محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844769516
دهها جمشید بسمالله زیر نظر موسسات مالی غیرمجاز!
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: بانکداری در کشور همواره فراز و نشیبهای زیادی را به همراه داشته و مسائل مربوط به امور مالی و بانکی، از نرخ سود بانکی گرفته تا ایران چکها و موسسات مالی غیر مجاز همواره دردسرهای زیادی را برای هم برای مردم و هم برای نظام بانکی کشور ایجاد کردهاند.
به گزارش تراز ، بانکداری در کشور همواره فراز و نشیبهای زیادی را به همراه داشته و مسائل مربوط به امور مالی و بانکی، از نرخ سود بانکی گرفته تا ایران چکها و موسسات مالی غیر مجاز همواره دردسرهای زیادی را برای هم برای مردم و هم برای نظام بانکی کشور ایجاد کردهاند.
هنوز از یادها نرفته است که اواخر سال ۸۹ بود که با آغاز فرآیند برخورد قانونی بانک مرکزی با موسسات مالی و تعاونیهای اعتباری غیرمجاز و تعطیلی برخی از این نهادهای مالی بدون مجوز، محمود بهمنی رئیس وقت بانک مرکزی با تأکید براینکه بانک مرکزی مسئول پاسخگویی در قابل موسسات و تعاونیهای بدون مجوز نیست، گفته بود: خود آقایان (مدیران موسسات و تعاونیهای غیرمجاز) براساس موجودیت الان باید پاسخگو باشند؛ موسسات و تعاونیهای غیر مجاز که تعطیل شدهاند مسئولیت پاسخگویی را بعهده دارند.
بعد از آن اما بانک مرکزی در اطلاعیهای رسمی به سپرده گذاران بانکی هشدار داد که اگر موسسه غیر مجازی را برای سپرده گذاری انتخاب و وجوه خود را نزد آنها قرار دهند، مسئولیت کار با خود آنها است و قطعا بانک مرکزی کمکی به آنها نخواهد کرد.
این در حالی بود که براساس قانون پولی و بانکی سال ۱۳۵۱ ایجاد بانکها و موسسات اعتباری باید با مجوز بانکمرکزی ایران باشد. این قانون هنوز هم معتبر است و تاسیس همه بانکها و موسسات اعتباری باید طبق ضوابط و مجوزهای قانونی از طرف بانکمرکزی صورت گیرد اما با این حال تخلفات زیادی در این حوزه رخ میدهد.
روایت معاون نظارت بانک مرکزی از تخلفات موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز
به تازگی نیز، معاون نظارت بانک مرکزی ضمن ارایه توضیحاتی درباره فعالیت مخرب موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز تاکید کرده: بانک مرکزی با این موسسات اتمام حجت کرده و در صورت ادامه تخلفات بهشدت با آنها برخورد خواهد کرد.
حمید تهرانفر درباره نوع فعالیت هفتهزار موسسه اعتباری فعال در کشور اظهار کرده: برآورد ما برای صندوقهای قرضالحسنه حدود چهار تا پنجهزار مورد است و تعدادی در حدود هزارو٧٠٠ تا هزارو٨٠٠تعاونی اعتبار کارمندی، کارگری و صنعتی وجود دارد که بیرون از محیط کار خودشان دیده نمیشوند، در عین حال حدود ۵٠ تا ۶٠ تعاونی اعتبار آزاد که مورد پذیرش نبوده و باید مراحل انحلال، تبدیل یا ادغام را طی کنند، نیز فعال هستند.
وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی بارها اعلام کرده که فهرست موسساتی که از این بانک مجوز گرفته یا درحال طیکردن مراحل آن هستند را از طریق سایت خود به اطلاع عموم مردم میرساند، ادامه داده: غیر از آنچه اعلام شده است سایر موسسات و دفاتری که اقدام به جمعآوری وجوه و سپردههای مردم میکنند، فعالیت خود را بدون نظارت و تایید بانک مرکزی انجام داده و با همکاری نیروی انتظامی با آنها برخورد میشود.
معاون نظارت بانک مرکزی همچنین به برخی از تخلفات موسسات غیرمجاز اشاره کرده و گفته: با وجود توافق بانکها برای ساماندهی نرخ سود سپرده و پرداخت حداکثری آن تا ٢٢درصد، برخی از موسساتی که مشکل دارند از راههای دیگر نرخ سود توافقی را دور میزنند و از آنجایی که میخواهند ضعف نقدینگی خود را بپوشانند، نرخ سود سپرده بیشتری را به مردم میپردازند.
وی توضیح داده: این موسسات با وعده پرداخت سودهای خارج از چارچوب مصوب و غیرقانونی اقدام به جذب سپردههای مردمی کرده و برای تحقق این نرخ سود، وارد فعالیتهای پر ریسک و سوداگری میشوند که از این طریق در نظام پولی و مالی کشور خلل ایجاد کرده و مانع اجرای صحیح سیاستهای پولی میشوند.
وی اضافه کرده: برخی از این موسسات در سالهای گذشته برای سودآوری بیشتر بدون درنظرگرفتن شرایط بازار و مصلحت عمومی کشور وارد بازارهایی از جمله، ارز، سکه و مسکن شدند و با اخلال در این بازارها موجب ضرر و زیان افراد بسیاری شدند ودرواقع سود این موسسات از ضرر فعالان در این بازارها محقق میشود. تا به نظر برسد جمشید بسم اللههای بازار ارز زیر نظر این موسسات فعالیت میکردند.
این سخنان در حالی است که معاون نظارت بانک مرکزی پیش از این درباره آمار و تعداد موسسات غیر مجاز فعال در کشور گفته بود: هیچ کسی نمیتواند به دلیلی گستردگی، از تعداد موسسات غیرمجاز عدد مشخصی را اعلام کند. اما اگر بعدها نیروی انتظامی براساس روش مشخصی که تعیین کردهاند وارد شود تعداد آنها شفافتر خواهد شد.
معاون نظارتی بانک مرکزی همچنین به طور تقریبی اعلام کرده بود: چیزی حدود ۷۰۰۰ موسسه مالی در کشور فعالیت میکنند که مراجعه به اسامی مندرج در بانک مرکزی نشان میدهد تعداد موسسات، بانکها و صندوقهای قرض الحسنه مجاز به ۱۰۰۰ مورد هم نرسیده و بیش از ۶۰۰۰ هزار مورد از آمار اعلامی تهرانفر خارج از ضوابط پولی و بانکی فعالیت میکنند.
در این میان نکته مهم اینجاست که موسسات مالی و اعتباری بهدلیل مشارکت در خلق پول و جذب سپردهها، عملا در حجم پول کشور تاثیرگذار هستند؛ بنابراین میتوانند تاثیر خنثیکنندهای بر سیاستهای پولی بانک مرکزی داشته باشند و از همین جهت این موسسات باید حتما شناسایی و تحت نظارت بانک مرکزی قرار گیرند.
از سوی دیگر، وزیر امور اقتصادی و دارایی، میزان معوقات بانکی را حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان ذکر کرده و گفته: بخشی از آن مربوط به بدهکاران بدحسابی است که از سالهای دور مشتریان بدحساب بودند و منابعی را با نرخهای ارزان وام گرفتند و تمایلی به بازپرداخت آن هم ندارند. و مساله اینجاست که بخش مهم از این فشار روی سیستم بانکی کشور نیز به موسسات مالی غیر مجاز برمی گردد.
موسسات مالی واعتباری بعد از انقلاب از کجا آمدند؟
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کلیه بانکهای خصوصی، ملی اعلام شدند و سپس در یکدیگر ادغام شدند و تعداد بانکها به چهار بانک تخصصی و پنج بانک تجاری کاهش یافت.
بعدها بانک توسعه صادرات هم تاسیس شد و تعداد بانکها به ۱۰ بانک رسید. در سال ۱۳۷۸ مجوز تاسیس موسسات اعتباری خصوصی و در سال ۱۳۸۰ مجوز تاسیس بانکهای خصوصی داده شد.
در نتیجه تعداد بانکها افزایش پیدا کرد و به ۱۷ بانک رسید. متاسفانه عدهای از خلأ قانونی در رابطه با تاسیس موسسات اعتباری استفاده کردند و مجوز تاسیس صندوقهای قرضالحسنه را از وزارت کشور دریافت کردند که تعداد آنها تا ۱۰۰۰ صندوق نیز برآورد میشود و البته برخی از این صندوقها اقدام به ایجاد شعبه و توسعه فعالیت خود در سراسر کشور کردند.
عدهای دیگر از طریق وزارت تعاون اقدام به اخذ مجوز موسسه اعتباری تعاونی کرده و عملا فعالیت بانکی گستردهای را در سراسر کشور آغاز کردند که نه تنها به اعضای تعاونی، بلکه به همه مردم خدمات ارائه میکردند و این فعالیتها با نظارت بانکمرکزی صورت نمیگرفت.
از سوی دیگر، این نوع موسسات به دلیل اینکه خود را تابع بانکمرکزی نمیداند عملا مقررات و ضوابط بانکمرکزی را در مورد سپرده قانونی، نرخ سود سپردهها و تسهیلات، مقررات بانکی، نسبتهای تسهیلات، سرمایه و... رعایت نمیکنند و به عبارت دیگر، بدون رعایت ضوابط قانونی و مقرراتی بانکها، کارهای بانکی را انجام میدادندو میدهند و با وجود قانونی که برخورد بانک مرکزی را با این موسسات تایید کرده هنوز هم هستند موسسات و تعاونیهایی که به فعالیت غیر قانونی خود ادامه میدهند.
در هر حال، شاید ایران جزو معدود و حتی تنها کشورهای دنیا باشد که در بازار پولی آن موسسات مالی و اعتباری خارج از نظارت بانک مرکزی با عملکرد اغلب مخرب فعالند.
ازدحام بانکها و موسسات اعتباری در گوشه و کنار شبکه بانکی بالاخص در سالهای گذشته جایی را برای نظارت بر تک تک این موسسات اغلب بینام و نشان و خارج از نظارت بانک مرکزی باقی نگذاشته و عمدتا در سویی که خود تشخیص میدهند درست بوده و به نفعشان است حرکت میکنند.
در کنار تخلفاتی که در بازار پول و در بین بانکهای تحت نظارت بانک مرکزی که چارچوب مشخصی دارند رخ میدهد، بخش اعظمی از تخلفات در بین صدها و حتی هزاران نهاد مالی حاضر در بازار غیر متشکل پولی اعم از موسسات مالی، صندوقهای قرض الحسنه، تعاونیها، لیزینگها و صرافیها ثبت میشود که هر یک به نوبه خود میتواند پایهریز از هم پاشیدن نظم در شبکه بانکی و سایر عواقب آن باشد. عواقبی که رخ دادن فساد مالی تنها گوشهای از انها است و اگر بانک مرکزی و سیستم اقتصادی کشور چارهای برای فعالیت این موسسات نیاندیشد، پیچ و خمهایی که این نوع موسسات برای مردم و اقتصاد ایران ایجاد میککند بیشتر و بیشتر میشود.
منبع: فردا
شنبه 16 اسفند 1393 ساعت 08:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
دیدار وزیر ارتباطات با وزرای سومالی، تانزانیا و آذربایجان
دیدار وزیر ارتباطات با وزرای سومالی تانزانیا و آذربایجانپس از دیدار وزیر ارتباطات ایران با وزیر ارتباطات سومالی و تانزانیا واعظی امروز با وزیر آذربایجان دیدار میکند به گزارش خبرگزاری فارس وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با وزیر پست و ارتباطات سومالی و وزیر ارتباطات علوم و فنشناسایی مودیان فرار مالیاتی از زبان وزیر
شناسایی مودیان فرار مالیاتی از زبان وزیر دکتر طیبنیا در چهل و ششمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که دقایقی پیش در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد گزارشی پیرامون جلسهی امروز این شورا ارائه داد و گفت در جلسهی امروز شورای گفتوگو در ابتدا اعضای شورا از بیانات و رهنمودهادر لایحه بودجه 94 جزئیات برنامه وزارت علوم برای موسسات آموزشی شهرهای زیر 200 هزار نفر مشخص شد
در لایحه بودجه 94جزئیات برنامه وزارت علوم برای موسسات آموزشی شهرهای زیر 200 هزار نفر مشخص شدجزئیات برنامه وزارت علوم برای موسسات آموزشی شهرهای زیر 200 هزار نفر با تصویب نمایندگان در بودجه 94 مشخص شد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس از صحن علنی مجلس نمایندگان بند ز تبصره 13سنگاندازی موسسات مالی جلوی سود بانکی
تراز با وجود اینکه ریزش تورم از شروط اصلی کاهش مجدد نرخ سود بانکی بعد از ساماندهی ابتدای سال جاری بود اما اعمال ناقص سودهای توافقی در شبکه بانکی و تخلف موسسات مالی خاصه موسسات غیر مجازی که بانکها را تحریک به عدول از دستورالعمل بانک مرکزی می کنند کار را به جایی رساند که حتی با نوعده وزیر درباره وصول مالیات از فراریان مالیاتی
وعده وزیر درباره وصول مالیات از فراریان مالیاتیتاریخ انتشار سه شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۸ ۵۸ وزیر اقتصاد با اعلام خبر تشکیل کمیته پیگیری مطالبات بانکها در بانک مرکزی گفت همچنین قصد براین است مالیاتهای جدید از محل شناسایی کسانی که از پرداخت مالیات فرار میکنند وصولسنگاندازی موسسات مالی جلوی سود بانکی |اخبار ایران و جهان
سنگاندازی موسسات مالی جلوی سود بانکی با وجود اینکه ریزش تورم از شروط اصلی کاهش مجدد نرخ سود بانکی بعد از ساماندهی ابتدای سال جاری بود اما اعمال ناقص سودهای توافقی در شبکه بانکی و تخلف موسسات مالی خاصه موسسات غیر مجازی که بانکها را تحریک به عدول از دستورالعمل بانک مرکزی می کنندوزیر اقتصاد خبر داد تشکیل کارگروهی برای اصلاح آیین نامه گشایش خط اعتباری داخلی/اصلاح قانون مالیات در مجلس
وزیر اقتصاد خبر دادتشکیل کارگروهی برای اصلاح آیین نامه گشایش خط اعتباری داخلی اصلاح قانون مالیات در مجلسوزیر امور اقتصادی و دارایی از تشکیل کارگروهی برای اصلاح آیین نامه گشایش ال سی داخلی خبر داد و گفت نظرات این کارگروه به شورای پول و اعتبار ارایه خواهد شد به گزارش خبرگزاری فاررسوایی مالی دو وزیر انگلیسی
جک استرا و سر مالکوم ریفکیند رسوایی مالی دو وزیر انگلیسی دو تن از وزرای خارجه پیشین انگلیس به استفاده از نفوذ خود در ازای دریافت پول متهم شدند به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز جک استرا و سر مالکوم ریفکیند از وزرای خارجه پیشین انگلیس متهم شدهاند که در ازای دریافت هزاران پودیدار و مذاکره وزیران ارتباطات ایران و سومالی
یکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۴ وزیر پست و ارتباطات سومالی صبح امروز در قالب سفری به ایران با وزیر ارتباطات کشور دیدار و گفتوگو کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در دیدار و گفتوگوی دوجانبه این دو وزیر موضوعات متعددی در خصوص همکاریهای دو کشور طرح و بررسی شد م25 تا 75 درصد از اطلاعات پروندههای مالیاتی صحیح نیست/ دسترسی به اطلاعات لازم از طریق معاملات بورسی و LCهای ار
عسگری در نشست خبری 25 تا 75 درصد از اطلاعات پروندههای مالیاتی صحیح نیست دسترسی به اطلاعات لازم از طریق معاملات بورسی و LCهای ارزی رئیس سازمان امور مالیاتی گفت 25 تا 75 درصد از اطلاعات پروندهها صحیح نیست به گونهای که برخی اطلاعات شناسنامهای افراد نیز نادرست است به گزارش خبوزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتوگو با فارس خبر داد جزئیات سند تحول شبکه تعاون/ نظر ربیعی درباره انتخابا
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در گفتوگو با فارس خبر دادجزئیات سند تحول شبکه تعاون نظر ربیعی درباره انتخابات اتاق تعاون و توزیع سبد غذاییوزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی که پیش از این درباره ارائه سند تحول بخش تعاون به هیئت دولت برای توسعه این بخش یاد کرده بود درباره جزئیات بیشوزیر اقتصاد: معوقات بانکی 90 هزار میلیارد تومان است/درآمد مالیاتی دولت 42 درصد زیاد شد
وزیر اقتصاد معوقات بانکی 90 هزار میلیارد تومان است درآمد مالیاتی دولت 42 درصد زیاد شد اقتصاد > اقتصاد کلان - ایرنا نوشت وزیر امور اقتصادی و دارایی میزان معوقات بانکی را حدود 90 هزار میلیارد تومان ذکر کرد و گفت بخشی از آن مربوط به بدهکاران بدحسابی است که از سالهایمدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در گفتوگو با فارس: محدودیت احتمالی دسترسی به اینستاگرام ناشی از مشکل IP کاربر
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در گفتوگو با فارس محدودیت احتمالی دسترسی به اینستاگرام ناشی از مشکل IP کاربر استاخیرا مشترکان برخی سرویسدهندههای اینترنتی در دسترسی به اینستاگرام با محدودیت مواجه شدهاند مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت میگوید اختلالی در دسترسی به این برنامه ایدر گفتوگوی اختصاصی فارس مطرح شد ۲ ساعت چالش با وزیر سابق اقتصاد/ بودجه سال ۹۲ مدیریت نشد/ پاسخ به ابهامات تام
در گفتوگوی اختصاصی فارس مطرح شد۲ ساعت چالش با وزیر سابق اقتصاد بودجه سال ۹۲ مدیریت نشد پاسخ به ابهامات تامین مالی مسکن مهروزیر سابق امور اقتصادی و دارایی با اشاره به مشکلات و نقایص نحوه تامین مالی دولت و اتکا به درآمدهای نفتی معتقد است اگر میخواهیم از این نوع مسائل خلاص شویسنگاندازی موسسات مالی جلوی سود بانکی/ تورم کوتاه آمد
سهشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۳ با وجود اینکه ریزش تورم از شروط اصلی کاهش مجدد نرخ سود بانکی بعد از ساماندهی ابتدای سال جاری بود اما اعمال ناقص سودهای توافقی در شبکه بانکی و تخلف موسسات مالی خاصه موسسات غیر مجازی که بانکها را تحریک به عدول از دستورالعمل بانک مرکزی می کنند کار را بهچرخش سپردههای قانونی از نامه وزیر تا ویترین بانک مرکزی
جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۶ با وجود اینکه در چندماه گذشته بارها درخواست کاهش نرخ سپرده قانونی بانکها نزد بانک مرکزی مطرح شده و اخیرا نامه آن به رییس جمهور هم رسیده است اما تاکنون بانک مرکزی با ملاحظات تورمی این درخواست را در آرشیو خود نگه داشته است به گزارش خبرنگار ایسنا سپردهکاهش قیمت نفت چه تاثیری بر صنایع داخلی دارد؟/ تاسیس شرکتی زیر نظر سازمان مدیریت برای صنایع پتروشیمی
کاهش قیمت نفت چه تاثیری بر صنایع داخلی دارد تاسیس شرکتی زیر نظر سازمان مدیریت برای صنایع پتروشیمی اقتصاد > انرژی - اکنون حدود 69 طرح پتروشیمی به صورت پروژه در کشور جود دارد که از 5 تا 95 درصد دارای پیشرفت هستند در حال حاضر ظرفیت اسمی تولید ما نزدیک 60 میلیون تن اس-
اقتصادی
پربازدیدترینها