واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی:
اقتصاد مقاومتی مبنای تغییر در سیاست مناطق آزاد/مناطق آزاد پل ارتباطی با 15 کشور همسایه
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: در بند 11 اقتصاد مقاومتی بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری ما باید به دنبال تسهیل در تولید، توسعه صادرات، انتقال فناوریهای پیشرفته و تأمین نیاز کشور در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باشیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران،اکبر ترکان مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در نشست خبری امروز گفت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی که در بند 11 آن اشاره به جایگاه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی شده است باید در اجرایی کردن اهداف جدید این مناطق کوشا باشیم.
وی در ادامه به محورهای اصلی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در بند 11 اقتصاد مقاومتی اشاره و بیان داشت: تسهیل تولید توسعه صادرات، انتقال فناوریهای پیشرفته و تأمین نیاز کشور از عمده اهداف این مناطق است که با توجه به شرایط حال حاضر اقتصاد کشور ما با این اهداف فاصله دارد که باید در راستای کاهش این فاصله قدم برداریم.
وی ادامه داد:باید در منطقه آزاد مشخص شود که در این مناطق با توجه به پتانسیلها و ظرفیتهای موجود این اهداف چگونه اجرا شود.
ترکان در ادامه اظهار داشت: در راستای توسعه مناطق ازاد برنامهریزیهایی صورت گرفته که به شورای اقتصاد رفته و برای آن بودجهای نیز در نظر گرفته شده است.
شایان ذکر است بودجه مناطق آزاد در دو دسته درآمدهای عملیاتی و درآمدهای غیرعملیاتی تخصیص مییابد که تلاش مسئولین حصول درآمدهای عملیاتی از طریق فروش خدمات به مردم است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در خصوص سرمایهگذاری در این منطقه گفت: در توسعه مناطق آزاد توجه به سرمایهگذاران خارجی مهم است اما نباید همه محاسبات ما بر اساس سرمایهگذاران خارجی باشد خوشبختانه سرمایهگذاران داخلی در این راستا فعالیت و استقبال خوبی داشتهاند همچنین تعدادی از ایرانیان خارج از کشور نیز با ورود سرمایههای خود به این مناطق فعالیت اقتصادی دارند. قابل ذکر است با تغییر شرایط بینالمللی ما میتوانیم ورود سرمایهگذاران خارجی را بیش از پیش شاهد باشیم.
ترکان در خصوص منطقه آزاد چابهار بیان داشت: چابهار به عنوان یکی از بهترین موقعیتهای ترانزیت و قطب حملونقل کشور به حساب میآید و ما برای بهبود شرایط چابهار به توسعه اسکلهها و لایهروبی سواحل این منطقه در راستای پهلوگیری کشتیهای سنگین قدم برداشتهایم که این مورد به عنوان قابلیت جدیدی برای شرق کشور به حساب میآید همچنین ما به دنبال ایجاد ارتباط ریلی از ظریق چابهار، ایرانشهر و زاهدان به خط ریلی سراسر کشور هستیم.
ترکان در خصوص افزایش تعداد مناطق آزاد کشور بیان داشت: در راستای اجرای کردن اهداف اقتصاد مقاومتی و صادرات کالاهای غیرنفتی و به دنبال ایجاد ارتباط بیشتر با همسایگان خود هستیم که یکی از این راهها ایجاد مناطق آزاد اقتصادی در مرزهای کشور است در حقیقت مناطق آزاد پل ارتباطی ما با 15 همسایه اطراف خود به حساب میآید و همچنین در راستای گسترش ارتباطات با همسایگان خود ما به دنبال ایجاد منطقه آزادی در مهران، کردستان، بوشهر، جاسک و اردبیل هستیم.
وی در خصوص اشتغالزایی این مناطق برای بومیان خود گفت: در حال حاضر 950 هزار نفر در هفت منطقه آزاد اقتصادی زندگی میکنند که بیشترین تعداد بیکاران برای منطقه آزاد اروند است پس از آن ماکو، چابهار و در مرتبههای بعدی انزلی و ارس قرار دارند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد در خصوص جذب گردشگر در مناطق آزاد گفت: با توجه به رقم قابل توجه 15 میلیون سفر دریایی سال گذشته مناطق آزاد میتوانند قطب گردشگری حلال کشور قرار بگیرند و در این راستا برنامهریزیها و تلاشهایی صورت گرفته به گونهای که برای نوروز 94 برنامههایی بهتر از سالهای قبل برنامهریزی و اجرا خواهد شد.
وی در پایان با اشاره به اینکه ما به دنبال خروج این مناطق از واردات صرف هستیم واردات در این منطقه به چهار دسته اصلی تقسیم و بیان داشت: واردات کالا برای سرزمین اصلی، واردات برای مصرف در منطقه، واردات برای صنایع مناطق آزاد برای صادرات به سرزمینهای اصلی و واردات کالا به منظور صادرات مجدد که متأسفانه هم اکنون برای ما بیشترین میزان به دسته نخست اختصاص دارد.
انتهای پیام/
۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]