تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):هر كس برادر (دينى) خود را پنهانى نصيحت كند، او را آراسته و اگر آشكارا نصيحتش نماي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802707436




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- 248 ایرانی تحت تعقیب مراجع قضایی بین المللی/سازمان اینترپل در جستجوی عبدالستار ریگی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس پلیس اینترپل ناجا خبر داد: 248 ایرانی تحت تعقیب مراجع قضایی بین المللی/سازمان اینترپل در جستجوی عبدالستار ریگی تهران - ایرنا - رییس پلیس اینترپل نیروی انتظامی گفت: سازمان ملل سال گذشته(1392)، 248 اتباع ایرانی را تحت تعقیب مراجع قضایی بین الملل اعلام کرد که از این تعداد 135 نفر دارای اعلان قرمز بوده اند.


به گزارش خبرنگار انتظامی ایرنا، سردار مسعود رضوانی روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: سازمان ملل سال گذشته حدود 13 هزار اعلان صادر کرد که از این تعداد هشت هزار اعلان قرمز بوده است.
وی در تعریف اعلان قرمز گفت: اعلان قرمز شامل افرادی است که تحت تعقیب پلیس بین الملل از طریق مقامات قضایی کشورها قرار می گیرند.
رضوانی ادامه داد: از بین 135 نفر از اتباع ایرانی تحت تعقیب اعلان قرمز، بیش از 50 نفر در ترکیه، 20 نفر در امارات متحده عربی و 12 نفر در عراق بوده اند.
وی بیشترین جرایم این افراد را شامل جرایم مالی، کلاهبرداری، خیانت در امانت، تحصیل در مال مشروع، صدور چک بلامحل، اختلاس و رشوه عنوان کرد.
رییس پلیس اینترپل ناجا افزود: از مجموع 135 نفر افراد تحت تعقیب، 81 نفر در کشورها شناسایی و از این تعداد 53 نفر دستگیر و 14 نفر از آنها با استرداد اموال و رضایت شاکی مصالحه شده است.
وی ادامه داد: پنج نفر از افرادی تحت تعقیب نیز از امارات متحده، ارمنستان، افعانستان و مالزی به کشور استرداد شدند.
سردار رضوانی گفت: از این پنج نفر یک مورد مربوط به اختلاس سه هزار میلیاردی بود که از امارات متحده عربی به ایران استرداد شد، مورد دیگر کلاهبرداری 12 میلیاردی از یک شرکت خصوصی از کشور امارات متحده عربی، مورد دیگر کلاهبرداری 200 میلیون تومانی از ارمنستان و مورد دیگر اتهام به قتل از افغانستان بوده است.

** دستگیری خاوری منوط به صدور حکم قضایی کانادا است
رییس پلیس اینترپل ناجا درمورد آخرین وضعیت پرونده خاوری و مه آفرید خسروی گفت: پلیس کانادا اعلام کرده که پرونده خاوری باید از طریق مقامات قضایی و دیپلماتیک رسیدگی شود، براین اساس پرونده وی از این طریق به این کشور ارسال شد، اما دستگیری وی منوط به حکم مقامات قضایی این کشور است زیرا اعلان قرمزی و تحت تعقیقی افراد در کشورهای مختلف براساس قوانین کشورها به صورت متفاوت اعمال می شود.
وی افزود: در برخی کشورها تحت تعقیب بودن به معنای دستگیری و در برخی دیگر دستگیری نیست، بلکه شناسایی افراد اعلان قرمزی مطرح است، به همین دلیل کانادا شناسایی خاوری را تایید کرد، اما دستگیری وی را منوط به حکم مراجع قضایی دانست که البته مدارک لازم به دادگستری این کشور ارسال شد.
سردار رضوانی با اشاره به اینکه اعلان قرمزی برای افراد از سوی سازمان اینترپل به معنای محدود کردن این افراد است، گفت: مه آفرید خسروی نیز دارای اعلان قرمزی از سوی سازمان اینترپل بود، اما کشور استرالیا همکاری لازم را در این زمینه نداشت در حالیکه وجود مجرم در کشورها به ضرر خود کشورها است، همانگونه که نخست وزیر استرالیا اعلام کرد در این زمینه یک خطا صورت گرفته و باید این خطا جبران شود و نباید اجازه دهیم که مجرمی در کشور پناه داده شود.

** عبدالستار ریگی تحت تعقیب سازمان اینترپل
وی درمورد عبدالستار ریگی گفت: از پاکستان نیز یک مورد اعلام قرمزی به عنوان سرکردگی شبکه جیش العدل اعلام شد، که بر این اساس عبدالستار ریگی که به نظر می رسد پسر عموی عبدالمالک ریگی است، با ارائه مستندات ما به سازمان اینترپل، تحت تعقیب قرار گرفته است.
رییس پلیس اینترپل ناجا با بیان اینکه پیگیر دستگیری این متهم هستیم، ادامه داد: پرونده یک نفر دیگر از متهمان که به عنوان منافق در کشور آلبانی به سر می برد نیز در دستور کار پلیس اینترپل قرار دارد. حکم مقام قضایی در اعلام قرمز این فرد فعالیت تروریستی عنوان شده است.
سردار رضوانی با بیان اینکه تا کنون موردی مبنی بر اینکه اتباع ایرانی خارج از کشور اتهام تروریستی داشته باشند، اعلام نشده است، گفت: امسال مورد اتهام چک بلا محل از سوی امارات متحده اعلام شده، زیرا بسیاری از ایرانیان در این کشور به تجارت مشغول هستند که پرونده این موارد به مقامات قضایی ارسال شده است.
وی به اتباع ایرانی در امارات متحده عربی توصیه کرد که مراقب صدور چک بلا محل باشند، زیرا فعالیت آنها با این اقدام در این کشور با مشکل روبرو خواهد شد.

** ثبت 300 پرونده کلاهبرداری اینترنتی
رییس پلیس اینترپل ناجا با اشاره به جرایم اینترنتی گفت: 300 پرونده کلاهبرداری اینترنتی از سال 1390 تاکنون در این حوزه موجود است که این هکرها به عنوان اتباع ایرانی در چین و هنگ کنگ و کشورهای آفریقایی اقدام به کلاهبرداری اینترنتی می کردند.
سردار رضوانی افزود: این هکرها از طریق ایمیل و اعلام شماره حساب تقلبی اقدام به کلاهبرداری می کردند، براین اساس تجار باید مسیر واریز پول به حساب را فقط از طریق ایمیل یا شماره حساب چک نکنند و سایر مسیرها را برای کسب اطمینان در نظر داشته باشند، زیرا رسیدگی به اینگونه پرونده ها در کشورها سخت است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال پلیس هنگ کنگ اعلام کرده که مقام قضایی کشورشان برای رسیدگی به این پرونده ها، حضور شاکی را الزام دانسته است.

** درباره پرونده قاچاق انسان
سردار رضوانی با اشاره به پرونده های قاچاق انسان گفت: در سازمان اینترپل واحدی به نام «اس.ان.تی.وی» فعال است که اطلاعات گذرنامه و مدارک مسافرتی در سطح جهان در این واحد ثبت می شود، بر این اساس در این بخش تمام مدارک مفقودی یا دزدی به ثبت می رسد.
وی افزود: 50 میلیون اطلاعات در این بخش ثبت شده و این سیستم در اداره گذرنامه یا مبادی ورودی بیش از 160 کشور فعال است و ادارات گذرنامه از این بخش از سازمان اینترپل استعلام می گیرد.
رییس پلیس اینترپل ناجا ادامه داد: برخی اتباع ایرانی برای گرفتن اقامت یا تحصیل عموما به شرق آسیا می روند و برای گرفتن اقامت هویت خود را تغییر داده و از این طریق به دام افراد سود جود می افتند.
سردار رضوانی گفت: به عنوان مثال در هواپیمای مالزی که سقوط کرد دو نفر از اتباع ایرانی گرفتار شبکه قاچاق شده و گذرنامه ایتالیایی اخذ کرده بودند که دچار سانحه شدند یا مورد دیگری که یک ایرانی حدود هفت سال به علت ورود غیرمجاز در زندان به سر می برد.

** مردم برای خرید خودرو استعلام کنند
رییس پلیس اینترپل ناجا در مورد خودروهای سرقتی یا دست دوم گفت: به افرادی که اقدام به خرید خودرو می کنند توصیه می شود استعلام لازم را از اداره راهنمایی و رانندگی و پلیس بین الملل دریافت کنند زیرا خودروها نیز دارای بانک اطلاعاتی در دنیا هستند.
سردار رضوانی افزود: شبکه های قاچاق انسان از طریق وسایل دریایی انجام می گیرد که قاچاقچیان از تجهیزات پیشرفته دریایی استفاده نمی کنند، براین اساس تعدادی زیادی از این افراد در دریا غرق شده یا به استرالیا می روند که البته در استرالیا دستگیر و یا اینکه در گذشته در کمپی نگهداری می شدند که اکنون در گینه که جزیره ای دور افتاده است، نگهداری می شوند.

** با 16 کشور ارتباط پلیسی داریم
رییس پلیس اینترپل ناجا با بیان اینکه این پلیس در دو بخش دیپلماسی پلیسی و تحقیقات جنایی و بین المللی فعالیت دارد، گفت: در بخش دیپلماسی پلیسی در چارچوب یادداشت تفاهمنامه، توافقنامه امنیتی و نظامی، ماموریت های پلیس مبارزه با قاچاق و جرایم سازمان یافته فعالیت کرده و در این راستا با بیش از 16 کشور اعم از روسیه، فرانسه، ایتالیا، افغانستان، آذربایجان، عراق، هلند و الجزایر ارتباط پلیسی داریم.
سردار رضوانی با اشاره به همکاری های آموزشی، تبادل تجارب و تقویت زیرساخت های امنیتی در کشورها بویژه کشورهای اسلامی افزود: با وجود اینکه حفظ نظم، امنیت و مقابله با جرایم در داخل کشور برعهده ناجا است، اما انجام این ماموریت ها متاثر از محیط پیرامونی و بین المللی است.
وی در مورد بخش دوم فعالیت این پلیس در مقابله با جرایم با عنوان تحقیقات جنایی بین المللی، گفت: سازمان اینترپل سازمانی است که دارای دبیرخانه مرکزی است و 190 کشور عضو آن بوده و در قاره های آفریقای مرکزی، آفریقای شمالی، اروپا و آسیا دفتر نمایندگی دارد.
سردار رضوانی با بیان اینکه این سازمان در موضوعات مختلف قانون شکنی در کشورها وارد عمل می شود، گفت: این سازمان در بخش جرایم و پیگیری مجرمین اعلان هایی را تعریف کرده، به عنوان مثال در اعلان قرمز تحت تعقیب بین الملل که از سوی این سازمان تعریف شده، افراد از طریق مقامات قضایی کشورها و با اعلام دفاتر ملی این سازمان، تحت تعقیب قرار می گیرند.
به گفته وی سازمان ملل در سال گذشته در بخش اعلان ها، حدود 13 هزار اعلان را صادر کرد که از این تعداد هشت هزار اعلان، قرمز بوده است.

** بیش از 3 هزار ایرانی در کشورهای دیگر زندانی هستند
سردار رضوانی با بیان اینکه براساس گزارش وزارت امور خارجه، سه هزار و 315 ایرانی در زندان کشورهای دیگر به سر می برند، افزود: از این تعداد دو هزار و 684 نفر در زندان های قاره آسیا، 450 نفر در امارات متحده عربی، 552 نفر در آسیا و اروپا، 243 نفر در ترکمنستان و 229 نفر در مالزی عموما به جرم مواد مخدر به سر می برند.
وی گفت: در سال 93، 147 ایرانی شامل 72 نفر به جرم مواد مخدر، 30 نفر به جرم جعل اسناد و مدارک هویتی و 13 نفر به خاطر سرقت در کشورهای ترکمنستان، ترکیه، ارمنستان، امارات متحده عربی، لبنان، اسپانیا، برزیل و کنیا زندانی هستند.

** ایران محل امنی برای مجرمان نخواهد بود
وی با بیان اینکه ایران محل امنی برای مجرمان نخواهد بود، گفت: امسال پرونده کلاهبردار یک میلیون و 200 هزار دلاری یک شرکت نیمه خصوصی که به اسپانیا فرار کرده بود با رضایت شاکی به مصالحه انجامید.
سردار رضوانی افزود: همچنین پرونده های کلاهبرداری 15 میلیارد تومانی توسط شرکتی و دستگیری متهم در روسیه، کلاهبرداری 720 میلیون تومانی و دستگیری متهم در آذربایجان، کلاهبرداری یک میلیارد و 200 میلیون تومانی و دستگیری متهم در کانادا و کلاهبرداری سه میلیون یورویی فردی در ابوظبی در نهایت به مصالحه انجامیده است.

** استرداد 11 ایرانی زندانی به کشور
رییس پلیس اینترپل ناجا با بیان اینکه 11 ایرانی در زندان های خارج از کشور به ایران استرداد شدند، گفت: شش نفر این افراد از قطر، سه نفر از ترکیه، یک نفر از اکراین و یک نفر از کویت به کشور منتقل و تحویل مراجع قضایی شدند.
سردار رضوانی در مورد مرگ یک ایرانی در یکی از زندان های فیلیپین افزود: یک هیات اعزامی شامل تشخیص هویت پزشکی قانونی و پلیس بین الملل برای بررسی این موضوع اعزام شده اند، اما هنوز گزارش نهایی آن از سوی مراجع قضایی اعلام نشده است.
اجتمام(3) ** 9105 ** د.ت ** 1071



13/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن