واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ اسفند ۱۳۹۳ (۹:۳۴ق.ظ)
اسداله درويش اميري: گردشگري ميتواند بوي نفت را از اقتصاد ايران ببرد ظرفيت تاريخي، فرهنگي سرمايه و گنجينه بزرگي است که مي تواند به اقتصاد گردشگري کمک شاياني کند و اقتصاد گردشگري مي تواند بوي نفت را از اقتصاد ايران بردارد.
به گزارش خبرگزاري موج، اسدالله درويش اميري معاون امور حقوقي، مجلس و استانهاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در مراسم تکـريم و معارفه مديرکل جديد ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گلستان با گراميداشت ايام فاطميه و 4600 شهيد اين استان به مأموريت خطير سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري درخصوص حفظ هويت فرهنگي، تاريخي ملي از مجاري ميراث فرهنگي و صنايع دستي تأکيد کرد.
وي با اشاره به اينکه با استفاده از اين ظرفيت عظيم ميتوان بخش قابل توجهي از منابع اقتصاد فرهنگي را فراهم کرد، گفت: ظرفيت تاريخي، فرهنگي سرمايه و گنجينه بزرگي است که ميتواند به اقتصاد گردشگري کمک شاياني کند و اقتصاد گردشگري ميتواند بوي نفت را از اقتصاد ايران بردارد.
درويش اميري يادآور شد: امروز انتظار و توقع از اين سازمان بسيار بالاست و همه مسؤولان از مقام معظم رهبري، رئيس جمهور، دولت، مجلس و همه مديران ارشد استانها انتظار دارند که اقتصاد گردشگري به عنوان جايگزين اقتصاد نفت نقش موثري را ايفا کند، اين توقع و درخواست دور از انتظار نيست و اگر به درآمد ناشي از صنعت گردشگري در سطح جهان مراجعه شود و به درآمد هنگفت و کلان ناشي از گردشگري توجه شود ميبينيم که کشورهايي همچون ترکيه، چين و دهها کشور بدون نفت به اين سرمايه عظيم جهاني رو آورده و بهره کافي را بردهاند و درآمد هنگفتي را کسب کردند.
مديرکل امور استانهاي سازمان ميراث فرهنگي تصريح کرد: در سال 2013 به ترتيب آمريکا با 132 ميليارد دلار مقام اول و اسپانيا 60 ميليارد دلار، فرانسه 54 ميليارد دلار، چين 50 ميليارد دلار، ايتاليا با 41 ميليارد دلار و ترکيه با 36 ميليارد دلار بالاترين درآمد را از محل اقتصاد صنعت گردشگري کسب کردند و بنظر آنچه که در برنامه چشم انداز 20 ساله به اين مهم پرداخته شد و مقرر بود تا پايان چشم انداز بيش از 20 ميليون نفر گردشگر خارجي به ايران بيايد و از قبل آن 30 ميليارد دلار درآمد نصيب کشور شود. اميدوارم با حمايتهاي همه مسؤولان کشور و رويکرد مثبت سياست خارجي بتوانيم اقتصاد گردشگري را جايگزين اقتصاد نفتي کنيم.
وي با اشاره به ظرفيتهاي استان گلستان اشاره کرد: اميدواريم گلستان هميشه گلستان باقي بماند، تأکيد به اينکه در اين استان وجود جنگل، دريا، تنوع قوميتي، تنوع مذهبي و محل عبور زائرين حضرت امام رضا (ع) استان گلستان در حوزه گردشگري ميتواند هم مقصد باشد و هم معبر و براي گردشگران که اين استان را بعنوان معبر انتخاب ميکنند ميشود اقامت موقتي را پيش بيني کنند.
درويش اميري يادآور شد: استان گلستان در هر بخش اين سازمان از ظرفيت خوبي برخوردار است در اين استان ما داراي 2500 اثر تاريخي فرهنگي داريم که 649 اثـر ثبت مـلي شده و يک اثر فـاخر ثبت جهـاني شد و در حوزه صنايع دستي 22 اثر در اين استان داراي اصالت ملي و 8 اثر داراي مهر اصالت بين المللي است.
معاون امور حقوقي ادامه داد: برنامه دولت در زمينه گردشگري به انتخاب آشوراده، بعنوان قطب اصلي گردشگري کشور اشاره کرد که خواسته عمومي مردم گلستان رونق آشوراده است، اين اتفاق تحول بزرگي در منطقه و زندگي مردم رقم خواهد زد و همين تقاضا باعث شد دولت تدبير و اميد اين پروژه را مجدداً در دستور کار قرار دهد.
وي با اشاره به سابقـه اين پروژه در سالهاي 82 و 91 تأکيد کرد: متأسفـانه هر زمان با شروع طرح اين پروژه عده اي به بهانه حمايت از محيط زيست جنجال برپا کرده و جوسازي و هياهو راه مياندازند و بنظر ميرسد اينها که نه خيرخواه محيط زيست هستند و نه دلشان به حال مردم ميسوزد.
درويش اميري اضافه کرد: منطقه آشوراده 650 هکتار وسعت دارد که تنها 380 هکتار آن بعنوان منطقه نمونه گردشگري انتخاب شده و تنها 10% آن يعني 38 هکتار آن سطح اشغال برنامه گردشگري قرار خواهد گرفت.
وي اضافه کرد: ما به عنوان متولي ميراث طبيعي درباره اينکه آشوراده چگونه ساخته شود حساسيت داريم، بافت آشوراده نبايد از بين برود محيط زيست در آشوراده بايد حفظ شود و از اينکه اکنون تبديل به زباله دان شده ما بعنوان حافظ ميراث طبيعي مدعي و معترضيم، سازمان ميراث فرهنگي به هيج وجه اجازه نخواهد داد که در آشوراده بدون مطالعه و بدون برنامه ساخت و ساز صورت گيرد و برج 20 طبقه در آن ساخته شود.
معاون امور مجلس سازمان تصريح کرد: ما مناطق گردشگري متفاوتي داريم نوع گردشگري هم متفاوت است، براي هر منطقه، مشاور متناسب به اقليم و شرايط جغرافيايي و بافت آنجا برنامه ارائه ميکند وقتي کيش بعنوان منطقه گردشگري انتخاب ميشود آنجا بايد برج و هتل بيست طبقه ساخته شود ولي وقتي محيط جنگلي را بعنوان منطقه گردشگري انتخاب ميکنيم ديگر اجازه نميدهيم در آنجا برج ساخته شود بلکه در آنجا بايد متناسب با بافت ساخته شود از جمله کلبه و سازههاي چوبي، در کوير هم برج نميسازيم بلکه متناسب با کوير و فرهنگ کوير سياه چادر مستقر ميکنيم.
درويش اميري افزود: ما متولي ميراث طبيعي هستيم و سازمان ما در حفظ ميراث طبيعي از جمله آشوراده همراه و در کنار محيط زيست است. آشوراده و ميانکاله ميراث طبيعي است توسعه در آشوراده و گردشگري آشوراده از مسير حفظ محيط زيست ميگذرد. در اين مراسم که در سالن اجتماعات اداره کل ارشاد گلستان برگزار شد از خدمات قربان عباسي تقدير و تشکر شد و ابراهيم کريمي به عنوان مديرکل جديد اين استان معرفي شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]