واضح آرشیو وب فارسی:فارس: «المانیتور» گزارش داد
نقش کلیدی زنان فلسطینی در جنبش حماس
یک پایگاه آمریکایی در گزارشی به نقش، فعالیت و مناصب زنان در حماس از زمان تأسیس این جنبش در سال 1987 پرداخت و نتیجه گرفت نقش زنان در جنبش مذکور بسیار پررنگ میباشد و به آرامی اما با ثبات در حال پیشرفت است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، پایگاه آمریکایی «المانیتور» همزمان با روز جهانی زن (فردا یکشنبه 8 مارس) نوشت حماس از زمان تأسیسش در اواخر سال 1987 بر فعالیت زنان متمرکز شد و بر نقش زنان در تربیت فرد و خانواده و جامعه تاکید کرد. در ادامه «رجاء الحلبی» رئیس جنبش زنان در حماس به المانیتور گفت: حماس، زن را پایه و اساس جامعه فلسطین میداند نه اینکه زیردست مردان باشند. از زمان تاسیس حماس، زنان پُستهای مختلفی را در حماس بر عهده گرفتند و این به خاطر دستورات «احمد یاسین» موسس حماس بود که به آنها اجازه رسیدن به مناصب بالا در حماس را داده بود. زنان نقشی اساسی در حماس بازی میکنند چه از این نظر که زنان دیگر را به حمایت از حماس تشویق میکند و چه اینکه وظایف اجتماعی مانند رفتن به منازل و انتشار مفاهیم این جنبش را در میان دانشجویان دانشگاهها و زنان کارگر را بر عهده دارد. این کار از طریق شاخه دانشجویی حماس معروف به «انجمن اسلامی» انجام میشود. انتخابات شورای قانونگذاری وابسته به جنبش حماس در سال 2006 فرصتی تاریخی برای تمرکز بر نقش زنان در این جنبش است. در این انتخابات 6 زن از حماس به نامهای «جمیلة الشنطی ،مریم فراحه، سمیره الحلایقه، منى منصور، هدى نعیم و مریم صالح » به پارلمان راه یافتند. حماس همچنین در سال 2013 «إسرا المدلل» را به عنوان اولین سخنگوی انگلیسی خود انتخاب کرد. المانیتور در ادامه از مقر کمیته زنان جنبش حماس در غزه نیز دیدار کرده و شاهد آموزش کار زنان در بخشهای مختلف از جمله نیروهای داوطلب، آموزش و روابط عمومی و آموزش بوده است. الحلبی در ادامه به المانیتور گفت: زنان در جنبش حماس سرکوب نمیشوند بلکه نقشهای خود را متکامل با نقش مردان و به دور از تسلطی که برخی از آن سخن میگویند، انجام میدهند همانگونه که زنان در مجلس شورا که سازمان عالی رتبهای در حماس به شمار میرود، انجام میدهند. این پایگاه آمریکایی افزود: در زمینه نظامی، بر اساس ماده17 میثاق حماس در سال 1988 نقش زنان در این جنبش برای آزادی فلسطین محدود به تربیت کودکان و حمایت ازمردان میشود اما مشارکت نظامی زنان در حماس در سال 2004 تغییر کرد زمانی که «ریم ریاشی» زن فلسطینی وابسته به حماس در گذرگاه «بیت حانون» در شمال غزه عملیاتی ضد اسرائیلی انجام داد. همچنین گردانهای «القسام» شاخه نظامی حماس در آوریل 2007 اولین گردان زنانه را تشکیل و به زنان آموزش نظامی داد.
المانتیور در نهایت نتیجه میگیرد که حماس امروز به شکل گستردهای بر زنان تکیه کرده است به خصوص زمانی که صحبت از آماده کردن مردم و تشویق آنها به حمایت از این جنبش به ویژه در مراسم های مختلف باشد. زنان به آرامی اما باثبات در حال پیشرفت در حماس هستند. انتهای پیام/م
93/12/16 - 16:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]