تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص) کمال نماز است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844145438




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آثاری برای جوانان امروز از خاطرات دیروز/ نقاشی روزهای از یاد رفته


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بزرگداشت هفتادو هفتمين سالروز تولد ننه حسن؛
آثاری برای جوانان امروز از خاطرات دیروز/ نقاشی روزهای از یاد رفته

نمایشگاه نقاشی های ننه حسن ( منور رمضانی )


شناسهٔ خبر: 2512861 شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۹
استانها > زنجان

زنجان-نقاشی های ساده ودرعین حال زیبا و خاطرآور از سالهای نه چندان دور نقاشی هایی که ننه حسن در موردش می گوید: من این آثار رابرای جوانان امروز از خاطرات دیروز وقصه های تاریخی خلق کرده ام . به گزارش خبرنگار مهر، خاطراتی ازسالهای صفا و صداقت از روزهای باهم بودن، ازروزگار شب نشینی ها و روزگاران پدر بزرگها و مادربزرگها، از روزگاری که همه چیز در عشق و محبت خلاصه می شد و دلها را غبار کینه نگرفته بود، روزگاری که همه باهم بودند نه برعلیه هم و و دوست داشتن ها بی ریا بود و از روی صدق و صفا.مسئولان فرهنگی استان زنجان شامگاه جمعه بعد از سالها که فرهنگ و هنر ارج و قرب خود را از یاد برده بود و کسی از هنر سراغی نمی گرفت آئین تجلیل و بزرگداشتی برای «ننه حسن» برگزار کردند، هنرمندی که خیلی دیر کشف شد.

درکلبه کوچکی صمیمی در کنار شوهر و فرزندانش در شهر قیدار زندگی می کرد. شغل خودش خانه داری و همسرش هم کشاورزی بود. روزی برای اینکه به فرزند دانشگاهی خودش که تحصیلکرده رشته گرافیک است، خودی نشان دهد قلم به دست گرفت و این قلم بر دست گرفتن او باعث شد تا شهرتش تا از مرزهای ایران اسلامی به آن ور مرزها برود و با آثاری که در کمترین زمان از خود بر جای گذاشت نه یک چهره ملی بلکه جهانی شود.
نمایشگاه نقاشی های ننه حسن ( منور رمضانی )
او خودش هم نمی دانست که به این زودی در دل هنرمندان و نقاشان بزرگ جای خواهد گرفت و آثارش در گالری های هنرمندان اروپایی، آسیایی و آمریكایی به نمایش گذاشته خواهد شد. حالا ننه حسن در کنار شوهر پیرش آیت رجبی به خلق آثار هنری می پردازد.منور رمضانی در روستای قرا محمد، شهرستان خدابنده به دنیا آمده و در ۹ سالگی ازدواج کرده و پس از آن در شهرستان خدابنده (شهر قیدار) ساکن شده است.وی می گوید: اشعار، داستان ها، مرثیه ها، ضرب المثل ها و شعرها را از مادرم، خاله ام و جاریه آموختم و قالی بافی را از عمه ام (سیمینبر) و عروس خاله ام (گلی باجی) یاد گرفتم و عمه ی کوچکم (امی) نیز سفالگر سنتی بود و از ایشان چیزهای زیادی در مورد سفالگری و خورجین بافی آموختم.
نمایشگاه نقاشی های ننه حسن ( منور رمضانی )
ننه حسن می افزاید: برادرانم از شبیه خوانان (تعزیه خوانان) بنام و قدیمی منطقه بودند. در هنگام بافتن قالی یا انجام کار، آواز و مرثیه آنها را با خود زمزمه می کردم. برادرانم کتابهای سراج القلوب، گلستان، قمری دربندی، جوهری، تنبیه الغافلین و دخیل را برایم می خواندند.این هنرمند قیداری ادامه می دهد: من از کودکی علاوه بر قالی بافی به کارهایی مثل کشاورزی، دامداری، سوزن دوزی و بافتن سایر بافتنی های مورد نیاز خانواده مشغول بودم. من هیچگاه نمی توانم بیکار باشم و مدام در حال انجام کار هستم و نقاشی کشیدن موجب می شود که ذهن آسوده ای داشته باشم و به چیز دیگری فکر نکنم و دچار غم و ناراحتی نشوم. بیشتر اوقات من پس از سکونت در شهرستان خدابنده با قالی بافی سپری می شد و شاگردانی هم داشته ام که این هنر را به آنها آموزش می دادم.به گفته ننه حسن؛ رنگهای قالی ها را بیشتر از گیاهان طبیعی مانند گیاه آجی (رنگ سیاه)، سوت دوگان (زرد خام)، گل کدو (زرد حنایی) و پوست گردو (مشکی) و غیره درست می کردم و رنگهای نقاشی هایم نیز بی تأثیر از رنگهای طبیعی قالی هایم نیستند.ننه حسن ادامه نمی دهد: یکی از خاطراتی که در ذهن دارم این است که؛ به یاد دارم بنا به آیین گذشته ما در زمان خشکسالی مردم برای باریدن باران مدام دعای باران می خواندند و چمچه خاتون (نوعی مراسم آیینی) برگزار می کردند، مادرانمان آش درست می کردند و از ناودان مسجد به پایین می ریختند تا باران بیاید. در روز عروسی من که همزمان بود با برپایی این مراسم، در لحظه ای که سوار اسب می شدم باران به شدت بارید. در طول دوران زندگی خود پانزده فرزند به دنیا آوردم که از این تعداد یازده نفر آنها از یک تا هفت سالگی بر اثر بیماری ها و نبود امکانات از دنیا رفتند.
نمایشگاه نقاشی های ننه حسن ( منور رمضانی )
وی می گوید: زبان فارسی را زیاد نمی دانم  و به زبان ترکی صحبت  می کنم و پنج کلاس نهضت در سن ۶۰ سالگی خوانده ام و در کودکی نیز تا حدودی امه چلکه (الفبای قدیم)را از ملا هاشم سهروردی آموختم. داستانهای زیادی می دانستم که با گذشت زمان و کهولت سن و سانحه تصادف برخی از آنها را فراموش کرده ام. داستانهایی مانند «دیو زاد»، «گوزو گوو کوسسا»، «کور اوغلو»،(آیی اوغلو عباس، صغیر اوغلوسخماز، قورد اوغلو قورخماز)، «جرتی و پرتی سچان بچان کولبیه قاچان»، «حیدر شاه» و غیره که بیشتر آنها را از خاله فاطمه و مادرم یاد گرفته ام.ننه حسن می گوید: پدر شوهرم (شیخ حسن) شیخ ایل و روحانی بود و مکتب داشت و برایمان رساله می خواند، برخی داستان ها، مسائل شرعی را از او یاد گرفتم. او شصت پاره و کتاب نماز را با خطوط نسخ و ثلث خوب می نوشت و گاهی به حجاری سنگ قبر، مهر تراشی، شیرازه و صحافی کتاب می پرداخت. من از داستان هایی که از آنها آموختم تا آنجا که در ذهن دارم در نقاشی هایم استفاده می کنم. در چند سال اخیر به خاطر کم سو شدن چشمانم از قالی بافی منع شده ام و بیشتر وقت خود را با نقاشی کردن پر می کنم.حسن رجبی فرزند کوچک این مادر نقاش و تنها مشوق و حامی وی در خصوص نقاش شدنش است می گوید: دوران زندگی پر فراز و نشیب "ننه حسن" سرشار از تجربیات و آموخته هایی است که او نسل به نسل و سینه به سینه از پیشینیان خود به ارث برده است که این آموخته ها شامل روایت ها، افسانه ها، داستان واره ها، منظومه ها، اعتقادات، اسطوره ها و آئین های کهن است که انبوهی از ناگفته ها را پیش روی ما قرار می دهد که بازگو کننده هویت این مرز و بوم بوده و باز نمود آنها را در قالب آثار نقاشی ننه حسن می توان دید.
