تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى جوانان! آبرويتان را با ادب و دينتان را با دانش حفظ كنيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835348361




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا هنوز هم نیاز است ساعت را جلو بکشیم؟


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: «تغییر ساعت تابستانی» یا «صرفه‌جویی در زمان نور روز» در بسیاری از کشورها به منظور بهینه‌سازی مصرف انرژی انجام می‌پذیرد. اما آیا واقعا باز هم به آن نیاز است؟

به گزارش تراز ،در بسیاری از کشورها به آن «ساعت تابستانی» گفته می‌شود. روزی به این تغییر ساعت احتیاج بود، اما الان شاید اضافی، بیهوده و حتی خطرناک باشد. در ایران نیز هر ساله در اول فروردین، ساعت‌ها یک ساعت به جلو کشیده می‌شوند. در آمریکا و کانادا نیز چنین اتفاقی می‌افتد. با نگاهی ظریف‌تر می‌توان گفت که در واقع یک ساعت از خواب شبانه ما دزدیده می‌شود!

قبل از هر چیز باید بگوییم که اگر گوشی هوشمند دارید، خودش ساعت را یک ساعت برای شما جلو می‌کشد. اما مسئله این نیست. برخی همیشه گلایه ‌می‌کنند که چرا صبح‌ها سریع می‌گذرند، برخی دیگر نیز از بعدازظهرهای طولانی و گرم لذت می‎‌برند. ایرانی‌ها، آمریکایی‌ها و مردم بسیاری از کشورهای دیگر پس از اتمام زمستان با «ساعت تابستانی» به استقبال بهار می‌روند.
 
آیا واقعا ضروری است؟ سنتی قدیمی که شاید تاریخ مصرف آن گذشته باشد. در جوامع کنونی، نه تنها ضروری نیست، بلکه بیهوده، ظالمانه و حتی خطرناک هم هست. شش ماه هم طول می‌کشد تا وضعیت به قبل برگردد.
 
این ایده چه زمانی شکل گرفت؟
این مسئله محل مناقشه نظرات متفاوتی است. اما در نگاه عامه مردم، طرح ساعت تابستانی به بنیامین فرانکلین برمی‌گردد. او در سال 1784 مقاله‌ای راجع به تغییر ساعت و استفاده بهینه از انرژی نوشت.
 
ساعت تابستانی از سال 1918 به صورت یک قانون درآمد. زمانی که رئیس جمهور وودرو ویلسون در روزهای پایانیِ جنگ جهانی اول آن را به صورت یک قانون تنظیم کرد. امروزه اما تنها هدف آن بهینه‌سازی مصرف انرژی است: یک ساعت استفاده بیشتر از نور خورشید بدین معنا است که یک ساعت کمتر از نور مصنوعی استفاده می‌شود. سال 2005، جرج بوش زمان ساعت تابستانی در آمریکا را یک ماه بیشتر کرد تا وابستگی آن کشور به نفت وارداتی را کمتر کند.
 
آیا واقعا تفاوتی می‌کند؟
شواهد و اسناد پاسخشان منفی است. استرالیا سال 2000، دو ماه میزان ساعت تابستانی را تمدید کرد تا بتواند انرژی مورد نیاز المپیک سیدنی را تامین کند. اما بنا به پژوهش انجام‌شده در دانشگاه برکلی میزان تقاضای انرژی به هیچ وجه کم نشد.
 
شاید به نظر شما چیز ساده‌ای باشد. آمریکا را مثال می‌زنیم. یک ساعت خواب کمتر باعث می‌شود آمریکایی‌ها شب بعد از تغییر ساعت، 40 دقیقه کمتر بخوابند. البته بحث فقط راجع به خمیازه‌های روزهای بعد نیست. کارایی بهینه افراد کم شده و در نتیجه هزینه اقتصادیِ 434 میلیون دلاری را متوجه دولت آمریکا می‌کند. البته چنین پژوهش نظام‌مندی در ایران انجام نشده است.
 
افرادی که از اختلال‌های فصلی رنج می‌برند احتمالا از تغییر ساعت تابستانی ضرر خواهند دید. دکتر نیکولاس رومو مدیر مرکز درمان اختلال خواب در نیویورک می‌گوید: «ريتم‌ شبانه‌روزی‌ یا همان رفتار دوره‌ای‌ ما مدت‌ها پیش تنظیم شده است؛ زمانی که خبری از ساعت تابستانی نبود. اما این تغییر به نظر می‌رسد برای مردم خیلی قابل تحمل نباشد.»
 
پژوهش‌های انجام شده نشان می‌دهد جلو کشیدن ساعت با افزایش حملات قلبی و افزایش تصادف‌ها در ارتباط است. اگر «ساعت تابستانی» را از زندگیِ کسانی که تمام عمر خود را با آن زندگی کرده‌اند حذف کنیم، با اختلال مواجه خواهند شد.
 
گفته می‌شود که بنیامین فرانکلین حدود 231 سال پیش برای اینکه مصرف شمع را پایین بیاورد، این طرح را پیشنهاد داد. الان اصلا قصد بی‌احترامی به او را نداریم، اما چرا این سنت همچنان باید ادامه داشته باشد؟ شاید زمان یک تجدیدنظر اساسی در سراسر جهان فرا رسیده باشد.

گفتنی است جلو و عقب کشیدن ساعت در ایران از سال 1370 به اتفاقی سالانه تبدیل شد. در ادامه کمی به آن ایراد وارد شد، اما سرانجام در سال ۱۳۸۶ قانونی مبنی بر تغییر ساعت رسمی کشور به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.


منبع: فرارو


سه شنبه 19 اسفند 1393 ساعت 08:22





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن