واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: اورسیا ریویو :
وزش بادهای سیاه غرب بسوی اسرائیل/ نقشه سوخته نتانیاهو برای تخریب "مذاکرات هسته ای ایران"
افکار عمومی در کشورهای غربی به شدت از تداوم اشغالگری های اسرائیل در سرزمین های متعلق به فلسطینیان و اصرار برای ادامه ساخت شهرک های غیرقانونی در بلوک غرب عصبانی است .
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از اوراسیا ریویو ؛ این پایگاه خبری درمقاله ای نوشت : این روزها رویدادهایی که در غرب انجام می شود حاوی اخبار خوبی برای تل آویوی نیست . دوستان قدیمی در غرب به تدریج فاصله خود را با اسرائیل زیاد کرده اند گویا آنها از "ابولا" فرار می کنند . فرهنگ سیاسی و جهت گیری کلی در افکار عمومی اروپا و ایالات متحده نیز در حال تغییر بوده و تمایل های بسیار اندکی _ البته اگر وجود داشته باشد _ برای حمایت مالی از اسرائیلی ها دیده می شود . از سوی دیگر اسرائیل نیز چاره ای جز این ندارد که دست از غرب کشیده و بسوی شرق روی بگرداند : از دهلی نو گرفته تا پکن و توکیو .
صدها هنرمند انگلیسی اخیرا خواستار تحریم فرهنگی اسرائیل شده اند . حتی انجمن یهود در لندن نیز رسما اعلام کرده که هیچ خط قرمزی را که تل آویو مطرح کرده ، به رسمیت نمی شناسد . هزاران کیلومتر دورتر در استنفورد ، یکی از معتبرترین دانشگاه های آمریکا تصمیم گیری شده که سرمایه گذاری در شرکت های اسرائیلی ای که در پروسه اشغالگری های این رژیم در سرزمین های اشغالی همدست هستند ، متوقف شود .
ایالات متحده از دهه 1940 میلادی تاکنون از هیچ فرصتی برای حمایت از اسرائیلی فروگذار نکرده است . در حال حاضر بر اساس نظرسنجی اخیری که " بی بی سی " انجام داده است می توان مشاهده کرد که سه چهارم مردم آمریکا خواستار این مساله هستند که کاخ سفید در زمینه مناقشه میان اسرائیل و فلسطین بی طرف باقی بماند .
در ادامه این مقاله آمده است : طی ماه های اخیر و بدنبال تصمیم نتانیاهو برای سخنرانی در کنگره علیه سیاست های اوباما در قبال برنامه هسته ای ایران ، تنش میان مقامات آمریکایی و نخست وزیر اسرائیل به اوج خود رسیده است . نتانیاهو در کنگره حاضر شد بدون آنکه از دولت آمریکا اجازه ای برای سفر به واشنگتن و سخنرانی علیه سیاست های رییس جمهوری این کشور کسب کرده باشد . این سخنرانی "برنامه هسته ای ایران " و مذاکرات غرب و تهران را مستقیما مورد هدف قرار داد.
بااین حال ، اروپایی ها نیز دلایل خود را برای خشم از اسرائیل دارند . افکار عمومی در کشورهای غربی به شدت از تداوم اشغالگری های اسرائیل در سرزمین های متعلق به فلسطینیان و اصرار برای ادامه ساخت شهرک های غیرقانونی در بلوک غرب عصبانی است . پارلمان تعدادی از کشورهای اروپایی به این نتیجه رسیده اند که اسرائیل در روند مذاکرات صلح با فلسطینیان نمی تواند صادقانه عمل کند بنابراین آنها ( اروپایی ها ) تصمیم گرفته اند فلسطین را بعنوان یک کشور مستقل به رسمیت بشناسند .
چند هفته پیش 63 عضو پارلمان اروپا پا فراتر نهاده و لغو یکی از قراردادهای مشارکت با اسرائیل را خواستار شدند . بر اساس این توافتل آویو می توانست دسترسی نامحدودی به منابع مالی داشته و از این طریق مبادلات تجاری نامحدودی را نیز از طریق کشتی در سراسر قاره سبز داشته باشد . در حال حاضر که اکثر کشورهای اروپایی در روابط و همکاری های خود با رژیم اسرائیل ممنوعیت هایی را اعمال کرده اند ، این احتمال وجود دارد که باراک اوباما ، رییس جمهوری آمریکا نیز تمایلی برای استفاده از حق وتوی خود و حمایت از تل آویو نشان ندهد .
برای اسرائیل تحریم های اقتصادی و فرهنگی اروپا به مراتب سخت تر و هول انگیزتر از عدم استفاده اوباما از حق وتوی خود برای دفاع از تل آویو است . سیاستمداران صهیونیست می توانند تا پایان دوران ریاست جمهوری اوباما صبر کنند که وی کاخ سفید را ترک کند . آنگاه روزهای خوب روابط گرم با آمریکایی ها بازخواهد گشت . تل آویو از خشم اقتصادی اروپا و عواقب بعدی آن می هراسد . اسرائیل اقتصادی بسیار ضعیف و کننده بخصوص در بخش مسکن دارد .
طی سال های گذشته ، ناتوانی کابینه اسرائیل برای حل بحران مسکن برای ساکنین یهودی سرزمین های اشغالی موجب خشم بسیاری از این شهرک نشینان شده واین خشم در چندین نوبت به شکل اعتراضات خیابانی به نمایش در آمده است . بنابراین به منظور کاهش آثار مخرب تحریم های ضداسرائیلی اروپا _ بعنوان بزرگترین شریک تجاری تل آویو _ مقامات این رژیم تصمیم گرفته اند تا شانس بقای خود را در بازارهای شرقی در چین ، ژاپن و هند امتحان کنند .
در انتهای این مقاله آمده است: واقعیت این است که اسرائیل همه موجودیت و هویت خود را مدیون اروپایی هایی است که در اوایل قرن 20 این رژیم را ایجاد کردند . حتی زرادخانه های اتمی اسرائیل نیز توسط فرانسه و انگلیس ساخته و راه اندازی شده است . بنابراین نمی تواند به آسانی از قید قطع ارتباط با اروپا بگذرد .
انتهای پیام /
اخبار مرتبط
هرزوگ: کشورهای عربی و اسرائیل در مورد موضوع هستهای ایران اتفاق نظر دارند
ابراز امیدواری «وندی شرمن» نسبت به توافق هستهای بین ایران و گروه 1+5
نتانیاهو: اکثریت اعضای کنگره موضع من را در قبال برنامه هستهای ایران تایید میکنند!
ریابکوف: روسیه در پی روابط نظامی با ایران پس از رفع تحریمها علیه این کشور است
۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۲:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]