تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس براى كسب رضايت خدا و آگاهى در دين قرآن بياموزد، ثوابى مانند همه آنچه كه به ف...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834632876




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«انقلاب» فاني دو كارته شد!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «انقلاب» فاني دو كارته شد!
واگذاري مدارس دولتي به مؤسسان مدارس غيردولتي و در يك كلام خصوصي‌سازي آموزش و پرورش، از زمان اجرا تاكنون بيش از موافق به جمع مخالفان خود اضافه كرده است.
نویسنده : نفيسه ابراهيم زاده انتظام 


واگذاري مدارس دولتي به مؤسسان مدارس غيردولتي و در يك كلام خصوصي‌سازي آموزش و پرورش، از زمان اجرا تاكنون بيش از موافق به جمع مخالفان خود اضافه كرده است. با اين وجود آموزش و پرورش به جاي رفع ابهام از روند واگذاري‌ها ترجيح مي‌دهد اين طرح را نسخه نجات بخش خود و يك انقلاب معرفي كند و بر آن اصرار بورزد. هرچند علت اصرار آموزش و پرورش بر ادامه واگذاري مدارس همچنان معلوم نيست. اين در حالي است كه طرح واگذاري‌ها، يكي از اصلي‌ترين علت‌هاي طرح استيضاح وزير آموزش و پرورش و گرفتن دو كارت زرد از مجلس است.
ماهيت خصوصي‌سازي با نفس تعليم و تربيت اسلامي و مصون از نفوذ سرمايه‌داري همخوان نيست. از طرفي آموزش و پرورش يك بار براي هميشه بايد بتواند دخل و خرج خود را هماهنگ كند. اين مسئله مديريتي به جز چندمجهولي بودن، ابعاد گسترده‌اي نيز دارد كه حل آن را دشوار مي‌سازد. براي تبيين طول و عرض دشواري حل مسائل مربوط به حوزه تعليم و تربيت، همين كافي است كه فراهم كردن زيرساخت‌هاي هر تصميم و برنامه‌اي در شبكه مويرگي مدارس و با در نظر گرفتن بوم نيازهاي فرهنگي و اجتماعي و اقتصادي هر منطقه كشور اولويت و ضرورت، اجراي موفق و منجر به نتيجه آن تصميم و برنامه است.
علاوه بر اين آموزش و پرورش بيش از 90 درصد اعتبارات و بودجه خود را صرف پرداخت حقوق و مزاياي فرهنگيان مي‌كند. بنابراين بايد هزينه‌هاي خود را در اين زمينه مديريت كند. از طرفي سرمايه‌گذاري بخش خصوصي در تأمين معيشت و رفاه معلمان و فرهنگيان به معناي دخالت اين بخش در مديريت حوزه نيروي انساني است كه با شرايط كنوني امكان‌پذير نيست.
به عبارتي آموزش و پرورش از بين گزينه‌هاي سپردن مسئوليت تأمين معيشت نيرو و سپردن بخش تعليم و تربيت به بخش خصوصي، دومي را انتخاب كرده است. اين در حالي است كه حضور بي‌قاعده بخش خصوصي نياز به نظارت مستمر و نكته‌سنج دارد كه پاشنه آشيل آموزش و پرورش كشور ما است.  يعني بخش خصوصي به محض ورود به آموزش و پرورش در حاشيه امن قداست آموزش و پرورش قرار مي‌گيرد و تن به نظارت نمي‌دهد.
   توقف خصوصي‌سازي شايد وقتي ديگر!
اينها تعارضاتي است كه بدون در نظر گرفتن زيرساخت‌هاي لازم براي ورود به بخش خصوصي و در نظر اول به چشم مي‌آيد.
اما در مورد زيرساخت‌هاي خصوصي‌سازي آموزش و پرورش، علي اصغر زارعي، نايب رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي روز گذشته در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها گفت: دوستان ما در آموزش و پرورش نبايد به راحتي دست به خصوصي‌سازي مدارس بزنند، مشاركت مردم در واگذاري مدارس لازم است ولي هنوز زيرساخت‌هاي اين كار فراهم نشده است تا مدارس خصوصي شوند.
وي افزود: ما در اين زمينه جلسات متعددي برگزار كرديم و در خصوص محورهاي مختلفي كه باعث نگراني نمايندگان شد، بحث و گفت و گو كرديم.
 نايب رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در خصوص نگراني والدين دانش‌آموزان در خصوص واگذاري مدارس خاطرنشان كرد: دوستان ما در آموزش و پرورش نبايد به راحتي دست به خصوصي‌سازي مدارس بزنند، مشاركت مردم در واگذاري مدارس لازم است ولي هنوز زيرساخت‌هاي اين كار فراهم نشده است تا مدارس خصوصي شوند.
زارعي در پايان تصريح كرد: از آموزش و پرورش مي‌خواهيم كه خصوصي‌سازي مدارس را متوقف كند تا اين كار با يك برنامه‌ريزي دقيق صورت بگيرد تا مشكلي در آينده به وجود نيايد.
همچنين علي‌اصغر فاني، وزير آموزش و پرورش نيز به قول زارعي موضوع استيضاحش كماكان در مجلس وجود دارد بارها اعلام كرده است نگراني در مورد واگذاري مدارس دولتي به بخش خصوصي وجود ندارد.
وي واگذاري مدارس و خصوصي‌سازي را يك كار انقلابي و بزرگ مي‌داند كه منجر به پيشرفت نظام آموزشي كشور مي‌شود.
با اين وجود اين كار بزرگ آموزش و پرورش يعني واگذاري مدارس دولتي به بخش خصوصي نتوانست مجلسيان را با خود همراه كند، به طوري كه اين واگذاري‌ها تا پايان برنامه پنجم ممنوع شده است و اگر شوراي نگهبان اين تصميم مجلس را تأييد كند فعاليت مدارس واگذار شده، غيرقانوني تلقي مي‌شود.
  چه برسر واگذارشده‌ها مي‌آيد
اوايل ماه جاري در گزارش‌ها آمد كه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در ادامه رسيدگي به رديف‌هاي درآمدي لايحه بودجه ۹۴ كل كشور با موافقت پيشنهادي، واگذاري مدارس دولتي به بخش خصوصي را تا پايان برنامه پنجم ممنوع كردند و ادامه واگذاري‌ها منوط به تدوين برنامه توسعه بعدي شده است.
البته عطاءالله سلطاني صبور، عضو كميسيون آموزش مجلس ادامه اين واگذاري‌ها به تأييد شوراي نگهبان منوط دانسته و مي‌گويد: اگر اين قانون به تأييد شوراي نگهبان برسد، فعاليت مدارسي كه به بخش خصوصي واگذار شده است، غيرقانوني مي‌شود و مديريت از بخش غير دولتي گرفته مي‌شود و مدارس بايد مجدداً دولتي شوند.  عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس تأكيد مي‌كند: آموزش و پرورش مجاز به خريد خدمات آموزشي از بخش غيردولتي است و اين عمل قانوني شمرده مي‌شود و اين وزارتخانه مي‌تواند خريد صندلي خالي از بخش غير دولتي را طبق قانون داشته باشد.
سلطاني‌صبور تصريح مي‌كند: در حال حاضر آموزش و پرورش مدارس دولتي را به بخش غيردولتي داده است كه اين عمل غير قانوني است و خريد خدمات آموزشي محسوب نمي‌شود.
بنابر استدلال اين نماينده مجلس بايد ديد ادامه فعاليت 2 هزار مدرسه‌اي كه در تهران بر اين مبنا واگذار شده‌اند، چگونه خواهد بود.
بر اساس اين گزارش، طرح خصوصي‌سازي مراكز آموزشي دولتي يا به عبارتي واگذاري مدرسه‌هاي دولتي به بخش خصوصي در آستانه آغاز سال تحصيلي جاري از سوي وزارت آموزش و پرورش مطرح شد، مسئولان وزارت آموزش و پرورش هدف اصلي از اجراي اين طرح را صرفه‌جويي در هزينه‌هاي سنگين آموزشي، افزايش مشاركت در فعاليت‌هاي آموزشي- پرورشي و همچنين جبران كمبود نيرو به ويژه در منطقه‌هاي محروم عنوان مي‌كنند.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن