واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مقصود در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
آیا قانون منع دوشغلهها نیاز به شفاف سازی دارد؟
یک حقوقدان گفت: مطابق اصل ۲۸ قانون اساسی «هرکسی حق دارد شغلی را که دوست دارد و مخالف اسلام، مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست انتخاب کند.
«محمد مقصود» در گفتگو با خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به مساله دوشغله بودن در قوانین حقوقی کشور، گفت: براساس اصل ۱۴۱ قانون اساسی «رئیس جمهور، معاونان رئیس جمهور، وزیران و کارمندان دولت نمیتوانند بیش از یک شغل دولتی داشته باشند و داشتن هر نوع شغل دیگر در موسساتی که تمام یا قسمتی از سرمایه آن متعلق به دولت یا موسسات عمومی است، برای آنان ممنوع است و البته سمتهای آموزشی در دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی از این حکم مستثنی هستند».
وی ادامه داد: مطابق اصل ۲۸ قانون اساسی «هرکس حق دارد شغلی را که به آن مایل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست برگزیند و دولت موظف است با رعایت نیاز جامعه به مشاغل گوناگون برای همه افراد امکان اشتغال به کار و شرایط مساوی را برای احراز مشاغل ایجاد کند.
این حقوقدان اظهار داشت: با مستفاد از این دو اصل و قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل مصوب ۱۳۷۳ نتیجه منطقی که به دست میآید این است که هر شخصی فقط یک شغل با توجه به تعریف قانونی آن میتواند اختیار کند.
مقصود تصریح کرد: در تبصره ۲ قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل آمده است؛ «ممنوعیت از شغل عبارت است از وظایف مستمر مربوط به پست ثابت سازمانی یا شغلی که به طور تمام وقت انجام میشود». این تعریف دربرگیرنده تمام اشخاصی است که در داخل دولت هستند و وجود عبارت «شغل دیگر» در اصل ۱۴۱ افراد خارج از دولت که به مصادیقی از آن اشاره کرده را هم در بر میگیرد.
وی افزود: در برداشتی که از این اصول قانونی میباشد، اساسا تصویر آنها بر مبنای عدالت اجتماعی و جلوگیری از فساد اداری است، و اینکه هر شخصی فقط میتواند یک شغل اختیار کند یک اصل است و لذا استثنا کردن سمتهای آموزشی به خوبی روشن میکند که قانونگذار بین "شغل" و "سمت" قائل به تفکیک بوده است و این استثنا بدین معنا نیست که یک نفر از دو صندوق جداگانه دولتی حقوق و مزایا دریافت کند.
مقصود گفت: منظور از سمت در اصل فوق، این است که شخصی که مستخدم دولت و واجد شرایط علمی است مجوز خدمات علمی را در زمانهای مختلف داشته باشد و این به معنای جوازی برای کسب شغل و حقوق و مزایای دیگری نیست چراکه این امر مغایر با قانون و عدالت است.
وی تصریح کرد: هرچند پیشبینی این استثنا در اصل مذکور متاثر از شرایط اوایل انقلاب کشور است که با کمبود نیروهای علمی مواجه بودیم اما خوشبختانه در حال حاضر مراکز دانشگاهی و پژوهشی غنی از نیروهای علمی است بنابراین این مهم باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
این حقوقدان در پایان خاطرنشان کرد: اجرای قانون مورد بحث اراده منسجم و فراجناحی را طلب میکند تا جامعه نگران این مشکل قابل رفع نباشد.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
6 ماه تا 2 سال انفصال از خدمت در انتظار مدیران دوشغله
اجرای دقیق "اصل 141 قانون اساسی" گامی مهم برای مبارزه با رانتخواری
همدلی و هماهنگی قوای سهگانه در برخورد با فساد
رفع تبعيض و بيعدالتي با اجراي "طرح ممنوعيت دوشغلهها"
رفع تبعيض و بيعدالتي با اجراي "طرح ممنوعيت دوشغلهها"
از ورود دادستان کل کشور به پرونده معوقات بانکي تا لغو مدير عاملي "سعيد مرتضوي"
"دو شغلهها" حقوق ساير افراد متخصص جامعه را از بين ميبرند
"انفصال دائم از خدمات دولتي و جزاي نقدي" در انتظار دوشغلهها
۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]