تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843803190




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تشکیل نهاد داوری دادرسی را متحول می کند


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تشکیل نهاد داوری دادرسی را متحول می کند


باید زیرساخت های ایجاد این نهاد داوری تعریف و گنجانده شود و داورهای متخصصی پرورش داده شوند که بتوانند در هر حوزه تخصصی با اشراف کامل بر حوزه صنفی خود، قضاوت و داوری کنند. طبق طراحی ما اصناف خود تعداد مشخصی وکیل و حقوقدان برای داوری آموزش خواهند داد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، مدیر موسسه عدل پویان زرین معتقد است: ایجاد نهاد داوری در اصناف روند رسیدگی به پرونده های صنفی را دچار تحول اساسی خواهد کرد.
ندا جواد زرین گفت: با توجه به اینکه نظام دادرسی کشور به علت حجم بالای پرونده ها درگیر اطاله دادرسی می شود و روند رسیدگی در بسیاری از موارد با ماه ها تاخیر همراه است، همواره حجم بالایی از پرونده ها به صورت راکد در محکمه  قضائی باقی می ماند و همین امر سبب می شود قضات گاه به صورت غیر تخصصی به پرونده ها ورود پیدا کنند.
تشکیل نهاد داوری، دادرسی را دچار تحول اساسی خواهد کرد
وی تاکید کرد: به یقین نمی توان انتظار داشت که قضات به جزئیات عرفی همه اصناف اشراف کامل داشته باشند.
مدیر موسسه عدل پویان زرین افزود: بر اساس بند «و» ماده 211 قانون پنجم توسعه کشور در پی ابلاغ سیاستهای قضایی مقام معظم رهبری ، معظم اله  نیز به مقام قضایی کشور تاکید فرمودند که باید یک لایحه مستقل داوری داخلی و بین المللی تنظیم شود و قوه قضائیه آن را برای تصویب به مجلس ارائه کند .
ندا جواد زرین افزود: باب هفتم قانون آئین دادرسی مدنی کشور تنها قسمتی است که در قانون کنونی برای بحث داوری اشاره ای کوتاه  شده و باید اذعان کرد مکتوبات ما در بحث داوری بسیار اندک است. این در حالی است که در  کشورهای پیشرفته داوری را بسیط و تخصصی در دعاوی لحاظ می کنند و همین باعث شده آنها به موازات محاکم قضایی بحث داوری را هم پیش ببرند.  
مدیر موسسه در تشریح نهاد داوری گفت: داوری در قضا بدین معناست که طرفین دعوا فردی غیر از خود را به عنوان داور دعوا معرفی می کنند و این فرد الزاما فقط متخصص قضائی نیست و فردی است که هم در مباحث حقوقی متخصص است و هم آموزش دیده تا به صورت تخصصی فقط در یک  صنف خاص میانجیگری و در صورت لزوم قضاوت کند.
وی با بیان اینکه اطاله دادرسی و زمان رسیدگی به پرونده های قضائی ضررهای جبران ناپذیری به اصناف مختلف کشور و به تبع آن اقتصاد کشور وارد کرده است، تصریح کرد: به همین علت نهاد داوری به عنوان نظامی مجزا از دستگاه قضائی می تواند پاسخ گویی سریع تر و دقیق تری برای نیازهای بخش قضایی کشور باشد.
مدیر موسسه عدل پویان زرین گفت: در اصناف هر داور باید به صورت تخصصی در صنف مورد نظر به پرونده ورود پیدا کند . البته قوانین ما قوانین کامن لا نیستند . در قوانی کامن لا قاضی در هر موضوع بر اساس عرف موضوع   رای صادر می کند . مثلا عرف معاملاتی طلا فروشان با عرف معاملاتی سبزی فروشان بسیار متفاوت است و چون قاضی مربوطه در بسیار از موارد از این عرف اطلاع ندارد بر اساس قوانین مدون مکلف به صدور رای است .
وی افزود: قوانینی که در این زمینه در سال 1313 مصوب شده است با عرف این دوران همخوانی ندارند؛ البته شاید پایه و اساس موضوعی علمی آنها یکی باشد، اما مسائلی به عرف معاملاتی اصناف براساس شرایط روز ورود پیدا کرده که از قوانین مصوب سالیان قبل ما خارج است. سرعت و حجم مبادلات کالایی و ارزی بسیاری از روندها و سازو کارها را در اصناف تغییر داده اند بنابراین می شود تخصصی تر  و عرفی ترو البته با سرعت بیشتری به پرونده ها رسیدگی شود و این با تشکیل نهاد داوری محقق خواهد شد .
ندا جواد زرین با توجه به ارتباط تنگاتنگ و موثر موسسه حقوقی خود با اصناف گفت: ما مشاور حقوقی بسیاری از اتحادیه های صنفی بوده و هستیم و عملا ضرر و زیان های اطاله دادرسی به اصناف مختلف را عینا مشاهده کرده و مجموعا به این نتیجه رسیده ایم که اصناف به عنوان اصلی ترین مهره اقتصاد کشور دچار خسارت های جبران ناپذیری بوده و هستند.
این کارشناس و مشاور حقوقی تاکید کرد: فرهنگ ایرانی فرهنگی صلح پذیر است و می شود با ایجاد نهاد داوری و گنجاندن شرط داوری در هنگام انعقاد قرارداد از بسیاری از مشکلات  و اختلاف های آینده جلوگیری کرد و مردم به سمت و سویی سوق پیدا خواهند کرد که خود قاضی پرونده خود باشند و از مراجعه غیر ضروری به محاکم قضائی خودداری کنند.
وی تاکید کرد: باید زیرساخت های ایجاد این نهاد داوری تعریف و گنجانده شود و داورهای متخصصی پرورش داده شوند که بتوانند در هر حوزه تخصصی با اشراف کامل بر حوزه صنفی خود قضاوت و داوری کنند. طبق طراحی ما اصناف خود تعداد مشخصی وکیل و حقوقدان برای داوری آموزش خواهند داد.
این مسئول با اشاره به ضرورت اجرای اقتصاد مقاومتی در دادرسی و قضا گفت: تشکیل نهادهای داوری به صورت مستقیم و غیر مستقیم بار مالی قابل توجهی را از دوش حاکمیت خواهند برداشت و هر چه حجم پرونده ها زیاد باشد دولت مجبور می شود شعب جدید ایجاد کند و ایجاد شعب جدید بار مالی جدیدی برای دولت به همراه  دارد .
  جواد زرین تصریح کرد: با اجرای طرح تشکیل نهاد داوری کشور به سمتی خواهد رفت که دادگاه ها فقط به محلی تخصصی برای صدور رای تبدیل خواهد شد.
 


شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن