واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
ریزگردها میهمان ناخوانده جنوب کرمان
جنوب استان کرمان هم این روزها به نوعی دست به گریبان مشکل گرد و غبار و ریزگردها شده و همچنان پس از 20 ساعت مانند چتری بر سر شهر جیرفت جا خشک کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از جیرفت، در چند ماه اخیر صحبت از ریزگردها و ورود گرد و غبار به شهرهای مختلف کشور در جنوب و غرب مبحث بسیاری از رسانهها و مسئولان بوده است، مشکلی که همه از مجلس، دولت و دستگاههای مرتبط به نوعی در مقام عمل به میدان آمدهاند تا این پدیده را کمتر یا برطرف کنند. جنوب استان کرمان هم این روزها به نوعی دست به گریبان مشکل گرد و غبار و ریزگردها شده است، از نیمه شب گذشته ورود گرد و غبار ساکن در هوای شهر جیرفت و صبح امروز ضمن آلودگی هوا سبب مختل شدن برخی از کارهای روزمره مردم شد. این در حالی است که این گرد و غبار ساکن همچنان پس از 20 ساعت مانند چتری بر سر شهر جیرفت جا خشک کرده است. از ورودی شهر جیرفت به سمت شهر دید افقی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. شدت گرد و غبار در شهر جیرفت به حدی است که تردد مردم را در شهر کاهش داده و بازار خرید شب عید هم مثل روزهای گذشته در مراکز تجاری پررونق نبود. از دیگر شهرستانهای جنوبی استان هم خبر میرسد که هوای این شهرها از گرد و غبار پوشیده است.
مراجعه 39 نفر به بیمارستان امام خمینی جیرفت مدیر داخلی بیمارستان امام خمینی جیرفت گفت: از شب گذشته تاکنون 39 نفر بیمار تنفسی به این بیمارستان مراجعه کردهاند. علی سعیدی در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: در مراجعه اولیه این بیماران به بیمارستان، مشکوک به بیماری تنفسی تشخیص داده شد که با انجام اقدامات اولیه درمانی سرپایی مرخص شدند. دید افقی در جیرفت به 1500 متر رسید به گفته فهیم شریفی رئیس اداره هواشناسی جیرفت بر اثر وزش بادهای شدید در شهرستانهای همجوار و کشیده شدن زبانههای پرفشار، این گرد وغبار در شهر جیرفت و مناطق اطراف ساکن شده است. وی با بیان اینکه این گرد و غبار و ریزگردها سبب شده تا شعاع دید تا یکهزار و 500 متر کاهش پیدا کند، افزود: این وضعیت تا فردا ادامه دارد و سبب رقیقتر شدن گرد و غبار خواهد شد. خشک شدن باتلاق جازموریان کانون ریزگردها کارشناس بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب استان کرمان هم اظهار داشت: یکمیلیون و 200 هزار هکتار بیابان در جنوب استان کرمان داریم که 290 هزار هکتار کانون بحرانی فرسایش بادی در این سطح بیابانی وجود دارد. جواد درینی با اشاره به مطالعات صورت گرفته، گفت: یکی از کانونهای ایجاد ریزگردها و تامین کننده گرد و غبار تالابهای خشک شده هستند که تالاب جازموریان به علت خشکسالی چندین ساله به یک کانون بحرانی تبدیل شده است. وی عنوان کرد: اگر هرچه سریعتر برای این تالاب کاری انجام نشود که وضعیت آن را بهبود ببخشد، این روند برای سالهای آینده خطرساز است و خطری جدی کشاورزی و زندگی مردم در این مناطق را تهدید میکند.
هشدار نماینده جیرفت به سازمان محیط زیست و وزارت نیرو نماینده مردم شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد در مجلس شوری اسلامی هم به خبرنگار فارس گفت: چندین مرحله این وضعیت را با نوشتن نامه به وزارت نیرو و سازمان محیط زیست هشدار دادم که در صورت عدم رهاسازی حقآبه محیط زیستی در پیکره رودخانه هلیل و دشت جازموریان این تالاب دچار مشکل میشود. فرجالله عارفی با اشاره به احداث چهار سد در بالادست رودخانه هلیل و یک سد در بمپور استان سیستان و بلوچستان افزود: با این اقدام دریاچه و باتلاق 580 هزار هکتاری جازموریان را دچار مشکل خشک شدن بستر کردند که این عدم تخصیص حقآبه زیست محیطی سبب تبدیل شدن جازموریان به کانونی بحرانی شده است. وی با اشاره به اینکه با عدم رهاسازی آب در بستر رودخانه هلیل و دشت جازموریان امروز اکوسیستم منطقه جنوب استان کرمان دچار مشکل جدی شده است، تصریح کرد: پیشنهاد ما برای کمک به رفع این مشکل رهاسازی آب از 24 آببند و چهار سد در بستر جازموریان و هلیل است. عارفی گفت: در صورت تعهد وزارت نیرو بر آزاد سازی حقآبه زیست محیطی طی چند سال گذشته این مشکلات در حال حاضر بروز پیدا نمیکرد. چشیدن طعم ریزگردها در کام مردم جنوب کرمان حالا باید دید با توجه به جمع شدن توجه همه نهادهای مسئول به سمت استان خوزستان و غرب کشور توجه مسئولان به جنوب کرمان و منطقه بحرانی جازموریان با وسعت 580 هزار هکتار که در تهدید جدی قرار دارد، جلب خواهد شد و یا باید منتظر تشدید بحران در آینده بود و آنوقت دنبال چارهجویی متولیان باشیم. ........................................ گزارش از: علی سعیدی گراغانی ........................................ انتهای پیام/80032
93/12/17 - 07:25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]