تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ كس نيتى را در دل پنهان نمى‏كند، مگر اينكه خداوند آن نيت را (در رفتار و كردا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830165497




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قهرمانی فرهنگی به «خاص‌بودن» نیست


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
قهرمانی فرهنگی به «خاص‌بودن» نیست
قهرمانی فرهنگی به «خاص‌بودن» نیست بابایی، شاعر و فعال فرهنگی نوشت: تا مادامی که «سبک زندگی عمومی» و قواعد و مفاهیم آن، ساخته و پرداخته و تبیین و ترویج نشده است، وجود «سبک زندگی اختصاصی» تیغ دولبه‌ای است که می‌تواند به یک موضوع تهدید برانگیز و پرمناقشه تبدیل شود.


به گزارش فرهنگ نیوز ، با وجود احتمالات فراوانی که در راه تعریف و ساخته شدن «سبک زندگی» برای مردم ایران اسلامی تأثیرگذارند، لازم است به دو موضوع در این رابطه توجه کرد:
 
اول ــ برای توفیق در آرمان‌های بلند انقلابی و اسلامی و نگرش ولایی، ناچاریم گزینه‌های حیاتیِ «سبک زندگیِ» خود را تبیین و ترویج کنیم. این خصائص و ویژگی‌های کلّی، نوعی روش رفتاری به وجود می‌آورد که به آن «سبک زندگی عمومی» می‌گوییم، یعنی رواج باورهایی که عموم شهروندان امّت واحده، نسبت به آن دل‌بسته‌اند و ارادت دارند. این باورهای عمومی در سطوح زیرین و تمام مراتب زندگی به‌صورت شکلی دیده می‌شود. تبدیل این باورهای کلّی (مانند قانونگرایی، دین‌مداری، میانه‌روی اقتصادی و سیاسی، فضیلت علم و کار، نشاط جسمی و روحی، و...) به ظواهر «سبک زندگی» را در شاخه «سبک زندگی عمومی» بحث می‌کنیم.
 
دوم ــ برخی از مشاغل، اصناف، جنسیت‌ها، اقوام و برخی گرایش‌های متنوع و سلائق متفاوت، در چارچوب‌‌ همان «سبک زندگی عمومی» باید دارای تعاریف و وجوهی حاکی از یک «سبک زندگی اختصاصی» باشند، برای مثال: معلمان، دانشجویان، روحانیون، هنرمندان، و... حتی در فضای جنسیتی، زنان و مردان،... و در محدوده طوایفی، اقوام مختلف (لر‌ها، آذری‌ها، کرد‌ها، بلوچ‌ها و...) و در دیگر موقعیت‌های اجتماعی، مشاغل و اصناف و انواع مختلف گروه‌ها و افراد، ناگزیرند که «سبک زندگی اختصاصی» داشته باشند.
 
نکته بسیار حیاتی اینجاست تا مادامی که «سبک زندگی عمومی» و قواعد و مفاهیم آن، ساخته و پرداخته و تبیین و ترویج نشده است و تا هنگامی‌که این قواعد و مفاهیم، به مقبولیت عمومی نرسیده است، وجود «سبک زندگی اختصاصی» تیغ دولبه‌ای است که می‌تواند به یک موضوع تهدید برانگیز و پرمناقشه تبدیل شود. ما در رفتار و گفتار اهل بیت علیهم السلام با مفهوم پراهمیتی به‌نام «سیره» و «سیره‌شناسی» مواجهیم. این ذوات مقدسه علیهم السلام در سلوک ویژه فردی و اجتماعی خویش از دو جنبه در پی آن بودند که «سیره» درست را هم بشناسانند و هم الگوی کاملی از آن ارائه دهند. اراده آن معلمان الهی علیهم السلام بر این بود که کلیت «درست اندیشی» و «کمال خواهی» را به همه اصناف آموزش دهند و از طرفی دیگر تبدیل آن مفاهیم کلی به سیره صنفی را زیر نظر بگیرند و علی الدّوام، دلسوزانه با رفتار و گفتار، درستی و نادرستی و کمال و نقص تابعین را به آن‌ها گزارش دهند. سلوک علما و فقها و مراجع دینی و معرفتی در طول عمر مکتب شیعه نشان‌دهنده همین نکته است که به‌تبعیت از سیره آل الله علیهم السلام، آن‌ها نیز اقدام به تبیین شفاهی و یا تألیف کتبی با مضامین متنوع اخلاقی و اعتقادی و کاربردی می‌کردند. حتی وجود رساله‌های فقهی در مکانیزم تقلید (ارتباط کتبی میان مراجع و مقلدین) حاصل یک تیزهوشی ساختاری است.
 
