واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
سومین نوروز زلزله زدگان ورزقان در چادر!
به قاعده ی چند ساعت چشم بستن همه چیز دگرگون شد و اکنون نزدیک به سه سال از این حادثه گذشته است اما بازماندگان آن حال و روز مناسبی ندارند.
خبرگزاری ایسکا نیوز: به قاعده ی چند ساعت چشم بستن همه چیز دگرگون شد و اکنون نزدیک به سه سال از این حادثه گذشته است اما بازماندگان آن حال و روز مناسبی ندارند.
دو زمینلرزهٔ شدید که در روز شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۱ مناطقی از استان آذربایجان شرقی را لرزاندند؛ زمینلرزهای با بزرگای ۶٫۴ ریشتر در ساعت ۱۶:۵۳ به وقت محلّی در ۱۷ کیلومتری اهر و زمینلرزهای با بزرگای ۶٫۳ در ساعت ۱۷:۰۴ به وقت محلّی در ۱۰ کیلومتری ورزقان به هموطنان آذری زبان شوکی وارد کرد.
مسئولان آمار دقیقی از شمار کشتهشدگان این حادثه ارائه نکردهاند. رئیس سازمان مدیریّت بحران شمار قربانیان را ۲۵۳ نفر، وزارت بهداشت ۳۰۶ نفر و پزشکی قانونی ۱۶۹ نفر اعلام کردهاند. این در حالی بود که بر اساس اعلام سازمان جمعیت هلال احمر، ۱۶ هزار مراسم ترحیم برای درگذشتگان این زمینلرزه برگزار شده است.
علاوه بر عدم وجود اطلاعات دقیق از آمار کشته شدگان، مصدومان و بازمانده های این دو زلزله هم شرایط مناسبی نداشتند. از طرف نهاد ها و ارگان های مختلف دولتی قول هایی داده شد و کانکس هایی برای اسکان موقت این افراد تعبیه شد. اما امروز با گذشت دو سال و هفت ماه از این حادثه، هموطنان آذری زبان ما شرایط مساعدی نداشته و در کانکس ها زندگی می کنند.
این اتفاق نه تنها شرایط زندگی را برای این گروه از مردم اهر، ورزقان سخت کرده است بلکه فشار روحی شدیدی را هم بهمراه داشته است. آواره گی در مدت دو سال موضوع کمی نیست برای کسانی که دارای خانه و زندگی بودند و به یک باره همه چیز را از دست داده اند اضافه بر این در میان این افراد کسانی هم هستند که اعضای درجه یک خانواده خود را براثر زلزله از دست داده اند و این شرایط را برای آنان دشوار تر می کند.
قول هایی مبنی بر ارائه ی وام از همان روزها به آسیب دیدگان زلزله داده شد که تا امروز پرداخت نشده است. روند امدادرساني به زلزلهزدگان شهرستانهاي اهر، هريس و ورزقان پس از بازديد مقام معظم رهبري از منطقه، تغییراتی کرد و حضور مقام معظم رهبري در جمع زلزلهزدگان باعث افزايش روحيه زلزلهزدگان شد. اما مردم زلزلهزده پس از اين حضور مجددا با بی توجهی مسولان مواجه شدند که این بسیار ناراحت کننده است.
مردم زلزله زده در این مناطق هنوز در اسكان اضطراري و موقتی هستند که در سال 91 برای آن ها تعبیه شده است. دو سال تحویل سال و عید نوروز خود را در این کانکس ها پشت سر گذاشته اند و امسال هم در انتظار سومین تحویل سالی هستند که باید در این شرایط تجربه کنند. آن ها روحیه ی خوبی ندارند چرا که احساس می کنند به فراموشی سپرده شده اند. این دو سال و هفت ماه زمستان و تابستان بدون هیچ امکانات رفاهی بر آنان گذشته است و روحیه ی آنان به ویژه کودکان و نوجوانان اصلا خوب نیست.
همه ی مسولان می گویند که تلاشها معطوف به بازسازي هر چه سريعتر مناطق زلزلهزده است ولي ممكن است به دليل زمانبر بودن فرآيند كار اسكان دائمي زلزلهزدگان در اين مدت اتفاق نيفتد که تاکنون دو سال گذشته است. چند سال و دهه ی دیگر این افراد باید منتظر امداد و اسکان بمانند و در این شرایط زندگی کنند.
قرار بر این بود بنياد مسكن به عنوان متولي بازسازي مناطق زلزلهزده مصالح ساختماني مورد نياز مردم را به تدريج در اختيار آنان قرار دهد و با وام هایی که به آن ها اعطا می شود بتوانند سکونت گاهی را برای خود بسازند اما این وعده هم عملی نشده و تاکنون اقدام جدی صورت نگرفته است.
این روزها هم خبری مبنی بر اختصاص يك ميليون تومان تسهيلات بلاعوض به تمامي زلزلهزدگان شنیده می شود اما تا وعده ی تحقق آن کی باشد؟؟ البته باید توجه داشت که يك ميليون تومان براي تامين مخارج روزانه به صورت بلاعوض به همه مردم زلزلهزده پرداخت ميشود و براي منازلي كه به صورت كامل در روستاها تخريب شده است قرار بر پرداخت سه ميليون تومان وام بلاعوض و براي مناطق شهري دو ميليون تومان براي تعميرات جزئي منازل زلزلهزده به صورت بلاعوض است.
شرایط امروز هموطنان استان آذربایجان شرقی به روال گذشته است و این بسیار دردناک است امیدواریم وعده های داده شده در این مورد در سال جدید تحقق بیابد.
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]