واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس اداره ساماندهی امور مناطق سازمان محیط زیست خبرداد: فرصت دو ساله به سیرک ها برای حذف حیوانات از نمایش ها تهران-ایرنا-رییس اداره ساماندهی و هماهنگی امور مناطق سازمان محیط زیست گفت:سیرک های کشور موظف هستند براساس برنامه زمان بندی دو ساله حیوانات خود را از سیرک خارج و در اختیار باغ های وحش و مراکز نگهداری مجاز قرار دهند.
امیر حسین داداشی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: سازمان حفاظت محیط زیست به منظور حذف حیوانات از برنامه سیرک ها، با مسوولان ذیربط رایزنی هایی انجام داده که موفقیت آمیز بوده است.
وی اظهار کرد:بر این اساس تاکنون دو سیرک اصلی کشور، یعنی سیرک های عقاب و قهرمانی، نسبت به ارایه تعهد رسمی به سازمان اقدام کرده اند و چنانچه مطابق با برنامه زمان بندی شده مقررعمل نکنند، مجوز آنها باطل خواهد شد.
داداشی ادامه داد:سیرک عقاب برنامه زمان بندی شده برای حذف حیوانات از نمایش ها را به سازمان ارایه داده است، مرحله اول این برنامه واگذاری خرس سیرک به باغ وحش است، درخواست واگذاری این خرس از سوی سیرک به سازمان ارایه شده و به زودی پس از معین شدن مکانی مناسب نسبت به انتقال این خرس به باغ وحش اقدام خواهد شد.
وی افزود: سیرک ها موظف هستند مطابق با برنامه زمان بندی شده ای که به سازمان ارایه داده اند و توسط سازمان، ساماندهی شده است عمل کرده و نسبت به حذف تدریجی حیوانات و انتقال آنها به باغ وحش اقدام کنند در غیر اینصورت، مجوز اجرای نمایش در آنها توسط سازمان لغو خواهد شد.
داداشی تاکید کرد: از تاریخ تعیین شده به بعد سیرک ها مجاز به افزایش تعداد گونه های جانوری نیستند و در صورت ورود هرگونه حیوان جدید به سیرک، مجوز نمایش سیرک لغو خواهد شد.
رییس اداره ساماندهی و هماهنگی امور مناطق سازمان محیط زیست افزود: از طرفی با سیرک ها و معرکه گیرانی که بدون مجوز از حیوانات در نمایش ها استفاده می کنند به طور جدی برخورد شده و حیوانات آنها توقیف می شود و اخیرا دو قلاده خرس و یک قلاده شیر توسط سازمان، ضبط و به مراکز نگهداری منتقل شده است.
داداشی در رابطه با سمن هایی که خواستار حذف ناگهانی حیوانات از سیرک ها هستند گفت: 3 ماه پیش از این گروه های مردم نهاد دعوت کردیم تا پیشنهاد، طرح و یا برنامه های مدون مورد نظر خود برای حذف فوری حیوانات از سیرکها را ارایه دهند اما تا به امروز هیچ برنامه ای از سوی آنان دریافت نشده است.
وی افزود: بنابراین سازمان محیط زیست برای پایان دادن به سوء استفاده از حیوانات و در پاسخ به درخواست های علاقه مندان حیوانات و از طرفی با پیش بینی مشکلات معیشتی که با حذف ناگهانی حیوانات از سیرک ها برای این صنف از جامعه به وجود خواهد آمد پس از برگزاری جلسات متعدد و با مشورت کارشناسان این فرصت دو ساله را راه حلی منصفانه برای معضل سیرک ها می داند.
وی گفت: بر اساس تعهدی که از سیرک ها گرفته می شود موظفند در زمان تعیین شده برای تحویل حیوانات تمام نکات حقوقی آنها را رعایت کنند و غیر اینصورت بر اساس قانون و بندهای تعهدنامه با آنها برخورد می شود.
داداشی ابراز امیدواری کرد که نام ایران به زودی در فهرست کشورهای بدون سیرک حیوانات، ثبت شود.
*** تاریخچه سیرک در جهان
رومیان اولین کسانی بودند که واژه سیرک را به کار بردند در آن زمان به محوطه وسیعی که محل نمایش های مهیجی همچون اسب دوانی، اکروبات، مسابقه ارابه رانی و کشتی بود سیرک گفته می شد، نوع جدید سیرک از سده ۱۷۰۰ میلادی آغاز به کار کرده است و در آن از شعبده باز، دلقک، اکروبات باز و همه نوع حیوان رام شده و حتی شیر و خرس هم استفاده می شد.
*** سیرک در ایران
بنیانگذار سیرک در ایران خلیل عقاب است. خلیل عقاب در سال ۱۳۰۳ در شهر شیراز متولد شد. وی دوران نوجوانی خود را با ورزش باستانی آغاز کرد و پس از آن به انجام نمایش های پهلوانی پرداخت و اولین بنیانگذار عملیات پهلوانی به صورت بلیط فروشی و همراه با برنامه آکروباتیک، موزیک و عملیات با حیوانات بود.
کارگردانان سینما از وی دعوت به عمل آوردند که در سینما و تلویزیون به اجرای برنامه بپردازد. این هنرمند در شهرها و استان های مختلف کشور هنرنمایی خود را در معرض دید عموم گذاشت و پس از کسب افتخاراتی به دعوت ژاپن در سال ۱۳۴۹ به آنجا رفت و در تلویزیون فوجی برنامه های خود را به نمایش گذاشت و در سال ۱۳۵۰ از طرف سیرک فاست به ایرلند دعوت شد و در سال ۱۳۵۱ نیز به دعوت سیرک جری کاتل به انگلیس و بعد از آن به سیرک آریکنو و دریکس تون در کشور ایتالیا رفت.
به دنبال آن 20 سال در کشورهای اروپایی، آفریقایی و آمریکای مرکزی برنامه اجرا کرد و در نهایت در ایتالیا سیرکی افتتاح کرد به نام ایران و ایتالیا در اروپا رکوردهای زیادی به دست آورد.
در سال ۱۳۷۰ به دعوت ایرانیان، به ایران برگشت و از آن سال سیرکی در ایران افتتاح کرد و در تمامی استان های کشور به اجرای برنامه پرداخت.
علمی ( 4 ) **9014**1440
13/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]