واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بر تسريع فعاليت خصوصيسازي در صنعت پيروشيمي تاكيد شد
مشاور ارشد شركت مشاورهاي اس آر آي ( ) SRIسوئيس بر لزوم تسريع فعاليت خصوصيسازي در صنعت پتروشيمي ايران تاكيد كرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا ، آندره آ بوروسو روز يكشنبه در اولين نشست دومين روز برگزاري هشتمين همايش بينالمللي پتروشيمي در تهران ، در سخنراني با عنوان دوره جديد پتروشيمي با تاكيد بر اينكه خصوصيسازي در صنعت پتروشيمي ايران بايد سريع تر انجام شود ،در غير اين صورت اجراي طرح هاي جديد كند خواهد شد ، تصريح كرد كه تلاشهاي زيادي در ايران در حال انجام است و بايد اين تلاشها ادامه دار باشد.
وي با اشاره به اينكه قيمت و فرمول قيمت خيلي مهم است و بايد خيلي واضح و شفاف باشد ، افزود: دست اندركاران امر در ايران بايد به سرمايه گذار پيام شفاف بدهند تا سرمايه گذار بداند كه چه مجموعهاي را در اختيار دارد بوروسو تاكيد كرد ، دست اندركاران صنعت پتروشيمي ايران نبايد فرصت ها را از دست بدهند، زيرا در صورت معطل شدن ،سرمايهگذاران به سراغ ساير كشورها خواهند رفت .
وي سپس با اشاره به روند افزايش قيمت نفت در بازار جهاني در يك سال گذشته ،افزود:انتظار نداشتيم افزايش قيمت نفت تاثير زيادي بر اجراي طرح ها بگذارد ، اما اين تاثير به صورت تاخير در اجراي طرحها و افزايش هزينههاي انها هويدا شده است . با افزايش قيمت نفت حاشيه سود همه طرح ها افزايش نيافت ، بلكه بر برخي طرحها مانند پلي استايرنها فشار وارد آورد .
به گفته اين مشاور ارشدشركت سوئيسي ، افزايش قيمتهاي نفت سبب شد كه مشكلات به اشكال متفاوتي ظاهر شوند، به طوري كه در كشورهايي مثل آمريكا تقاضا در دو ماهه نخست سال جاري منفي بوده است .
بوروسو با اشاره به اينكه رشد تقاضاي اتيلن در چند سال گذشته ۲تا چهار ميليون تن در سال بوده است ، تصريح كرد، انتظار ميرود از سال ۲۰۰۸ ميلادي به بعد افزايش ظرفيت بيش از رشد تقاضا باشد و اين وضعيت در كوتاه مدت ادامه خواهد داشت .
وي با اشاره به اينكه چين بعد از سال ۲۰۱۱ميلادي برنامههاي خود را براي ايجاد ظرفيتهاي بيشتر ادامه خواهد داد، افزود: عدم قطعيتهايي در خصوص احداث كارخانههاي جديد اتيلن وجود دارد و به نظر ميرسد اين فعاليت با تاخير صورت گيرد.
وي تصريح كرد ، ركود اقتصادي در آمريكاي شمالي ادامه خواهد يافت و ضعيف بودن ارزش دلار دريك سال گذشته حاكي از ان است كه توليد و صادرات اين منطقه بيشتر شده است و قوي شدن دلار براي اقتصاد آمريكاي شمالي پيامدهاي منفي خواهد داشت .
بوروسو با اشاره به اينكه كارخانههاي توليدكننده محصولات سنگين و سبك پتروشيمي و واحدهاي كراكر در اروپا درحال بسته شدن هستند ، از سرمايه گذاري شركتهاي اروپايي در كشورهايي مانند الجزاير و ليبي خبر داد و افزود: شاهد توزيع جغرافيايي بيشتر در عرضه خواهيم بود و تعداد خطوط لوله نيز افزايش خواهد يافت .
اين مشاور شركت سوئيسي در خصوص هند تصريح كرد كه وضعيت در اين كشور متفاوت است و اين كشور بر تقاضاي داخلي تا صادرات متمركز است . اين كشور نيز مانند منطقه خاورميانه دچار يك پيچيدگي در مورد توليدات پتروشيمي است .
وي در خصوص وضعيت منطقه خاورميانه گفت : پيچيدگي در اين منطقه در حال افزايش است و به طور مثال عربستان سعودي خوراك بيشتري در زمينه پتروشيمي استفاده ميكند و وارد بازي ديگري ميشود و لذا با چالشهاي بيشتري مواجه خواهد شد.
يکشنبه 29 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]