واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: انتخاب رئیس مجلس خبرگان رهبری امروز برگزار میشود
انتخابات رئیس و هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری امروز برگزار خواهد شد تا تکلیف ریاست این نهاد مهم حاکمیتی پس از ماهها که از فوت آیتالله مهدوی کنی میگذرد، مشخص شود.
به گزارش آخرین نیوز به نقل از روزنامه جمهوری اسلامی، همانگونه که پیشبینی میشد به علت حساسیتهایی که نسبت به حضور و نامزدی آیتالله هاشمی رفسنجانی برای ریاست مجلس خبرگان رهبری وجود دارد، از مدتها قبل گمانه زنیهای فراونی در این باره صورت میگرفت؛ گمانههایی که دقیقترین آن دستکم تا شامگاه روز دوشنبه بر نامزد شدن رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام برای ریاست مجلس خبرگان تاکید داشت. گذشته از انتخاب رئیس مجلس خبرگان، اختلاف نظرهایی نیز میان برخی از اعضای مجلس خبرگان برای لزوم انتخاب هیات رئیسه مجلس به چشم میخورد. در همین رابطه، حجتالاسلام ابراهیم رئیسی عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در اجلاسیه خبرگان باید برای انتخاب هیات رئیسه رایگیری شود اما طرحی ارائه و پیشنهاد شده است که با توجه به زمان یک ساله باقیمانده از این دوره، فقط رئیس خبرگان انتخاب شود. عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در گفت و گو با خبرگزاری مهر گفت: دوره مجلس خبرگان هشت ساله است اما این دوره استثنائاً حدود ده سال طول کشید زیرا طبق مصوبه مجلس هر دو سال یک بار دو انتخابات همزمان در کشور برگزار میشود که انتخابات پیشین ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا برگزار شد و سال بعد نیز انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری با هم برگزار میشود. وی در پاسخ به این پرسش که آیا در انتخابات روز سه شنبه ترکیب هیئت رئیسه نیز تغییر میکند؟ اظهار داشت: دوره فعالیت هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری دو ساله است که اکنون پایان یافته است و علی القاعده باید برای انتخاب هیئت رئیسه نیز رای گیری شود اما طرحی به هیئت رئیسه ارائه و پیشنهاد شده است که با توجه به زمان یک ساله باقیمانده از این دوره از مجلس خبرگان فقط به علت الزام قانونی، رئیس انتخاب شود و ترکیب دیگر اعضای هیئت رئیسه و کمیسیونها به شکل کنونی باقی بماند. رئیسی گفت: اگر اعضای مجلس خبرگان با این طرح پیشنهادی موافقت و تصویب کنند که ترکیب باقی اعضای هیئت رئیسه و کمیسیونها تغییر نکند ترکیب کنونی باقی میماند و فقط برای انتخاب رئیس مجلس رای گیری میشود اما اگر مجلس به این طرح پیشنهادی رای ندهد علی القاعده باید برای انتخاب اعضای هیئت رئیسه و کمیسیونها نیز رایگیری شود. این سخنان عضو مجلس خبرگان رهبری در حالی مطرح میشود که برخی شنیدهها از نامزدی چهرههای جدیدی برای عضویت در هیات رئیسه مجلس خبرگان حکایت دارد. در آستانه برگزاری انتخابات هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری، در حالی تحلیلها حاکی از آن است که دو گزینه اصلی برای این رقابت، آیتالله هاشمی شاهرودی و آیتالله هاشمی رفسنجانی خواهند بود که این دو تاکنون خود به صورت کاملاً صریح در این ارتباط موضع نگرفتهاند. در صورتی که آقای شاهرودی در مقابل آقای هاشمی رفسنجانی کاندیدا نشود، گمانهزنی بر روی کاندیداتوری آقایان محمد یزدی و موحدی کرمانی متمرکز است. در همین حال روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله روز شنبه همین هفته خود که با عنوان « امتحان خبرگان» منتشر شد، با اشاره به شرایط لازم برای رئیس مجلس خبرگان نوشت: کسی که در راس مجلس خبرگان رهبری قرار میگیرد باید شایستهترین فرد از مجموعه خبرگان باشد و علاوه بر این شایستگی نسبی، ذاتاً نیز واجد شایستگیهای لازم باشد.
این شایستگیها را میتوان به طور کامل در یکی از نامزدهای مطرح برای ریاست در دوره کنونی یافت که البته سابقه ریاست بر این مجلس را در کارنامه خود دارد. آیتالله هاشمی رفسنجانی از آغازین دوره تشکیل مجلس خبرگان رهبری، زمانی نایب رئیس بود و زمانی رئیس. در دوره نایب رئیس بودن نیز در واقع مدیریت این مجلس برعهده آقای هاشمی رفسنجانی بود و آیتالله مشکینی عملاً مدیریت مجلس را به ایشان واگذار کرده بود. بعد از رحلت آیتالله مشکینی، آقای هاشمی رفسنجانی به ریاست این مجلس انتخاب شد و آن را به نحو احسن اداره کرد. این سابقه مدیریت موفق، یکی از امتیازات آقای هاشمی رفسنجانی بر سایر نامزدهای مطرح است». در بخش دیگری از این سرمقاله آمده است: «در دوره گذشته که عدهای تلاش میکردند آیتالله هاشمی رفسنجانی ریاست مجلس خبرگان را واگذارد، یکی از استدلالهای این افراد این بود که رئیس مجلس خبرگان باید یک فقیه مقیم حوزه باشد. آنها علیرغم این مدعا به سراغ آیتالله مهدوی کنی رفتند که نه تنها مقیم حوزه نبود بلکه امتیاز بزرگ تجربه در راس قوا بودن را نیز نداشت. شاید به همین دلیل بود که آیتالله مهدوی کنی در اولین سخنرانی بعد از استقرار بر کرسی ریاست خبرگان گفتند این ریاست را آقای هاشمی رفسنجانی به ایشان تفویض کردهاند. علاوه بر اینها، رئیس مجلس خبرگان رهبری در شرایط کنونی باید قویترین فردی باشد که در کوره انقلاب و حوادث جامعه انقلابی، آب دیده شده و از آزمایشها سربلند و موفق بیرون آمده و سرآمد باشد. سابقه پرافتخار مبارزه با رژیم ستم شاهی و اربابان خارجی آن رژیم اعم از آمریکا و انگلیس و بلوک کمونیسم، اگر در کنار مبارزه با افراط و تحجر و تزویر قرار بگیرد، آنکس که اینهمه مبارزه و مقاومت در وجود او تجلی یافته، بیگمان فرد لایقی است و میتوان عنوان «سرآمد» را به او داد. این ویژگیها در وجود آیتالله هاشمی رفسنجانی جمع شدهاند. حداقل 30 سال مبارزه با استبداد داخلی و استعمار خارجی در دوران طاغوت تا پیروزی انقلاب اسلامی و سپس 35 سال خدمت در بالاترین سطوح مدیریتی نظام جمهوری اسلامی و مبارزه با قدرتهای خارجی و افراط و تحجر و تزویر داخلی در کارنامه این عالم مجاهد به ثبت رسیده است. این امتیاز نیز ویژه آیتالله هاشمی رفسنجانی است و هیچیک از اعضاء کنونی مجلس خبرگان رهبری از آن برخوردار نیستند».
سه شنبه, 19 اسفند 1393 ساعت 01:25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]