نمایشگاه نقاشی های ننه حسن ( منور رمضانی )
رجبی ادامه می دهد: با تاملی کوتاه در این آثار به سادگی می توان به ارتباط این نقاشی ها و رنگ ها و ترکیب ها با نقوش قالی ها پی برد که این قالی ها بستر مناسبی برای حفظ روایت های کهن بوده است. وجود مایه های روایی و اسطوره ای، ظرافت چشمگیر در بکارگیری رنگ ها و ترکیب بندی ها، ریتم و پویایی نقوش از مهمترین ویژگی هایی است که در آثار ایشان به چشم می خورد. بی شک اعتبار آثارش از انبوه تجربیات و صداقت در بیان آنچه در ذهن دارد نشأت گرفته است.وی می افزاید: زندگی، طبیعت و انسان از شاخصه های مهم و مشترک اغلب آثار این هنرمند است و نحوه بازنمایی تصاویر، یاد آور  نقش های کهن و آثار تمدن های باستانی است که گویی او این شیوه بازنمایی را بی واسطه از پیشینیان خود آموخته و میراث دار دانسته های آنان است.رجبی كارشناس گرافیك و طراح در خصوص آثار ننه حسن  یادآور می شود: این قبیل آثار؛گنجینه های ارزشمندی هستند که موشکافی جنبه های روایی و زیبایی شناختی آنها حجمی از ارتباط ها را در مقابل ما قرار می دهند و کمک شایانی در جهت دست یابی به فهمی عمیق از دیرینه ی پر بار هنر این مرز و بوم در اختیار ما قرار می دهند.
نمایشگاه نقاشی های ننه حسن ( منور رمضانی )
فرماندار خدابنده شامگاه جمعه با تبریک هفتاد و هفتمین سال تولد این هنرمند برجسته  می گوید: ننه حسن هنرمندی كه نام این شهرستان را در حوزه فرهنگ و هنر جهانی كرد و از زمره استعدادهای فراموش شده این اقلیم است كه بخاطر غفلت غیر مسئولانه،خیلی از افراد یا كشف نشده اند و یا به هدر رفته اند.فتحی با بیان اینکه مقوله فرهنگ و هنر امروزه حدود جغرافیایی نمی شناسد و در یك لحظه تمام مرزها را فرا می گیرد و پیام خود را به دوستداران آن می رساند می افزاید: لیكن بخت با این هنرمند عزیز یار بوده كه با علاقه ذاتی خود كوشیده هنر خود را به منصه ظهور و بروز برساند و این بزرگداشت علاوه بر اینكه بخشی ناچیزی از وظیفه سنگین و نوید بخش این رویكرد است كه از چنین فرصتهایی طلایی برای رونق بخشی و جلا بخشیدن به چهره های هنری عصر ما نهایت بهره را ببریم.وی با بیان اینکه تجلیل، شایسته هنرمندانی است كه با اندیشه متعالی خود به تقویت فرهنگ و هنر پرداخته اند ادامه می دهد: از شخصیت هنری این بانوی گرانقدر سپاسگزارم و با آرزوی طول عمر و صحت و سلامت برای خانم منور رمضانی به ایشان بخاطر این توفیقشان تبریك عرض می کنم.معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ وارشاد  اسلامی استان زنجان نیز در مراسم هفتاد وهفتمین سال تولد ننه حسن می گوید: این برنامه یکی از کم نظیرترین برنامه های فرهنگی استان به شمار می آید که در تاریخ فرهنگی استان ماندگار خواهد شد.جعفر محمدی درادامه به موفقیت های ننه حسن در هنر اشاره کرده و می گوید: با دیدن این آثار که حیات و زندگی در سرتاسر آن موج می زند به تواناییهای این هنرمند پی برده و به وجود وی در استان افتخار می کنیم.
ننه حسن
در حاشیه این مراسم هنرمندان به اجرای برنامه شاد وموسیقی پرداخته و هنرمندان و شاعران در حد توان خود به نقد و بررسی آثار و شعرگویی در خصوص شخصیت این بانوی بزرگ و نقاش معاصر پرداختند.در ادامه ننه حسن در کناریار دیرین خود کربلایی آیت رجبی با کمک حسن آقا به روی سن رفته و بر روی صندلیهایی که از قبل آماده شده بود نشستند وننه حسن هم، به زبان شیرین آذری به قدردانی از چهره های هنری، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرماندار و معاون فرماندار، مسئولین ادارات شهرستان پرداخت.وی گفت: من این آثار را برای جوانان امروز از خاطرات دیروز و قصه های تاریخی خلق کرده ام.پایان مراسم نوبت به بریدن کیک تولد هفتادو هفت سالگی ننه حسن رسید که با تشویق و صدای دست میهمانان ننه حسن پای به ۷۸سالگی گذاشت و کیک بین حاظرین در مراسم پخش شد. لازم به ذكر است این برنامه به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان خدابنده و هندمندان برگزار شد.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن