تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدانيد هر كس قرآن را بياموزد و به ديگران آموزش دهد و به آنچه در قرآن است عمل كند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854774061




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهی به سیاست‌ورزی هاشمی در صحنه رقابت خبرگان رهبری


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: نگاهی به سیاست‌ورزی هاشمی در صحنه رقابت خبرگان رهبری
در نگاه اولیه شاید انتخابات امروز هیئت رئیسه خبرگان شکستی دیگر را در کارنامه سیاست‌ورزی هاشمی باشد اما در نگاه بلندمدت می‌توان گفت هاشمی از این روزنه بهره برده تا گرایش‌ها و نگرش‌ها در مجلس خبرگان را در برابر عموم ترسیم کرده و قضاوت را برای گرانیگاه‌های حساس پیش‌رو به مردم واگذارد.
آفتاب: در مستطیل سبز، سوت آغاز به معنای حرکت برای رسیدن به دروازه حریف است، در تشک کشتی وقتی نام‌آوران پنجه در پنجه هم می‌کنند، رقابت جان می‌گیرد و تلاش بی‌وقفه آغاز می‌شود، در نهایت یکطرف برنده میدان است و سوی دیگر بازنده، این الزام اجتناب‌ناپذیر رقابت برای موفقیت است، موفقیتی که در دو گانه برنده و بازنده معنی و مفهوم می‌یابد و جذابیت به خود می‌گیرد. حال سئوال اینجاست که در میدان سیاست نیز می‌توان با این حکم کلی و قالبی مشخص و ساده، برنده و بازنده یک رقابت سیاسی را مشخص کرد؟
 
به گزارش آفتاب به نقل از خرداد، «فردریش نیچه» فلیسوف سده نوزدهم جمله‌ای دارد که این پیش‌فرض‌ها را دگرگون کرده و پاسخی جالب‌توجه به سئوال پیش‌گفته می‌دهد. وی جمله‌ای دارد بدین مضمون: سیاستمدار موفق را از شمار زیاد مخالفان‌اش باید شناخت. با این نگاه موافقان بی‌شمار و موفقیت‌های فصلی و آنی در رقابت‌های سیاسی شاید در برهه‌ای و مقطعی به کار آید اما در نهایت نمی‌توان به ضرس قاطع موفقیت سیاسی و ماندگاری در صحنه پر فراز و نشیب و پرتلاطم سپهر سیاسی را بدان محدود و محصور کرد.
 
در میدان سیاست نگاه تک‌بعدی، سخت‌افزاری و مبتنی بر کشاکش‌های ظاهری و فراز و فرودهای دفعی و آنی، هیچ‌گاه پاسخگو نبوده و جان مطلب را ادا نکرده است، در میدان سیاست فکر، اندیشه و ترسیم وضعیت منطبق بر چشم‌اندازهای بلند‌مدت است که می‌تواند نقشه راهی موزون را تبیین و ترسیم کند و موفقیت نهایی و غایی را رقم بزند و تفاوت سیاستمداران را هویدا کند.
 
در ایران و سپهر سیاسی آن طی چند دهه اخیر شاید هیچ کس همانند آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در گردونه سیاست بالا و پایین نشده و از عرش به فرش نرفته و به ناگهان بر صدر ننشسته است. در نگاه ابتدایی و با هر شکست سهمگین منتقدان هاشمی او را تمام‌شده فرض کرده و نسخه او را پیچیده‌اند اما به ناگهان او همه معادلات و پیش‌فرض‌ها را خط زده و نام خود را با جلوتی نمایان بر تارک سیاست ایرانی درخشانده است. راز این صعود، بازگشت پرفروغ، شکستی که نه پل پیروزی بلکه ضمیمه و حلقه وصل پیرورزی بعدی بوده در چیست؟ این پیر کارآزموده سیاست چگونه اینچنین بر تلاطم‌ها فایق می‌آید یا بهتر است بگوییم چگونه با شکست‌های حساب‌شده موفقیت‌های بعدی را رقم می‌زند و آن را بخشی از پازل سیاست‌ورزی هوشمندانه خود می‌کند؟
 
این جمله کلیشه‌ای را بسیار شنیده‌ایم. شکست پلی است برای پیروزی. جمله‌ای که بیشتر رنگ و جلای احساسی دارد و برای بازیابی روانی و عدم انفعال میدانی کاربرد دارد و البته هم می‌توان با درس‌آموزی از نقاط ضعف و علت‌یابی شکست، آن را پلی برای پیروزی کرد اما در خصوص هاشمی و سیاست‌ورزی وی این نکته کمی متفاوت است و یک وجه تمایز ظریف در شکست‌های سیاستمدارانه هاشمی به چشم می‌آید.
 
هاشمی شکست را پل پیروزی نمی‌کند او گاه عامدانه، حساب‌شده و در چشم‌اندازی بلندنظرانه، شکست می‌خورد تا در وهله و جایگاهی خطیرتر پیروزی را از آن خود کند. سیاستمداری زمین فوتبال یا تشک کشتی نیست که پیروز آن در جالی تن به تن و رو در رو مشخص شده و آنکه دست‌هایش بالا می‌رود و کاپ را می‌گیرد، قهرمان بدانیم.
 
هاشمی با تجربه‌اندوزی از سال‌ها کنش سیاسی می‌داند که سیاستمدار با پیروزی در یک صحنه رقابت سیاسی نمی‌تواند در اذهان عمومی باقی بماند، او می‌داند که برای تهییج افکارعمومی و نشان‌دادن تفاوت‌ها و برانگیختن توده‌های حامی لازم است که گاه شکست خورد، لازم است که به عامه این پیام را منتقل کرد که ماندگاری تفکر اعتدالی و اصلاحی نیازمند انتخاب، گزینش و ورود تمام‌عیار آنان در انتخابات آتی و آینده است.
 
هاشمی فراتر از تبلیغات سیاسی و هیاهوهای رسانه‌ای می‌داند که ریاست خبرگان در یکسال آینده عرصه و جایگاه نقش‌آفرینی‌های مهم و تاثیرگذار نیست و انتخابات آینده خبرگان و انتخاب و گزینش مردم است که حائز اهمیت بوده و از فرصت انتخابات هیئت رئیسه خبرگان بهره می جوید تا نوع گرایش ها و نگرش ها و سلایق اکثریت خبرگان را به مردم نشان داده و آنان را برای گرایش و گزینش های حساس و خطیر آینده آماده کند.
 
در نگاه اولیه شاید انتخابات امروز هیئت رئیسه خبرگان شکستی دیگر را در کارنامه سیاست‌ورزی هاشمی که مملو از این فراز و فرودهاست ثبت و ضبط کرده باشد، نکته‌ای که هاشمی هیچ‌گاه از آن ابا و ترسی نداشته است اما در نگاه بلندمدت می‌توان گفت هاشمی از این روزنه بهره برده تا گرایش‌ها و نگرش‌ها در مجلس خبرگان که کم‌تر نیز اخباری از آن به بیرون درز می‌یابد را در برابر عموم ترسیم کرده و قضاوت را برای گرانیگاه‌های حساس پیش‌رو به مردم واگذارد.
 
ریاست خبرگان در دوره یکساله باقیمانده به لحاظ وزن و اعتبار سیاسی برای هاشمی که کوله‌باری از سوابق گرانسنگ در سمت‌های حساس و کلیدی را بر عهده داشته، نمی‌تواند چندان حائز اهمیت باشد به خصوص که وی در قامت ریاست مجمع تشخیص مشغله‌های فراوانی دارد و از طرف دیگر او با آن عقبه و سابقه در قامت عضو مجلس خبرگان کارایی و کارکردهای ویژه خود را دارد و نیازی به ریاست بر مجلس خبرگان برای تحقق این کارکردها نیست، او در واقع به این صحنه آمد، شکست را پذیرفت تا پیام خود را منتقل کرده و پیروزی بعدی را از همین امروز در اسفند ماه سال 93 نه اسفند 94 رقم بزند.    






تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن