تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هركه خوش دارد دعايش هنگام سختى مستجاب شود، هنگام آسايش، بسيار دعا كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826291588




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- ضرورت تقویت بخش دیالیز بیمارستان های غرب مازندران در آستانه نوروز


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ضرورت تقویت بخش دیالیز بیمارستان های غرب مازندران در آستانه نوروز نوشهر - ایرنا - همه ساله مراکز درمانی غرب مازندران در ایام تعطیلات نوروزی شاهد افزایش مراجعه بیماران دیالیزی هستند که این روند رو به رشد مشکلات فراوانی را برای بیماران و مسوولان بهداشتی این منطقه ایجاد می کند.


تعداد مشخص بیماران دیالیزی منطقه از یکسو و حجم بالای مراجعه بیماران دیالیزی مهمان در ایام نوروز به بخش های دیالیز و افزایش نیافتن تعداد تخت و دستگاه در این ایام، سبب شده تا هر ساله در این ایام مشکلات این بیماران رو به افزایش نهد که این مساله می تواند صدمات جبران ناپذیری را به آنان وارد آورد.
از آنجا که پذیرش این بیماران در بخش های دیالیز ضروری است، مسوولان این بخش مجبور می شوند تا با کاهش زمان دیالیز و افزایش شیفت کاری تعداد بیشتری از بیماران را تحت پوشش قرار دهند.
دیابت، فشار خون و کلیه های سنگ ساز از مهمترین عوامل بیماری های کلیوی و دیالیزی به شمار می روند.
یک بیمار دیالیزی تنکابنی با انتقاد از کمبود تخت و دستگاه در تعطیلات تابستانی و عید نوروز گفت: افزایش تعداد بیماران مهمان باعث می شود تا به جای چهار ساعت، سه ساعت زیر دستگاه باشیم و تصفیه خون و سم زدایی از بدن به طور کامل صورت نگیرد.
علی دربندی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیماران دیالیزی پس از هر بار تصفیه خون نیاز به استراحت و تغذیه مناسب دارند در حالی که در ایام شلوغ سال از این خدمات محروم هستند.
وی با بیان این که بیمارستان باید برای تعداد بیماران دیالیزی که به جمع بیماران کنونی اضافه می شوند آمادگی لازم را داشته باشد، ادامه داد: فعالیت دستگاه ها در سه نوبت باعث فرسودگی و خرابی آنها می شود و علاوه بر این که نمی توانند به خوبی خون را تصفیه کنند، تعمیر و نگهداری آنها نیز هزینه های زیادی را به همراه دارد.
بر اساس آمارهای رسمی، به ازای هر 5.5 بیمار یک دستگاه دیالیز در کشور وجود دارد در حالی که استاندارد جهانی یک دستگاه به ازای هر چهار بیمار دستگاه است.
مدیر بیمارستان شهید رجایی تنکابن به ایرنا گفت: بخش دیالیز این بیمارستان دارای 11 تخت و دستگاه است و در حد ظرفیت خودش خدمات خوبی به بیماران ارایه می دهد.
محمدحسن محرابی افزود: افزایش تعداد بیماران دیالیزی، گستردگی حوزه زیر پوشش و کمبود تخت و دستگاه، ضرورت تاسیس یک مرکز دیالیز دیگر را در شهرهای همجوار دو چندان کرده است.
وی با اشاره به هجوم بیماران دیالیزی در ایام تعطیل به این بیمارستان تصریح کرد: در ایام تعطیل بخش دیالیز این بیمارستان پاسخگوی نیاز بیماران دیالیزی بومی و غیربومی نیست.
محرابی خاطر نشان کرد: این بخش اکنون با کمبود پرستار و نیروهای خدماتی مواجه است که باید هر چه سریعتر نیروهای بیشتری به این بخش اضافه شود تا در ایام نوروز با مشکلی مواجه نشویم.
سالانه حدود 8.5 درصد بر تعداد بیماران دیالیزی کشور افزوده می شود و 10 درصد این بیماران جان خود را از دست می دهند.
یک فوق تخصص بیماری های نفرولوژی (کلیه، فشار خون و دیالیز) می گوید: متاسفانه به دلیل افزایش اضطراب در زندگی افراد، کم تحرکی و چاقی و تغییر در الگوی زندگی، شیوع بیماری مزمن کلیوی روند رو به رشدی داشته است.
میترا مهراد با بیان این که این بیماری تا قبل از رسیدن به مراحل پیشرفته و نهایی به حالت نهفته و مخفی است، افزود: این امر سبب شده تا آمار دقیقی از تعداد بیماران کلیوی در ایران وجود نداشته باشد.
وی بر ضرورت غربالگری بیماران کلیوی تاکید کرد و ادامه داد: باید غربالگری بیماری مزمن کلیوی با یکسری اقدامات اولیه آزمایشگاهی و آموزش بیماران در بیمارستان ها و مراکز درمانی در سطح گسترده ای انجام شود.
این پزشک فوق تخصص اظهار داشت: غرب مازندران سال ها از وجود کلنیک فوق تخصصی نفرولوژی بی بهره بود و این امکان اکنون برای مردم منطقه فراهم شده است.
وی تصریح کرد: با افق گسترده ای که برای بیماران کلیوی منطقه ترسیم کردیم، امید است تا با همت پزشکان و مسوولان اجرایی و درمانی، غرب مازندران به یک شبکه نفرولوژی مبدل شود.
مهراد خواستار توجه ویژه مسوولان امر در تخصیص امکانات بیشتر از قبیل نیروی انسانی با تجربه، امکانات آزمایشگاهی و دستگاه های دیالیز به واحد دیالیز بیمارستان های غرب مازندران شد.
مدیر بیمارستان امام سجاد (ع) رامسر نیز با بیان این که اکنون 10 دستگاه و تخت در بخش دیالیز این بیمارستان فعال است، گفت: نیروهای این بخش با وجود کمبود امکانات در دو شیفت صبح و عصر خدمات رسانی به بیماران دیالیزی را انجام می دهند.
حسن عسگری مقدم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کمبود نیروی انسانی، خدماتی و کمک بهیار از جمله مشکلاتی است که در این بخش وجود دارد که امیدواریم تا قبل از تعطیلات نوروز مرتفع شود.
وی همچنین به واگذاری دو دستگاه و تخت دیالیز از سوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران به این بیمارستان اشاره کرد و اظهار داشت: یک تخت و دستگاه در بخش آی سی یو برای بیماران دیالیزی بدحال و دیگری به بخش دیالیز اضافه خواهد شد.
عسگری مقدم تصریح کرد: اکنون علاوه بر وعده های غذایی، میان وعده شیر نیز به بیماران داده می شود.
عمر مفید دستگاه های دیالیز در دنیا بین 5 تا 7 سال است اما متاسفانه در ایران به خاطر مشکلات جدی در این بخش، دستگاه های دیالیز حدود پنج برابر عمر مفیدشان کارکرده و هم اکنون نیز کار می کنند که وزارت بهداشت باید برای این معضل جدی چاره ای بیندیشد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان تنکابن با اشاره به پیشرفت 65 درصدی بیمارستان فوق تخصصی در دست ساخت این شهرستان به ایرنا گفت: در صورت تکمیل و بهره برداری از این بیمارستان بخش دیالیز آن می تواند به کمک سایر بخش های دیالیز بیمارستان های غرب مازندران بیاید و بیماران بیشتری را تحت پوشش قرار دهد.
نیما نژاد مقدم با بیان این که تنها با یک آزمایش ساده خون می توان از وضعیت کارکرد کلیه ها آگاه شد، اظهار داشت: بافت کلیه ها به گونه ای است که حتی اگر تنها بخش کوچکی از یک کلیه سالم باقی مانده باشد، کار تصفیه خون به خوبی صورت می گیرد و در نتیجه فرد علایمی نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: همیشه پیشگیری موثرتر، کم هزینه تر و آسان تر از درمان است و آموزش های ساده و ابتدایی در مدارس و در رسانه ها می تواند از ابتلای هزاران نفر به نارسایی کلیه جلوگیری نمایند.
نژاد مقدم خاطر نشان کرد: در حال حاضر قیمت دستگاه های دیالیز بسیار بالا است و به همین خاطر از خیرین و نیکوکاران درخواست می شود با توجه به مشکلات جدی مراکز دیالیز، برای کمک به خرید دستگاه های دیالیز و تجهیزات مربوطه، انجمن بیماران کلیوی را یاری کنند.
شهرستان عباس آباد در غرب مازندران فاقد بیمارستان تخصصی بوده و بیماران دیالیزی این منطقه به بیمارستان های تنکابن و چالوس مراجعه می کنند.
بر اساس آمار اداره پیوند و بیماران خاص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، 23 هزار و 200 فرد دیالیزی در کشور وجود دارند و سالانه دو هزار و 700 پیوند کلیه در ایران انجام می شود سهم مازندران از این ارقام یکهزار و 125 بیمار دیالیزی و 782 بیمار پیوندی است.
گزارش از: علیرضا پورعلم
7513/1535/6097/ 2025



09/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن