تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خوشا به سعادت كسى كه عمرش طولانى و كردارش خوب باشد. چنين كسى عاقبتش خوب است؛ ز...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803531420




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- نقش و جایگاه زنان در جنبش مقاومت اسلامی فلسطین


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نقش و جایگاه زنان در جنبش مقاومت اسلامی فلسطین تهران - ایرنا - پایگاه خبری المانیتور در گزارشی در بار نقش زنان در جنبش مقاومت اسلامی (حماس) نوشت: زنان حضور پررنگی درفعالیت های سیاسی و اجتماعی، بسیج عمومی، جذب نیروهای جدید، و برگزاری انتخابات دارند.


پایگاه آمریکایی المانیتور در باره نقش زنان در حماس،می نویسد: از اولین مراحل شکل گیری جنبش حماس، این سازمان نشان داد که به امور زنان چه به صورت فردی و یا به عنوان بخشی از خانواده و در عرصه اجتماعی علاقه مند است.
زمانی که زنان مشاغل نظارتی مانند معلمی را بر عهده گرفتند، حماس کمیته کار زنان را در اواخر دهه هشتاد میلادی تشکیل داد.
این کمیته همانند سایر کمیته های این سازمان دارای بودجه مشخص و فعالیتهای عمومی است.
جنبش حماس علاقه مند به تشویق مشارکت زنان در حیات نظامی و اجتماعی و برای بسیج عمومی نیازمند کمک زنان است.
سایت خبری المانیتور به نقل از رجا الحلبی رییس حرکت زنان در حماس می نویسد: حماس زنان را به عنوان ستون اصلی جامعه فلسطین می بیند، نه به عنوان زیردستان.
وی می گوید: از زمان آغاز جنبش، زنان مشاعل مهمی در این سازمان به عهده گرفته و بر روی بسیاری از نهادها تاثیر گذاشته اند و به لطف دستورات شیخ احمد یاسین بنیانگذار این جنبش که در سال 1987میلادی اجازه حضور زنان در سمتهای ارشد را صادر کرد، راه مشارکت زنان هموار شده است.
زنان در حماس نقش بسیار مهمی دارند، از جمله تشویق سایر زنان برای پیوستن به این حرکت و یا مسوولیتهای اجتماعی دیگر مانند سر زدن به خانه شهروندان و تبلیغ پیام حماس در بین زنان کارگر.
شاخه دانشجویی حماس هم در دانشگاهها با نام بلوک اسلامی فعال است.
زنان حماس قادرند به بسیج عمومی و تبلیغ گفتمانهای دینی بپردازند که به شکل عمومی زنان فلسطین را تحت تاثیر قرار می دهد، آنها در کمپ های پناهندگی و مناطق روستایی فعالیت می کنند.
رییس حرکت زنان در حماس، می افزاید: میراث سنتی فلسطین با ابعاد مذهبی گفتمان حماس همخوانی دارد.
انتخابات پارلمانی سال 2006میلادی یک فرصت تاریخی برای پررنگ کردن حضور زنان در حماس ایجاد کرد و حماس برای افزایش مشارکت زنان در انتخابات بیانیه ای صادر و اعلام کرد که خواستار تقویت جایگاه زنان است و وعده تصویب قوانینی را داد که از حقوق زنان محافظت و از هرگونه تلاش برای به حاشیه راندن آنها ممانعت کند.
در این انتخابات، شش تن از زنان عضو حماس به نامهای جمیله الشنتی، مریم فراحا، سمیرا حلیقا، مونا منصور، هدی نعیم و مریم صالح رای آورده و به مجلس راه یافتند.
همچنین دولت پیشین حماس در سال 2013میلادی، اسراء المدلل را به عنوان اولین سخنگوی انگلیسی زبان این گروه انتخاب کرد.
هدی نعیم از فعالان شناخته شده حماس و عضو هیات پارلمانی این گروه در گفت وگو با المانیتور تایید می کند که یک تغییر مثبت در حماس در قبال زنان اتفاق افتاده است.
وی می گوید: پس از آن که زنان به جذب نیرو پرداختند، توانستند ابتدا به شهرداریها و بعد پارلمان و همین طور به وزارتخانه ها راه یابند و به جایگاه رهبری هم نظر داشته باشند.
خبرنگار المانیتور ضمن بازدید از مقر جنبش زنان حماس در شهر غزه، متوجه شد که خیل زنان به عنوان نیروهای داوطلب و یا در بخشهای آموزش و روابط عمومی آن جا مشغول به کار هستند.
علاقه حماس به حضور زنان را می توان مربوط به رویارویی این گروه با اسراییل (رژیم صهیونیستی) دانست، زنان توانسته اند بدون نمایش عمومی به نظامیان حماس در زمان نبرد کمک کنند.
از سوی دیگر رقابت حماس با نیروهای سکولار باعث شده تا به زنان به عنوان نیروهای فعال در این حرکت نقش داده شود و به همین منظور آنها را در نظام اداری خود کاملا بپذیرند.
زنان در بخشهای مجزا به کار نمی پردازند و در جریان فعالیتهای حماس شرکت می کنند، اما در جایگاه تصمیم گیری و سیاستگذاری نیستند.
حلبی در مصاحبه با المانیتور می گوید: زنان در حماس تحت ستم نیستند، آنها نقش ها و فعالیت های خود را درون سازمان اجرا می کنند و مکمل نقش مردان در این حرکت هستند و آن گونه که دیگران می گویند زنان حماس تحت سلطه مردان نیستند.
وی، تاکید می کند که زنان در شورا که یک نهاد مهم است، حضور دارند.
هدی نعیم گزارشگر کمیته حقوق بشر در شورای قانونگذاری فلسطین نیز در گفت وگو با المانیتور، گفت: با وجود جهش مهمی که در سالهای اخیر اتفاق افتاده، جایگاه زنان در جنبش حماس نیازمند یک تحول است، به طور مشخص وضعیت مشارکت زنان در امور سیاسی باید تغییر کند.
به اعتقاد وی، در پشت درهای بسته در داخل حماس، بحث بر سر حضور زنان در نقشهای کلیدی در جریان است.
باید بین دو نهادی که زنان می خواهند در آن حضور داشته باشند، تمایز باشد، اولا شورا، که دارای مقام مشورتی غیر الزام آور برای رهبری حماس است و زنان در آن عضویت دارند.
و اما، گروه دوم یعنی دفتر سیاسی با اتخاذ تصمیم از سوی 15 رهبر سیاسی و نظامی که برای حماس الزام آور است و به نظر می رسد زنان تاکنون نتوانسته اند در این گروه عضویت داشته باشند.
این سایت آمریکایی، می افزاید: در بخش نظامی در میثاقی که توسط این گروه در سال 1988میلادی نوشته شد، نقش زنان در مبارزه برای آزادسازی فلسطین، محدود به آموزش کودکان و حمایت از مردان است.
بر اساس تعلیمات دینی حضور زنان در اقدامات نظامی حماس خلاف شریعت است و عرف جامعه و سایر باورهای مذهبی مانع پیوستن زنان به شاخه نظامی این گروه می شود.
آموزش نظامی زنان توسط مردان و خروج طولانی زنان از خانه در جامعه فلسطین قابل قبول نیست.
اما، دیدگاه حماس در مورد حضور نظامی زنان در سال 2004میلادی تغییر یافت و زمانی که ریم صالح الریاشی یک حمله شهادت طلبانه را در مرز اسراییل در شمال غزه انجام داد، راه ورود زنان به بخش نظامی باز شد.
گردان عزالدین قسام در سال 2007میلادی تشکیل اولین گردان زنان در صفوف خود را اعلام کرد و زنان در این گردان تعلیمات نظامی دیدند که شامل تمرینات ورزشی و کار با اسلحه است.
به نوشته این منبع خبری، امروز حماس تا حد زیادی متکی به کمک زنان است، به طوری که زنان حضور پررنگی در بسیج عمومی و جذب نیروهای جدید دارند و در زمان انتخابات و برگزاری جشنها فعالیت زنان بیشتر می شود.
حماس جنبش مقاومت اسلامی، سیاسی، نظامی فلسطینی است که در سال ۱۹۸۷میلادی با هدف آزادی تمامی اراضی اشغالی فلسطین توسط رژیم صهیونیستی تاسیس شد.
خاورم**7074**1566



12/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن