واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: بخش خصوصی قوی با اتاق قوی
کارآمدي دولت، در کنار کارآمدي بخش خصوصی و کلیه آحاد جامعه ممکن بوده و بدون کارآمدي بخش خصوصی(مردم) انتظار کارآمدي دولت شاید سهل انگارانه باشد.
آفتاب- علیرضا محمد دانیالی: پیش نیاز داشتن اتاق قوي، بخش خصوصی قوي است و بخش خصوصی قوي در حالی اتفاق می افتد که دولت قوي و کارآمد داشته باشیم. کارآمدي دولت، در کنار کارآمدي بخش خصوصی و کلیه آحاد جامعه ممکن بوده و بدون کارآمدي بخش خصوصی(مردم) انتظار کارآمدي دولت شاید سهل انگارانه باشد.
در دنیاي کنونی کارآمدي دولت یا سیستم حاکمیت با استانداردها و مشخصه هاي روشن بیان شده است. تجربه کشورهاي مختلف که در مسیر رشد و شکوفائی و توسعه پایدار گام برداشته اند. نشانگر آن است که حتی بدون دموکراسی و انتخابات آزاد و تفکیک قوا و قابل تغییر بودن حاکمان در بعضی از کشورها به توسعه و رشد اقتصادي رسیده اند از جمله چین ، امارات متحده عربی، عربستان و . . . ولی تجربه ثابت نموده است که اکثر غریب به اتفاق رشد و توسعه پایدار در کشورهاي جهان با ضوابط فوق تحقق یافته است.
سؤال اساسی این است که چرا با وجود آغاز اصلاحات و تأسیس مجلس و انتخابات همزمان با ژاپن و آسیاي جنوب شرقی، ما همچنان از قائله رشد و توسعه عقب مانده ایم؟ یکی از جوابهاي دانشمندان ما به سؤال فوق ، این است که در غرب دموکراسی، اجراي قانون و آزادي مطبوعات قرن هاست که شروع شده و مراحل اصلاح و تکمیل آن ادامه دارد و در ژاپن و شرق آسیا نخبگان آن جامعه ها به توافق فکري و عملی براي توسعه دست یافته اند و آن را اجرا نموده اند.
بزرگترین رسالت همه خواستاران توسعه پایدار، تلاش براي رسیدن به توافق فکري و عملی براي توسعه و سپس تداوم در اجرایی نمودن آن می باشد. بخش خصوصی در ایران بایستی تلاش هاي کلیه دولتمردان و نخبگان دانشگاهی و فعالان اقتصادي را با استفاده از خرد جمعی و تصارب آراء و استفاده از ظرفیت همه احزاب و گروهها و بدون خط کشیهاي رایج، مغتنم شمرده و در مسیر توسعه پایدار از همه آنها کمک گرفته و خود نیز در این راه استوار و ثابت قدم باشد. فعالان عرصه تولید، صنعت، کشاورزي، بازرگانی و خدمات بعنوان یک مجموعه و سازمان و با هماهنگی، همدلی، همفکري و مساعدت یکدیگر در راه هدف اصلی که همان " توسعه پایدار ملی" است اقدام نمایند.
براي حفاظت از این مسیر و رسیدن به اهداف عالی فوق، نیاز به تشکیل سازمانها مردم نهاد (NGO) و تشکیل و بسط جامعه مدنی است. براي تحقق اهداف فوق، اتاق بازرگانی بایستی طلایه دار این حرکت بزرگ و تسهیل کننده و کمک کننده و دادن مشاوره صحیح به قواي سه گانه و همچنین ایجاد تشکلی حداکثري می باشد. ممکن است با مشارکت حداقلی (16% دوره هفتم ) و یا کمتر از آنها در دوره هاي گذشته بتوان اتاقی تشکیل ولی آن اتاق "حداقلی " است و نمی تواند اهداف آن اتاق بزرگ " حداکثري" و پویا را نمایندگی نماید.
بحمداله جامعه مدنی ایران نیز جامعه 89 ،85 و . . . نبوده و رشد و توسعه یافته تر است و همان روشها و شرایط سالهاي قبل نمی تواند براي جامعه سال 1393 ثمر بخش و مفید باشد. همه اعضاء محترم اتاقهاي بازرگانی بایستی در سرنوشت تشکیل " پارلمان بخش خصوصی" مشارکت سازنده و فعال داشته و با درخواست گزارش عملکرد اعضاء سابق و فعلی اتاقهاي بازرگانی و درخواست برنامه هاي اجرایی کاندیداها به تحقق اتاق حداکثري و پویا کمک نمایند. اگر همه ما بتوانیم مشارکت 16% درصدي سال 1389را به بالاي دو برابر 32% در دوره هشتم و إن شاء االله بالاتر از 50% در دوره هاي بعدي برسانیم علیرغم اینکه انتخاب نشویم و یا گروه ما انتخاب نشود، گامی جهت توسعه برداشته ایم. ولی اگر با 16% و یا کمتر همه 40 نفر عضو گروه و یا ائتلاف ما پیروز این رقابت گردند. همه ما شکست خورده ایم. پیش به سوي انتخابات حداکثري، برنامه محور و تغییر اساسی در اتاق جهت انجام این رسالت بزرگ.
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]