در تاریخ زندگی موحدین و عرفای شیعی سلسله‌ای از کتب و رساله‌های باارزش سیر و سلوک (به‌تبعیت از حدیث شریف عنوان بصری) دیده می‌شود. حتی بسیاری از اندیشمندان حوزه فکری دین، اخلاق اصناف می‌نوشتند. تبیین اخلاق فتیان به جوانمردان و ورزشکاران و لوطی‌های محلات و یا تدریس مکاسب به تجار و بازاریان و متمولین از همین قاعده است. حتی با بررسی سطحی به دست می‌آید که متکلمین شیعی بر اساس همین بنای درست، کتب «اعتقادات» می‌نگاشتند. علمایی که در طول قرون و اعصار با «سبک زندگی» مردم درگیر بوده‌اند، به‌صورت عملی و علمی سعی بر اصلاح آنان داشتند. این دامنه به‌طور تمثیلی از «حلیة المتقین» و «جامع السعادات» تا «مفاتیح الجنان» و «مفاتیح الحیات» را دربر می‌گیرد.
 
اگر پیش از عمومیت یافتن «سبک زندگی عمومی»، «سبکهای زندگی اختصاصی» رسمیت پیدا کند کار برای بزرگان و معلمان آن قوم به‌شدت پیچیده و مشکل خواهد شد. قهرمانان هر قومی کسانی هستند که «سبک زندگی عمومی» را زنده و پررواج نگاه می‌دارند.
 
با این وجود دو جلوه اساسی، ماهیت «سبک زندگی صنفی» را تحت الشعاع قرار می‌دهد:
 
مثال جلوه اساسی اول نظامیان هستند که (در هر مکتب و مسلکی) آرایشِ سخت افزاریِ اختصاصیِ حکومت‌ها در مقابل تهدیدات امنیتی‌اند. پیچیدگی‌های موضوع امنیت که ساختار چندبعدی دارد در هر مکتب، استخوان بندیِ خاصی به هر سازمان نظامی می‌دهد. اولویت و ارجحیت هر مفهوم ارزشی از خاستگاه فکری رژیم‌های سیاسی نشئت می‌گیرد. می‌بینیم که در همه کشور‌ها تهدیدات ارضی یا تبعات قومیت‌گرایی یا مشکلات اقتصادی و فاصله‌های طبقاتی یا ربط و بسط‌های استثماری، مرزهای امنیتی را معین می‌کند. گاهی به‌واسطه اهمیت چالش‌هایِ فرهنگی و سیاسی، خاکریزهای نظامی‌گری کشور‌ها از حدود و ثغور جفرافیایی نیز فرا‌تر می‌رود (بعینه این عوارض را در برخوردهای زیادی طلبانه اسرائیل و آمریکا و انگلیس و یابرخی گروه‌ها و گروهک‌ها شاهدیم).
 
جلوه اساسی دوم که ماهیت «سبک زندگی صنفی» را تحت الشعاع خود قرار خواهد داد، از لحاظِ «نرم افزاری» است. می‌دانیم که اصناف در هر کشوری راهگشای آن کشورند و با توجه به اینکه اولویت‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مبنای اعتقادی و روحی دارد، باید در «سبک زندگی صنفی» در این نظام مقدس، جلوه‌های نرم افزاری و اعتقادی این نوع از رفتارهای شخصی و اجتماعی را مد نظر قرار داد. اصناف در جمهوری اسلامی ایران باید گوش به فرمان قانون باشند. «سبک زندگی اصناف» باید از لحاظ نرم افزاری به‌شدت تحت تأثیر نگاه و نگرش دینی باشد. روح حاکم بر رفتار بازاریان و صنعت‌گران و کشاورزان و باغداران و...، اعتقاد کامل و جامع و دل‌سپردگی عاشقانه بر مدیریت مجموعهٔ مدبّری است که آئینه حکمت الهی است.
 


منبع: تسنیم


93/12/19 - 09:10 - 2015-3-10 09:10:15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن