واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
زیبایی؛
6 پرسش رایج درباره محصولات ضدعرق
به طور کلی استفاده از ۳ نوع ضدعرق صابونی، مایع و اسپری میان مردم رواج بیشتری دارد.
امام صادق عليه السلام: مؤمن همواره خانواده خود را از دانش و ادب شايسته بهره مند مى سازد تا همه آنان را وارد بهشت كند. به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، برخی از افراد می پرسند آیا این مام ها از نظر مواد تشکیل دهنده، تفاوت بارزی با یکدیگر دارند و استفاده از نوعی از آنها بر سایر انواعشان ارجحیت دارد؟ پاسخ این است که تفاوت چشمگیری بین انواع موجود در بازار وجود ندارد.... ترکیب های آلومینیوم کلراید در کنار برخی مواد آنتی باکتریال و خوشبوکننده، ماده موثره تمام این محصولات هستند و تنوع مختلف در آنها برای پاسخگویی به سلیقه های متفاوت است. البته در شرایط مختلف هم ممکن است فرد را به استفاده از دئودورانت خاصی متمایل کند. اگر موهای زیر بغل تراشیده نشده باشند، استفاده از اسپری از انواع صابونی و مایع آن بهتر است اما اگر موهای این ناحیه اصلاح شده یا کوتاه باشند، می توان از انواع مایع یا صابونی به جای اسپری کمک گرفت. این مطلب، پاسخی است به ۶ پرسش رایج درباره محصولات ضدعرق. ۱. ضدعرق ها چطور جلوی عرق کردن ما را می گیرند؟ ترکیب های آلومینیوم کلراید موجود در مام، می توانند تعریق را کم کنند. مواد آنتی باکتریال هم درصد میکروب ها را کاهش می دهند و خوشبوکننده های موجود در مام ها هم می توانند بوی نامطلوب، تند و زننده عرق را از بین ببرند. به این ترتیب، تمام ترکیب های موجود در مام حس بد تعریق بیش از اندازه و ایجاد بوی نامطلوب را از بین می برند. ۲. آیا استفاده از ضدعرق ها باعث ابتلا به سرطان پستان می شود؟ برخی معتقدند نباید بیش از هفته ای یکی، دو مرتبه از انواع ضدعرق استفاده کرد زیرا ترکیب های مختلف موجود در این محصولات می توانند باعث ابتلا به سرطان پستان شوند. ریشه چنین عقیده ای در آنجاست که مدت های طولانی در تمام دنیا، تحقیق و پژوهش های مختلفی روی ترکیب های آلومینیوم انجام شد تا محققان متوجه شوند استفاده از چنین موادی می تواند باعث افزایش احتمال خطر ابتلا به سرطان پستان شود یا خیر؟ و در نهایت با انجام تحقیقات مختلف دریافتند که این ترکیب ها نمی توانند باعث ابتلا به سرطان پستان یا تحریک غدد لنفاوی شوند بنابراین فرضیه و ادعای سرطان زا بودن دئودورانت ها هم با انتشار نتایج این تحقیقات، رد شد. ۳. آیا منع مصرفی در مورد ضدعرق ها وجود دارد؟ معمولا ریسک ایجاد حساسیت در صورت استفاده از انواع مام در افرادی که پوست حساسی دارند، کسانی که به بیماری های پوستی مانند اگزما مبتلا هستند یا آنهایی که زمینه ابتلا به آلرژی های پوستی دارند، از دیگران بیشتر است. به همین دلیل تا حد امکان باید استفاده از محصولات حاوی ترکیب های محرک ضدعرق را به حداقل برسانند.
