاب کرده، دستگیر شود، مخصوصا با «گوجه» گرانی که داریم. راستی قیمت «گوجه» چند است؟! باهنر که دست کم در نمایندگی، هم شأن و اندازه مطهری است، در پاسخ به این سوال «شرق» که مطهری بر اجرای برخی اصول قانون اساسی تاکید دارد، آیا این جرم است و باید برای آن، این گونه مجازات شود؟ سعی کرد تا سخنانش را اصلاح کند و چنین ادامه دهد: «این جمله آخر، معنایش این نیست که... هر نوع حرکت و رفتار خلاف قانون از هر مرجعی که سر بزند محکوم است و قابل تعقیب قضایی. اما باید یک مقدار رعایت حال مخاطب را هم بکنیم. یک مثالی وجود دارد؛ می گویند وقتی در حوزه علمیه نشسته اید، حتی در اصلی ترین مسایل مثل توحید هم می توانید بحث و مناظره کنید. اما اگر آن بحث را وارد جامعه کنید آن هم، جامعه اسلامی، طبیعی است که واکنش نشان داده می شود. البته واکنش فیزیکی در هر حالتی مورد تایید ما نیست.» او در ادامه این بحث در مواجهه با این پرسش که اگر چنین اتفاقی برای شما هم که نماینده مجلس هستید اتفاق می افتاد، چه واکنشی نشان می دادید، می گوید: «اصولا من کاری نمی کنم که این گونه با من برخورد شود و مختصری عقل دارم تا نگذارم این طور شود.»
تکریت داستان 2 شهر، تیتر دیگر روزنامه شرق است. نبرد برای بازپس گیری زادگاه صدام از تروریست های داعش مقبره دیکتاتور معدوم عراق را به ویرانه تبدیل کرده است. تصاویری که خبرگزاری آسوشیتدپرس ضبط کرده نشان می دهد که از ساختمان آرامگاه صدام در روستای العوجه فقط ستون های آن باقی مانده و در آن دیگر خبری از پوسترهای چهره صدام نیست، حالا به جای تصاویر صدام در مقبره و شهر زادگاهش، پرچم نیروهای مردمی و تصاویر فرماندهان آنها و بیش از همه تصاویر قاسم سلیمانی دیده می شود. اما در جریان آزادی تکریت فقط مقبره صدام نبود که فروریخت. حالا خاطره و یاد تکریت نیز در ذهن ایرانی ما تغییر کرده و به گونه ای دیگر تعریف می شود. مرگ و حیات چرخه ای پایان ناپذیرند، چرخه ای همزاد، به بلندای تاریخ بشریت. چرخه بی پایان مرگ و زندگی دارای روابطی نامرئی است که گذشتگان را به امروزیان و امروزیان را به آیندگان متصل می کند، روابطی غیرمادی که به شکل خاطره در حافظه تاریخی و جمعی انسان ها باقی مانده و دست به دست می شوند. خاطراتی که همچون میراثی معنوی به زندگی معنا می دهند و به همراه انسان زندگی می کنند.
این روزنامه در خبری فکر نکنند این امور به نظام کمک می کند، را برجسته کرد. علی لاریجانی نشست خبری رییس مجلس شورای اسلامی، بعد از ظهر روز گذشته و پس از پایان یافتن کار مجلس در سال٩٣ در ساختمان مجلس مشروطه با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار شد. لاریجانی در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره حادثه حمله به مطهری در شیراز بار دیگر بر مواضع خود در نطق روز یکشنبه تاکید کرد و گفت: «این گونه اقدامات به هیچ وجه قابل قبول نیست. در نظامی که مردمسالاری و آزادی بیان وجود دارد، افراد باید بتوانند نظرات خود را بیان کنند.» وی با اشاره به اینکه اینگونه برخوردها ناصحیح است، افزود: «اینگونه برخوردها به وجهه کشور در خارج و داخل ضربه می زند. فکر نکنند این امور کمکی به نظام می کند بلکه اینگونه موارد به نظام لطمه می زند.» در ادامه این نشست خبری، خبرنگار دیگری از لاریجانی پرسید که اگر غایله ٢٢بهمن قم را به طور جدی پیگیری می کردید امکان نداشت از بروز حادثه شیراز و حوادث مشابه جلوگیری شود؟ که لاریجانی در پاسخ گفت: «این سوال را نباید از من بپرسید؛ بخش های دیگری مسوولیت این امر را داشتند و بهتر است این سوال را از آنها بپرسید. طبق آنچه به من گزارش شده پیگیری هایی صورت گرفته اما آنکه بررسی دقیقی صورت گرفته باشد، بعید می دانم.»
**9128**
26/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]