واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
فوت وفن خانه داری؛
کاربردهاي جالب جوش شيرين در نظافت
با اضافه کردن يک قاشق غذاخوري به ۳ ليتر آب يک ماده ضدعفوني کننده بسيار مناسب براي ميوه و سبزي به دست مي آيد.
رسول اكرم صلى الله عليه و آله : زن شايسته يكى از دو عامل پيشرفت خانواده است.
به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، استفاده از جوش شيرين در نظافت سرويس بهداشتي:
از پودر جوششيرين براي تميز کردن روشويي، وان، دوش و سرويسهاي بهداشتي استفاده کنيد.
سراميک و کاشي هاي مختلف از جمله مهمترين مواردي هستند که مي توانيد با جوش شيرين تميز کنيد.
براي بردن سختترين لکهها جوششيرين را با کمي آب ترکيب کنيد و به شکل خمير در آوريد. بگذاريد خمير نيم ساعت روي لکه باقي بماند سپس با اسفنج آن را تميز کنيد.
با ترکيبي از نمک، آب و جوش شيرين يک پاک کننده قوي براي جرم هاي کنار حمام بسازيد.
استفاده از جوش شيرين براي تميز کردن ظروف استيل:
بدون نياز به سابيدن، کتري و سرويسهاي استيل را بهراحتي با جوششيرين تميز نماييد. اين ماده بدون ايجاد خش، باعث برق و درخشش ظروف ميشود.
از جوششيرين همچنين براي تميز کردن سينکهاي استيل و خوشبو کردن آن استفاده نماييد. هر گونه ماده چسبيده به سينک با مخلوط آب و جوششيرين از بين ميرود. کافيست نيم ساعت صبر کنيد و با استفاده از اسفنج به نتيجه دلخواه برسيد.
تميز کردن اجاق گاز و ماشين لباسشويي با جوش شيرين:
براي تميز کردن گاز به جاي مواد شيميايي، جوش شيرين مصرف کنيد.
مخلوط جوش شيرين و آب را داخل اسپري بريزيد و آن را روي گاز بپاشيد، بعد از ۲۴ ساعت حتي سختترين جرمها هم با کشيدن اسفنج مرطوب بهراحتي کنده شده و با يک پارچه تميز نمدار هرگونه ماده باقيمانده برداشته ميشود.
از جوش شيرين در پاک کردن روزانه ماشين ظرف شويي و ماشين لباس شويي نيز استفاده ميشود. کپک را با جوششيرين از ماشين لباسشويي و ظرفشويي خود دور کنيد. در فاصله بين چند بار استفاده از اين دستگاهها ، مقداري جوششيرين روي قسمت استيل ماشين بپاشيد تا بوي بهتري داده، از رشد کپکها جلوگيري کند.
کاربرد جوش شيرين در گرفتگي لوله ها:
مشکل گرفتگي چاه با مخلوط جوششيرين و سرکه حل ميشود. ابتدا ½ پيمانه جوششيرين و سپس به آرامي ½ پيمانه سرکه اضافه کنيد. بعد از ۳۰ دقيقه روي آنها آب داغ بريزيد.
براي باز گرفتن و رفع گرفتگي سينک آشپزخانه و يا هر لوله اي کافيست ۱/۴ فنجان جوش شيرين را با نمک ترکيب کرده و درون آنها بريزيد و سپس آب جوش روي آن خالي کنيد.
برق انداختن طلا و نقره با جوش شيرين:
جوش شيرين براي جلا بخشيدن وسايلي از جنس نقره نيز بسيار مفيد است و لکه هاي روي آنها را نيز از بين ميبرد. البته دقت داشته باشيد که خيلي زياد از آن استفاده نکنيد.
در صورتي که زيورآلات طلاي شما کدر شده است با يک مسواک و کمي جوش شيرين مثل روز اول درخشان مي شود؛ جوش شيرين تمام جرم هاي روي زيورآلات را به راحتي پاک مي کند.
جوش شيرين، يک ضد عفوني کننده قوي براي ميوه و سبزي:
با اضافه کردن يک قاشق غذاخوري به ۳ ليتر آب يک ماده ضدعفوني کننده بسيار مناسب براي ميوه و سبزي به دست مي آيد.
استفاده از جوش شيرين در رفع بوي دست، پا و کفش:
براي رفع بوي بد پا يک لگن را با آب ولرم و کمي جوش شيرين پر کنيد و پاها را ۵ تا ۱۰ دقيقه درون آن قرار دهيد.
با پاشيدن کمي جوش شيرين به داخل کفش ها به راحتي بوي بد آن از بين مي رود.
براي از بين بردن بوي دست ها پس از خرد کردن پياز و سير و يا تميز کردن ماهي، کافي است دست هاي خود را با آب و کمي جوش شيرين شست وشو دهيد.
