واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
امامزاده سید محمد نگین جنوب استان لرستان
بقعه متبرکه امامزاده سید محمد(سی ممد) نگین شهر معمولان و جنوب استان لرستان است که هرساله میزبان زواری است که برای راز و نیاز از استانهای همجوار به این امامزاده سفر میکنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از پلدختر، بقعه متبرکه امامزاده سید محمد از نوادگان حضرت موسی کاظم(ع) یکی از بقاع متبرکه استان لرستان است که در فصول مختلف سال پذیرای زوار از نقاط مختلف کشور به ویژه استانهای همجوار است.
مزار شریف این امامزاده که در زمره نوادگان امام هفتم شیعیان به شمار میرود در پنج کیلومتری جنوب شهر معمولان و در کنار جاده خرمآباد به پلدختر واقع شده و به دلیل کرامات فراوان مورد احترام مردم این شهر بوده و از جایگاه ویژهایی برخوردار است.
این در حالی است که شهر معمولان به دلیل توپوگرافی کوهستانی و بافت ویژه طبیعی یکی از مناطق زیبای استان لرستان و شهرستان پلدختر است که عمدهترین اماکن تفریحی، تاریخی و زیارتی آن بقعه متبرکه امامزاده سید محمد(ع) پل تاریخی کلهر به همراه کتیبهها و سنگ نوشتهها، تپههای باستانی و تونل زیبای معمولان و طبیعت بکر مجاور آن است.
این شهر کوچک و زیبا از حیث مناظر بکر طبیعی و کوهستانی در شمار سرسبزترین شهرهای استان بوده و دارای جنگلهای بلوط است که در فصل بهار پذیرای بسیاری از مهمانهای نوروزی است، وجود بقعه شریف و با کرامت امامزاده سید محمد که در گویش معمولانی به (آقا سی ممد) یا آقا سید محمد مشهور است به معمولان و طبیعت بکر وسر سبزش غنای دو چندانی داده است.
براساس مطالعات تاریخی معمولان در گذشته دور به ماموران شهرت داشته است که طی سالهای متمادی به معمولان تغییر نام داده است.
امام جمعه شهر معمولان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در پلدختر گفت: امامزاده محمد (ع) یکی از بقاع متبرکه شهر معمولان است که دارای احترام ویژهایی در نزد مردم این منطقه برخوردار است.
حجت الاسلام مهدی عابدینی افزود: طبق احادیث و روایات معتبر دینی امامزادهها جایگاه خاصی داشته که وسیله دفع بلا و مصیبت از اهل زمین بوده و توسل به آنها همواره با نتایج خوبی همراه میشود.
وی گفت: امامزاده سید محمد معمولان هر ساله و در ایام مختلف سال پذیرای زائران مختلف و مسافرینی است که از این منطقه عبور کرده و برای برآورده شدن حاجات به این بقعه متبرکه متوسل میشوند.
برپایه این گزارش دکتر حمید ایزد پناه در کتاب آثار باستانی و تاریخی لرستان جلد دوم صفحه 46 آورده است: امامزاده سید محمد در دو کیلومتری جنوب معمولان سمت فرعی جاده سراسری دفن شده و سنگ قبری داشته که نوشته بود، امامزاده محمد در سال 747هجری قمری وفات کرده است.
امام جمعه معمولان در ادامه گفت: امامزادهها محل حاجات مردم هستند و در امتداد فرموده مقام معظم رهبری دال بر تبدیل امامزادهها به قطبهای فرهنگی ما نیز در شهر معمولان بیشترین کارهای فرهنگی را در این امامزاده کردهایم به طوری که طبق نظر اداره کل اوقاف و امور خیریه استان لرستان بیشترین کارهای فرهنگی را در این بقعه متبرکه انجام دادهایم.
وی افزود: در بحث فرهنگی وجود این امامزاده رونق خاصی به کارها داده و به مصداق سوره شریفه کوثر این امامزادهها ذریه کوثر یعنی فاطمه زهرا هستند و دارای کرامات فراوانی هستند.
حجت الاسلام عابدینی گفت: شخصا کرامات زیادی از این امامزاده دیده و هر موقع به ایشان متوسل شدهام دست پر برگشته و به حاجت خود رسیدهام.
این در حالی است که امامزاده محمد معمولان از کرامات زیادی برخوردار بوده و مردم برای ادای نذورات، حاجات و توسل به آن به این مکان مقدس رفته و غالبا نیز پربار از این بفعه متبرکه خارج و پس از چندی به دلیل برآورده شدن حاجات و دعای خویش برای عرض ارادت و تشکر به عنوان خادم و غبارروبی و.. به محضر این سید شریف و نواده موسی بن جعفر (ع) مراجعه میکنند.
سعید 48ساله که نخواست نام خانوادگی خود را اعلام کند، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در معمولان گفت: سال49هنگامی که چهار ساله بودم به بیماری سختی دچار شده و از آنجا که در یکی از روستاهای مجاور معمولان ساکن بوده و به مراکز درمانی دسترسی نداشتهایم و حتی پزشک و یا مرکزی برای معالجه در شهرستان پلدختر و حتی مرکز استان نبود، پدر و مادرم من را ناامیدانه و به انتظار شفا در آستان مقدس آقا سید محمد گذاشته و شب عازم منزل میشوند، فردا صبح که دیگر هیچ امیدی به زنده ماندن من ندارند به بقعه متبرکه که در آن زمان بافت بسیار ساده و کوچکی داشت، مراجعه میکنند و با تعجب میبینند که کودک چهار ساله خود بسیار سرحال به طرز معجزه آسایی شفا یافته است.
وی افزود: 44 سال است که نذر آن شفا را دارم ادا میکنم و حتی پس از فوت پدر و مادرم در ایام سال به نیت پدر و مادر و ادا شدن حاجتشان این بقعه را غبارروبی و جارو میکنم و افتخارم این است، خادم آقا سید محمد لقب بگیرم.
شیخ علی فلسفی در کتاب بیست هزار زیارتگاه جهان که در 300 جلد خطی وقف کتابخانه آستان قدس رضوی شده در جلد 16 آورده است: امامزاده محمد در شهر معمولان دفن شده و سنگ قبر آن را بردهاند و نسب شریفش به حضرت موسی بن جعفر (ع) میرسد و دارای جلالت و عظمت فراوان است و زائران زیادی از اطراف و اکناف به زیارت بقعه مبارکهاش مفتخر میشوند.
-----------------
گزارش از عباس دارایی
----------------------
انتهای پیام/2304/
93/12/16 - 07:41
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]