واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ اسفند ۱۳۹۳ (۱۱:۵۴ق.ظ)
شاليزارها بايد براي هميشه به کشت برنج اختصاص داشته باشند رييس سازمان جهاد کشاورزي مازندران گفت: در اين طرح راهکارهاي خوبي براي برون رفت از مشکلات بخش کشاورزي به خصوص برنج ارائه شده که بتوانيم 80 درصد محصول برنج را با محوريت استانهاي شمالي توليد کنيم.
به گزارش خبرگزراي موج، دلاور حيدرپور گفت: اين طرح با همکاري محققان، کارشناسان و کشاورزان با تجربه تدوين شده که با اجرايي کردن فنون جديد و نوآوري بتوانيم حداکثر بهره وري را در توليد شاهد باشيم.
حيدرپور در پاسخ به اينکه آيا کشاورزي براي کشاورزان مقرون به صرفه است گفت: با توجه به سطح توقعات بالا در زندگي، ممکن است کار کشاورزي براي فعالان اين بخش راضي کننده نباشد و اين دليل نخواهد بود که کشاورزي اقتصادي نيست و با افزايش عملکردي که در سطح وجود دارد داراي توجيه اقتصادي بوده و درآمد زا است.
رييس سازمان جهاد کشاورزي مازندران با بيان اينکه سرمايه گذاري در ساير بخشها به جز کشاورزي زمان بر بوده و هزينه بالايي را به همراه دارد گفت: اگر بهره وري توليد، انتقال دانش و سطح مهارتي کشاورزان را افزايش دهيم کشاورزان با دانش بيشتري ميتوانند افزايش توليد داشته باشند.
وي با اشاره به اينکه کشت دوم و سوم و يا انواع کشت و کار در فصول مختلف ميتواند براي کشاورزان درآمد زا باشد افزود: آب و هوا و اقليم جغرافيايي مازندران به گونه اي است که امکان چند کشت در زمينهاي کشاورزي وجود دارد و اين امر سبب ميشود کشاورزي براي کشاورزان مقرون به صرفه باشد و از درآمد بالايي برخوردار شوند که بايد ترويج بيشتري در اين بخش داشته باشيم.
حيدرپور با توصيه به اينکه نبايد اين اجازه را بدهيم که دشت تبديل به باغ شود گفت: زمينهاي شاليزاري تمدني است در استانهاي شمالي که بايد حفظ شوند و حفظ زمينهاي شاليزاري از اولويت کاري سازمان جهاد کشاورزي مازندران است چراکه اين شاليزارها بايد براي هميشه به کشت برنج اختصاص داشته باشد.
رييس سازمان جهاد کشاورزي مازندران ادامه داد: عرصههايي در مناطق بالا دست و زمينهاي شيب دار وجود دارد که امکان کشت برنج در آنها وجود ندارد اما ميتواند تبديل به باغ شود که جهاد کشاورزي مازندران حمايتهاي لازم را در اين مناطق براي احداث باغ خواهد داشت تا هم از فرسايش آب و خاک جلوگيري شود و هم اشتغالزايي و رونق اقتصادي را به همراه خواهد داشت.
وي به بحث جلوگيري از تغيير کاربري غير مجاز در مازندران اشاره کرد و اظهار داشت: متاسفانه طي چند دهه اخير تغيير کاربري زمينهاي کشاورزي شدت گرفته بود که اگر ادامه پيدا ميکرد امنيت غذايي را به مخاطره ميانداخت که خوشبختانه طي يک سال گذشته با همکاري دستگاههاي ذي ربط توانستهايم زمينهاي کشاورزي را حفظ کنيم و با تغيير کاربريهاي غير مجاز به شدت برخورد شده است.
حيدرپور در بخش ديگري از سخنان خود به مکانيزاسيون کشاورزي اشاره کرد و افزود: امسال 20 تا 25 درصد زمينهاي کشاورزي به صورت مکانيزه نشاکاري و بيش از 60 تا 65 درصد برداشتهاي برنج و صد درصد خرمن کوبيها به صورت مکانيزه انجام شده است.
رييس سازمان جهاد کشاورزي مازندران تصريح کرد: 70 تا 75 درصد برداشت برنج در سال زراعي آينده به صورت مکانيزه و با کمباينهاي مخصوص برداشت برنج خواهد بود.
وي به جذب 32 ميليارد توماني تسهيلات مکانيزاسيون کشاورزي در سال گذشته اشاره کرد و افزود: امسال نيز 37 ميليارد تومان براي خريد ماشين آلات به بخش کشاورزي تخصيص داده شده که جذب شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]