تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس زياد شوخى كند، نادان شمرده مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832472763




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افزايش 17 درصدي توليد ترياک در افغانستان/بيشترين آمار مرگ و مير مواد مخدر در آمريکاي شمالي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۳ اسفند ۱۳۹۳ (۱۶:۱ب.ظ)
گزارش سالانه هيئت بين المللي کنترل مواد مخدر: افزايش 17 درصدي توليد ترياک در افغانستان/بيشترين آمار مرگ و مير مواد مخدر در آمريکاي شمالي بر اساس گزارش سالانه هيئت بين المللي کنترل مواد مخدر براي سال 2014 توليد ترياک در افغانستان افزايش 17 درصدي داشته است.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، طبق گزارش سالانه هيئت بين المللي کنترل مواد مخدر براي سال 2014 که سه شنبه در لندن معرفي شد، حدود 5ميليون و 500 هزار نفر به داروهائي که حاوي موادي همچون مورفين و کدئين هستند، دسترسي ندارند يا دسترسي محدود دارند، و 75 درصد از جمعيت جهان به درمان با مسکن دسترسي ندارند.
اين گزارش با تأکيد بر اين تضاد، اشاره مي کند که 92 درصد از مورفيني که در سرتاسر جهان استفاده مي شود تنها توسط 17 درصد از جمعيت جهان مصرف مي شود که در آمريکا، کانادا، اروپاي غربي، استراليا و نيوزيلند زندگي مي کنند.
پرداختن به اين تضاد در دسترسي به مواد مخدر و روانگردان براي اهداف علمي و پزشکي، يکي از تعهدات دولت ها است که مي بايست نسبت به کنوانسيون هاي بين المللي مواد مخدر متعهد باشند.
بر اساس اين گزارش، براي دستيابي به يک رويکرد متوازن و يکپارچه به مشکل مواد مخدر، دولت ها بايد اطمينان حاصل کنند که کاهش تقاضا يکي از اولين اولويت ها در سياستگذاري هاي کنترل مواد مخدر آن ها است، در حالي که بايد تأکيد بيشتري بر منابع مناسب براي پيشگيري، درمان و بازپروري داشته باشند و از اين منابع حمايت کنند.
هيئت بين المللي کنترل مواد مخدر در گزارش خود به اين نکته اشاره مي کند که اقدامات کنترل مواد مخدر در خلأ وجود ندارند و کشورها در اجراي کنوانسيون هاي کنترل مواد مخدر مي بايست نسبت به تعهدات خود نسبت به ساير معاهدات، از جمله حقوق بشر پايبند باشند. همانطور که بر عهده دولت ها است که نسبت به تحريم هاي مشخص براي جرائم مربوط به مواد مخدر تصميم بگيرند، هيئت بين المللي کنترل مواد مخدر لغو مجازات اعدام در چنين مواردي را خوستار است.

دسترسي به مواد مخدر در شرايط درگيري و اورژانس
همانطور که در گزارش اشاره شده است، وقايع طبيعي و درگيري هاي مسلحانه در جهان مي تواند منجر به محدوديت بيشتري در دسترسي به داروهاي ضروري شود. از اين جهت، اين هيئت يادآور شد که کشورها مي توانند از اقدامات کنترل ساده شده در موارد مراقبت هاي پزشکي اورژانس استفاده کنند. به عنوان نمونه مي توان به طوفان مخرب هايان در فيليپين در سال 2013 اشاره کرد که در آن زمان هيئت بين المللي کنترل مواد مخدر به تمام کشورها و کمک کنندگان بشردوستانه، مراحل ساده شده براي صادرات، حمل و نقل و تحويل داروهائي که تحت کنترل بين المللي هستند را متذکر شد.
طبق اين گزارش، کشورها بايد مراقب باشند که تحت قانون بين المللي بشردوستانه، طرف هاي درگيري هاي مسلحانه مي بايست اجازه دسترسي به مراقبت هاي پزشکي، شامل دسترسي به داروهاي ضروري، به غير نظاميان در مناطق تحت کنترل آنان را بدهند.

مواد روانگردان جديد: يک تهديد مستمر
با شناسائي 388 مواد منحصر به فرد از سال 2014، تعداد مواد روانگردان جديد 11 درصد افزايش داشته است. اين مقدار در سال گذشته 348 عدد بوده است. گسترش استفاده از مواد روانگردان جديد ماهيت پوياي مشکل اين مواد را به تصوير مي کشد.

استفاده فزاينده از متيل فنيديت
اين گزارش همچنين به افزايش حدود 60 درصد در مصرف جهاني متيل فنيديت، محرکي که در درمان بيش فعالي استفاده مي شود، اشاره مي کند. اين موضوع ممکن است ناشي از عوامل متعددي باشد، از جمله: تعداد روزافزون بيماران بيش فعال؛ گروه سني گسترده اي که به درمان نياز دارند و فقدان دستورالعمل هاي تجويز کافي که به بازاريابي مؤثر و قوي اين مواد اضافه شده است. تنها در ايالات متحد حدود 11 درصد از افراد جوان بين سنين 4 تا 17 سال مبتلا به بيماري بيش فعالي هستند. در آلمان تعداد افراد مبتلا به بيش فعالي 42 درصد در ميان کودکان و نوجوانان زير 19 سال در سال هاي بين 2006 و 2011 بوده است. اين گزارش همچنين به اين مطلب اشاره مي کند که چنين داروهائي توسط تعداد رو به رشدي از جوانان سوء مصرف مي شود.

قانون مربوط به کانابيس در اوروگوئه و برخي از ايالات آمريکا
اوروگوئه اولين کشوري بود که توليد، توزيع، فروش و مصرف کانابيس و مشتقاتش را به منظور تفنن قانوني کرد. در ايالات متحده، ايالات کلورادو و واشنگتن توزيع و فروش تجاري کانابيس را براي اهداف غير پزشکي آغاز کردند و رأي دهندگان در اورگان و آلاسکا رأي گيري براي قانوني کردن تجارت کانابيس براي اهداف غير پزشکي را تصويب کردند.
قانون اوروگوئه و برخي از صلاحيت هاي قضائي در برخي از ايالات آمريکا با ماده چهارم کنوانيسون واحد مواد مخدر سال 1961، که آمريکا را ملزم مي کند تا استفاده از مواد مخدر را محدود به اهداف علمي و پزشکي کند، در تضاد است.

روند هاي منطقه اي
تهديدهاي پيوسته نسبت به صلح و امنيت در بخش هائي از آفريقا باعث افزايش قاچاق مواد مخدر شده است. آفريقاي شرقي مسير ترانزيتي براي هروئين به بازار هاي آفريقاي جنوبي و غربي شده است. آفريقاي جنوبي همچنان مرکز ترانزيت جهاني هروئين و کوکائين است. شيوع سوءمصرف کانابيس همچنان نگراني اصلي در اين قاره به شمار مي رود.
آمريکاي مرکزي و کارائيب، به عنوان يک مسير دريائي براي مواد مخدر توليد شده در آمريکاي جنوبي به مقصد آمريکاي شمالي و اروپا، همچنان از سوي گروه هاي جرم سازمان يافته داخلي و بين المللي مورد سوء استفاده قرار مي گيرند. قاچاق کوکائين همچنان جذابترين منبع درآمد براي گروه هاي جرم سازمان يافته است و روند رو به رشدي به سوي توليد مواد غير قانوني وجود دارد.
بالاترين آمار مرگ و مير هر منطقه از جهان در آمريکاي شمالي است. در ايالات متحده، آمار مربوط به مرگ و مير ناشي از مصرف زياد از حد دارو، و عمدتاً مواد شبه افيوني تجويزي، بيشتر از مرگ و مير ناشي از قتل و تصادفات جاده اي است. در آمريکا به خصوص روند رو به رشدي از سوءمصرف هروئين، بعد از سال ها کاهش، ديده مي شود. هر چند کانابيس همچنان ماده مخدري است که به طور گسترده در دسترس است و قاچاق و سوءمصرف آن در آمريکاي شمالي انجام مي شود، مصرف آن، به خصوص، در بين جوانان نگران کننده است. توليد غير قانوني کانابيس و قاچاق آن همچنان در حال افزايش است، در حالي که تأثير کانابيس در منطقه نيز بالا رفته است. در کانادا تحقيقات دولت نشان مي دهد که کانابيس به طور گسترده توسط جوانان بين سنين 11 تا 18 سال سوء مصرف مي شود و از هر 5 نفر يک نفر در 12 ماه اخير کانابيس مصرف کرده است.
در آمريکاي جنوبي، کل مساحت تحت کشت بوته کوکا در بوليوي، کلمبيا و پرو به ميزان يک سوم بين سال هاي 2007 و 2013 کاهش داشته است. نگراني خاص در اين منطقه مصرف دخاني کوکائين است و در شيلي و کلمبيا هم مصرف فزاينده کانابيس وجود دارد. کلمبيا و پاراگوئه در آمريکاي جنوبي به عنوان منابع شاخص براي قاچاق گياه کانابيس به آن سوي مرزها به شمار مي رود.
گسترش بازارهاي غير قانوني محرک هاي نوع آمفتامين بزرگترين نگراني در آسياي شرقي و جنوب شرقي است. در آسياي جنوبي پديدار شدن توليد، قاچاق و سوء مصرف متامفتامين و همچنين انحراف و سوء مصرف فرآورده هاي داروئي حاوي مواد مخدر و روانگردان از بزرگترين چالش هاي مربوط به مواد مخدر است.
در آسياي غربي رشد پايدار سوء مصرف مواد افيوني و کشت غير قانوني ترياک در افغانستان هم چالش هاي جدي را در منطقه به وجود آورده است.کشت خشخاش در افغانستان 7 درصد افزايش داشته است در حالي که توليد ترياک در اين کشور 17 درصد نسبت به سال گذشته افزايش داشته است. قاچاق هروئين افغانستان از طريق سريلانکا نيز افزايش داشته است. ميانگين کشفيات از 35 کيلوگرم در سال 2012 به 350 کليوگرم، به ميزان 10 برابر افزايش داشته است.
در اروپا دسترسي و سوء مصرف مواد روانگردان جديد همچنان يک چالش جدي براي سلامت عموم به شمار مي رود و تعدادي از اين مواد به تازگي شناسائي شده اند. اروپاي شرقي و جنوب شرقي، نسبت به ميانگين جهاني، ميزان شيوع بالاتري از افرادي که مواد تزريق مي کنند و افرادي که مواد تزريق مي کنند و اچ آي وي مثبت هستند، را به ثبت رسانده است. مرگ و مير ناشي از سوء مصرف هروئين در حال کاهش است، در حالي که مرگ و مير ناشي از مواد شبه افيوني صنعتي در حال افزايش است. کشفيات هروئين در مسير بالکان افزايش يافته است و هروئين همچنان در هلند، و به مقدار کمتر، در بلژيک براي بازارهاي غيرقانوني در اروپاي غربي مجدداً توزيع مي شوند.
کشت غير قانوني کانابيس در اروپاي غربي و مرکزي، عمدتاً براي مصرف داخلي، همچنان در حال گسترش است، اما کانابيس به اين منطقه، از طريق حمل شيره کانابيس (حشيش) از مراکش و قاچاق گياه کانابيس از آلباني، قاچاق نيز مي شود.
بازارهاي رو به گسترش براي مواد روانگردان جديد و ميزان بالاي سوء مصرف مواد در استراليا و نيوزيلند يک موضوع نگران کننده است. کانابيس همچنان ماده اي است که بيشترين مصرف را دارد و بيشتر به صورت محلي توليد مي شود.

گزارش پيش ساز هاي شيميائي
هيئت بين المللي کنترل مواد مخدر در گزارش مربوط به پيش سازهاي شيميائي خود بر نياز براي کنترل پيش سازهاي شيميائي در آينده تأکيد مي کند. هيئت بين المللي کنترل مواد مخدر براي سازگاري سيستم کنترل اطلاع رساني مي کند و بيشتر بر اقدامات داوطلبانه و همکاري با تعدادي از کارخانه ها در تمام سطوح تأکيد مي کند. هيئت بين المللي کنترل مواد مخدر همچنين به يک روند در حال افزايش توسط قاچاقچيان اشاره مي کند که به منظور تهيه اقلام شيميائي که لزوماً از کانال هاي قانوني قابل دسترسي نيستند، بوجود آمده است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن