تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 3 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):کم گویی ، حکمت بزرگی است ، بر شما باد به خموشی که آسایش نیکو و سبکباری و سبب تخفی...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1868641382




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزینه‌های روی میز اقتصاد ایران در سال ۹۴


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: با کاهش عوامل رکودزا در سال ۹۴ شرایط مناسبی برای رونق بازارهای داخلی فراهم می شود، موقعیتی که در صورت تعلل تکرار آن دشوار خواهد بود.

به گزارش تراز ،سال 93 در حالی تا چند روز آینده جای خود را به سال 94 می‌دهد که بسیاری از مردم، کارشناسان و سیاستمدارن امیدوارند، مشکلات سیاسی و اقتصادی به حداقل ممکن کاهش یابد و به اصطلاح اقتصاد کشور نفس راحتی بکشد.

سال 93 به روزهای پایانی خود می‌رسد و با وجود تلاش‌های صورت گرفته مذاکرات هسته‌ای تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده است. در مجموع بیشتر بخش های اقتصادی امسال با رکود سال را به پایان رساندند. قفل شدن منابع مالی در بانک ها، افت پیاپی شاخص بورس تهران، رکود در بخش ساخت و ساز و عمران، برنامه سختگیرانه کنترل تورم، تقاضای پایین برخی کالاهای تولیدی از جمله عواملی بود که به رکود کلی اقتصاد دامن زد.

از طرفی نباید فراموش کرد به گفته دولتی‌ها در سال 93 بخش مهمی از تورم افسار گسیخته سال های اخیر مهار شد، البته ادامه این روند در سال 94 نه تنها برای دولت میسر نیست، بلکه اقتصاد کشور نیز در سال 94 تحمل روند کنونی را ندارد.

با توجه به انتظاری که مردم از وعده های دولت یازدهم دارند، دولت در سال 94 نیاز دارد بخشی از رویه کنونی را تغییر بدهد.در ادامه به برخی از این موارد اشاره می‌شود:

1- کاهش سود بانکی: سود بانکی 22 درصدی که حتی برخی موسسات بالاتر از آن را در نظر می گیرند، یکی از عوامل مهم رکودزا در کشور بوده است. در چنین شرایطی جای تعجب نیست که بسیاری از منابع از دیگر بخش ها به سمت بازار پول هدایت و در آنجا قفل شود. همان طور که آمارهای دولت نشان داده هم اکنون تورم به 15 تا 16 درصد رسیده است، بنابراین در چنین شرایطی نیاز است تا سود بانکی متناسب با تورم تعیین شود و با کاهش آن شاهد حرکت منابع به بخش های مولد باشیم.

2- رونق بخش تولید: بخش تولید به اذعان دست اندرکاران و کارشناسان هم اکنون بیش از هر موضوعی نیازمند منابع مالی است.نگاه به بخش تولید نه فقط از بابت فعالیت های اقتصادی، بلکه از جهت بعد اجتماعی نیز حائز اهمیت است و هرگونه سرمایه‌گذاری و  حمایت از این بخش با محوریت طرح ها و برنامه های بلندمدت در نهایت به ارتقای  امنیت کشور کمک می کند. به عبارت دیگر رونق بیشتر تولید در گرو تغییر رویکرد بانک محور اقتصاد است.

3- تقویت بازار سرمایه: همان طور که می‌دانیم بازار سرمایه یکی از ابزارهای مناسب و موثر تامین مالی بنگاه ها و موسسه های تولیدی محسوب می شود و تقویت آن علاوه بر جبران زیان های سال 93 سهامداران، می تواند بخش مهمی از تامین مالی شرکت ها را بر عهده بگیرد. فراموش نکنیم که بازار سرمایه در سال 93 عملکرد قابل قبولی نداشت و بخشی از این زیان ناشی از اقبال سرمابه گذاران به بازار پولی بود.

4- مدیریت تنش های خارجی: هرچند ارتباط یک سری از مسایل خارجی و برون مرزی با اقتصاد داخلی غیر قابل کتمان است، اما وظیفه دولتمردان بویژه در هر برهه های حساس این است که در نقش تنش های خارجی را در اقتصاد داخلی کمرنگ کنند. یکی از مسائلی که در سال 93 با آن مواجه بودیم، گره خوردن  برخی مسائل اقتصادی با نتایج مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 بود، در حالی که اتخاذ رویکرد کمرنگ شدن نقش تنش های خارجی در اقتصاد، دست مذاکره کنندگان را برای امتیازات و چانه زنی بیشتر باز می گذارد.

5- تحول در حوزه مالیاتی: تحول در حوزه مالیات برای اقتصادی که به سمت کاهش وابستگی به نفت پیش می رود، مطالبه بسیاری از فعالان اقتصادی به شمار می رود، بویژه آنها که مالیات خود را به موقع پرداخت می کنند و همواره نگران احقاق حقوق تضییع  شده خود در برابر مالیات گریزان هستند. شاید اجرای طرح های فراگیر نظیر طرح تحول مالیات و شناسایی و اخذ مالیات از کسانی که قوانین مالیاتی را دور می زنند، بتواند گره گشای مشکل دیرینه این بخش باشد.

نتیجه‌گیری

به هر حال سال 93 در حالی به روزهای پایانی خود نزدیک می شود که هنوز رکود در  برخی بخش ها آن هم با استناد به گزارش های ارائه شده دیده می شود.کافی است به تعدیل منفی سود در پیش بینی سال 94 برخی شرکت های بزرگ بورس تهران  نظیر فولاد، سیمان و ...  نگاهی گذرا بیاندازیم تا این موضوع بیشتر نمایان شود.

از آنجا که مذاکرات هسته ای در حال دستیابی به نتایج نهایی است به نظر می رسد دولت در سال 94 موقعیت مناسبی برای اجرای برنامه های خود پیدا خواهد کرد، چراکه از یک سو تکلیف مسایل و مشکلات خارجی مشخص می شود و از سوی دیگر با کاهش عوامل رکود زا، شرایط مناسبی برای رونق بازارهای داخلی فراهم می شود، موقعیتی که در صورت تعلل تکرار آن دشوار خواهد بود.تکرار مشکلات قبلی و انداختن تقصیر نیز به گردن دیگران به هیچ وجهمشکلی را برطرف نمی کند.

پرویز امانیان-روزنامه‌نگار




شنبه 23 اسفند 1393 ساعت 12:51





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن