واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
درنشست روزجهانی کلیه اعلام شد: 90 هزارنفرتاسال 1400 بیماری کلیه می گیرند جامعه > سلامت - مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستان ها و تعالی خدمات گفت: سالیانه 8 درصد به نارسایی کلیه اضافه می شود که 50 هزار نفر به این بیماری مبتلا هستند و پیش بینی کردیم که تا سال 1400 به 90 هزار نفر برسند که نیاز به برنامه ریزی دارد و باید رسیدگی شود.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ،سید احمد تارا در نشست خبری روز جهانی کلیه گفت: هزینه جاری یک سال برای درمان بیماران دیالیز 1500 میلیارد تومان است که این رقم به جز تامین زیرساختها است یعنی هزینه درمان یک بیمار در سال50 میلیون تومان است.
این رقم تنها مربوط به کشور ما نیست بنابراین 5 تا 20 درصد بودجه سلامت دنیا به بیمارنا کلیوی اختصاص پیدا کرد. تارا با بیان اینکه برای بیماران صعب العلاج پرداخت از جیب باید کاهش پیدا کند گفت: باید حوزه سرپایی بیماران کلیوی مورد توجه قرار گیرد چون خدمات سرپایی دوبرار بستری برای دولت هزینه دارد. تارا در مورد دستگاههای دیالیز گفت: در کشور از 5 هزار و 200 دستگاه دیالیز حدود 1700 درستگاه فرسودگی دارد. بنابراین با پیش بینی افزایش تعداد این بیماران تا 5 سال آینده نیاز به 5 هزار دستگاه داریم.از اینرو در دولت قرار است که در سال 94، حدود 2 هزار دستگاه تهیه شود که 1200 دستکاه جدید و 800 دستگاه برای جایگزینی دستگاههای فرسوده است. او به تشکیل شورای عالی پیوند در وزارت ارشاد اشاره کرد و گفت: هدف اصلی از آن ساماندهی پیوند و پشتیبانی از آن است.
مشکلات در نظام سلامت ریشه ای است و در برخی بخشها پشتوانه قانونی نداشتیم مثلا در گذشته امکان کار پزشکان تمام وقت در اماکن خیریه وجود نداشت اما اکنون اگر دانشگاهها با مراکز خیریه تفاهم نامه امضا کنند اماکن فعالیت آنها وجود دارد. او درمورد انقاد از حمایت های دولت گفت: در تمام دنیا این فرهنگ وجود ندارد که تنها وابسته به دولت باشند و تقسیم کار وجود دارد یعنی یک مثلت فرد، و سازمانهای حمایتی و دولت حضور دارند.
تارا گفت: سه مولفه در حمایت از بیماران وجود دارد اینکه از نظر جعرافیایی آیا امکان حمایت از همه بیماران وجود دارد؛ آیا از همه بیماران حمایت می شود یا اینکه افراد مسن کنار گذاشته می شوند که باید مورد توجه قرار گیرد. او با اشاره به اینکه دولت با 250 فوق تخصص کلیه امکان رسیدگی به تمام بیماران را ندارد گفت: بنابراین باید سازمانهای مردم نهاد و انجمن ها کمک کنند. او ادامه داد: البته دولت هم با پزشک خانواده سعی دارد تا خدمات رسانی را به همه اقشار ارائه دهد و اکنون 23 میلیون نفر تحت پوشش سطح یک نظام سلامت هستند. تارا گفت: متاسفانه دیالیزی که به پیوند کلیه برسد از 18 درصد به 45 درصد رسیده است که باید در این زمینه پیشپگیری و آموزش را مدنظر قرار دهیم و به کودکان و مسن ترها بیشتر اهمیت دهیم. تارا در مورد پیونده کلیه افاغنه گفت: طبق قانون تنها امکان پیوند افاغنه از یکدیگر وجود دارد تا آنها مبع فروش نشوند.
حمایت بیمه ای
مصطفی قاسمی، رئیس هیات مدیره انجمن خیریه بیماران کلیوی در ادامه گفت: با پیشگیری و آموزش می توان تعداد بیماران کلیوی را کاهش داد. او به حمایت بیمه ها به بیماران اشاره کرد و گفت: مثلا بیماران باید آطمایش هپاتیت را سالی چند بار انجام دهند اما بیمه تنها هزینه یک بار را پرداخت می کند که باید این موضوع مورد توجه باشد.
همه مراقب کلیه خودشان باشند
همچنین محمد گنجی رئیس انجمن نفرولوژی گفت: روز جهانی برای این است که همه سیاست گذاران به این موضوع توجه کنند .
او ادامه داد: اکنون افراد مسن بیشتر دچار بیماری می شوند و از هر مرد 5 مرد یک نفر و 4 زن یک نفر بالای 65 سال دچار این بیماری می شوند. گنجی گفت: شعار امسال " همه مراقب کلیه خودشان باشند"، است بنابراین باید از خوردن داروهای مسکن و سرماخوردگی جلوگیری شود. او گفت : متاسفانه اکنون 300 نفر متخصص داریم و برخی استانها کمبود دارد و این به خاطر این است که تعرفه ها در این بخش پایین هستند و کسی تمایل به تحصیل در این بخش زمینه ندارد.
46232
کلید واژه ها: طرح تحول سلامت - سلامت -
یکشنبه 17 اسفند 1393 - 13:55:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]