از بين بردن بوي بد يخچال با جوش شيرين:
براي گرفتن و حذف بوي داخل يخچال و يا فريزر جوش شيرين را درون يک ظرف سر باز ريخته و درون يخچال قرار دهيد. جوش شيرين را هر ۲ ماه يکبار تجديد کنيد.
ساير کاربردهاي جوش شيرين در نظافت :
جوش شيرين به عنوان پاک کننده انواع سطوح البته به جز سطوح چوبي کاربرد فراواني دارد.
با ريختن کمي جوش شيرين در جا سيگاري منزل مي توانيد تا حدي از بوي سيگار در امان باشيد
براي دفع سوسک و مورچه، در زير سينک و زير پنجره و وروديها مقداري جوش شيرين بريزيد.
براي خلاص شدن از شر مورچه ها نيز کافيست در مسير حرکت آنها جوش شيرين بپاشيد.
براي تميز کردن سطل زباله به کار ميرود.
براي تميز کردن شيشه شير بچه، آن را با آب داغ مخلوط کنيد و شيشه را بشوييد.
براي رفع غذاهاي سوخته و چسبيده به ظرف، ظرف را به مدت ۱۰ دقيقه درون محلول جوش شيرين قرار داده سپس آن را بشوييد.
براي نابود کردن کک هاي فرش به نسبت مساوي نمک و جو ش شيرين را با هم ترکيب کرده و روي فرش بپاشيد و ۲۴ ساعت بگذاريد بماند. روز بعد فرش را با جارو برقي کاملا از جوش شيرين و نمک پاک کند. البته اين کار را در روزهاي باراني و يا در مناطق مرطوب انجام ندهيد. جوش شيرين را درون يک کيسه کوچک مانند کيسه چاي کيسه اي قرار داده و آن را درون کمد، دراور و گنجه لباس قرار دهيد تا به عنوان رطوبت گير از لباسهاي شما محافظت کند.
استفاده از جوش شيرين در شستشوي لباس ها:
اگر جزو افرادي هستيد که سبد لباسهاي کثيف را تا زمان شستشو داخل کمد ميگذاريد، براي از بين رفتن بوي نامطبوع و بو نگرفتن لباسهاي تميز، مقداري جوششيرين روي آنها بپاشيد.
براي از بين بردن بوي سيگار از روي لباس، ½ پيمانه جوششيرين را تقريبا داخل ۴ ليتر آب حل کنيد. لباس را قبل از شستشو يک ساعت داخل آن خيس کنيد تا خوشبو شود. از اين روش براي لباسهايي که بوي کلر و عرق ميدهند نيز استفاده کنيد.
به جاي خريد نرمکنندههاي آماده، ½ پيمانه جوششيرين در دور آبکشي به ماشين لباسشويي اضافه کنيد تا لباسها نرمتر شده، بوي تازهتري دهند.
زماني که لباسهاي شما بوي گريس، روغن يا بنزين ميدهد، آنها را داخل کيسه زباله گذاشته، رويشان جوششيرين بپاشيد. در آن را دو روز ببنديد تا مانع انتشار و باعث از بين رفتن بو شده، سپس طبق معمول بشوييد.
به پودر لباسشويي ¼ تا ½ پيمانه جوششيرين اضافه کنيد تا هم حکم نرمکننده را داشته و هم قدرت پاککنندگي پودر بيشتر شود.
زماني که لباس ورزشي سفيد شما در اثر انداختن با پيراهن صورتي تازه خريداري شده داخل ماشين لباسشويي رنگ گرفته است، چاره کار خيس کردن آن داخل جوششيرين، پودر شوينده، نمک و آب است که حکم سفيدکننده را خواهد داشت.
کاربرد جوش شيرين در تميز کردن وسايل چرمي:
چرم جير با مسواک نرم و جوششيرين تميز ميشود. بگذاريد جوششيرين روي جير بماند سپس با مسواک آن را تميز کنيد.
براي تميز کردن چرمي که در اثر ريختن جوهر لک شده، کمي جوششيرين روي لکه بپاشيد، بگذاريد آن را جذب کند. اين کار را چند بار تا زمان پاک شدن لکه تکرار کنيد.
استفاده از جوش شيرين براي تميز کردن برس و شانه:
براي شستن و تميز کردن برس و شانه هاي خود ابتدا آب درون ماهي تابه ريخته بگذاريد بجوش آيد سپس يک فنجان جوش شيرين به آن اضافه کنيد. سپس برس و شانه خود را بمدت ۱۰ دقيقه درون ماهي تابه بجوشانيد. سپس زير آب داغ گرفته و آنها را آب بکشيد. البته مراقب باشيد که آب جوش شانه و برس شما را ذوب نکند. قطره /2021
۱۳/۱۲/۱۳۹۳ - ۱۳:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]