واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ اسفند ۱۳۹۳ (۱۲:۴۱ب.ظ)
سرپرست پيشگيري از جرايم سايبري: با استفاده از نرم افزار بومي از دستيابي مجرمان سايبري جلوگيري کنيد سرپرست پيشگيري از جرايم سايبري با اشاره به توليد نرم افزارهاي بومي در خصوص شبکه ها اجتماعي گفت: سرور اين شبکه ها داخل کشور قرار دارد و مي توان با استفاده از اين نرم افزارهاي بومي از دستيابي مجرمان سايبري بين المللي و افشا و سوء استفاده از اطلاعات شخصي جلوگيري کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج؛ عليرضا آذردرخش سرپرست اداره پيشگيري از جرايم سايبري پليس فتا ناجا با اشاره به بيرون بودن سرور نرم افزارهاي غير بومي اظهار کرد: امکان وقوع هرگونه سوءاستفاده از اطلاعات کاربران وجود دارد.
آذردرخش در ادامه با رويکردي توصيه اي به مخاطبان شبکه هاي اجتماعي افزود: کاربران به دليل عدم آشنايي با نحوه دسترسي نرم افزارها به بخش هاي مختلف تلفن همراه و ميزان دسترسي هاي مورد تقاضا در هنگام نصب و عدم رعايت نکات ايمني و امنيتي به راحتي اطلاعات با ارزش خود را به اشتراک نگذارند.
وي تصريح کرد:خيلي خوب است در هنگام نصب اين گونه نرم افزارها بايد مجوز دسترسي به حساب کاربري، موقعيت مکاني(GPS)، فهرست مخاطبان، گالري تصاوير و فيلم، پيامک، واي فاي، و حتي تنظيمات دوربين و ميکروفن داده شود که گاهي فعال سازي اين دسترسي بدون تامل توسط خود کاربر صورت مي گيرد.
سرپرست پيشگيري از جرايم سايبري با اعلام توصيه هايي براي افزايش امنيت و ايمني کاربران تلفن همراه خاطرنشان کرد: GPS موقعيت مکاني قابليت تبديل به ابزاري براي سوءاستفاده مجرمان سايبري شده است، بنابراين غيرفعال کردن GPS در مواقع غير ضروري يک راهکار آسان براي جلوگيري از هرگونه سوء استفاده اجتماعي است.
آذردرخش پليس فتا افزود: در صورت فعال بودن دائمي اين نرم افزارها و بهره بردن از قابليت برچسب مکاني (tagging) زمينه را براي انجام فعاليت مجرمانه و شناسايي محل دقيق با انجام محاسبات لازم فراهم مي آورد.
آذردرخش با بيان اين که از مهم ترين موضوعات امنيتي در تلفن همراه، ذخيره سازي اطلاعات شخصي و مهم در حافظه گوشي تلفن است، گفت: کاربران بايد براي پيشگيري از سرقت تصاوير شخصي و خانوادگي با ارزش خود را در محل امن مانند هاردهاي اکسترنال ذخيره کنند.
پليس امنيت فتا در ارتباط با ذخيره مخاطبان در تلفن همراه گفت: شهروندان بايد اسامي مخاطبان خود را به صورت مخفف و غيرقابل پيش بيني و شناسايي براي ديگران در گوشي ذخيره کرده و از عضويت در گروه هاي مختلف و ناشناس که زمينه ساز دريافت پيام هاي مختلف از قبيل پيام هاي تبليغاتي، پيام هاي اغوا گرايانه، پيام هاي کلاهبرداري هستند، خودداري کنند.
آذردرخش تاکيد کرد: گاهي اوقات برخي از کاربران اطلاعات کارت هاي بانکي خود را در حافظه تلفن همراه ذخيره مي کنند که اين امر به خودي خود مي تواند منجر به برداشت غيرمجاز از حساب هاي بانکي کاربران شود چون حتي با سرقت فيزيکي گوشي تلفن همراه امکان سوءاستفاده وجود دارد لذا بهتر است براي انجام چنين مواردي از سيستم خانگي که مجهز به آنتي ويروس مطمئن و به روز است، استفاده کرد.
سرپرست پيشگيري از جرائم سايبري در خصوص استفاده از پروکسي ها و فيلتر شکن ها به موج گفت: استفاده از نرم افزارهاي پروکسي و VPN موجب دستيابي مجرمان سايبري به اطلاعات گوشي شما مي شود. تهيه نسخه پشتيبان از اطلاعات مهم، راه کاري براي به دست آوردن مجدد اطلاعات پاک شده است بنابراين بايد از اطلاعات گوشي خود به صورت دوره اي بک آپ گرفته و در محل امن(غير از حافظه گوشي) نگهداري کنيد و مي توانيد اقدام به رمزنگاري بک آپ کنيد.
وي اضافه کرد: در صورت فروش گوشي، اطلاعات و نرم افزار هاي نصب شده و حساب هاي کاربري خود را غيرفعالDeActive کرده و پس از تنظيم آن به حالت کارخانه اي حافظه داخلي را چندين بار فرمت کنيد، در صورت امکان حافظه خارجي (رم) را در اختيار ديگران قرار ندهيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]