واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ اسفند ۱۳۹۳ (۹:۲۹ق.ظ)
معاون برنامهريزي و توسعه شهرداري مشهد: مبناي توسعه در تمام کشورها بر پژوهش استوار است موج - معاون برنامهريزي و توسعه شهرداري مشهد گفت: مبناي توسعه در تمام کشورها بر پايه پژوهش استوار است.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدمهدي برادران در نشست مديران پژوهش شهرداريهاي کلانشهر ايران که به همت مديريت پژوهش و توسعه شهرداري مشهد برگزار شد، مبناي توسعه شهري را پژوهش دانست و افزود: موضوع پژوهش در حوزههاي شهري ازجمله مباحث مهمي بوده که با مشکلاتي روبهرو است.
وي ضمن اشاره به اين نکته که هميشه انتظار انجام پژوهشهاي مرتبط با حوزه مسائل شهري وجود دارد، گفت: اما نقدهايي نيز نسبت به کاربردي بودن و فوايد اين پژوهشها از سوي بخشهاي مختلف مديريت شهري وارد ميشود.
دبير کميسيون برنامهريزي و توسعه شهرداريهاي کلانشهرهاي کشور ضمن با اشاره به اينکه از يکسو مبناي توسعه در همه کشورهاي توسعهيافته بر پژوهش استوارشده است، بر اهميت مسئله پژوهش تأکيد کرد و يکي از مشکلات را عدم دريافت اهميت و کاربرد اين پژوهشها در بسياري از بخشها دانست.
برادران، دليل عدم موفقيت بسياري از پژوهشها را اتکا به پژوهشهاي صرفاً دانشگاهي و آکادميک برشمرد و ادامه داد: راهکار برونرفت از اين مشکل توجه و استفاده از روشهاي جديد پژوهش است.
وي در ادامه گفت: بهعنوانمثال ما بايد سؤال اصلي را ابتدا از خود بپرسيم، شايد پاسخ بسياري از مسائل در مجموعههاي خود ما و دانش سازمانيمان وجود داشته باشد، پس دانش سازماني اهميت دارد و بايد در سازمانها در دستور کار قرار گيرد.
معاون برنامهريزي و توسعه شهرداري مشهد راه ديگر کسب دانش را بهره بردن از تجارب ديگران دانست و متذکر شد: بسياري از مسائل ما، مشکلات عمومي و مبتلاي ديگران بوده است که در بسياري از موارد راهکار آنها نيز ارائه گرديده است، لذا لازم نيست الزاماً بسياري از پژوهشها تکرار گردد، آنهم به اين دليل که در پژوهشهاي مختلفي ديگران به پاسخ رسيده است.
برادران در ادامه موضوع نوآوري و خلاقيت را مسئله مهم در حوزه منبع دانشي عنوان و بر اهميت فعاليت و گسترش شرکتهاي دانشبنيان تأکيد کرد و گفت: نوآوري و خلاقيت در کنار پژوهشهاي آکادميک نوعي تکنيک مهم براي حل مسئله است.
وي افزود: تمام اکتشافات مهم دنيا حاصل روشهاي خلاقانه و نوآورانه و نه پژوهشهاي صرفاً آکادميک بوده است.
به گفته وي چهار منبع دانش علوم دانشگاهي، دانش سازماني، دانش تجارب بينالملل و تجارب شرکتهاي دانشبنيان بوده که بايد موردتوجه قرار گيرد.
معاون برنامهريزي و توسعه شهرداري مشهد ضمن اشاره به اهميت مطالعات در حل مسائل شهري بر لزوم هماهنگي و توازن مطالعات مختلف شهري با يکديگر تأکيد کرد و گفت: در يک طرح جامع عمراني و کالبدي شهري نميتوان به مسائل مهمي چون ترافيک، مسائل اجتماعي، گردشگري و... توجه نکرد.
برادران در ادامه عمده مطالعات شهري در کشور را مطالعات طرح جامع و تفصيلي شهر دانست و بر اجرايي بودن و عملياتي بودن اين طرحهاي مطالعاتي تأکيد نمود.
وي يادآور شد: يک آسيب مهم در اين زمينه تضاد بسياري از مطالعات شهري با يکديگر بوده بهگونهاي که حتي عناوين مطالعات جامع شهري در شهرهاي مختلف با يکديگر متفاوت است.
معاون برنامهريزي و توسعه شهرداري مشهد همچنين موضوع مهم ديگر در حوزه مطالعات را روشمندي و نظاممندي پژوهشها عنوان کرد و گفت: يکي از اقدامات مهم جهت برقراري توازن و هماهنگي ميان پژوهشهاي شهري ورود اطلاعات پژوهشهاي انجامشده در سامانه جامعي که شهرداري تهران ايجاد کرده، است.
برادران در پايان اظهار کرد: عمر بسياري از پژوهشهاي انجامشده به سر آمده است و بايد پژوهشهاي کاربردي، دقيقتر و مبتني بر روشهاي جديد انجام شود تا حوزه مطالعات پژوهشي هر شهر مهمترين اتاق فکر فرماندهي هر شهر به شمار آيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]