معمولا برای افراد مبتلا به بیماری های مزمن پوستی، تستی به نام «تست حساسیت» انجام می شود و براساس نتایج این تست معلوم شده است یکی از ۲۵ مواد شایعی که در سراسر دنیا به عنوان ماده آلرژن شناخته شده، همین مام ها هستند. البته ترکیب های آلومینیوم موجود در مام ها باعث ایجاد بیماری یا ناراحتی خاصی در خانم های باردار، شیرده، افراد سالمند یا حتی بچه ها نمی شود. هرچند به دلیل فعال نشدن کامل غدد عرق و درنتیجه به وجود نیامدن بوی نامطلوب ناشی از تعریق، استفاده از مام در میان کودکان رایج نیست اما به کار بردن چنین محصولاتی برای آنها مشکلی پیش نمی آورد و می توانند با رسیدن به سنین نوجوانی برای پیشگیری از احساس بد تعریق، بدون نگرانی از مام ها استفاده کنند. ۴. آیا استفاده از ضدعرق ها باعث تیره شدن پوست ناحیه زیر بغل می شود؟ افرادی که به مام حساسیت دارند، دچار تیرگی پوست در قسمتی که از آن استفاده کرده اند، می شوند. به طور کلی، هر فردی که دچار حساسیت پوستی باشد و به دلیل استفاده از ماده محرکی مانند مام، قسمتی از بدن مانند زیر بغلش را مدام بخاراند، باعث بالا بردن فعالیت رنگدانه های پوست در آن قسمت و در نتیجه، تیره شدن پوست ناحیه می شود بنابراین مام ها در صورتی که فرد مصرف کننده به آنها حساسیت داشته باشد و به واسطه استفاده دچار خارش شود، ایجاد تیرگی پوست می کنند. البته گاهی این حساسیت، علامت خاصی ندارد و فرد فقط دچار خارش خفیفی در ناحیه می شود. در این صورت، پس از چند ماه ممکن است به دلیل تیره شدن پوست زیر بغل به پزشک مراجعه کند و پزشک هم در شرح حالی که می گیرد، متوجه می شود که استفاده از مام، تحریک و خارش اندک ناشی از آن و بی توجهی به این تحریک و حساسیت باعث ایجاد تحریک و تیرگی بیشتر شده است. ۵. آیا ممکن است ضدعرق ها باعث ایجاد حساسیت پوستی شوند؟ شاید بتوان حساسیت پوستی را شایع ترین مشکل مام ها به شمار آورد. ماده محرک آلومینیوم کلراید موجود در این محصولات، می تواند باعث ایجاد تحریک پوستی در درصد پایینی از افراد شود. یعنی ممکن است برخی افراد با استفاده از انواع ضدعرق دچار التهاب، پوسته ریزی و خارش در ناحیه زیر بغل (یا هر قسمت دیگری از بدن که مام را روی آن قسمت می زنند) شوند. در این صورت و برای رفع حساسیت و التهاب، توصیه می شود که دور مصرف مام ها را خط کشید. ۶. آیا شستشوی قسمتی از پوست که ضدعرق ها روی آن قرار گرفته، بعد از گذشت مدت زمان خاصی ضرورت دارد؟
حتما شما هم تا به حال عبارت «۲۴ ساعته» یا «۴۸ ساعته» که روی مام ها درج شده است، دیده اید. این عبارت، به معنای مدت زمان مفید اثربخشی آن مام خاص است و اگر این زمان سپری شود، دیگر نمی توان انتظار داشت مواد و ترکیب های موجود در محصول، کارایی لازم را داشته باشند.
برخی از افراد گمان می کنند که شستن مام از روی پوست پس از طی این ۲۴ یا ۴۸ ساعت ضروری است در صورتی که باقی ماندن مام روی پوست مشکلی ایجاد نمی کند. معمولا ترکیب های آلومینیوم با غلظت های خیلی بالا (بین ۱۵ تا ۲۵ درصد) برای درمان تعریق های بیش از حد زیر بغل، کشاله ران یا کف دست به کار می روند، در حالی که غلظت آلومینیوم کلراید در مام ها، زیر ۱۰ درصد است و به همین دلیل هم پس از مدتی جذب پوست می شود و نیازی به شستن آن نیست. پرشین وی /2021
۲۰/۱۲/۱۳۹۳ - ۰۹:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]