محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843999203
آیا امکان کاهش نرخ سود سپردهها وجود دارد؟/ سوءتفاهم تورمی نرخ سود بانکی
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آیا امکان کاهش نرخ سود سپردهها وجود دارد؟/ سوءتفاهم تورمی نرخ سود بانکی
شواهد نشان میدهد کاهش نرخ سود بانکی بار دیگر بهعنوان گزینهای قابل اجرا، مقابل سیاستگذاران قرار گرفته است.
به گزارش نامه نیوز، طراحان پروژه این بار تلاش دارند از زوایه مقایسه این نرخ با نرخ تورم نتیجه بگیرند که با کاهش سطح تورم باید نرخ سود بانکی را نیز کاهش داد. «دنیای اقتصاد» در گزارشی با نقد پرسش مطرح شده تلاش کردهاست به این پرسش پاسخ دهد که آیا امکان کاهش نرخ سود سپرده در مقطع کنونی فراهم است. در این بررسی با استناد به سه شاخص منابع و مصارف بانکها، شرایط بازارهای رقیب و وضعیت درآمدی دولت نشان داده شده است. دستکاری نرخ سود بانکی در مقطع کنونی میتواند رفتاری پرریسک تلقی شود.
منابع و مصارف بانکها: در حال حاضر حجم نقدینگی در بانکها کاهش یافته است؛ بهطوریکه طی سالهای اخیر تراز منابع و مصارف بانکها به دلیل اضافه برداشت بانکها از بین رفته و این موضوع نشاندهنده آن است که نظام بانکی کشور با چالش برقراری تعادل میان منابع و مصارف بانکها مواجه است. با توجه به کمبود نقدینگی بانکها، کاهش نرخ سود به صورت دستوری و در شرایطی که مشکل اصلی به جای خود باقی است، راهحل مناسبی نخواهد بود. همچنین کاهش دستوری نرخ سود بانکی به افزایش فساد مالی در پرداخت تسهیلات میانجامد. از آنجا که بهدلیل عدم بازپرداخت اعتبارات، بانکها در تامین منابع مورد نیاز خود دچار مشکل هستند، به نرخ سود سپرده دستوری پایبند نخواهند بود.
شرایط بازارهای رقیب: توجه به بازارهای رقیب نیز یکی دیگر از شاخصها برای امکانسنجی نرخ سود سپردهها در زمان کنونی است. در این خصوص میتوان به نرخ بازده سرمایهگذاری بدون ریسک (آربیتراژ) در بازار آتی طلا اشاره کرد. با وجودی که نرخ بازدهی آربیتراژ در این بازار در حال حاضر به حدود 12 تا 15 درصد رسیده است، اما روندها گویای آن است که در مقاطعی در شش ماه اخیر با توجه به تحولات سیاسی و اجتماعی که بر بازار ارز و طلا اثر میگذارد، نرخ بازدهی آربیتراژ به حدود 28 درصد نیز رسیده است؛ بنابراین با توجه به منعطف بودن نرخ بازدهی در این بازارها در مقابل ثابت نرخ سود در بانکها هر تصمیمی بدون توجه به وضعیت بازارهای رقیب و ریسکهای بیرونی میتواند چالشبرانگیز باشد.
وضعیت درآمدی دولت: درآمدهای دولت نیز میتواند به مثابه دستاندازی در برابر کاهش نرخ سود و افزایش درجه دیگر بازارها باشد. پارازیت کاهش نرخ سود، میتواند از این فرکانس وارد مدار اقتصاد ایران شود؛ کاهش نرخ سوده سپرده از جذابیت سپردهگذاری در بانک کم میکند و احتمال دارد تقاضا برای سرمایهگذاریهای دیگر از جمله بازار بالا رود. با توجه به کاهش قیمت نفت و شرایط تحریمی کشور، ذخایر خارجی قابل اطمینانی برای دولت در دست نیست؛ بنابراین احتمال مهاجرت سرمایه از بانکها به سمت سرمایهگذاریهای دیگر و افزایش تورم وجود دارد.خطر دیگری که از این محل اقتصاد ایران را میتواند تهدید کند، فربه شدن بخش غیررسمی اقتصاد است. با کاهش جذابیت در بازار متشکل پولی زمینه برای توراندازی منابع از سوی نهادهای غیرمتشکل بیش از گذشته فراهم میشود؛ بنابراین در این حالت جریان نقدینگی میتواند از بخش رسمی به سمت بخش غیرمتشکل اقتصاد منحرف شود.
دل پیشنهادی برای رفع تنگنای اعتباری: این گزارش با هشدار نسبت به پیامدهای کاهش دستوری نرخ سود، پیشنهاد طراحی بسته سیاستی را داده است که در آن بانکها، بانک مرکزی و دولت بهصورت منظومهای به تقسیم کار در دو بخش اقدامات سلبی و ایجابی بپردازند تا از این مسیر زمینه برای رفع تنگنای اعتباری بدون تحمیل ریسکهای قوی به اقتصاد ایران فراهم شود.
اخیرا با تداوم روند نزولی نرخ تورم نشانههایی مبنیبر کاهش نرخ سود تسهیلات اعطایی و بهدنبال آن کاهش نرخ سود سپرده از سمت سیاستگذار بخش پولی مطرح شده است، اما سوالی که در این بین مطرح میشود آن است که با توجه به شرایط حاکم بر فضای اقتصادی و بانکهای کشور آیا امکان کاهش نرخ سود سپرده فراهم است و آیا چنین رویکردی در مورد نرخ سود بانکی منطقی بهنظر میرسد یا خیر؟ «دنیای اقتصاد» در گزارشی با اشاره به عوامل مختلف به امکانسنجی طرح این سوال پرداخته است.
عوامل مقابل کاهش سود
نرخ سود اسمی با توجه به نرخ تورم و نرخ سود حقیقی تعیین میشود و با تداوم روند نزولی تورم شائبه کاهش نرخ سود بانکی شدت گرفته است، اما توازن ایجاد انگیزه بین سرمایهگذاران و سپردهگذاران از دیگر مسائلی است که در این امر باید مدنظر قرار گیرد به این معنا که نرخ سود بانکی باید در حدی تعیین شود که هم سپردهگذار انگیزه سپردهگذاریاش را از دست ندهد و هم منابع لازم برای تامین مالی تولید فراهم شود و سرمایهگذاران انگیزه کافی برای تجهیز منابع مالی خود را از دست ندهند. در حال حاضر شواهد زیادی وجود دارد که نشان میدهد سیاستگذار بخش پولی برای اتخاذ سیاست کاهش نرخ سود باید نکات مهمی را در نظر بگیرد و محتاطانه عمل کند.
هشت شاهد برای یک باور اشتباه
نتایج بررسیهای آماری و سیاستی نشان میدهد با کاهش نرخ سود بهصورت دستوری و در شرایطی که مشکل اصلی به جای خود باقی است، نمیتواند اهداف تعقیبکنندگان این سیاست را تامین کند. در حال حاضر 8 مانع مشخص پیش روی اجرای این سیاست قرار دارد.
1- بررسیها نشان میدهد که بدهی بانکها به بانک مرکزی از سال 1389 از رقم 26 هزار میلیارد تومان به حدود 78 هزار میلیارد تومان در آذرماه سال 1393 رسیده است. این در حالی است که رشد نقطه به نقطه بدهی بانکها به بانک مرکزی نشان میدهد که این متغیر رشد 5/ 36درصدی را در آذر ماه 1393 تجربه کرده است. این مساله نشاندهنده عدم توانایی بانکها در تجهیز منابعشان از سوی بخش خصوصی بوده است و کاهش نرخ سود بانکی میتواند این مساله را تشدید کند.
2- با کاهش نرخ سود بانکی جریان ورودی سپرده کاهش خواهد یافت و این مساله بر مشکل عدم توانایی برخی از بانکها در مدیریت منابع و مصارف آنها میافزاید و نتیجهای جز افزایش اضافه برداشت آنها از ذخایر بانک مرکزی و افزایش بدهیشان به بانک مرکزی نخواهد داشت. در حال حاضر بدهی بانکها از بانک مرکزی سهمی نزدیک به 70 درصد دارد و هر تصمیمی بدون توجه به این عامل میتواند دستاورد تورمی را با خطر روبهرو سازد.
3- رکود اقتصادی چند سال اخیر جریان گردش نقدینگی را کند کرده و به افزایش مطالبات غیرجاری انجامیده که این امر خود تضعیف ترازنامه سیستم بانکی را تشدید کرده است.
4- بخش بزرگی از منابع بانکها درگیر پروژههای عمرانی ناتمام است که در فرآیندی چند ساله تکمیل و به سوددهی خواهند رسید و رشد بدهی غیرجاری بانکها نیز نشاندهنده عدم توازن در ترازنامه این بانکها است. این مساله با در نظر گرفتن نرخ سود حدود 28 درصدی بین بانکی شدت میگیرد؛ چراکه بانکها برای جذب منابع از طریق منابع بین بانکی متحمل پرداخت سودهای بالاتری شدهاند که کاهش نرخ سود بانکی خود به این مساله دامن خواهد زد.
5- کاهش نرخ سود بانکی همچنین به افزایش تقاضا برای دریافت تسهیلات خواهد انجامید که در نهایت به طولانیتر شدن صف دریافت تسهیلات بانکی منجر خواهد شد.
6-نرخ سود بازار بین بانکی در حال حاضر 28درصد است و نرخ جریمه اضافه برداشتها 34 درصد تعیین شده است. بانک مرکزی برای عدم تودیع سپرده قانونی نیز نرخ 30 درصد در نظر گرفته است. این نرخها شاخص واضحی هستند که نشان میدهند نرخ سود 22 درصدی برای سپردهها نمیتواند کارآیی لازم را داشته باشد و با وجود این نرخها بانکها با چالش تامین منابع روبهرو هستند. از آنجا که به دلیل عدم بازپرداخت اعتبارات، بانکها در تامین منابع مورد نیاز خود دچار مشکل هستند، به نرخ سود سپرده دستوری پایبند نخواهند بود.
7- سومین مانع برای کاهش نرخ سود کاهش درآمدهای دولت در سالهای اخیر است؛ بهطوریکه کاهش نرخ سوده سپرده از جذابیت سپردهگذاری در بانک کم میکند و تقاضا برای سرمایهگذاریهای دیگر از جمله دلار را بالا میبرد. با توجه به کاهش قیمت نفت و شرایط تحریمی کشور، ذخایر خارجی قابل اطمینانی برای دولت در دست نیست؛ بنابراین احتمال خروج سرمایه از بانکها به سمت سرمایهگذاریهای دیگر و افزایش تورم وجود دارد.
8-هر گونه کاهش نرخ سود در بازار رسمی بدون توجه به بازار غیرمتشکل پولی میتواند زمینهساز مهاجرت پول از بخش رسمی (بانکها و موسسات مجاز) به بخش غیررسمی (موسسات بدون مجوز) باشد.
بنابراین با جمعبندی موارد فوق میتوان گفت مشکل عمدهای که بانکها در شرایط کنونی با آن دست به گریبان هستند عدم توازن بین منابع و مصارف در ترازنامه آنها است و برای تجهیز منابع بانکها ناگزیر به راههایی روی آوردهاند که کاهش نرخ سود بانکی در این شرایط نه تنها کمکی به تامین منابع آنها نخواهد کرد؛ بلکه شرایط را برای استقراض منابع به قیمت بالاتر فراهم خواهد کرد. در شرایط فعلی اقتصاد کشور در شرایط نااطمینانی بالایی به سر میبرد و بالا ماندن نرخهای سود با وجود کاهش نرخ تورم (افزایش نرخ حقیقی سود)، تا حدی ناشی از همین نااطمینانیهای بالای اقتصادی است؛ بنابراین مادامی که اقتصاد به شرایط اطمینان کافی نرسیده است، انتظار میرود فشار بر نرخهای حقیقی سود و به تبع آن نرخهای اسمی سود نیز تا حدی بالا باشد؛ بنابراین سیاستگذار پولی در چنین شرایطی باید در اعمال سیاست کاهش نرخ سود بانکی همهجانبه نگاه کرده و محتاطانه عمل کند.
بازدهی بازارهای رقیب
در کنار عوامل محیطی بازدهی بازارها وضعیت آنها نیز میتواند نشانهای برای نبود شرایط مساعد برای کاهش نرخ سود بانکی باشد.
در شرایطی که بازدهی بازارهای دیگر بهطور قابلملاحظهای از نرخ سود سپردههای بانکی بیشتر باشد، میتوان انتظار داشت که سرمایهها به جای سپردههای بانکی، جذب آن بازارها شوند. برای مقایسه، میتوان به نرخ بازده سرمایهگذاری بدون ریسک (آربیتراژ) در بازار آتی طلا اشاره کرد. با وجودی که نرخ بازدهی آربیتراژ در این بازار در حال حاضر به حدود 12 تا 15 درصد رسیده است، اما میتوان مشاهده کرد در مقاطعی در 6 ماه اخیر و با توجه به تحولات سیاسی و اجتماعی که بر بازار ارز و طلا اثر میگذارد، نرخ بازدهی آربیتراژ به حدود 28 درصد نیز رسیده است. این موضوع را میتوان هم در سررسیدهای جاری بازار آتی و هم در سررسیدهای منقضی شده آن به وضوح دید و روشن است که در چنین شرایطی نمیتوان بر نرخ بازدهی ثابتی اتکا کرد. به جز بازار آتی سکه، میتوان به بازارهای متعارف و سنتّیتری نظیر بازار اجاره نیز برای این مقایسه اشاره کرد. بهطور مرسوم، هر یک میلیون تومان رهن واحد مسکونی، معادل 30 هزار تومان اجاره آن در بازار مسکن تعیین میشود و این به معنای آن است که معادل رهن کامل 100 میلیون تومانی یک واحد مسکونی در سال، میتوان به صاحبخانه بهطور معادل 3 میلیون تومان اجاره ماهانه پرداخت که در سال برابر 36 میلیون تومان خواهد شد. در واقع، بازدهی اجاره یک واحد مسکونی 36 درصد است که بیشتر از هر نرخ سود سپردهای در حال حاضر است.
با توجه به وجود بازارها و نهادهایی که نرخ بازدهی آنها بهطور متوسط بیش از 20 درصد بوده است و اینکه بازدهی آنها دچار نوسانهای مقطعی شدیدی میشود، میتوان اظهار کرد که پایینتر قرار دادن نرخ سود سپردههای بانکی از نرخ بازدهی این بازارها در شرایط کنونی میتواند سرمایهها را روانه این نهادها کند.
رفع یک سوءتفاهم
نکات مورد اشاره بیانگر آن است که توقع کاهش نرخ سود بانکی بهدلیل کاهش نرخ تورم یک سوء تفاهم بزرگ است. آنچه در تعیین نرخ تورم مورد نظر کارشناسان است نرخ تورم انتظاری است. تمامی موارد اشاره شده نشان میدهد که نرخ تورم انتظاری با عوامل تهدیدکننده متعددی دست به گریبان است؛ بنابراین تکیه بر روندهای تورمی گذشته بیتوجه بهعوامل اثرگذار میتواند به مثابه یک رفتار پر ریسک مقابل دروازه پولی باشد. از این رو هر اصلاح سیاستی باید بهصورت بستهای انجام شود. در این بسته سیاستی ضروری است دولت، بانک مرکزی و بانکها بهصورت جداگانه سیاستهای اتخاذ شده را مورد توجه قرار دهند. دولت باید به «ایجاد بازار بدهی و تلاش در جهت تشویق بنگاهها برای انتشار اوراق قرضه در بازار سرمایه»، «باز پرداخت بدهی دولت به بانکها» و «خودداری از اجبار به بانکها برای تامین هزینههای مورد نیاز خود» توجه کند. بانک مرکزی باید «ایجاد بازار متشکل برای نرخ سود بین بانکی و پیگیری هرگونه فعالیت دریافت اعتبار خارج از این بازار»، «برخورد قاطع با بانکها و موسسات غیرقانونی جهت دریافت مجوز بانک مرکزی یا ادغام با بانکهای دیگر»، «تشکیل صندوق ضمانت سپرده برای تشخیص سپرده ضمانت دار از سپرده فاقد ضمانت» و «تقسیط بدهی بانکها به بانک مرکزی و تغییر آنها به بدهی بلند مدت» را در دستور کار خود قرار دهد. علاوهبر این بانکها نیز باید «رعایت انضباط در عملکرد» را مورد توجه ویژه قرار دهند.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]
صفحات پیشنهادی
عبده تبریزی: امکان خرید مسکن با کاهش نرخ سود بانکی فراهم میشود
عبده تبریزی امکان خرید مسکن با کاهش نرخ سود بانکی فراهم میشودمشاور مدیریت و تامین مالی وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد که دولت باید چارهای برای نرخهای سود بانکی بیندیشد تا برای مردم امکان خرید مسکن به وجود آید به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی حسیافزایش نرخ سود بانکی بیش از افزایش نرخ تورم/ کاهش جریمههای بانکی به کمتر از 34 درصد
نعمتزاده در کنفرانس توسعه نظام مالی مطرح کرد افزایش نرخ سود بانکی بیش از افزایش نرخ تورم کاهش جریمههای بانکی به کمتر از 34 درصد وزیر صنعت معدن و تجارت گفت برای اولین بار نرخ سود بانکی و تسهیلات بانکی بیش از نرخ تورم شده است و علت آن را میتوان در عدم عرضه کافی وجه نقد جستجوشرایط کاهش نرخ سود بانکی اعلام شد
شرایط کاهش نرخ سود بانکی اعلام شد شناسهٔ خبر 2509790 دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۰ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس مدیرعامل بانک مهر اقتصاد گفت اگر نرخ تورم تثبیت شود و پایدار باشد نرخ سود سپرده ها و تسهیلات هم به ترتیب و به صورت تدریجی و با مدیریت بانک مرکزی کاهش خواهد یافت بهشرایط کاهش نرخ سود بانکی
شرایط کاهش نرخ سود بانکی مدیرعامل بانک مهر اقتصاد گفت اگر نرخ تورم تثبیت شود و پایدار باشد نرخ سود سپرده ها و تسهیلات هم به ترتیب و به صورت تدریجی و با مدیریت بانک مرکزی کاهش خواهد یافت روز نو مدیرعامل بانک مهر اقتصاد گفت اگر نرخ تورم تثبیت شود و پایدار باشد نرخ سود سپردهاز کاهش نرخ سود بانکي تا انتقاد از بيمه نبودن کشاورزان
۸ اسفند ۱۳۹۳ ۱۲ ۵۷ب ظ مطالبات فعالان اقتصادي در نشست توسعه سرمايهگذاري در استان قم از کاهش نرخ سود بانکي تا انتقاد از بيمه نبودن کشاورزان فعالان اقتصادي و سرمايهگذاران در نشستي صميمي با برخي از اعضا هيئت دولت مطالبات خود را از دولت تدبير و اميد مطرح کردند به گزارش خبرگزاريمدیرعامل بانک مهر اقتصاد اعلام کرد: شرایط کاهش نرخ سود بانکی
مدیرعامل بانک مهر اقتصاد اعلام کرد شرایط کاهش نرخ سود بانکی مدیرعامل بانک مهر اقتصاد گفت اگر نرخ تورم تثبیت شود و پایدار باشد نرخ سود سپرده ها و تسهیلات هم به ترتیب و به صورت تدریجی و با مدیریت بانک مرکزی کاهش خواهد یافت به گزارش نامه نیوز غلامحسن تقینتاج امروز در جمع خبرنگنرخ سود بانکی بیش از نرخ تورم افزایش یافت/ ضرورت کاهش جریمههای بانکی به کمتر از 34 درصد
نعمتزاده در کنفرانس توسعه نظام مالی نرخ سود بانکی بیش از نرخ تورم افزایش یافت ضرورت کاهش جریمههای بانکی به کمتر از 34 درصد وزیر صنعت معدن و تجارت گفت برای اولین بار نرخ سود بانکی و تسهیلات بانکی بیش از نرخ تورم شده است و علت آن را میتوان در عدم عرضه کافی وجه نقد جستجو کردکاهش نرخ سود بانکی در سال آینده
کاهش نرخ سود بانکی در سال آینده دانلود همتی رئیس شورای عالی هماهنگی بانک های دولتی گفت با توجه به روند تورم که باید رسما اعلام شودکه قطعا حدود ۲۰ درصد خواهد بود دیگر نرخ سود بانکی ۲۲ درصد خود به خود از اعتبار ساقط می شود و مفهومی ندارد احتمال کاهش ۲ درصدی نرخ سود های بانکی در سدوئل بی سابقه بر سر نرخ سود بانکی
دوئل بی سابقه بر سر نرخ سود بانکی بازار پول و سرمایه رقیب یکدیگر هستند این رقابت هم قابلانکار نیست اما هر اندازه که بانکها مشتاق هستند که در زمینه تأمین مالی شریک بازار سرمایه باشند در زمینه جذب نقدینگی سایه رقیب را با تیر میزنند روزنامه شهروند بازار پول و سرمایه رقیاولويتهاي جديد طرح مسکن اجتماعي/ احتمال کاهش دوباره نرخ سود
۱۶ اسفند ۱۳۹۳ ۱۷ ۱۶ب ظ وزير کار اعلام کرد اولويتهاي جديد طرح مسکن اجتماعي احتمال کاهش دوباره نرخ سود وزير تعاون کار و رفاه اجتماعي با اعلام اينکه طرح کاهش نرخ سود بانکها متناسب با تورم در دستور کار دولت قرار گرفته است گفت اولويتهاي طرح مسکن اجتماعي مشخص شد به گزارش خبرگساماندهی نرخ سود متناسب با کاهش تورم |اخبار ایران و جهان
ساماندهی نرخ سود متناسب با کاهش تورم دومین نشست مشترک رییس کل بانک مرکزی و اعضای هیات عامل با اقتصاددانان و کارشناسان حوزه پول و بانک در تاریخ 18 اردیبهشت ماه 93 با هدف بهره گیری از نظرات و پیشنهادهای آنها در ساختمان میرداماد برگزار شد کد خبر ۴۸۲۴۵۸ تاریخ انتشار ۱۹ اسفند ۱۳۹۳در زمینه نرخ سود بانکی و شفاف سازی اقتصاد روی داد بالاگرفتن اختلاف اقتصادی رئیس جمهور و نخست وزیر ترکیه / تیشه
در زمینه نرخ سود بانکی و شفاف سازی اقتصاد روی دادبالاگرفتن اختلاف اقتصادی رئیس جمهور و نخست وزیر ترکیه تیشه دولت ترکیه به ریشه اقتصادبه نظر می آید نخست وزیر ترکیه و رئیس جمهور این کشور بر سر مسائلی همچون نرخ سود بانکی و بسته شفاف سازی اقتصادی در این کشور به اختلاف برخورده اندنماینده مردم فردوس در مجلس: نرخ سود بانکی در خراسان جنوبی مانع سرمایهگذاری است
نماینده مردم فردوس در مجلس نرخ سود بانکی در خراسان جنوبی مانع سرمایهگذاری استنماینده مردم فردوس طبس بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی گفت نرخ سود بانکی در خراسان جنوبی مانع سرمایهگذاری در این استان است به گزارش خبرگزاری فارس از فردوس محمدعلی عبداللهزاده عصر امروزاولویتهای جدید طرح مسکن اجتماعی/ احتمال کاهش دوباره نرخ سود
وزیر کار اعلام کرد اولویتهای جدید طرح مسکن اجتماعی احتمال کاهش دوباره نرخ سود شناسهٔ خبر 2513213 شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۱ اقتصاد > کار و تعاون وزیر کار با اعلام اینکه طرح کاهش نرخ سود بانکها متناسب با تورم در دستور کار دولت قرار گرفته است گفت اولویتهای طرح مسکن اجتمااقتصاد در سالی که گذشت/ ۲ دو چالش نرخ سود بانکی؛ از دور جدید دور زدن نرخهای مصوب تا شکاف ۶ درصدی با تورم
اقتصاد در سالی که گذشت ۲دو چالش نرخ سود بانکی از دور جدید دور زدن نرخهای مصوب تا شکاف ۶ درصدی با تورمنرخ سود بانکها در سال 93 چالشی اساسی در اقتصاد ایران بود چالشی که روزهای ابتدایی سال اثر خود را در نرخهای بالای سود و رقابت جنون آمیز در پرداخت سودهای روزشمار نشان داد و درشکست سیاست نرخ سود «تفاهمی»؛کاهش سود در اولین فرصت
شکست سیاست نرخ سود تفاهمی کاهش سود در اولین فرصت رئیس کل بانک مرکزی در نشستی با اقتصاددانان ضمن اعلام اینکه سیاست نرخ سود تفاهمی در سال جاری نظر این بانک را تامین نکرد بر سیاست کاهش نرخ سود متناسب با تورم در اولین فرصت در سال ۹۴ تاکید کرد به گزارش فرهنگ نیوز دومین نشست مشترنرخ سود بالای بانکی با اقتصاد ایران چه کرد؟/ حرکت به سمت اقتصاد سفید
نرخ سود بالای بانکی با اقتصاد ایران چه کرد حرکت به سمت اقتصاد سفید اقتصاد > اقتصاد کلان - جامعه ما با رشد پایه پولی هزینه سنگین از دست رفتن ارزش پول ملی را پرداخت علیرضا عباسی همانطور که می دانیم جایگاه بانک ها در اقتصاد کلان جذب و نگهداری پس اندازهای مردم-
گوناگون
پربازدیدترینها