واضح آرشیو وب فارسی:فارس: از سوی رئیس کمیتهای هسته مجلس صورت گرفت
تشریح ویژگیهای جامع یک «توافق خوب هستهای»
ابراهیم کارخانهای طی یادداشتی ویژگیهای جامع یک «توافق خوب هستهای» را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، ابراهیم کارخانهای نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیتهای هستهای خانه ملت طی یادداشتی ویژگیهای جامع یک توافق خوب هسته ای را برشمرد. متن کامل این یادداشت به این شرح است: ویژگیهای جامع یک توافق خوب هسته ای عزت و اقتدار بالنده ملت ایران حاصل 36 سال استقامت و پایداری قهرمانانه ملت ایران در برابر قدرت های سلطه گر جهانی است. حفظ این اقتدار جهانی که نشئت گرفته از تفکر انقلابی امام خمینی (ره) و هدایت های مدبرانه و هوشمندانه مقام معظم رهبری است در گرو اقدامات عزتمندانه جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هسته ای است بر این اساس 20 ویژگی یک توافق خوب هسته ای به شرح ذیل پیشنهاد می گردد: الف: حفظ عزت و اقتدار ملی *مفاد توافق نامه می بایست در برگیرنده عزت و اقتدار ملت ایران در افکار عمومی جهان باشد.
*بر امنیت ملی، منافع ملی و جایگاه رفیع سیاسی ایران در منطقه و جهان خدشه ای وارد نشود.
*فاقد هرگونه زورگویی و زیاده خواهی طرف مقابل باشد.
*بین داده ها و ستادهها توازن منطقی، معقول و منصفانه وجود داشته باشد.
شان ملت ایران حفظ گردیده و نحوه نگرش توافق نامه در بر گیرنده احترام به ملت ایران باشد. ب: حفظ دستاوردها و حقوق هسته ای *توافق نامه فاقد هرگونه محدودیت از حقوق مندرج در معاهده NPT و اساسنامه آژانس باشد.
*هیچ گونه محدودیتی برای تحقیق و توسعه وجود نداشته باشد.
*حجم غنی سازی متناسب با نیاز کشور و با محوریت خود اتکایی بگونه ای تعریف گردد که پس از اتمام قرارداد با روسیه، جمهوری اسلامی ایران قادر باشد بلافاصله سوخت هسته ای مورد نیاز کشور را تامین نماید.(190 هزار سو به ازای هر راکتور هسته ای)
*فعالیت غنی سازی در تاسیسات فردو با حفظ آرایش زنجیره ای فعلی حفظ گردد.
*مجتمع غنی سازی نطنز به عنوان مرکز اصلی غنی سازی به دور از هر نوع بازآرایی و تغییر در تعداد سانتریفیوژها فعالیت خود را ادامه دهد.
*امکان جایگزینی سانتریفیوژهای فعال با سانتریفیوژهای نسل نو وجود داشته باشد.
*کلیه مواد غنی سازی تولیدی بصورت UF6 در داخل کشور ذخیره شود و از خروج مواد به خارج از کشور جلوگیری گردد.
*هیچ گونه محدودیتی در کلیه مراحل قبل از غنی سازی از قبیل اکتشاف، استخراج، مراحل تبدیل، تخلیص اورانیوم، ساخت سانتریفیوژهاو ... وجود نداشته باشد.
*هرگونه تغییر در ساختار راکتور 40 MW آب سنگین اراک می بایست در بر گیرنده حفظ هویت، قدرت و شار نوترونی آن بوده و هزینه جدیدی را بر جمهوری اسلامی ایران تحمیل ننماید و در بازه زمانی حداکثر دو سال به بهره برداری برسد.
*هر نوع بازرسی، نظارت و ارائه اطلاعات نباید فراتر از تعهدات حقوقی جمهوری اسلامی ایران طبق توافق نامه پادمان باشد ج: لغو کلیه تحریم ها *لغو تمامی تحریم ها به صورت یکجا شرط آغاز اجرای توافق جامع هسته ای باشد و نباید موکول به شرط و یا شروطی دیگر گردد.
*در صورت عدم پایبندی و یا نقض هر بند از تعهدات، توافق نامه کان لم یکن تلقی گردد و برای جمهوری اسلامی ایران باید این حق پذیرفته شود که مجاز است در چارچوب NPT فعالیت های خود را در هر سطح مورد نیاز انجام بدهد.
*وضع هر نوع تحریم جدید تحت هر عنوان و یا به هر بهانه ای منجر به لغو خود به خودی توافق نامه گردد.
وجوه مسدود شده جمهوری اسلامی ایران آزاد و به طور مستقیم به بانک مرکزی در ایران منتقل و نباید هیچگونه دخالتی در نحوه هزینه آن وجوه اعمال گردد.
*مدت توافق جامع نباید بیش از 5 سال باشد و به هیچ وجه دو مرحله ای شدن توافق نامه به تفکیک کلیات و جزئیات نباید پذیرفته شود. مفاد توافق نامه برای طرفین می بایست در بر گیرنده کلیه موارد بصورت شفاف، واضح و غیر قابل تفسیر باشد و از واژگانی که در معاهدات بین المللی تعریف مشخص ندارد، استفاده نگردد. انتهای پیام/
93/12/16 - 12:07
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]